среда, 9. октобар 2013.

2385.
BANKROT
ANTE
PORTAS
 

И на Исток, и на Запад кад погледаш, банкрот, кано орлушина, кружи. И Еуропским Западом и Дивљим Истоком.
Словенија има секретарицу за предсједницу Владе. Уведена је Хапшеничка Страховлада, као и у Србији, откривено је да приватизацијски умију да пљачкају, и Словенци, скоро као и њихова браћа Проклети Јужњаци. Преседницаушек је рекла да Словенија неће банкротирати. ЈММ.
Хрватска распродаје све што има. Доћи ће дотле да ће Србији понудити Книн и Книнску крајину, као, ономад, Русија Америци Аљаску. За неку ситну лову. Дуг Хрватске је огроман. Тако да је Санадер, изгледа, узео само једну жваку.
ППВ Вучић, у нападу јавног страха и панике, сцена 14, обавијестио Србију да је пред банкротом. Неки су, иностранци, обавијестили Србију да су јој из гнијезда изнијели 51 милијарду долара. Шта је то у успоредби са обарањем једног Стелта.
Свуда најаве о банкроту.
Те вијести, у ствари, значе да је је односна територија банкротирала. Ствар је само у томе да се то уведе у књиге. Од све еуропске словеншчине, од све слободарске кроаштине, од све великосрбаруштине, шта је, од Деке остануло Сину.
Тако мали Ђокица замишља државу. Мали Јожек. Мали Домагој. МИЈ.
Босна и Херцеговина је још стабилна. Кано клисурина. Међеди у Букве веома тешко банкротирају. Мађедбуковина.
На сјеверу, у Мађарској, посве друкчији примјер. Њихов зајебани премијер маршнуо Емемеф, донио неке мађарске засконе који нису у складу са еуропским. Мађарско а наше. СТЈ.
Учинио је невјероватну ствар. Мађарска се ослободила Емемефа. Лакше него Варшавског Пакта. Мада се ради о крволочнијим гуликожама и костоједима.
Финансијска стабилизација Мађарске, која је у почетку била перионица веша Њемачкој, и њено осамостаљење, за студијско је путовање.
Република Српска треба да извуче поуке из балканског финансијског пада тлака.
То што Босна и Херцеговина још није банкротирала, може се захвалити само двојном разлогу. Тржишно и потрошно је небитна, као што је небитна и у смислу утицаја тог банкрота на ЕУ. И, друго, срамота Соренсена и Инцка, Осталих у БиХ, да им у Бриселу кажу Пизда вам матерна, нисмо вас тамо послали да она (Међедбуковина, оп. рв.), банкротира, већ да дугорочно труне.
Поуке Републике Српске требају да иду у неколико смјерова:
·         Обуставити буџетско и запошљавајуће непродуктивно задуживање
·         Убрзано се одвајати од Федерације
·         Увести, без Вучићевске паничне објаве, рестрикције на плате у јавном сектору. Они су награђени самим тим што имају угријана радна мјеста, што раде у квадратима од четири, пет хиљада марака, што не раде ништа и што могу да узимају кредите по основу тога што раде у државном сектору. А заштићени су од отказа као панде од криволова.
·         Обуставити велике пројекте као што су аутопутеви и тунели. Европи изнијети на понуду радна мјеста а не енергетске ресурсе.
·         Увести Кину у Земљу. Српску. Дајући јој све што се може бесплатно, само да гради фабрике.
·         Промијенити законе о власти Републике над општинама и над њиховим задуживањима. По којима ће начелник, било чији, бити обавезан да општина сваке године послује позитивно или ће бити опозван. Зато га треба бирати у скупштини.
·         Укинути министарску једначину 8 + 5 + 3. У тој формули пола Владе Републике Српске не ради ништа. Јебе се Џевади за министарство. Као и оној Мевлуди, прошли пут, из просторног.
·         Земљу подијелити многобројним сељацима а не малобројним концесионарима.
Имам још неколико десетина ствари. Али. морате се претплатити и улоговати.
Ајд Лајк.