субота, 19. април 2014.

2831.
БУKA ПРДЕЖ
И ПЕТАР ПРДОЊА

Извјесни колумнист портала Бука позвао је Бањалуку да прди до октобра.
То је поводом вијести о организовању роштиљијаде у Центру и пасуљијаде на Кастелу. Уз дан града који је везан за ослобађање на крају Другог Свјетског Рата.
Вјерујем да Портал Бука не подржава нужно и до краја ставове сваког свог аутора па да задржава право да слободно прди и даље. Пошто се у тексту колумничара исмијава, само што се не забрањује, Прдење и Вјетровање Бањалуком. Која је град Бечких Дјечака и свјетска пријестолница брекденса. Малоборојни знају да је и Петар Кочић био брекденсер. Па је у Црбној Кући, у Бањалуци, недалеко од скорашње роштиљијаде, организовао курсеве брекденса за затворенике и аустроугарске пандуре.
Дабоме. Текст Буке о Прдијади и Подригивању није културолошки интониран. Зато га је преузео и Петар е Прдоња, сабласник Преизренског Просрала који се интернетује из Београда.
Главна тема је окривљавање Црвеног Централног Комитета СНСД и Додика. За било шта. За све.
Ну. Јебеш Додика и Режим.
Зачуђујућа је та нова свијест која живи у врзматичном бескоординатном систему, одвојеном од реалности могућег и поправљивог.
Бањалука је магнет за становнике руралних подручја, као и сваки велики град. Свој први велики рурални вал доживјела је након земљотреса 69. Послије је једна деценија комунистичке стабилности и кредитирања такође поспјешила тај процес. Онда су ратови у Босни и Херцеговини, а и шире, такође довели до рурализације.
Можемо ми свако јутро устајати из свог културолошки елитистичког кревета, излазити на балкон у центру града, чешкати муданца и звиждати Девету Бетовенову. Али ту чињеницу не можемо промијенити.
Бити против Прдења и Подригивања, од граха и од роштиља, у Центру Бањалуке, значи бити против народа. Против људи. Против њиховог одсељаченог поријекла.
Не видим сврху.
Мислио сам да је најважније бити против Додика.
Видиш, како је Прдипетар схватио.
Бука фалсификује трендове. Прешућује напредак. Бањалука је прешла дуг и мукотрпан пут од Есдеесових печења волова до роштиља и пасуља. То треба поздравити.
Иначе, из извора блиских мени неблискима, добио сам поуздану информацију да ови елитисти из Буке, и други, свако јутро дупе чепе празним флашицама Коко Шанел Пет. Да, ако случајно прдуцну, или пуну, у Центру, људи кажу Ко Сред Париза Сам.



2830.
ВЕЛИКА
УПОТРЕБА
ИЗБЈЕГЛИЦА.
НОЋУ ПОВРАТНИЦИ,
ДАЊУ ИЗБЈЕГЛИЦЕ.
СКАДАР НА
МИЉАЦКИ.

Очито је да Сарајевски Политички Круг, Америчка Амбасада и Охаер, Републику Српску схватају као Фејсбук. Отвориш налог и нико ти не може ништа. Радиш шта хоћеш. Нико те не пита ни гдје си, ни одакле си, ни да ли си заиста Мајко Мајковић или Сурло Подсвитњак.
Поводом Одлуке Владе Републике Српске да се провјерава истинитост и тачност пријаве боравишта и обитавалишта на територији Државе Српске, узбунио се цијели Чадор Сарајево. И нова зграда АмАмб.
Демократе са Миљацке захтијевају од Охаера да Одлуку поништи. Прво, јер је то одлука Мрске Републике Српске. Друго, јер је у супротности са сарајевским схватањем Дејтонског споразума. Треће, јер је противна Слободи Предизборне Манипулације што је постала систематска политика Бошњака који хоће да у ту превару увуку и Добре Муслимане.
Од почетка Звјезданих Ратова Братства и Јединства у БиХ траје употреба муслиманских избјеглица. Једним огромним дијелом од њих су избјеглице начиниле Есдеаганлије како би се Срби оптужили за Четничко Чишћење.
Док су муслимани, у тим џамијским крајима, свако јутро Србима организовали причешће, нафору, кувану пшеницу, орахе, мало црног вина и свијеће, само да не избјегну.
Сада се те несретне муслиманске избјеглице користе као посљедње артиљеријско, дакле, далекометно, оруђе против Срба и Српске. Ако то не помогне, све је отишло низ Миљацку. А Мостови осташе.
Тај федерални закон о повратницима, Закон о држављанима Друге Државе, што нема нигдје у свијету, смишљен је као гаранција избјеглицама у току процеса Предизборне Манипулације.
Добијаћете и даље здравствену цркавицу и све остало, само се пријавите код Четника.
Неће вам нико одузети ваша понижавајућа права.
И даље ћете бити избјеглице. Не брините.
Ноћу Повратници, дању Избјеглице.
Скадар на Миљацки.
Само чуда да се десе. Да Миљацка Гласове пронесе. Мало Миљацка, мало вреће.
Такву Анадолијску Анархију предаустроугарског времена подржава Нова Зграда Америчке Амбасаде, Стара Ћенифа Охаер и СПК, обогаћен Осиромашеним Првим Мартом.
У каквом су нескладу Еуропска Просеранија о правима Сејдића и Финција да се кандидују и о правима једне цијеле вјерске политичке номенклатуре да манипулише бирачима и изборима.



