субота, 23. јун 2012.


OBRAČUN NA DESNICI

Prva žrtva muslimanskih vladinih ratova identifikovana je kao Desnica Radivojević. Ne znam, vala, šta je i radio u toj Vladi, u toj Esdea, osim što je bio Desnica Šakić.
I ostale Žrtve muslimanskih stranačkih ratova su sve go musliman do muslimana – Komšić, Budimir, Lijan, Pudarić... neki znaju da će biti žrtve, neki još ne znaju.
Bosna Usrana kao realitet Naseobine pod katastarskim nemelodičnim imenom Bosna i Hercegovina, konačno je stigla do svog Kraja Farse. Institucije u kojima Desnica i Komšić predstavlajaju nešto a ne predstavljaju nikoga, crna su marama na sahrani i tih institucija i same Naseobine.
Obračun kod ZL Korala trajaće. Gubici u konjušarima, štalarima, barmenima ili juče imenovanim šerifima, neće bitno promijeniti odnos snaga. Odnos snaga će se uspostaviti kada se stave šape na izvore para.
Ali čak ni tada, i da u Obračunu strada i sam ZL, ništa se neće promijeniti u Sarajevskom Političkom Krugu i Kružnom Bošnjačkom Sokaku.

петак, 22. јун 2012.


ODE BAKIR U TURSKU,
KOZE DOĐU U BiH

Kada je, tu skoro, Bakir, Sin Oca Svog i Član P, boravio u Turskoj, tamošnji privrednici u vidu ljubitelja i uzgajivača koza, najavili su mu projekt otvaranja Hiljadu Farmi Koza u BiH. Bakir reko More. Oni odmah potom došli u kabinet Nermina Nikšića Prvog Raščupanog. I on je prihvatio prijedlog i projekt.
U pitanju je BDP, lova, zapošljavanje, kaže neki Turčin porijeklom Odavle.
Doduše, Platforma je tad bila na površini. Ne znam šta će sada biti. I šta na to kaže Lijanović.
Ali znam da je Drug Tito, i progresivna KPJ, tadašnja, užasno pogriješila. Da nisu Četerespete zabranili koze, Jugoslavija bi postala svjetska velesila. M-e-e-e-e-land. I danas bi BiH, kao kozja nasljednica, otvarala deset hiljada farmi koza u Turskoj, kao pomoć BDP, lovi i zapošljavanju te napaćene zemlje. A ne da čekamo milostinju od njih.
Tursku cijenim prije svega po nevjerovatno brzoj transformaciji izvozne privrede. Prije dvadeset dana su se povukli iz posla sa Behaerlajnzom a sad ulaze u posao sa kozama. I to sa poptunom tehnologijom. Kako musti. Kako joj gledati pod rep. Kako jariće klati. Kako sir praviti.
Ostala je samo neriješena sitnica. Ko će da radi. Ko želi da radi. Kao da Bosanci ne znaju sebi razmnožiti 150 koza koliko će jedna farma imati.
Sokak i dalje ide u krug.

четвртак, 21. јун 2012.


