субота, 12. октобар 2013.

2392.
САЈАМ КЊИГА
У ФРАНКФУРТУ
И СРПСКИЈАНСКА
КУРТУРА
 

Да. Куртура.
Културњаци и надлежне владине институционарије, свеле су културу на Куртуру. Куртортуру.
Културњаци су сви који су везани за књигу, од писања до коричења и транспорта.
Владини институционаријум је скроман, сраман и скарадан.
Пошто немамо Министарство културе. Јебали нас Енглези и њихова реформа државне управе коју смо ми пушили ко индијски медитативи марикурану.
Част привтном издавачу, или још коме, за појваљивање на ФСК. ФФБ.
И тако. И ове године Република Српска није била присутна на том Сајму Књига. Док Босна и Херцеговина, разна њихова удружења, дивља, промовишу се, уздижу Босну у Пичкине Величине, писци српскијански шуте, издавачи шуте, министарство шути, аналитичари шуте, опозиција шути, медији шуте, у Српској, и амерички и отпозадициони. Шуте сви, и чекају да Кочић оживи и, поново, сам, јебе матер Аустроугарској.
Знам. Најтеже је будали објаснити шта је књига. Мада је будали лако објаснити шта је педесет хиљада марака. Колико треба да би се Република Српска појавила као самстални излагач на Сајму Књига у Франкфурту.
Министарство културе је директно одговорно. А они се баве неким Трбојевићем, ЈИО, инвестицијама у студентске домове на Палама, под Палама, гдје ли, које су Будућа Афера, гарант, а не схватају да у буџету треба планирати средства и за Франкуфурт.
Да није Цицовића, не би нас било ни на Београдском сајму. А отле је дотле је.
 
2391.
ШТА ЋЕ
БХ СУД
У БАЊАЛУЦИ
 

Не доноси ништа босанскохерцеговачко и сарајевско у Бањалуку, јер Бањалука никад босанскохерцеговачка није била. Томан, учење о инвазијама 98.763.
Била је босанскокрајишка, била је чак и усташка, ендехазијска, али сарајевска и босанскохерцеговалка није била. Све што је, некад, Срба било у Хрватској, прије него што се намножила Туђманијска Неман у Хрвата, од Билогоре, преко Плитвица, па све до Книна, Бањалуку је сматрало Српском.
Срђан Радуљ, замјеник министра Правде БиХ, зар и то постоји, Сунце Ти Јебем, овај пут мислим на Правду у БиХ, који је на то мјесто пао из небеса, као да сам ја послије факултета постао директор америчких Федералних резерви, изјавио је Срни да неки Виши суд, који тек треба да се излеже испод Медџидине сукње и неког Структуралног дијалога, треба да буде смјештен у Бањалуци.
Прво моје Томановско Питање јесте Који ће нам курац.
Кад ни Суд БиХ није легалан. Кад од свог оснивања ради против Срба. Добро што ради против Срба, то је сад демократски, европски и цивилизацијски, већ што је то суд који мијења политичко и територијално уређење Насеобине. А то је противуставна дјелатност.
Лоцирањем кјуклукскланског Вишег Суда Фантома у Бањалуку, Српска постаје саучесник нелегалног судског система у БиХ.
Али још горе, доборовољно пристаје на инвазију Сарајева и Унитариста.
Инвазије имају неколико етапа. А најпознатије су. Војна инвазија. Инвазија институција. Инвазија вјере. На крају примиш вјеру војника који су ту били у првој етапи.
Којигод крајпуташевић, случајноименовановић, шаромиркановић, оде у Сарајево, у заједничке органе, нагло добије напад креативности.
Умјесто да схвати да је његов задатак, и примарна локација, Кућица За Кочничаре.
Као некад, на крају задњег вагона дугих социјалистичких теретних композиција.

петак, 11. октобар 2013.

