субота, 24. децембар 2016.

ГЕОСРБИН
ЕМИР
СУЉАГИЋ

Кад изгубиш у Сребреници, мислим на Изборе, постајеш нагло паметнији.
Кад попуши Хиларика, памет ти добије и геополиитчке оквире.
Кад ти га викну Хрвати, Двојац за чоколадице и свадбе, не остане ти ништа друго него да волиш Србију.
Тако је фундаментални ортодоксни нуклеарни факир Унитарне Босне, Мрзитељ Срба изнад уобичајеног подиока, Др Емир Суљагић, иступио у интервју порталу вијести.ба са разочаравајућом мирисном нотом према Западу.
Отприлике. Ништа нисмо добили од Запада. Јад смо у односу на 90у. Једино се окористила Хрватска. Ми и Србија треба да сарађујемо, да гледамо себе. Јер Туђе Сунце не грије мојим Унитаризмом.
Емир је млад производ Босанског Ислама, коме су Алија, а нарочито страни мађионичари, хипнотизери и копефилиди, пресадили још шест до осам муда и тако га радикалзовали да више не зна гдје је, и стога му треба опростити на закашњењу од двије и по деценије.
Ми, многи, знали смо да ће то управо овако изгледати. Мада изгледање још није докрајчено. Али се није могло много избјећи. Морао се одрадити чак и тај Семинарски Рад под насловом Рат.
Суљагић, дабоме не игра никакву улогу у Бошњачком Политичком Кругу.
Али његов велики заокрет, Ми и Србија, може да крије у себи потенцијалну опасност за Српску.
Јер.
● Сарајево, Бакир, БПК, немају много варијанти на избору.
● Хрватска је јасно дала до знања да је то Муџахединиторија.
● Њемачко – Инглеска инцијатива је празан аранжман који, једнако, ово подручје оставља неинтересантним и за Лондон и за Берлин.
● Ердоган се окренуо Русији. Довео се у ситуацију да буде приморан да се окрене Русији. Ако Путин да Миг, Ердоган ће се охладити према Сарајево.
● Америчка Амбасада у Сарајеву увијек је била заинтерсованија за БиХ него САД.
Због свега тога, а нарочито збого овог на крају, Суљагић, и многи сарајски, муслмански Суљагићи, изван уског Бакир Чадор Круга, разочаран је у Запад.
Они нису разумјели тај Запад, као што нису разумјели ни Хитлера, ономад.
За муслиманску инертност, на овим просторима, Вријеме не значи много. Из њега се ништа не пита, ништа се не сазнаје, оно тако безначајно и споро пролази да, у ствари, увијек стоји.
Та наивност Муслиманског Политичког Вођства, са Алијом на челу, укључујући и Паравојно, Криминално и Вјерско, одиграла је невјероватно аматерски ту предратну и ратну игру која се тицала милиона муслимана у БиХ.
Једна од цијена је и Емир Суљагић.
Оно што треба да брине Републику Српску јесте да се једна таква политика заокрета, не почне да реализује. Јер, сада је, нпр, у Србији гарнитура погодна за то. Ако би Бакир позвао Вучић у Сарајево и мало му махао репом по калдрми, овај би се унередио. Постао би Фактор Мира и Квачила са милијардама муслимана у свијету. Одржао би 17.677 конференција за медије на ту тему. Добио би неколико хиљада пријатеља. Постао би Ибн Алекса.
Међународним Кројачима и Сарају, могуће је да падне на памет таква геостратегија којом би се елиминисала Република Српска. Јер свака сарадња Београда и Сарајева оставља Бањалуку по страни а то је први корак ка лошм односима са Београдом. Што Београду даје покриће да буде неартикулисано кооперативан са Бриселом или било киме другим. Само да би, Београд, нешто изгубио.
Јер и сва досадашња неартикулисана кооперативност Београда доносила је губитке Србије. А губици су доносили нову неартикулисану кооперативност.


петак, 23. децембар 2016.