DODIK
DVA SATA SA PUTINOM,
VI SA BUDIMIROM

Pardon Kopanja, nije vrijeđanje drugih naroda. Budimir nije narod a ni oni koji besjede s njim.
I sa Pudarićem. Stavljam svoj mandat na raspolaganje. Već čujem lelek Srba iz Sarajeva, kuknjavu iz Mostara, Grahova, Glamoča, Petrovca i Drvara. Ko će nas sada predstavljati u Sarajevu, oko Kazana. U prosrpskim vladama i Multikurčevim Strankama Sarajeva.
Dodik upoznao Putina, Putin je Predsidetelj Rusije, op. a., Putin upoznao Dodika. Sa ovim. Sa onim. Zauzeli stav o plinu, o bankama, o ovom, o onom.
Ovi u Federalnom Entitetu.ba pozvali Budimira i Kebu da odstupe. U skladu sa demokrartskim uzusima. A sa kakvim ste ih uzusima tu postavili. JVO. Vas Oni. Sa takvim usranim motkama ih i otjerajte.
Sarajevski Politički Krug nikad neće izaći iz sokaka koji se vrti u krug. Vječno bavljenje sitnim temama. Kako pokrasti glasove u Srebrenici. Kako na prevaru ukopati još koju stotinu nesretnika koji nemaju veze sa Srebrenicom. Kako na konjima iz Sarajeva stići u Ajvatovicu, kao u nekom vremenskom ciklotronu, prije Kosovskog boja. Povratak Prostora U Vrijeme. Kako danas zajebati dva Hadezea. Kako sutra zajebati Sulju.
Dok Republika Srpska gradi kružne tokove, Sarajevo gradi Kružne Sokake.
Lijepo im Filandra objašnjava. Potrebni su Bošnjacima Srbi i Hrvati. A Bošnjaci nisu potrebni nikome.
Nu. Taj sitni sokački mentalitetluk nema širokugaone objektive i vizire.
Takva politika se vodi čitav rat, čitav poratni period, i sada. I vodiće se unedogled. Dok su strane ambasade, a naročito Visoki Mudoklapčina, ovdje bili nešto pitani ta politika je i imala neki efekt. Jebeš mater Srbima. A i Hrvatima. I sve to nazoveš Reformom. Kad nekom budem opleo Mrtvu Reformu, u trulu integraciju, u ladnom grobu, znaćete na šta mislim.
Sada, kada je u ambasadama  čabarli, a kada je naročito čabarli u Ohaeru, sad je Dodik kod Putina a vi kod Budimira.
Sad se u Republici Srpskoj grade gradovi a Sokački Sitničari ne daju kamenje koje su zapišavali austrougarski grenadiri. Kada se gradi poslovni i stambeni kompleks u centru Banjaluke, Sokačka Pišala liju suze za picajzlama i krpeljima.
A i Čavićevi Srbi, i Srbi Borenovića, upali u Sarajevski Sokački Krug.
Nacionalna i državna politika moraju da imaju čvrste koordinate, stabilne orijentire i jasne trajektorije.
Bošnjaci, a i Hrvati, nisu imali takve politike kada je počeo raspad Jugoslavije. A ni potom. I u ratu su više šenlučili nego što su ratovali. Nisu imali ciljeve ni frontove. Hrvati su se osvijestili, tu pretkraj, kad je Zlatagan, iz tkanice, izvadio Onu Političku Stvar umjesto jatagana i kada je došao zadnji minut da se spasi Nacija Hrvatska u BiH, Politički Hrvati i Ustavni Narod Hrvatski.
Nije ni sad kasno. Ali da bi imali ono što im pripada, moraju tražiti više. Treći. Ni manji ni veći. Ako ih Zlatagan sada izbelegija. Više šanse neće imati do raspada BiH. Ko preživi.
A oni nek se vrte u Sokačkom Krugu. Oko Budumira. I Komšić oko svoga repa.

среда, 20. јун 2012.