петак, 18. април 2014.

2829.
КОРИЈЕНИ
НАЦИОНАЛИЗАМА
СУ У МЈЕШАВИНИ.
ДРЖАВА НИЈЕ
ШЕЈКЕР.

И ниједна се не зове Коктелија. Нису народи и нације коктели, па да их се, мјерицама или одока, убаци у шејкер, ростфрајни, глатки, демократски, еуропски, и уз два три проноса гузе добре шанкерице, измијеша, сједини и учини сретним док их сам бог, и тад грешком, не растави у смрти неумитној. Кад ће отићи, на онај свијет, са кречњачко бијелим самртним осмијехом, због заједничке среће за стварног живота. ОћеК.
У свакој демократској, европској, интегрисаној, еунијској, натовској држави, постоје Нације Првог Реда и Нације Другог Реда. Постоји још редова. Не заваравајмо се. Не, дакле, Грађани, првог и другог реда. Нације, Нације. Само што цивилизована западна демократска Еуропа нема стида, а има стила, да то прикрије, прешути и заглади.
Данас Ханес Свобода сере о национализмима у Босни и Херцеговини и Српској. Свобода је онај посланик европских социјалиста у европском парламенту. Вели да Европа мора сузбити национализме у БиХ.
Па каже. Како је Сарајево пуно џамија, цркви и синагога.
Сере. Сарајево је пуно џамија.
Тако је увијек и било. Једна црква, једна катедрала и једна синагога не значе Пуно Сарајево.
Па још каже. Свој први посао као еуропејац почео је у Сарајеву. На мјесту гдје је Четник Принцип пуцао у Надвојводу и Подвојвоткињу. ЧП је моја синтагма. Своји смо.
Е. Ту сам те чекао.
Зашто је Гаврило, данас, истодобно, и Терорист и Слободист.
Па зато што је пропао пројект и тог аустроугарског миксера, шејкера и мјешалице. И комунистички шејкер је пропао. Турци Отоманци нису ни имали намјеру да мијешају. Они су имали намјеру да све превезу у сепетима на Босфор. А да Овдје остану само фесови и џамије.
Ако је Ханес Свобода, и друге еуропске сподобе, доиста за сузбијање национализама, онда тај пут не креће из Сарајева. Сарајево није пуно џамија, цркава и синагога. Али јесте град из којег је организован транспорт Србаља у Јасеновац. И то би еуропски социјалист Свобода требао да зна и узме у свој социјалистички обзир.
Сарајево треба оставити, одијелити се од њега, тамо гдје и припада. Тамни смрдљиви исток. Додуше, данас, због, технологије, мало постакљен.
Није довољно носити женске црвене наочаре да би се било социјалистом.
Дакле. Подијелити све што се може подијелити.
Нема двију нација, или два народа, који неће почети да се кољу. Ако их саставите и измијешате.

А још ако је, при томе, једна од њих учествовала у историји на страни поробљивача, не треба ни размишљати, већ одмах спремати суђе да се, приликом клања, вата крв. 

четвртак, 17. април 2014.

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
  ВУЧИЋ: 
 ПРВИ ДАЧИЋИ 
 СЕ У ВЛАДУ БАЦАЈУ.
2827.
бијела књига есдееса (3)
КАД ЕСДЕЕС
О КРИМИНАЛУ
И КОРУПЦИЈИ
ЗБОРИ,
И МРТВОМ СЕ
САНДУК ОТВОРИ