ИНЦКО,
ЦРВЕНА ЛИНИЈА
 И БЕНЈАМИН
КАЛАЈ

Инцко је, у ствари, прешао Црвену Линију.
Јер је објаснио да је његов циљ, а и циљ других Високих Представника, Странаца Усранаца и Неких Америчких Амбасада, да БиХ буде анектирана толико дуго док се потпуно не исламизује и босанизује.
Исто то је радио и Бенјамин Калај.
Инцко једино још није стигао до набавке дрвених резбарија за печатаније арапским писмом на босанском језику.
Аустроугарска је имала посебне намјере са Босном и муслиманима. Дијелом су се оне уновчиле у Другом Свјетском Рату, када су муслимани, скоро потпуно, били на страни Фашизма. Који је био многоструко веће оваплоћење агресивног колонијализма и уништења од свих које је сањала и практиковала Аустроугарска.
Није се случајно ових дана појавила теза да је Атентат на Руског Амбасадора у Анкари једнак Атентату Гаврила Принципа. Баш када је и Инцко говорио о томе да је Додик, односно Српска, прешао Црвену Линију. Инцко, и други му, све њих сматрају Терористима. Они и Републику Српску виде само као једну Терористичку Ћелију. Желе да се разнесе опасана Референдумом. И све раду у том правцу.
У доба његовог претходника, Калаја, Црвена Линија је била замаскирана јер су Срби у том злу били потпуно потамничени. Нису имали Републику Српску.
Црвену Линију је сам повукао и прешао Гаврило Принцип.
Његова је Црвена Линија била линија Опстанка Срба.
Сада је та Црвена Линија Опстанак Српске.
Коју Инцко, и остали му, никако не могу да поднесу и дозволе.
Очито је Инцко, као и остали му, учен и брушен на искуствима и концептима Бенјамина Калаја.
Ситница једна је разлике. Анексија овај пут није од стране Беча, већ Берлина.

Стога Република Српска, опетујем, мора прештампати књигу Томислава Краљачића, Калајев режим..., и дати је на наук јавним посленицима, националним радницима и тихим стратезима Самосталности Српске.

четвртак, 22. децембар 2016.

ГЕОПОЛИТИКА
ИНАУГУРАЦИЈЕ

Без обзира како се завршила борба Милитантног Босанског Двојца Кормак – Васковић на дуплом колосијеку, Колосијеку добијања позива за инаугурацију и  Колосијеку сторнирања позива Додику, вијест је објављена. И она је, као и свака вијест, своје прозоре отворила а нове зидове поставила.
Колико може у савременом свијету бити значајна једна побједа неполитичног кловна, неталетнованог политичара, сировог парајлије који боље зна праксу од свих оних који су плаћали, финансирали и бирали Билове, Бушеве и Регане, и прије него је званично устоличен, види се по општем хаосу у Свијету, који се догађа још док Еелектори нису били изгласали своје.
И површински посматрач види све те догађаје, пажљиви још више а темељни аналитичар назире већ поптуно преслагивање Свијета.
Некад је за то требао Сарајевски Атентат и Свјетски Рат. Данас је довољан Трампентат.
Трамп је показао чудо када је онако детаљно говорио о Црној Гори. Нисам ни од његовог тима за Вечерњу Балканску Школу очекивао толико много. А нарочито кад је послао писмо Пентагону гдје се не помиње Русија.
Дабоме. Ништа се у Свијету, доласком Трампа, неће промијенити. Индијанци неће оживјети а Бијелци неће постати равноправни Црнцима.
Трамп ће само промијенити тактику. Кина постаје непријатељ Број Један. Што и јест. И то је она пракса Трампа, коју има савршенију и искуственију од Финансијера Морганизма и З&ФТ-а. Његова пракса је Пракса Опстанка, а Кина је ту, за Америку, прва опасност. Није Русија. Морганисти, пак, немају проблема са Опстанком. Они желе непрестано ширење. Њихова пракса је остала нетакнута из Другог Свејтског Рата и Првог Хладног Рата. Они не виде далеко и краткорочно као Трамп.
Стога је Трампова Администрација позвала Додика на Инаугурацију. Да дадне још један знак Путину. Јер Трамп има комплекс од Путина. Он разумије да Велики Ледени Бијели Медвјед не реагује на чари коцкарнице и не јебе крупијее. Трамп шаље поруку да поштује његову линију на Балкану. А Линија Путина на Балкану иде границом Републике Српске.