ZNA LI
OBAMA
S PARAMA

Odnosno, može li Američka Ekonomija stabilizovati svijet.
Jasno je da ne može. I da Amerika ne zna s parama. Osim da ih otima od svijeta produkovanjem paradolarske zlatne važnosti svoje valute koja nema nikakvu kontrolu ni u štampi ni u potrošnji. I nebeskih demokratija znog uništavanja nepostojećeg oružja za masovno uništenje.
Obama, i Amerika uopšte, pokušava dilemu održati živom. Barem u dijelu o stabilizaciji. Stoga je Obama i znao u nekoj američkoj zabiti izjaviti kako je kriza u Evropi opasnost po svjetsku ekonomiju.
Međutim, temeljna činjenica ostaje neoboriva. 15 godina, kako kaže Jozef Štiglic, standard američkog čovjeka pada. A 15 godina standard evropskog čovjeka se, barem, drži na istoj stepenici. Nije to samo zbog različitog rasporeda socijalnih distributiva niti zbog činjenice da Jedan Posto u SAD drži 99 posto dobiti, koristi i napretka. To je i zbog orijentacije ekonomije ka produkciji. U Evropi. U odnosu na orijentaciju ekonomije ka finansijskoj manipulaciji. U Americi.
Mjesecima Evropa šuti i trpi finansijsku krizu koja nije generisana ovdje nego u Americi. Tek sada je Baroso rekao da je kriza došla iz Sjeverne Amerike.
U međuvremenu su SAD učinile sve da stvore pomutnju, ne samo finansijsku nego i političku. Na evropskom tlu. Englezi, kao vjerni pratioci tragača za oružjem masovnog uništenja, nisu podržali početne evropske korake ka rješenju krize i ostali su izvan. SAD i dalje rade tako da su im nato-integracije jedina briga u Evropi. Samo naivan bi mogao pomisliti da je to zbog Ruske Opasnosti. To je zato što je NATO jedan od najboljih instrumenata širenja amerikanizovanih finansijskih tokova i okova. NATO je najbolja američka banka.
Prije samita G-20 u Meksiku, njemački Špigl je objavio veliki tekst o Evropi Budućnosti i Sjedinjenim Evropskim Državama.
Citirana je i Angela Merkel koja je govorila o finansijskoj disciplini i kontroli ali je govorila i o političkoj uniji. Špigl špekuliše da je to pažljivo odmjereno javno doziranje promjena koje su već dogovorene a koje bi mogle donijeti i Predsjednika Evrope i preseljenje velikog dijela pojedinačnih suvereniteta u Brisel.
Bez obzira da li njemački mediji bacaju dimne bombe ili su neki koraci već učinjeni, jasno je da će EU morati da uvede jedinstvenu disciplinu za sve svoje članice. Jer, ako SAD mogu da finansijski sruše cijeli svijet, može to i jedna članica EU u odnosu na cijelu zajednicu.
Da li će se to zvati prenos suvereniteta ili politička integracija, to je manje važno.
Neospoprna je činjenica da se Evropa formuliše kao jedna Ekonomska Ploča na zemljinoj kori. Zbog toga je Amerika tako nervozna. Previše je takvih kora već oformljeno ili se priprema njihova konfiguracija. Zato se Amerika i njihovi ekonomisti toliko bave Kinom. NPR. I ljudskim pravima. Zato nastoje da otvore Sjevernu Koreju za informacije iz svijeta jer procjenjuju da bi to mogao biti prozor i za Kinu. A Ljudska Prava i Slobodne Informacije Zapada najbolja su tortura i okupacija.
Sloboda Informacije, kako je shvata SAD, i Obama, jeste da se Evropa okrivljuje kako sporo rješava svoju krizu i kako je to opasnost za svijet dok se kriza i dalje produkuje tamo gdje i nastala. U SAD.
Obama jednostavno kupuje vrijeme za svoje Generatore Krize.
Zbog toga je Baroso izgubio živce i strelicu krivice adresirao tamo gdje treba.
Bio Špigl u pravu ili ne, Evropa će ići ka integraciji, prije ekonomskoj nego političkoj. Amerika će ostati sama. Nove Ekonomske Ploče će joj ostati nedostupne. Osim oglabina. Tipa Kosovo. I osim ako ne shvati da će morati da se ponaša Kao Jedna Od. A ne kao Bacač Nebeske Demokratije.