Стиже опште просвјетљење међу Србље. Треба замолити ове из Српске Православне Цркве да размотре могућност са се Есдеес прогласи за свеца. Кад може онај Војтила, може и Есдеес.
Есдеес чини већа чуда.
Кад Есдеес говори о Криминалу и Корупцији то је као кад стољетне корњаче крену у борбу против својих оклопа. А за ношење гаћичица Викторијине тајничице.
Корњача у тангама и Есдеес у борби против Криминала.
Есдеес је криминализовао Србе. Есдеес је први пут, Милошевић тамо, Есдеес вамо, у трагичне српске ратове увео криминал.
Толико су се бавили криминалом да нису имали времена за корупцију.
Есдеесови директори су, током рата, пљачкали државну комунистичку имовину, за свој рачун, за рачун Есдееса и за рачун криминалаца из Есдееса.
Есдеес је опљачкао народ са оном таксом за учешће у приватизацији.
И послије рата Есдеес је пљачкао. Толико је пљачкао да је и дијелове Цркве научио на пљачку.
Едсеес је криминализовао искрени Српски Покрет за Опстанак Српског Народа у БиХ.
Да би Есдеес имао легитимитет у тој сфери, морао би најприје јавно да се одрекне свог Криминала. Од Продај Краву, Купи Пушку, па даље.
Не тражим да било кога ухапсе. Не зовем се Рајко Вучић.
А потом да се програм Есдееса тури у Бијелу Књигу.
Ну.
Потребан је стопут бољи од онога који је турен у ову.
Есдеес и у овом сегменту показује апсолутну неспособност да схвати функционисање друштва и његову реалност, што је само први, мали, корак, за помисао на Промјене.
Есдеесова БК предвиђа три фазе у борби против К&К.
У првој ће створити политичку вољу о ревидирати институције као и пет познатих закона, од јавних набавки до пореског система. Цијеним да је за то потребан већи дио руске армије уз подршку америчких носачса авиона привезаних у Јадрану.
У другој, дефинишу се рокови и уводи се Агенција, Национални Савјет, Нулта толеранција, Цивлно друштво.
Ја, скромно, предлажем да се за сваку од ових институција уведе и регулаторно тијело које ће конторлисати да ли, примјерно, члан Савјета не прима лову од неког ко је кримкорпулентан. А одмах затим и међуресорска тијела која ће надгледати регулаторна тијела. У каснијој фази могуће је, ако се укаже потреба, по мјесним заједницама формирати тројке за праћење Криминала и Корупције.
У трећој фази долазе ефекти претходне двије фазе.
Ова, Трећа Фаза ме одушевила. Даћу да ме живог замрзну, нећу чекати умир, па да ме одмрзну кад Наступи Есдеесова Трећа Фаза.
Ваљда нећу морати да дам неком Сто Каемова да искључи залеђивање.
Након овог одјељка прошла ме жеља да се даље бијелим у соцреалистичким нереалистичким фразама Есдеесове Бијеле Књиге.
У којој на сто мјеста Републику Српску пишу скраћеницом РС. У другој фази ће, потпуно пробосански, почети да је зову Ерес, као и сви сарајевски турци. У трећој фази почеће да беру плодове прве двије фазе.
Закључно разматрање.
Из Есдеесове Бијеле Књиге евидентно је да су они у ситуацији у народу давно означеној са пет ријечи. Сто Бабица, Нигдје Курца Нема.


2826.
ЕЈЕБИГА.
САД СТО ГОДИНА
ПАРОЛЕ
И НАТО И ОДШТЕТА.

Том Ник, како добро име за робну џинс марку и философију живота Џинс Мена, крамп, фармерице, преплануле жене и побрежје, ништа цигарете, вхиску и сити по списку, одржао колијевнички, рађалачки, нунанина говор поводом дана Војске Србије. Или таконешто.
Ради се о Томиславу Томи Томици Николићу, Предсидетељу Сербије. Оном из Вучићеве странке.
Време је да се рађамо а не да гинемо.
Није рекао како да се рађамо кад нас је у толиким ратовима толико изгинуло. И што није изгинуло, побио Нато Пакт.
А ја разумем да су опет поделе у питању. Међу Србљем. Пола ће да јебе а пола да најебе.
Нема рађања без тога.
И онда је Том Ник рекао да је било нељудски и неувиђавно да се бомбардује Преко Земље Србије и да се убијају Српчићи Цивили и да се руши оно што су генерације, добро под мрским Титом, деценијама градиле.
Одштету да плате.
Да им дете у детету јебем.
И трулу бабу Линколнову у непознатом гробу.
Живог ме ицрвичи страх.
Шта ако се овај захтев Предсидетеља претвори у нову политичку марихуану. Оћемо Одштету. Београд на Води, Србија на Одштети. И Нато и Одштета. И тако сто година.
Исцвричи ме, јер ће пре Ужички Трећи батаљон Петог сектора Четврте обласне групе да промаршира тротоаром испред Беле Куће, све са руским пушкама, док Клинтоница и дека Клинтон бацају беле раде по српским ослободиоцима, него што ће ико да се почеше по гузици због Одштете.


среда, 16. април 2014.