2390.
ПОКОЉ КОД
ЛИТИЦА РОК
КАЊОНА
 

Одбијање америчких Републиканаца да прихвате конгресну одлуку да Америка може да се даље задужује, што предлажу Обама и Демократи, није само међуинтересна политичка битка нити је ствар биполарне политичке артикулације у Земљи Демократије, Небеске и Берзанске.
То је цивилизацијско финансијско питање.
Мада личи на путање да ли да кронеру, који је седми пут пао са шанка, наточимо још једну.
Америчка задуженост знак је опште пропасти финансијског система у свијету до којег је довела управо Америка. Послије другог свјетског рата креирани финансијски систем, који би донио неслућен узлет америчким финансијашима, одступање од златног важења и самопроглашење долара свјетском валутом, или свјетском резервном валутом, уз касније милитаризовање финансија, односно све већи притисак америчке војне индустрије да се по свијету ратује а од њих купује, довело је свијет до финансијског краха.
Долар је постао неконтролисана валута, покварена интерконтинентална ракета са нуклеарном бојевом главом, Америка је постала стоглави пилот који лети у десет авиона са нуклеарним наоружањем, финансијаши, из њеног гнијезда, премрежили су свијет и почели да уништавају државе и нације, заувијек су прошла пјесничка времена инсценираних државних удара.
Крах америчких финанансијских односа са свијетом, историјски се може пратити у временском распону од свргавања Аљендеа до данас, када се започињу ратови у цијелим регионима, само да би финансијаши, у које убрајам нафташе, оружаре и бафете разне, све више и више увећавали своје моћи и позиције.
Сада, пак, када су Републиканци затегли, многи прогнозирају крах ако не дозволе Америци да се даље задужује. Јадикује се над 800.000 оних који су отишли кући и немају плата. Гдје им је Копања да им организује нешто. Гдје им је Издркоњак. Пицин Парк. Немају ни Пицин Литл. Немају ни Атеве ни Гримаса Кос. Новинарку.
Ради се о томе да је овај случај са блокадом задуживања, већ Крах.
То је поуздан знак Америчке Пропасти.
Која се одвијала у три фазе, као и свака пропаст. Амерички Сан. Амерички Мамурлук. Америчка Пропаст.
С тим што се та процесија сваки пут разносила и по свијету. Који је то, највећим дијелом, морао да плаћа.
И чему би био крах ако се блокада настави. Пале би берзе, скочиле би камате, долар не би био свјетска резервна валута.
А коме користе берзе, ниске камате и резерва долар. Америци. Дабоме. И њеним Финансијашима.
Републиканци нису будале. Да не знају шта све може да буде посљедица. Ако не знају они, знају они који стоје иза њих, који су им плаћали кампање и изабрали их у Конгрес. Неки слојеви ће из овог инцидента извући милијардске користи.
Кина, пак, као највећи кредитор Америке, процјењује, да још није вријеме. Али кад процијени да је Вријеме, Америка ће тек онда видјети у какву је рупу гурнула свијет.
Моје процјене говоре да је све изван Америке зрело да је се гурне у ту рупу. Земље Брикса су довољно повезане, Русија је јача него што изгледа с вана, ЕУ се отела финансијским нападима из ваздуха, Кина је моћна без обзира на неки пад бидипија. Америчко затезање на далекоисточним морима је само благ одбљесак моћи. Њена моћ почиње да јењава јер је у случају Сирије, дошла до зида. И сада са уважавањем и удивленијем разговара са Русима.
Само се процјењује да ли да се то обави у једном кораку, спуштајући ковчег у готову раку, или да се донесе мртвац на ледину а онда да се прави сандук, па да се копа рупа, па да се исписују црне траке.

четвртак, 10. октобар 2013.

LCA 2013
Jarić, Jurošević, Lakić, Vasić, Šteković, Kovačević, Malbašić, 
Kutić, Milošević, Smiljić, Smiljanić, Spasojević
 
 
 
Posted by Picasa
2388.
ПРИНЦИПИ
И БУДУЋНОСТ БиХ
КОЈЕ ЈА ННК

Набијем на.
Зна ли ико у овој Насеобини, Међедбуковини и Незнамкудовини, шта су Принципи Босне и Хереговине.
Босна и Херцеговина је једног Принципа дала, па је све отишло у 3ЛПМ.
Зна ли ико, укључујући и Међузај, шта је будућност Босне и Херцеговине.
О принципима и будућности БиХ, говори Златаган Лагумџија, након повратка из Брисела. Гдје је галамио на сиротињу рају из своје федералне авлије.
Пошто сама БиХ не постоји, иако је Сарај убијеђен у то, неразумљиво је и помињање Принципа и Будућности.
Као што је неразумљиво и Филеово неокомунистичко саопштење у коме не каже ништа а замазује свашта.
Ако ЕУ на овакав начин мисли да комуницира са будућим чланицма, онда је то жива пропаст.
Она, ЕУ, мора редифинисати стратегију, тактику и циљеве, кад је у питању БиХ.
Иначе, овако ће из свега профит да извлаче протуве попут Лажгумџијева.
2387.
ЗАШТО
БРИСЕЛ ЧЕТИРИ
ГОДИНЕ ЈЕДЕ
МАМЕНЕ КРАВЕ
 