SRBIJA
TREBA INJEKCIJE
BOTOKSA ZA MUDA

Ma šta botoks. Treba joj ekstruder. Da ubaci muda unutra kao konglomerat stiropora.
Izjave o Srbiji iz Briselovštine, idu na tekućoj traci, kao onomad i izjave o akciji Sablja, Mač i Gospodin Legija, poslije ubistva Đinđića. Očito je riječ o istoj tehnologiji. Neki Crni Mag, kako bi rekao Stevandić, zavrće uši u dva, četiri, šest, osam i deset. Ko kino. Jebote. Kad je Drug Tito bio živ.
Onaj neki Briselnik, dužnosnik, važniji od Onog Slovenca, kaže da se očekuje dijalog Srbije i Kosova. Zaključujem da se radi o ravnopravnim partnerima. Nema dijaloga ako neko nekog naguzi.
A čim su partneri ravnopravni, radi se o istopolnom seksu. Dvije države.
Zato li Dačić zateže. Da vidi ko će da maljem udari Karađorđa.
Mnogo je tajni još uvijek. Neki kažu da je Regica ušla u brak nevina. Neki veliju da nije. Da li je obećano otvaranje kancelarija u Beogradu i Prištini.  Mali Đokica, kad želi da kaže Ambasada, kaže Kancelarija. Kancelarija asocira na kondom.
Onda, danas, neki Briselnik, koji prvi put daje izjavu, kaže da nema novih uslova. JLZ. Jebe Lud Zbunjenog.
Srbija mora da se uhvati Dačića. On govori najjasnije. Ko će, bre, u Vladu koja mora da otvori kancelariju Tamo i Vamo. Da gljedaš Šiptjore u Beograd. A nisu kod Vukov Spomenik i ne nose namještaj na dvetnesti, na Novi Beograd.
Ako vlast u Srbiji opet preplave kameleoni, popušila ga je.
Ima samo dva izlaza.
Ili da prizna Kosovo i da tako izbije EU, garniranu sa Tursku i Ameriku, bre, aduti iz ruku. Ili da kaže Ne Jebemo Vas Za Ič. Kosovo je deo Srbije i Evropska Unija  može da razguli. Dvojka. Voz. Jebote.
Međutim. Glavni problem je što niko ne može da kaže ni ovo ni ono. U toj nemoći stradaće i Nikolić. Čujem, ide u Tursku. Pa tamo nije išao ni Koštunica. Kad strada Nikolić onda dođe sljedeći, pa i on, bezmudo, strada. I tako, Ide Srbija Lajkovačkom Prugom. A Lajkovca ni na vidiku.
Ja, da sam četnik kao Nikolić, ja bi (ne mogu na napišem bih, to me asocira na Naseobinu, a kad pomenem Naseobinu, nemam napretka četrdeset dana) ga priznao i obelodanio da ne želimo u EU. Objavio bi uslovi za pregovore EU sa Srbijom.
Prvo da priznaju Makedoniju. Da se Republika Srpska otcepi bez referendum. Da Kacin bude raseljen u Nikudragvu, bez prava da daje izjave. Da Tači izabere Ili Gvantanamo, ili zatvor sa Cecu. Sa narukvicu. Da Vesli Klark postane monah u Pećkoj Patrijaršiji a da se Ružne Žene Diplomatije Amerike zarede u namastir daleko u brdima. Znate na koje mislim.
Drukčije se Srbija neće riješiti ni Kosova ni EU.
A moje skromno istorijsko shvatanje mi govori da treba da se riješi i jednog i drugog. I sa jednim i sa drugim, Srbija se vuče na dno.
Nije Drug Tito bio tako metalac kao što izgleda. Mada im je metao gde je stigao. Ni Rusi. Ni Američani. Ni Evropa. Ni na jug, ni na sever. Nesvrstani.
Da li Srbija, izmrcvarena, što pokazuju izbori za Nikolića i za Tadića, umrtvljena, pothlađena, depresirana, apatirana, Muškarci znaju zašto, sluđena, hagirana, sjebana, bre, može da načini taj korak.
Ne može.
Zato jučer kažu Ima tri uslova. A danas kažu Nema uslova.
Ima gaćice. Nema gaćice.   

понедељак, 18. јун 2012.