2825.
САНАТОРИЈУМ
УСМРЂЕНЕ
ЈАВНОСТИ

Болесници непостојећих величина, пудлице без педигреа, овисници о нарцисоидностима, ситне душе великих џепова, трачерски полусвијет лажних сазнања, макрои властитог проституисања, новинари с кајасама, окупирали су јавност и подрумске просторије великог привида медијства на начин да смрад излази из сваке поре тргова, тротоара и калдрма.
Након што је Васковић, самозвани журналоид са фацом мравоједа, искористо инцидент Кандидата Вукановића и извјесног директора у Требињу, за позивање Додика да наложи убиство неког новинара, на шта курчева удружења новинара нису реаговала, сада је протурио вијест да извјесни Блицомор Козомара прича по граду да је сад најбоље вријеме да Додик најми убице да утуку Васковића. Најбоље вријеме јер још није утоплило. Неће се брзо усмрдити.
У том миљеу менталног санаторијума нулте изљечивости, доиста је све могуће.
Припуштање у политичке, страначке, јавне, послове свакојаких протува доводи до раширеног умишљаја да још непрогледало куче има способности мунгоса, да одојче може да побјегне лавици и да жирафа треба да носи кравату.
Протуве се толико уживе у улоге маргиналаца и капиталаца, које сами себи додјељују и отимају, да из те септичке јаме квркоље умоболије најопасније врсте.
Мада и будале треба, некада, схватати озбиљно. Коликогод је то могуће.
Могуће је да нека будала нападне неког новинара, или то организује нека служба, а да се за то окриви Режим и Додик.
Република Српска је пуна, сада пред изборе, шпијунских и службачких, утајених и ујављених, актера и агената, да ништа не треба сматрати немогућим.

Чак ни то да Васковић најављује нечије убиство.




МОСТ
КАРАНОВАЦ
2823.
ТУРЦИ
НАЗВАЛИ
ИВАНИЋА
ДОДИКОВЦЕМ

Младен Иванић изрекао је једну посве нормалну политичку ствар у погледу сарајевског монструозног центрумаштва, унитаризма, окупације и опште офанзиве на Републику Српску у вријеме и прије избора 2014.
Иванић је оспорио Првомарташтво и унитаристичку анархију евиденције пребивалишта и права на изборе. Рекао је да није нормално да људи продају своју имовину у Републици Српској, скуће се на другом мјесту, а онда добију право гласа на изборима у Српској.
Нисам очекивао. Дабоме.
Очекивао сам лагану политичку шутњу.
Мора да је Иванић испао из свих појединачних кандидатских комбинација За Промјене. Па постао очигледан и нормалан.
Ну.
Мени је занимљивија муњевита реакција Сарајева. Оног медијског. Оног које преноси сваку изјавчицу Босића, Иванића, Тадића, Крсмановића, Чавића, текстове Независних новина. ПандуревићкиК. Нема ни изјавица. Њу воле кошто су некад вољели мене.
Медиј је одмах рекао Лош Иванић Наставак Додиковања.
То говори шта турци очекују од Срба Пробосанаца.
Апсолутну понизност, послушност и изметлук.

Миљенику Иванићу била је довољна једна нормална изјава да изгуби сав кредибилитет у Унитарном Сарајеву.
451.001 посјета страници
есдеесова бијела књига (2)
БИЈЕЛИ
АМАТЕРИ
ЕСДЕЕСА