Стога Додик ово не треба да схвати као лично признање нити као обавезу Републике Српске да лабави свитњак пред Амбасадом, пред Нато Пактом, пред Емемефом. А нарочито, недајбоже, пред Унитарним Османским Сарајевом.

среда, 21. децембар 2016.

ЗАШТО ЈЕ
СВАКА ДОЗВОЛА
ТЕРОРИСТИЧКА ЋЕЛИЈА
ЗА ГРАЂАНЕ

Дабоме да су у Бирократији, Администрацији и Управи, редом глупи људи.
Њихова сврха је да обаваљју процедуре. Сврха оних интелигентнијих је да их заобилазе а да се не види.
Пошто процедуре трају дуље од задржавања појединца на неком радном мјесту, појединци су подложни инерцији и вријеме проводе у упознавању са процедурама и њиховом провођењу. Они интелигентнији испослују више извршилаца како би себи лакшали. Док не оду на више мјесто.
Зато нико није задужен да размишља о рационализацији, иновацији, уштедама, технологији, побољшањима. Као што се то ради у Индустрији, нпр.
Ових дана хаос је са продужењем дозвола за посједовање оружја. Дозволе за ношење оружја су нешто друго, мада многи то не разликују.
Администрација је дала рок до Нове Године да се истекле Дозволе продуже.
Дабоме, нико не гледа своје дозволе сваки дан, не спава с њима а често и не зна гдје су. Као ни ја. И нико не зна када истичу.
Осим Ловаца, нпр.
Али најавећи дио власника оружја је пасиван слој. Само га има. Много је људи добило оружје у Рату. Ја сам, рецимо, добио, као награду од Бригаде, стари Тетејац који је аутоматски регистрован у МУП-у и добио сам дозволу за то. Сјећам се, сад, да сам то једном продужавао. А на почетку сам га подмазао и заштитио и никад више нисам узео у руке.
Ну. Држава тражи да се продужи Дозвола.
За то требају четири ствари.
● Љекарско увјерење
● Потврда Суда да се не води кривични поступак
● Потврда Суда да се не води прекршајни поступак
● Паре.
И да није гужви, цијели поступак је непотребан, понижавајући и много кошта.
Администрација не може и не жели да схвати само пар чињеница.
● Зашто продужавати дозволе за посједовање оружја. Дајеш је до краја живота. Или док сам не одлучи да неће да има оружје.
● Све се може ријешити Порезом. Ко неће оружје, преда га МУП-у, или овлаштено прода, нема пореза. Ибогтевеселио. Кад власник умре, насљедник чни исто.
● Чему Љекарско увјерење, које је ионако фол. Јер не треба за продужење Возачке а треба за оружје.
● Зашто Ималац мора у Суду да поднесе Захтјев за нешто што има МУП па онда тај папир носи МУП-у. И још плаћа таксу за то.
● Сви подаци постоје у компјутерима и базама. Ономе ко је примљен на психијатрију, на основу податка који се шаље МУП-у, одузети оружје. Као и онима који су починили кривична дјела и прекшраје који се косе са посједовањем. Те податке такође службено треба прослиједити МУП-у. Који, ваљда, има списак ималаца оружја.
Апсурдно је да до тога Администрација никад неће доћи. Јер никог не занима. Нико није награђен за убрзање, поједностављење и појевтињење.
Некада је ЈНА имала посебан одјел, у Генералштабу, који је примао иновације, поједностављења и рационализације, од формулара до опреме, и то користио.
Али. ЈНА је била Систем. Који је пропао. Данашња Администрација је Гокурац. И зато не може пропасти.

Администрација је Систем који никада неће пропасти. А Нагужених Грађана ће увијек бити.

уторак, 20. децембар 2016.