Не постоји једна тиква за пишање на нивоу БиХ. Томан, учење о политичком систему, 1298.
Пропао договор у Бриселу.
Добро. Разумијем да се у Бриселу купи земљама чланицама непотребни администраторијум чија неспособност је добродошла земљочланим лидерима да воде главну ријеч. Ако у Бриселу сједе успјешни и креативни, Ангела Меркел, или неко други, не може бити лидер и не може водити своју мирисну ноту бриселске политике.
Руку на Срце, сав тај конгломератум не би нашао код мене мјеста у једној озбиљној изборној кампањи.
Добро. Разумијем да су прије четири године, и у Бриселу, и у БиХ, сви били полетнији па насјели на лирску ноту хумананистичке БиХ и људска права осталих. Мада су и тада требали да схвате да то може да произведе проблеме у дејтонском концепту. Или, ако нису могли да схвате, требали су некога да питају.
Добро и то. Али за четири године су требали да разумију неколико битних ствари:
·         Сејдић Финци се не може ријешити на нивоу Државе. ЈИД. Јебала их Држава. Јер се чланови Предсједништва и не бирају на нивоу Државе, прецизније Дркаве, већ у Републици Српској и Федерацији. Ако су већ хтјели да се укључе, морали су да воде одвојене разговоре са руководствима и политичком артикулацијом Српске и Федерације.
·         Главни проблем свега у БиХ, па и у овом случају, јесте Лагумџија. На овај начин само се њему даје важност. А он, као сваки провинцијални фолер, то схвати дословно. Не баш без покрића. Неко стоји иза њега. Неко је, у БиХ, увијек Иза Лисабона.
·         Овдје је много важнији Дејтонски споразум од Сејдића и Финција. Једини важан.
·         Редослијед потеза мора да буде овакав: а) рјешење проблема изумеђу Хрвата и Бошњака у Федерацији, б) конфедерализација БиХ. Ако рјешење између Хрвата и Бошњака потраје, Српска ће се природно конфедерализовати у односу на БиХ. ц) рјешење, на нивоу конфедералних јединица, осталих питања из европског наслијеђа, као што је плурализам, права мањина, осталих и несегментираних.
·         Рјешење проблема СФ, који је предуван и непотребан, и који само диже реп разним лагумџијама, а бриселашима омогућава осмице, неће ништа ријешити у БиХ.
·         Сад чак и ја не знам како да им помогнем. Јер су, заједно са Сарајевом, усрали и шефа и станицу. А жена шефа станице отишла задњим возом на непознату дестинацију.

среда, 9. октобар 2013.

 
 
 
 