Јучер је Пробосанац Пробосић, Промјенаш а није наш, изјавио за своје пробосанске медије да ће грађани Републике Српске бирати између лоше Додикове власти и нових идеја Савеза за промјене.
Савез За Промјене је тако оригинална синтагма да сам есдеесову бијелу књигу почео да учим напамет. А крај ње стално држим карандаш и бумагу, да запишем ако се и мени деси нека промјенљива идеја. Јебо му ти матер, то је данас тако ријетко, то се само једном у цијелом цијеку јавља и то код Есдееса.
Кад је посљедњи пут Есдеес, у прошлом вијеку, имао идеју за промјене, малнеизгизбошмо сви. Хрвати залајаше изнад Бањалуке, муслимани запалише од Бихаћа.
БКСДС наставља се причом о пољопривреди и шумарству. Шуме су велика љуваб Есдееса. Из младости ране. Они шуме воле више него што су их вољели Титини Партизани. И Ајдуци Ђурђевдански, прије њих. Шума ти мати, горе се вати.
Ево Цитата За Промјене.
Примарни задатак СДС-а ће бити редефинисање аграрне политике која ће бити у функцији развоја привреде. Реализација концепта одрживог развоја пољопривреде постићи ће се инрервенцијама у неколико приоритетних подручја деловања пољопривредне политике као што су: ефикасно управљање јавним политикама и унапређење институционалног оквира развоја пољопривреде и руралних средина, развој модерног, технолошки иновативног, динамичног и конкуретног система са напредним прерађивачким капацитетима који би био утемељен на стандардима квалитета и сигурности хране, побољшању услова живота и подршка одрживом развоју села, одрживо управљање ресурсима и заштита животне средине, заштита домаће производње кроз стимулисање извоза, смањење заостајања у технолошком развоју за конкурентским земљама кроз повећање ефикасности прехрамбеног ланца и конкуретности пољопривредно-прехрамбеног сектора, припрема пољопривреде Републике Српске за интеграцију у Европску унију, кориштење природних предности у вјештачком осјемењавању крава и редефинисање ветеринарске службе у оквирима модерних лабораторијско-искуствених трендова, развијање сјеменских капацитета хибрида као темељног сегмента производње кукуруза који ће убрзаном фреквенцијом и жироскопском стабилизацијом прожети цијели сектор прераде хране, окрупњавање воћарства као и попис стабала шљиве и других воћака како би се припремили за равноправно учешће на тржишту Европске уније, нова политика запошљавања у пољопривреди кроз бригаде воћарства, бригаде ратарства, бригаде повртларства, оформљавање пољопривредног дистрибутивног система, стварање домументационог центра пољопривреде оспособљеног да програмски реагује на све нове трендове у пољопривреди Републике Српске и Европске уније.
За оне који су издржали, имам два питања.
Да ли су примијетили ријеч Деловања.
И да ли могу да кажу који дио није цитат него мој текст.
Прва половина бјелокњижја, оваква је. Језички бирократизована, уџбенички формулисана за куповне факултете, искуствено гологуза, по упућености у стварне токове крајње стерилизована.
Украртко. Њихово знање о пољопривреди поразно је.
Мислим да је добар дио тих текстова напабирчен радногрупашки, преписан однекле, вјероватно из Србије, као дио овог цитата, и оријентисан општом идејом Кад ми дођемо на власт, ми ћемо да детаљно анализирамо стање овдје, стање ондје, па ћемо то убацити у Промјене, да видимо шта ће испасти. У међувремену, ако би Пробосанци Промјенаши доиста стигли на перон власти, Странци Усранци заврћу уши, ето локалних избора, не таласај сад. Кад прођу локални избори, не дирај ништа изгубићемо на општом, КТСЈ. Крваву Ти Суботу Јебем.

Свескупа. Овако Мали Мујо, коисви турци, замишља Српске Промјене.

уторак, 15. април 2014.

ИГРА ГЉИВА 
БУКОВАЧА

2820.
КАКВА ЈЕ
АЛГИЈАС
У РЕЖИМА
КАД ТАКО
ЈЕБЕ МЕДИЈЕ

Отворен је нови мост у мјесту Карановац. То је мјесто повиш Бањалуке, у коме се прелази ријека Врбас и иде према Кнежеву, Влашићу и Федерацији Босне и Херцеговине. Добро, и према Копања Кањону.
Карановац има цркву од камена, што изузетно цијеним.
Карановац је родно мјесто мог друга радикала Нове Дамјановића, познатог по томе што је, као дјечак, узимао лопту у дворишту и почео да жонглира, па кренуо на аутобус, жонглирао и у аутобусу, па до школе, а нигдје није дотицала земљу, асфалт илу под, па у школи и до задње клупе у разреду, док наставник не пипне кваку.
Стари карановачки мост је артефакт социјалистичког пута у свијетлу будућност, познат по клепетању храстових планки док преко њега пролазе возила.
Нови мост је савремен, бетонски, широк, двотрачан, архитектонски и дизајнерски убједљив и наочит.
Мене је и зачудио и задивио. Јер наша нова архитектура и пројектура не вриједи ни Попизделадневоде. На једној згради нови српски архитекти и пројектанти примијене сто стилова, двјеста погрешака и триста рогобата.
Карановачки нови мост је једноставан, јевтин, бетонски. Његова једноставност управо је и најубједљивија.
Ну.
Медији, режимски и опозициони, с напоменом да телевизије нисам гледао, нисам баш толика будала, нигдје нису донијели фотографију моста.
Шта је то у новинарском и уредничком бићу што га држи на главићу.
Како је могуће да нема медија, новинара и уредника који би схватио да је најважнији Нови Мост. Каква је то аутоцензура завладала и наметнула обрнута мјерила за нешто тако једноставно као што је вијест. Колики аналфабетизам треба па да се тако упропаштава један важан догађај и један важан мост који ће на све надживјети.
А онда ће сви рећи Баја, Стрина и Гавран наредили да се само они појављују у медијима и на мосту.
Јебо вас Режим, кад не знате ништа.
И кад вам ја нисам пет минута уредник.