ЕВРОПА НЕМА
ОРУЖЈЕ ПРОТИВ
ТЕРОРИЗМА
А ЊЕМАЧКА ЈЕ
ПОСТАЛА КОЛИЈЕВКА
И ГЕНЕРАТОР МУ

Хладнокрвност, незаинтересованост и неспособност Берлина, поводом дивљачког гажења људи или другог терористичког чина, данас, као и одбијање министра унутрашњих послова да то назове Тероризмом, сврстала је Њемачку, ту Лос Лос Панцир Супер Полицај Државу у ранг са Турском.
Јер је идентична ситуација у и Турској, поводом атентата на Руског Амбасадора.
Али, Турска је, барем, ухапсила неке тетке убијеног Терористе.
А и то његово убиство је само други облик хладнокрвности, незаинтересваности и неспособности турског одбрамбеног система.
Ну. Њемачка је језгро проблема.
Велика толеранција Њемачке, која се проширила и на друге земље Европе, довела је до огромног вала Миграната и потенцијалних терористичких кордона. И то без потребе. Тамо је криза егистенције вјештачки изазвана а Њемачка се поставила и објеручке и раскорачено, за пријем тог сумњивог свијета.
Сада се у Њемачкој догађа то што се догађа. И друге земље су угрожене. И имале су пробе. Могуће је да ће Њемачка једно вријеме бити циљ само као најава Тероризма по другим земљама. Који ће се разбуктати као дио пораза у Сирији. Пораза Америке, Џихадиста, Турске, З&ФТ-а.
Ово што се догађало, од почетка, па и сада са чудним односом према Терористима, и прикривањем њиховог Тероризма и дивљаштва, али и многих појединачних чинова, може да сугерише да је Њемачка, свјесно и политички, прихватила улогу Колијевке и Генератора Тероризма.
Неспособност и неспретност се, у Берлину, друкчије не може објаснити.
Да ли сам у праву или не, показаће вријеме.
Оно што је сада јасно, застрашујуће.
Европа нема оружје, оруђе и систем за Борбу Против Тероризма. Она има један бирократизовани системски начин безбједности, примјерен Хладном Рату и времену заосталог комуникативно-манипулативног свијета.
Терористи, пак, имају све.
● Имају искуство у Ратовима, плаћеништву, убијању и рушењу.
● Имају регруте у најбољој доби, или свјесне, идеологизоване и сектизоване или изгубљене и лако поткупљиве.
● Имају бесплатну медијску потпору.
● Имају оружја на претек. У Тероризму све може да буде оружје. И што је мање оружје, то му је већа убилачка и рушилачка снага.
● Имају везане руке Европе. Које је везала сама себи, уз садејство Америке.
У таквој ситуацији, Европу чека само Крв, Мрак и Зло Средњег Вијека.

Она је, сама себи, Трећи Миленијум претворила у Миленијум Безизлазја.

понедељак, 19. децембар 2016.

ЗАШТО ЈЕ
КАТОЛИЧКА ЦРКВА
У БиХ УВИЈЕК
УЗ САРАЈЕВО
И ИСЛАМСКИ
УНИТАРИЗАМ

Ако изузмем оне Фратре Зетре, кућне љубимце Ахднаме, вјечно робље Сарај Ћаршије, који су, у најбољој верзији Комунистичке Пропаганде, сљедбеници исламског унитаризма и поробљавања БиХ, поробљавања Срба и Хрвата, и који своју присарајску удобност плаћају деценијском јавном подршком малом неоотоманском злу на Миљацки, а један од таквих агиланата је некидан изјавио да би Трећи Ентитет био учвршћивање етничког чишћења, ако, дакле, изузмем их као некога ко је без политичке памети и националног разума, ствар са Фрањом Комарицом, бискупом бањалучким стоји озбиљније.
Чак и ако узмем у обзир да је он љут на неку Политику која га није уобзирила, да мисли да је у својој националној слагалици запостављен и да је насисан од неког страног фактора, опет је његова јавна дјелатност неуклопљива, зачуђујућа и нереална.
Поводом овог Божића је изјавио да је у БиХ Неправедан Мир и да је Жртва кажњавана а Злочинац награђиван.
Жртва су, дабоме, Хрвати, и мислимани, а Злочинац су Срби.
Говорио је о томе да је Неправда у БиХ зацементирана. Да даља подјела у БиХ не доводи до среће у БиХ.
● Фрањи Добром Бањалучком могу да поручим да се мало обавијести о пројекту Шаховница На Дрини.
● Могу да га замолим да ратне команданте, ако их има живих и поштених међу Хрватима, упита колико су, у Рату, сарађивали са Злочинцима, и у чију корист.
● Могу да му скренем пажњу да су Срби, и Српска, као њихово најновије национално паковање, овдје најмање откад и Хрвати. И да на својој земљи не можеш бити Злочинац према Туђину ни кад крв газиш до кољена.
● Могу да му кажем да Награђивање Злочинца разумијем као захтјев за Кажњавањем а то значи нестанком Срба из БиХ.
Све побројано, и грђе, Фрањо Комарица, изрекао је и уназад неколико година.
Унаточ тому да разуијем да он нема политичко образовање и да многе ствари не разумије, а све коментарише, пресуђује и сијече, могу да му поручим једноставан наук.