 
КАД ЈЕ 
МОЈ ДРУГ СИНА
ДА У ФОР
 
Posted by Picasa
2385.
BANKROT
ANTE
PORTAS
 

И на Исток, и на Запад кад погледаш, банкрот, кано орлушина, кружи. И Еуропским Западом и Дивљим Истоком.
Словенија има секретарицу за предсједницу Владе. Уведена је Хапшеничка Страховлада, као и у Србији, откривено је да приватизацијски умију да пљачкају, и Словенци, скоро као и њихова браћа Проклети Јужњаци. Преседницаушек је рекла да Словенија неће банкротирати. ЈММ.
Хрватска распродаје све што има. Доћи ће дотле да ће Србији понудити Книн и Книнску крајину, као, ономад, Русија Америци Аљаску. За неку ситну лову. Дуг Хрватске је огроман. Тако да је Санадер, изгледа, узео само једну жваку.
ППВ Вучић, у нападу јавног страха и панике, сцена 14, обавијестио Србију да је пред банкротом. Неки су, иностранци, обавијестили Србију да су јој из гнијезда изнијели 51 милијарду долара. Шта је то у успоредби са обарањем једног Стелта.
Свуда најаве о банкроту.
Те вијести, у ствари, значе да је је односна територија банкротирала. Ствар је само у томе да се то уведе у књиге. Од све еуропске словеншчине, од све слободарске кроаштине, од све великосрбаруштине, шта је, од Деке остануло Сину.
Тако мали Ђокица замишља државу. Мали Јожек. Мали Домагој. МИЈ.
Босна и Херцеговина је још стабилна. Кано клисурина. Међеди у Букве веома тешко банкротирају. Мађедбуковина.
На сјеверу, у Мађарској, посве друкчији примјер. Њихов зајебани премијер маршнуо Емемеф, донио неке мађарске засконе који нису у складу са еуропским. Мађарско а наше. СТЈ.
Учинио је невјероватну ствар. Мађарска се ослободила Емемефа. Лакше него Варшавског Пакта. Мада се ради о крволочнијим гуликожама и костоједима.
Финансијска стабилизација Мађарске, која је у почетку била перионица веша Њемачкој, и њено осамостаљење, за студијско је путовање.
Република Српска треба да извуче поуке из балканског финансијског пада тлака.
То што Босна и Херцеговина још није банкротирала, може се захвалити само двојном разлогу. Тржишно и потрошно је небитна, као што је небитна и у смислу утицаја тог банкрота на ЕУ. И, друго, срамота Соренсена и Инцка, Осталих у БиХ, да им у Бриселу кажу Пизда вам матерна, нисмо вас тамо послали да она (Међедбуковина, оп. рв.), банкротира, већ да дугорочно труне.
Поуке Републике Српске требају да иду у неколико смјерова:
·         Обуставити буџетско и запошљавајуће непродуктивно задуживање
·         Убрзано се одвајати од Федерације
·         Увести, без Вучићевске паничне објаве, рестрикције на плате у јавном сектору. Они су награђени самим тим што имају угријана радна мјеста, што раде у квадратима од четири, пет хиљада марака, што не раде ништа и што могу да узимају кредите по основу тога што раде у државном сектору. А заштићени су од отказа као панде од криволова.
·         Обуставити велике пројекте као што су аутопутеви и тунели. Европи изнијети на понуду радна мјеста а не енергетске ресурсе.
·         Увести Кину у Земљу. Српску. Дајући јој све што се може бесплатно, само да гради фабрике.
·         Промијенити законе о власти Републике над општинама и над њиховим задуживањима. По којима ће начелник, било чији, бити обавезан да општина сваке године послује позитивно или ће бити опозван. Зато га треба бирати у скупштини.
·         Укинути министарску једначину 8 + 5 + 3. У тој формули пола Владе Републике Српске не ради ништа. Јебе се Џевади за министарство. Као и оној Мевлуди, прошли пут, из просторног.
·         Земљу подијелити многобројним сељацима а не малобројним концесионарима.
Имам још неколико десетина ствари. Али. морате се претплатити и улоговати.
Ајд Лајк.
 

 

 
2384.
СЕЈДИЋЦИГИШ
 

Шта мислите да се овако зове неки велики српски клуб у фудбалу. Као што се у Америци зову Редскинси.
Та наша множина од њихове множине значи Црвенокошци. То је клуб у оном њиховом спорту носања великог кожног јајета, гурања, трчања и обарања.
Не разумијем амерички практични колективитет и неодгонетиво ми је да се након истребљења Индијанаца, запосиједања њихове земље, уништења њихове културе и свођења на неке резервате, нешто панамерички јавно може звати по погрдном називу из доба тог истребљења кад су били Црвенокошци и Бљедолики. Не разумијем сврху.
То је само зато што цијели свијет не зна Америку. За цијели свијет је Америка Кокакола, Долар, Успјех. Земља Шанси. ЗКМ. Мога.
Десетине милиона гладних и бескућних, сваког дана, сви без минималне здравствене заштите, што је одавно цивилизацијско а не социјалдемократско достигнуће, тоталитаризам капитала, тињајући расизам над Црнокошцима... све је то Америка. И још много горег.
Ну. Све је то само њихов проблем.
Наш постаје када Та Америка почиње да сере о људским правима и пријети силом. Када почиње да, преко својих инструмената, нагони на штедњу а преко неолиберализма мами на потрошњу и извлачи не паре из џепова него национално богатство. Од читавог свијета. Када, преко тих својих алатки, цијели свијет угони у финансијске торове а код куће из провалије у провалију. Из дефицита у дефицит, опет на рачун цијелог свијета.
А онда неко дође овдје, у Насеобину, на импровизовану бину, и каже да је Сејдић Финци услов за еуроатлантске интеграције.
Шта је тамо био услов. Маму Му Јебем.