након: Жао ми је што немам фотографију, а некидан сам прошао кроз Катановац. Али набавићу, овећавам.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
МУСТАФА ЦЕРИЋ 
РАМАЗАН СВИМ БОЈАМА
бијела књига есдееса (1)
БЛИЈЕДА
КЊИГА
ЕСДЕЕСА

Пошто је Пробосански Пробосић, са камене куле Етно Села Станишић, крикнуо Јуриш у Промјене, Браћо Срби, и скочио у хладно зелено језеро засрано лабуђим и гушчијим изметом, обзнањена је и, БКЕ, Бијела Књига Есдееса, у којој је потопничким језиком, у уводном писму ГППП, Главног Промјенаша Пробосанца Пробосића, наведено да већина од милион и нешто становника Српске гладује, а већ осму годину ни воде нису пили, а великим просвјетитељским просеранијама предочен програм Веселих Свески и осмољетских писмених задатака о томе како аматери виде опоравак, напредак, промјене и улазак Српске у Г7. ЦТСЈ. Црну Ти Суботу Јебем.
Дабоме. На почетку је омиљена Есдеесова тема Финансије.
Есдеесови економисти Иванићеве провенијенције навели су десет мјера за десет великих корака.
·         Растуће стопе привредног раста (јебем им њихов српски језик)
·         Раст изворних буџетских прихода
·         Смањење буџетских расхода
·         Стално умањење јавног дуга
·         Смањење пореског оптерећења рада
·         Диференцирана стопа ПДВ
·         Реформа пензионог система
·         Реформа здравственог система
·         Више реда у банкарском сектору (хируршки прецизно)
·         Мања и рационалнија заједничка администрација (то ће они издејствивати у Сарају, преко својих Народњака. ОћеК.)
Шест тачака из Веселих Свески Есдеесе значе мање пара.
Предзадња и задња тачка су из цртаног филма Како Мали Ђокица Замишља Гдје Је У Цурице Шљокица.
Реформе у пензионом и здравственом систему су скупе реформе. Есдеес то можда не зна али би морао рећи гдје ће да се нађу паре за то.
Увођење различитих стопа ПДВ, чак и да се договори са свим Пробосанским Народњацима, и осталима, драстично смањује приходе у УИО. Из којих се прво намирује БиХ, по Иванићевом Првом амандману на пропаст Републике Српске. И драстично повећава шверц и даље смањење прихода. Јер ће се луксузна роба опорезивати под дјечије цуцле. Јебитемеудупе, ако Република Српска по овој мјери и под влашћу Есдееса годишње не би увозила седаманест милиона цуцли.
Након свега, није јасно гдје наћи паре за раст буџетских прихода. И гдје наћи паре за Растући Привредни Раст. Обје те ставке гутају лову. Американци позајмили милијарду Украјини и немају пара за Есдеес. Јавила ми Мишел, кад сам питао шта ради Оби. Ено га чупа косе и нешто бунца Како наћи милијарду за Босића.
БКЕ наставља сторијом о Индустрији.
Прва мјера Формирати Савјет за привредни опоравак Републике Српске (они Република Српска пишу са РС, ко турци, унитаристи и сарајевске ажбахе).
Па ће Савјет да предложи.
Ту је још читав низ парола. Одредити приоритетне секторе. Обезбиједити здрав пословни амбијент. Урадити нову стратегију подстицаја индустрије. Створити повољан амбијент за директна страна улагања. И ЦТЧЈ. Четвртак.
Читаћу и даље. Али, ако ће Они са овим на изборе, КНМ. Кукала нам мајка.

Напомена: Ако је пропаст тако близу, као што се каже у писму Пробосанца Пробосића, молио бих да не иду са Бијелом Књигом на изборе. Молио бих да уопште не иду. Боље да пропаднем са својима него са њима.
објављена
ПОЛИТИЧКА
СТРАНКА
ПЕРМАНЕНТНЕ
ИЗБОРНЕ
АКТИВНОСТИ
380 страница Б5 формата,  колори, графикони, табеле, примјери,
три сегмента: Одређења, Комуникација, Организација.
Издавач: Бесједа Бањалука

понедељак, 14. април 2014.

450.107 posjeta
2817.
ДАЈТЕ ИМ ОРУЖЈЕ.
И ЈЕДНУ
МИЛИЈАРДИЦУ
НА РАБОШ.