У сљедећем Рату, неће ти црква остат.

недеља, 18. децембар 2016.

ОПШТА ЈЕ ПАНИКА
ЗАХВАТИЛА
БАКИРОВУ БОСНУ
-      ХДЗ И СНСД КУПИЛИ БАГЕР

Зауставите Рушитеље Државе. Прекините деструкцију БиХ. Додика и Човића неко мора да заустави.
Нема који се шљам није дигао у одбрани Босне. Рамиз Салкић тражи друкчију поставку Уставног Суда Српске. Нисам хтио да читам. Сигурно тражи да унутра буде 17 бошњака, 18 странаца и по један Србин и Хрват.
Очекујем реакције великих играча. Америчка Амбасада се још не оглашава.
СНСД и ХДЗ су се састали и договорили да ће заједно предложити Закон о Уставном Суду БиХ. То подразумијева многе промјене а суштинске су елиминација Странаца Усранаца. Као Пете колоне која увијек сарађује са Бошњацима. Судије Бјелогардејци. Судије Колаборционисти. Судије које слушају Једну Амбасаду.
Неколико ствари је значајно.
● Српско-хрватска промјена Уставног Суда не може проћи. Али шаље сигнале о томе да Сарај, Босна, Бабини Судови и Муслиманска Држава немају подршку највећег дијела БиХ.
И може служити за игру затезања конопца, све до 2018е.
● Овим аранжманом СНСД и ХДЗ разголићена је сва смјешноћа Владајуће Коалиције на ниову БиХ. Јер то и није коалиција. ХДЗ је само ушао у мозаик власти и узео оно што припада Хрватима. А Бакир Бег је привео своје измећаре из Савеза За Промјене и дао им да понекад сједе око сећије.
Владајућа Коалиција практично не постоји. Јер ту је још и одлазак Четири Младића с Требевића.
Чиме постаје јасно да БиХ власт не могу да буду странке, странчице, накурњачке коалиције и амбасадни аранжмани.
БиХ Власт могу да буду само Срби Хрвати Муслимани. Тројна Национална Комбинација. Троравноправна и ротациона.
● Једнократни аранжман СНСД ХДЗ, иако је дио дуготрајније и шире сарадње, на чистину тјера, и огољава, Бакира, и Чадор који је још остао око њега. Али, огољава и СДС, који је највећи будалаш у пројекту Савез За Промјене.
Бакир и Остатак СДА, не знају коме више да се обрате за помоћ и за стабилизацију. Јер ће се СББ, коликод могне, држати даље од те мрачњачке источњачке отоманске арапске политике Бакир Чадора.
СДС не зна да ли да остане у Сарајеву или да иде кући. Проблем је што не зна гдје му је кућа и што је, вјероватно, и нема.
Сваки дан остајања у Сарајеву за њих је десет лопата из раке.
Већ сада више нико њих не узима озбиљно.
Смијешно је слушати њихове изјаве о томе да Стране Судије треба да оду.
● СДА и СДС не могу очекивати помоћ ни од Европе. Оне која је помогла ХДЗ у Хрватској. И то неколико пута, у веома тешкој операцији.
Јер. Босна. Бакирова Босна. Па ни БиХ, суштински не занимају Европу. Њихов крајњи циљ овдје је срушити јаку власт у Српској и Српску потчинити Сарајеву, или је укинути, како би се елимисала Русија.
Биће занимљиво гледати вапаје, спашавања, хаотичне потезе СДА и СДС. Биће занимљиво пратити покушаје да се формира нека друга политичка странка Мостовске провенијенције. комбинација од других, осим СББ и оних одметника о протјерника из СДА.
Биће занимљиво гледати дуго мучење СДС-а до 2018е.