ОВЕ ГОДИНЕ
ПОРАЗ ОД ЗОТОВИЋА

ИГРАЛА СЕ ДРУГА ГОДИШЊА УТАКМИЦА ЛИГАМЕНТИКОСА, ФУДБАЛЕРА КОЈИ СУ ОПЕРИСАЛИ ПРЕДЊЕ УКРШТЕНЕ ЛИГЕМАНТЕ У ЗОТОВИЋУ, И У ТОМ ЗАВОДУ И РЕХАБИЛИТОВАНИ, ПРОТИВ ОСОБЉА ЗОТОВИЋА, МУШКОГ СПОРТСКОГ ДИЈЕЛА.
ОВЕ ГОДИНЕ СМО МИ ЛИГАМЕНТАШИ ИЗГУБИЛИ. СЛИКАЛИ СМО СЕ СА КОЉЕНИМА ШТО ЈЕ НАША НАВЈЕЋА ВРИЈЕДНОСТ, А ЗОТОВИЋУ РЕФЕРЕНЦА. ДЕСНО ИЗ НАС ЈЕ ДОКТОР СИНИША БИЈЕЉАЦ. ОН РЕКОНСТРУИШЕ ТЕ ЛИГАМЕНТЕ, БАЛАНС ШТАНГЕ ЗА КОЉЕНО. ДОКТОР УМЈЕТНИК.
ЊИХОВА ЕКИПА ЈЕ СМАЊИЛА УКУПНУ ТЕЖИНУ ЗА 376 КИЛОГРАМА А НАС ЈЕ ПОНИЈЕЛА СЛАВА.
И ТО ЈЕ ДОПРИНИЈЕЛО ПОРАЗУ.
БИЋЕ ЈОШ ФОТОСА.
Posted by Picasa

ПОЈАВИО СЕ
РОМАН

ЦИЦВАРА И МЕД СУ ОБУЧЕНИ И У КЊИЖНУ ОДОРУ, ЗАХВАЉУЈУЋИ НЕНАДУ НОВАКОВИЋУ, ИЗДАВАЧКА КУЋА БЕСЈЕДА, И БРАНИ ИВАНКОВИЋУ, ШТАМПАРИЈА ГРАФИД.
Posted by Picasa

уторак, 8. октобар 2013.

2381.
ДОДИК
ИМА 48 ЧАСОВА
ДА ЛАГУМЏИЈУ
НОГИРА
 

Све док не изгубиш изборе, нећеш знати над каквим будалама владаш.
Томан, Учење о изборима 873.
Четереседме, кад се Стаљин обрушио на све нас, и, да се не бојимо, писао нам писмо, а ми њему да се никад ни бојали нисмо, Друг Тито и Компартија Свијетла одупрли су се најезди Тоталитаризма Истока, заборавивши, додуше, да будућим генерацијама заштити дупе од најезде Тоталитаризма Запада, Информбиро је изгубио битку против Капејота.
Пресудан је био страх који се наткрилио Москвом а који је дошао из увијек слободарске околине Требиња.
Партијска ћелија Капејота у селу Кремени До, код Требиња, сазвала је конспиративни састанак Ћелије, за који су сви знали али нису смјели да причају ни да гледају икуд осим предасе. Сви који нису у Партији, позатварали су се у камене куће, комада седам, дјеца су пишала у камене ћасе а о великој нуждици није се смјело ни мислити. Жене су имале проблема са малом нуждом због дисперзије.
А Партијска Ћелија Кремени До је након темељне расправе и анализе, те разматрања Писма Друга Тита и Нашег Бироа, закључила да је Друг Стаљин застранио, скренуо са аутропстраде дел интернационале и залутао у беспућа комунистичког волунтаризма. Главни и посљедњи закључак био је да се Другу Стаљину да рок од 48 сати, да се се покаје и исправи своје грешке. И да извијести о томе.
Када су закључци стигли у Кремљ, записао је Волођа Екатеринович, све свијеће у московским црквама су се погасиле, звона поотпадала а младим поповима браде побијелиле. Стаљин је засвијетлио ко кип Госпе у видјелице Вицке.
Тај слободарски дух Кременог Дола задржао се до данашњих дана, пролазе царевине, и времена, чак и турска, падају диктатори Стаљин, Тито, Слобо, Додик, гасе се свијеће и владике, чак, али Слободарство Кременог Дола, свијетли и не трепти.
Административна Служба Града Требиња, устала је, у том добром духу традиције, у борбу против Лакташког Дива, Режима, Скутољуба, Великог Српског Роба у власништву Златка Лагумџије.
Саопштавају да Додик љуби скуте Лагумџији и забија нож у леђа Есдеесу.
Након овога јуначког чина, јасно је зашто су Херцеговачки Будалаши дошли на идеју да праве химну, заставу и заклетву.
Административна служба града, то су они јазавци који су се позапошљавали преко везе, СИЈ, глуме политичку странку, учествују у политичкој борби, држе часове јавности. Та иста АСГ, чији менаџер краде струју. Добро им није покрао тонер, срећа да им је остало за саопштње.
Можда ће Вучур морати да преименује Требиње у Лудоградец.