Амерички високоделатник, Мекејн, значајно је изјавио да Украјинцима треба дати оружје. То је једна конструктивна америчка спољна политика заштите националних интереса гдјегод има нафте и гдје су Руси близу на домет интерконтиненталне ракете.
Дајте им оружје.
Ако имају оружје, или га неће, бомбардуј. Послије кажи Није одобрио Савјет безбједности УН. Претходно нађеш Шредера да каже како је било неправди према тој и тој држави. Онда Држава легне на руду. Инконтиненција. Од среће.
Има сто начина.
Али сваки начин почиње са оружјем.
Украјинска Копилад, ако имало има људскости у себи, и савјести, сада, вјероватно, размишља о томе како су копилантски поступили када су узели паре и правили уличну демократију која се изродила у губитак Крима и која пријети распадом земље. Сад се установило да пола Украјине говори руским језиком. Ти Руси су много добри људи. Мајка Русија им иза леђа а они пристали да живе са Украјинцима. Који хоће да их воде некуд. И сад их зову терористима. Агресори су то. Ви не знате. Треба да ангажујете Јована Дивјака. Он зна шта је борба против агресора и формирање Армије од Жгадије.
У међувремену су паре попили. Јулија изашла из затвора, иде на изборе. То ће уновчити. Сиротица. Кличко неће на изборе. Мало ће погледати рачуне у Њемачкој.
Американци одлучили да Остатку Украјине дају једну милијарду долара. На зајам.
Милијарда долара значи Украјини као кад Шкот прдне у издувану гуму од бицикла. Јер му је скупо да купи пумпу.
Размишљао сам о тој Добротворној Америчкој Милијарди.
Да и ми овдје направио Украјинское Сраније. Па да се у тој фрци одвоји Трећи ентитет, није добро да се одвоји Српска, Србија би добила трудове, а да БиХ добије милијарду. Онда ми је ЕСИ, Економски Свјетски Институт Алекса Милојевић и ортаци, израчунао да би БиХ припало 13.764 долара. На зајам. Јер БиХ није велика земља као Украјина.
Ејебига.
Америчани се извјештили.
Учине тако да изгледа да неко други држи Штап, Руси или Срби. Док он држе Штаб. А себе представе као да носе мрквице и рукавице.
У том процесу сви постанемо украјинке. По занимању. 

ДЈЕЧИЈА СТОЛИЦА
ИЗ КЛАСЕ БОС
ОБЈАВЉУЈЕМ НА ЗАХТЈЕВ СОЦИЈАЛНЕ И ТРЖИШНЕ ПРИВРЕДЕ

2814.
ЗАКОН О ВОДИ
НА МАРСУ

Федерација Босне и Херцеговине и Херцег и Босне, усвојила је неки првомарташки закон о правима повратника у Републику Српску и Дистрикт Брчко.
Онај брадати Првомарташ, Фашистокумулус Суљагић, позива Српску да и она донесе закон о правима повратника, Срба, у Федерацију.
И ја мислим да је то добра формула.
Српска би, на примјер, могла да донесе Закон о употреби сунчаних рејбанки од стране Комшића и Изетбеговића. Да се не деси да један носи а други не носи. Па Анђолица сва збланута.
Или да Српска донесе Закон о Трећем Ентитет у Федерацији. Тако ће и Хрвати бити на броју а и Бошњаци се неће исклати око тога ко је дозволио подјелу Земље. Беземљашима.
Чак и да је БиХ јединствена земља, као на примјер Њемачка, да је функционална упиздуматерну, да је демократска у смислу непостојања ничег живог осим грађана који имају руке дуге по седам и по метара, то им нарасло од сталних загрљаја са сумњивцима друге вјере и нације, не постоји у свијету начин да један територијални парламент доноси законе који важе за оне који живе на територији другог парламента.
Прво ту другу територију треба окупирати, укинути јој парламент и сваки други начин владања па доносити законе који важе за тамошње поданике.
Свака прича о политичкој артикулацији међу Бошњацима, о страначком систему, о политичком систему, о плурализму идеја, програма и идеологија, непостојећа је прича када је могуће да се овакав Закон провлачи у усваја у федералном парламенту. Када је могуће да Првомарташи диктирају такве будибогснамице свим уобичајеним странкама.
Непостојећа је прича чак ни о грађанима. Да не кажем муслиманима или Бошњацима. Неко би хтио да управља тим људима кудгод да оду. Да их користи као сурогат, приручно средство.
Чим се нека популација ставља у посебан закон, Јадна Јој Мајка.

А о понашању према Републици Српској да не трошим типке.

недеља, 13. април 2014.


СТОЛИЦА
ИЗ КЛАСЕ БОС.

ПРОДАТА ЗА 800 МАРАКА. 
2812.
СДС.
ОД ПЕЧЕЊА ВОЛА
ДО ПРОБОСАНСКОГ
СТОЛА.