KURSADŽIJSKI DVOJAC

Apsolutno najkomičniji dvojac na političkoj sceni Republike Srpske jeste dvojac Ivanić - Čavić.
Obojica su pod dirigentskom palicom svojih inostranih mentora. Ivanić je izašao iz saradnje sa Esenesdeom po naredbi Stranog Faktora. Čavić je, takođe po naredbi i u nagodbi, priznao 8.300 žrtava u Srebrenici koje niko nikad nije evidentirao, pronašao i identifikovao.
Ivanić je svoju kolaboraciju sa Strancima platio činjenicom da su u Partiji ostali samo On, Crnadak i Borenović. Čavić je platio čabarisanjem mjesta Predsjednika Esdeesa i Predsjednika Republike. Prdnaja u čabar. Što bi rekao Pirotjanac.
Umjesto da shvate svu tragediju svojih poteza, oni od svega prave komediju. Kursadžije.
Prvi Zamjenik Ivanića, Borenović, potpisao je danas sporazum sa Čavićem. Čavić se imenuje kandidatom za gradonačelnika Banjaluke. Dobro. Bio je tu i neki prototip iz Nove Krsmanovićeve. Minorno.
Borenović je izjavio da će, kad pobijede, obustaviti gradnju u Picinom Parku, ponovo baciti Picajzla Mlađ i istražiti svu gradnju u Centru od 2002. Predlažem da ispitaju gradnju od Safikade na ovamo. Picin Park. Picin Kastel.
Ovo kursadžijsko potpisivanje sporazuma tužni je kraj jedne dirigovane politike da se protiv Esenesdea okupi sva politička scena pod vođstvom Ivanića i sa Čavićem kao glavnom republičkom zvijezdom. I sa Esdeesom kao prirepkom. Za Ivanića je rezervisan Zajednički Nivo. Član Predsjedništva, Sunce Ti Jebem. Kalajisano.
Žrtvovanjem Čavića za Gubitačelnika, Ivanić sebi otvara prostor da se i 2014., u sadejstvu sa muslimanskim glasovima, pojavi u Belom Odelu i opet juriša na mjesto Člana Predsjedništva BiH.
Čavić je, pak, dobrovoljno preuzeo ulogu Poker Političara. Kandiduje se za sve. Kao da igra na poker aparatu. Manja. Veća.


PROBIRLJIVA
OPOZICIJA

Mada najprije treba definisati pojam opozicije u Republici Srpskoj.
Postoji Esdees, koja je jaka stranka a nije u vlasti u Republici Srpskoj. I postoji neka Sitničarija koja živi u iluzijama da su svi oni suvo zlato. Doduše sitna zrnca zlata. Samo birači treba da ih nađu ispod sedam planina pijeska, šljunka i tucanika.
Esdees ne troši svoj opozicioni položaj na dnevne manifestacije u javnom političkom nužniku. Radi na dugu stazu. Ili se meni tako samo čini.
Sitničarija, stranke DČ i PB, Demokratski Čavić, Progresivni Borenović, i slično, mada nevidljivo, idu na političko pišanje u javni nužnik i kad imaju šta izvaditi i kad nemaju.
Njihovo haotično opoziciono ponašanje radi jedino protiv njih. Taj loši inženjering kojeg im predlažu strani mentori, eksperti i planeri, u stvari, muntori, seksperti i šaneri, pretvara se u zakržljale instalacije tipa Golotinja Gotovca, pokoj mu duši, u kojima Opozicija razgolićuje svoje Prazne Političke Programe. PPP.
Sekta PPP uhvatila se posljednjih nedjelja Picinog Parka kao Dlake Spasa. Ubio me Nebog ako iz ovoga ne izađe kao Picina Opozicija.
Sve im greške mogu da razvidim. Ali jednu nikako ne mogu. Sva im se opoziciona kamarila, kao vinske mušice, skupila u Banjaluci i Trebinju. Na mjestima gdje ne mogu pobijediti jer nemaju ni strukture, ni likove, ni programe.
To ih razotkriva u svoj njihovoj gologuzosti.
Opozicija u Republici Srpskoj je najobičniji instrumentarijum onih kojima je glavni cilj oslabiti i osakatiti Esenesde i tako ga odmaknuti od podrške birača i od vlasti.
Ako su Mudonje, opozicionari bi trebali da napadnu frontalno. Da se birači začešu a da se Pozicija zabrine. Bilo bi logično da opozicija napadne Bijeljinu, Prijedor i Doboj. Tamo je mnogo birača. I oni vape za alternativom. STJ.
Ali Mudomrsna Opozicija ima čudan opis i popis poslova. I donacija. Čini mi se.
Nu. I to što se bave Zečijim Jebalištima i Austrougarskim Kamenjem, treba cijeniti. Sitna Mala Opozcija odlazi u građanske proteste i folkloristički aktizam.
To će, sigurno, dezinfikovati, deratizovati i dezinsektizovati političku scenu.