 
2380.
РУКОЉУБ,
БЛЕЋАК,
ПАПАК
И ШТЕНЕЋАК
 

Углађени Вожд Есдееса, Младен Босић, Фина Струја, јер је досад туко озбиљушу у фацама, изјавама и визијама, кроз мисије, већином, наједном се одријешио и рекао да је Додик отишао у Техеран да љуби руку Лагумџији. Што треба да значи да је Додик паства а Лагумџија поп. Његово преосвештенство Златкорије.
Истовремено, у Сарају, гдје Лагумџија исповиједа вјеру, нису тако били одушевљени па су га окарактерисали конкретним народним именом. Блећак.
Како Босић умије да понизи Додика. А они у Сарају не умију Лагумџију. Блећак је умилни израз из дјечијих сликовница. Требали су да кажу споразум Додик – Босанац. Тад би Лагумџија попиздео. Јебо вас Босанац. Ја сам Бошњак. И моја је крв на том свијетлом имену.
Ну. Појава је занимљива.
Иду избори. Тешка ће борба да буде. Нови рјечник ће да се пише. Крв се са сјекира више прати неће.
А Рукољуб и Блећак су појмови који надилазе идеолошке или програмске страначке подјеле.
Те, и друге ријечи, које ће се употребљавати, јасно говоре да ће се ићи у дискавлификацију и јавно понижење, у складу са прокламованом политиком Рушења Режима. Рушења Додика. Ја имам Мисију. СТЈ.
Бираче ће одушевљавати блећковање и све остало што ће испливати у тој општој карлеушизацији политике. Они неће ни примијетити да они који руше режиме, Политички Багераши, немају никакав политички, економски, социјални и национални програм. Јер. Рушење Режима није програм.
Њихов програм, барем што се српскијанске опозиције тиче, углавном је Босна и Херцеговина. И титромуд међународној заједници. Да не кажем којем њеном дијелу.
Босић не пропушта да каже да је Шаровић радио у најбољем интересу Босне и Херцеговине и Републике Српске.
Босић не схвата да Шаровић није постављен тамо да ради у интересу Босне и Херцеговине. Он је, и свако други, делегат Српске у заједничким институцијама. Као делегат на фудбалској утакмици. А он умислио, и његов Босић, да је Министар, Сунце Ти Јебем.
Не ради се, дакле, о Шровићу, мада је забалегао са тим царинским тарифама. Ради се о Самосталности Српске. На сваком мјесту, па и у заједничким институцијама. Ради се о концепту и дугорочном програму.
А то Босић не схвата.
Зато је партнерство с њим, и њима, политички хомосексулно. Неплодно.

 

недеља, 6. октобар 2013.

2379.
АТЛЕТИКО МАДРИД
И БАРСА. ГЕНИЈАЛНО.
 

Ова два шпанска клуба, барем у овој фази, воде првенствену борбу у лиги.
Реал се чупа.
Као што и приличи накупованим тимовима и гасним коморама фудбалера.
Атлетико је тим који има душу. У тим релацијама је сиротињски клуб. Годинама је муку мучио са парама и играчима. И сад је морао да продаје најпотребније.
Али, упркос томе што је у Мадриду потпуно забачен, ове сезоне игра стопостотно. Као и Барса.
Реал зоастаје пет бодова. Што је добро, у односу на то какав је то тим и какву политику клуб води.
Тај монструозни финансијашки ултракапиталистички пункт, требало би да заостаје сто бодова. Не због тога што има пара, већ због тога што уништава фудбал и уништава играче.
2378.
ДРЖАВНА
ИМОВИНА
ЈЕ ИСТО ШТО И
АУСТРОУГАРСКА
ВЛАСТ
НАД СРБИМА
 