·         Есдеес нема избора него да сједне са Босном за исту синију. Све одговоре бирачима и грађанима Републике Српске Есенесде и коалиција већ су дали. Сва опредјељења и дугорочне стратегије. И у погледу Русије и Наталије. И у погледу Србије и Анталије. И у погледу Дејтона и Охаера. Есдеесу је једино остало да бирачима понуди Пробосанство као Промјену. Као Усуд. Као Пријеки Суд. Надајући се да ће бирачи у Републици Српској, Срби, то прихватити као свршен чин. Као што су Срби у Србији прихватили предају Косова као свршен чин. Надајући се да ти исти Срби неће схватити да предају грану на којој се легу. Јер Босићево Пробосанство и Вучићево Пробриселство нису, уопште, иста ствар. Пробосанство доводи у питање опстанак Срба.
·         Вучић нема избора. Он у Републици Српској мора подржати оне који иду низ руду Брисела, Нато Пакта и Пробосанских Играча Прстена у Међународној заједници. Чак и када би опозиција избјегавала да то прихвати, он би имао обавезу да их натјера на то. Брисел и Наталија не признају ни једног лидера Србије који не може да утиче на Републику Српску.  Тадић је пуштен низ Београд На Води само зато што је уважавао власт Републике Српске и није потписао Косово. БИН не сматрају адутом хапшење Мишковића. Јебе се њима за Српски Криминал. Пробосић 24 само је лијепа прича за наивне Србе. Имаш Кућу Врати Стан. Чак и када Пробосански Пробосић добије 89% на изборима, од 24 нема ништа, као што неће бити ни у Србији.
·         Пробосанска Интернешнел Сећија такође нема избора. Она мора овдје створити и турке и чибуке. Да би створили оног који им је најпотребнији. Малог Мују. Са Додиком, Есенесдеом и коалицијом се ВВН, Вако Више Немере. Подржавају Русе, неће у Нато, неће у Сарајево, граде милијардама. Морају, Међузајци, преобразити неке политичке живинке. Пошто је Иванић одавно лажни Цар Прогреса На Пању, једини за пластелинску обраду остао је Есдеес коме је ово задњи воз за побједу. Ако не побиједи сада, странка ће почети да се прогресивно педепеизује. Не знам како ће обрадити лидера. Пробосански Пробосић дјелује као нестилизована сеоска прељанска лола. Кад му се сако одвоји од десног рамена, ја знам да нешто лаже.
·         Есенде нема избора. Самосталност Српске. У оквиру Дејтона, односно Босне и Херцеговине, или изван. А у Дејтонским границама. Сарадња са свима а нарочито са Русијом која је овдје једина брана једновјерске унитаризације БиХ.  Али брана која функционише по принципу помози сам себи, помоћићу ти и ја. Ако нема Снаге Самосталности, Русија неће прстом мрднути.
·         Бирачи у Републици Српској, срећом, имају избора. Они могу да се опредијеле за Политику Достојанаства, Стабилности и Развоја. Или за политику уторених шарених вашарских пајаца, од Момоњка до Дроњка, Политику Јарма, Понизности и Предаје. Могу да се опредијеле између чињенице да је Опстанак Републике Српске пресудан за опстанак Срба овдје. И чињенице да ће имати право да формирају двије, три, заједнице општина. Можда Дрварска, Бањалучка и Требињска. Остало ће припасти Првом Марту. Бирачи требају да имају на уму да добар дио међународне заједнице, Збигњев и Велики Кројачи, а нарочито Сарајево, Републику Српску и Србе овдје сматрају само заосталима у избјегличкој колони. Бирачи, Срби, требају да имају на уму оно о чему говори Босић. Он говори о сарадњи а не сукобу. Сарадња подразумијева реформе. Реформе подразумијевају девастацију Републике Српске. Он не говори о новом запошљавању, реиндустријализацији или узлету пољопривреде. Он говори о социјалној тржишној привреди. То већ имамо. Он не говори о страним инвестицијама. Као ни Вучић. Дрипци не дају паре кад траже гузице. Ено Украјине. Плива у доларима. Дави се.
Нисам рекао да ће то бирачи овдје, Срби, тако да разазнају. Као што нису ни у Србији разазнали. Иако нису баш имали овако јасан избор као овдашњи што је. Стога онај Вучићев, на скупштини Есдееса, помиње магловите српске славе. Ви сте нама долазили на славе што ми ценимо. Кад нам је тетка била болесна, питали сте за тетку. И за течића сте питали.
Ипак. Бирачи овдје, Срби, посебни су у односу на Србијанске Србе. То Караџић није разумио. Од Милошевића нисам ни очекивао. То Београд никад није разумео. Укључујући и оне који су рођени у Босни. Како воле да кажу. Ђинђић, Тадић, Драшковић. Чада.

Нисам рекао да Срби Овдје увијек разумију сами себе.