недеља, 17. јун 2012.


LAŽI LJUBITELJA
GENOCIDA

Plinski portal za Srbe, e-novine, prenio je pismo izvjesnog broja udruga i pojedinaca koji su se uortačili sa namjerom da svjesno, nasilno i masovno šire neistine o genocidu kojeg su, navodno, Srbi činili u građanskim ratovima u BiH.
Tu je i spisak potpisnika pisma, od Preživjelih logora Omarska i logora Manjača do ženskih udruga odovud i odonud.
Pismo je upućeno Barosu i cijeloj plejadi Europljana gdje ih se poziva da pomognu obilježavanje događaja iz Etničkog Čišćenja i Genocida u BiH. Sve je imenovano patetičnom inicijativom Čuvari Omarske. A u pismu su optuženi svi, od najvećeg svjetskog proizvođača čelika, do mene i mojih Naredbi na mom blogu.
Neću da citiram sebe sa svog bloga. Citiraću pasus Lažova Omarske. Jebo ih Alija Izetbegović. Tako je i on slagao kad se vratio iz Lisabona. Pa bi, umjesto da lažu da je genocid bio u Višegradu, Srebrenici i Prijedoru, mogli da odu u Lisabon i polože Vijence na virtuelni spomenik Žrtvama Žrtve Mira Za BiH.
Sve što je stradalo u BiH, u toku građanskih ratova, stradalo je nakon Alijine čuvene tragične rečenice. Za BiH ću žrtvovati mir.
Šta sam napisao na blogu, može se provjeriti u tekstu Teror Bijelog Genocida, ili slično.
A evo šta su napisali i Lažovi Omarske
Situacija je dodatno eskalirala 31. maja, 2012. godine zbog reakcije koja je usljedila kao odgovor na kampanju "bijelih traka" koju su pokrenule lokalne nevladine organizacija za označavanje datuma iz 1992. godine kada je svim ne-Srbima u općini Prijedor bilo naređeno da nose bijele trake na rukavu kao identifikaciju. U toj reakciji, gospodin Rajko Vasić, glasnogovornik stranke SNSD RS, je objavio na svom blogu poziv lokalnim vlastima u Prijedoru, Srebrenici i drugdje u RS da javno negiraju genocid te da uz pomoć policije spriječe bilo kakve događaje koji služe za obilježavanje stradanja. Tekst ove izjave se može pročitati na lokalnom jeziku na njegovom blogu. Mi smo uz pismo priložili prijevod, međutim, moramo vas upozoriti na njegov eksplicitan sadržaj.
No, mogu i ja da napišem jedno pismo g. Barosu, g. Fileu i cijelom euroorkestru.
Vaše ekselencije,
Znam da nećete čitati pismo Lažova Omarske a ni tekst moje izjave na mom lokalnom jeziku. Molim vas, ipak, da vas vaši saradnici obavijeste o presudi izvjesnom Nesrbinu Kosu i ostalima, u kojoj su osuđeni za zločine protiv čovječnosti, Zadnja Pošta Srebrenica. Presudu je donio sud u Sarajevu.
ps
Sarajevo je etnički čisto srpsko mjesto a Sud BiH je formirala Republika Srpska.
I, ako na mom lokalnom jeziku, nekom, sa spiska Čuvara Omarske, budem jebao mater, obavijestiću vas eksplicitno. Zasad to činim e-Govninama.
Vaš r.v., preživjeli Velikog Žrtvovanja Mira Za BiH.