Државна имовина не постоји. Ни у вискију Слободана Милошевића. То је синтагма створена ради муслиманске унитаризације. Као и Сејдићфинци.
А синтагма Војна имовина створена је ради поклапања БиХ од стране Бабе Нате.
Сумњиво ми је што сарај и муслимани, кадгод се помене војна и државна имовина, одмах говоре о књижењу. Само да се уведе у књиге. А послије ви будите Срби колико хоћете.
На територији Републике Српске не постоји никаква имовина Државе БиХ. А нема је ни у Дејтонском споразуму.
Напримјер. Мањача. Она се захтијева као Непокретна Војна Имовина. И Државна.
Мањача је Јолпазова, Кочићева и Српска.
Она никад није била босанска, државна а ни аустроугарска.
Ако се, пак, Мањача, Јолпазовина. Кочићовина, Некомунистиковина, укњижи за Државу БиХ, то је генијалан разлог за будући рат.  Поред тога што је то издаја Срба и Српске.
Жао ми је што тада нећу бити жив. Да погинем ко прави чојек. Против Државе.
2377.
КЛАЊЕ
ЈЕДНОГ СВЕЋЕНИКА
И СТОТИНА ХИЉАДА
СРБА.
ПЛИТКОЋА
ДУБОКЕ
МРЖЊЕ.
 

Видим. Пејо Гашпаревић пише о комунистичким талибанима. Лијепа синтагма. Тако су и новинари Срта, под палицом разних деретића,  писали о ватиканско-техеранској коалицији.
Пише о клању неког попа у Истри. То је, кобива, страшан комунистчки злочин.
То ре било 47. Или већ које. Али. свеједно. Све је то био рат. И мог су дједа, оног који није био за Краља И Отаџбину, убили 46. Четници.
Пејо користи један кадар из ДСР, Другог Свјетског Рата, један фрем, једну сличицу, да би донио велике заклључке. И о данашој штетности комунизма.
Шта значи клање једног попа 47. Ништа. Апсолутно, ништа. Смрт је у рату нормална. Рат се и организује ради смрти. Рат је тамна страна филозофије живота.
Шта значи смрт једног рајка васића у братским ратовима у БиХ. Апсолутно, ништа. Тако и свећеника. Зашто би свећеник у Истри био важнији од рајка васића на Свјетличи.
Зашто би клање једног свећеника у Истри било важно кад није важно клање стотина хиљада Срба у Јаденовцу. Није словна грешка.
Зашто би неко, ко је заклан у Истри, био проглашен Блаженим, Повлаштеним, Саблажњиним, а ми, који смо погинули у пизди матерној, проглашени само Несталим.
Пејо, као симбол НДХ, и још мрачнијег њеног духа, иде путем мржње. Враћа се у мржњу, па је доноси на пут, као калдрмске коцке, и гради нови пут мржње.
Шта је један заклани поп у Истри. Ништа. Исто као и Комшић у саврменој историји БиХ. Ништа.
И ја бих могао да се сваког дана враћам на Јасеновац. Па, кадгод се појави неки Хрват, ја му кажем Јасеновац, пизда ти матерна усташка.
Ја, пак, гледам у будућност, у Хришћанство. Иако нисам вјерник.
А ако Пејо, и друге Пеје, желе да се баве клањима, онда корају једно по једно и по реду.
Прво. Зашто су цркве, и џамије, ономад, биле против комуниста и партизана. Кад су требале да буду Уз Народ. Зато што су хтјеле да буду Пред Народом.
Црква се бавила политиком. И Пејина. А у политици се губи главуша. Јер, политика је питање територија, власти и силе.  И Исус је разапет због уласка у политику. Прочитајте мало озбиљније његове говоре против власти.
Зашто је, дакле, црква и џамија, била против комунизма и партизана а за усташе, Ендеха, Нијемце и четнике. То је питање. Пејо. А не клање једног обичног попа.
Та епоха, која је заклала попа у Истри, створила је Хрватску Нацију. И, данас, Хрватску Државу. Као и друге нације и државе.
Несмислено је од једног закланог попа не видјети шуму.
 

 

 

 
2376.

ЈАДНИ
ЖЕЉКО КОМШИЋ.
ОН ЈЕ
ФРАНЦ ФЕРДИНАД БиХ.
САМО НЕМА ГАВРИЛА.