субота, 26. август 2017.

БУЏЕТСКИ ДЕФИЦИТ,
НОВО ОРУЖЈЕ БЕЗ МУДА
У РУКАМА
ОПОЗИЦИЈЕ СРПСКОЈ

Не вјерујем у Теорију Шејтана, али је чудно да из Федерације БиХ стижу вијести како је Буџет те Раздржавице у плусу. Али и буџети свих кантона и жупанија. А, онда представница чувене Иванићијанске Економске Школе, из Педепеа, напада дефицит Буџета Републике Српске и предлаже да то Истражни Органи извиде.
Не мора сваки доктор, или магистар, економских наука да зна шта је Буџет.
Али чак и Будала која се јавно бави Политиком, морала би да зна.
Буџетски Дефицити и Дугови, данас су у свијету масовнија појава од курви.
Да би Новац био Њихов, много вас мора да буде задужено. А онда ћемо вама, новац који је ваш и који смо узели од вас, па вас начинили Дужницима, дати по скупим каматама да се мало раздужите, како би сутра, опет, били још дужнији.
То је кроки Дугова.
У томе учествују ММФ, СБ, ЕБРД...
Буџет.
Кад смо, 98е дошли у Владу, и ја као министар, Буџет није постојао. Није постојала регулатива а о Закону о Буџету да не говорим. Мало ко је знао шта значи ријеч Буџет.
Па се, временом, успјело да се прије краја године у Народној Скупштини, усваја Буџет за сљедећу.
Тад Опозиција, а и други Крволоци, тражи да се уграде ставке и за купање бабе која је умрла прије убиства Фердинанда.
Од тога се тешко одбранити.
Буџет је, дакле, политички списак жеља а не књиговодствени лист гје је на једној страни актива, коју имаш у рукама, и пасива коју подијелиш. А на крају дана Салдо 0.
Друга карактеристика Буџета је његова Параинфлациона Улога. Он је, на својеврстан начин, штампање Новца. Преко Штампања Жеља.
Кад тад, да ли на крају те буџетске године, или након треће, мора се показати да тог новца нема баш толико. То се сада констатује у Ревизорском Извјештају, много више, и у Министарству Финансија Српске, много мање.
Не браним Министра. Али он боље зна гдје је новац и колико недостаје, од онога ко пролази путем па га позову да срачуна.
Дакле, и Буџетски Дефицит је мотор модерног развоја.
Ако није мотор, јесте појава. То су силикони у сисама. Гдје је једна сиса приходовна а друга расходовна.
Данашња Љепотица је таква да само Бог зна којој је већи силикон потребан.
У томе Педепејка Тривић није баш убједљива и не треба да се бави тиме.
Требала је одмах да каже да Мектић треба да извиди тај Буџет Републике Српске.


петак, 25. август 2017.

ПРЕТВАРАЊЕ
ПОЛИТИЧКОГ ЖИВОТА
У ЦРНИ ТАЛАС

Већи политички значај су Црнадак, Малешевић и Мићић добили због неких службених аутомобила, него због свега позитивног, или негативног, што су урадили у мандатима и каријерама.
Док, истовремено, данас, потпуно незапажено пролази став Владимира Музаре, Предсједника Удружења Мљекара Републике Српске, о Тужилаштву БиХ.
Стање је такво да питања Да ли је то нормално, Коме то служи, Чему то води, више не пију воде.
Већ се мора констатовати да је то систематско претварање Живота у Црни Талас. И политичког, и колективног, и појединачног.
Да ли је за једну Нацију и Државу битна уштеда 20.000 или 30.000 КМ.
Битна је, ако је на милион мјеста.
А за ова три несретника, апсолутно је небитна. Та средства ће се потрошити у нешто друго. Можда чак и негдје гдје буџет нема користи по основу ПДВ.
Ако занемарим чињеницу да је ово бацање прашине Јавности, и Бирачима, у очи, да је ово лична промоција малих воајера и нарцисоида, да је ријеч о апсолутној некомпетентности за јавне и политичке теме, да је то фармализација Политике, да је то Трлабабалан, не могу да заобиђем чињеницу да је то дио систематског уништавања НДД Сфере. Рушење Нације и Државе. Којег проводе Политичке Пишуље, не нужно женског рода, Упишани Медиоиди и Улитани Политикоиди. У распону од Букарица, Мектића до Корајлића и Рестарташа.
То је систематско опасивање Јавности и цијелог једног колективитета, Црним Таласом.
То је завијање Републике Српске у црно.
Док је, Федерација БиХ, буџетски у суфициту.
Ма, немој ми рећи.
Није чак ни то проблем што се Република Српска опасује Црнилом.
Проблем је што се снижава критеријум Јавних Тема. Што се институцуоналност изводи на тротоаре и тргове. Јер, тај посао око уштеда треба да ради бирократски механизам. Странци су рекли да ће то радити механизам Јавних Набавки. Којег су пројектовали као легло корупцији и бацања пара. Да би, онда, могли оптужити домаће појединце и институције за Криминал и Корупцију.
А истовремено се, Јавност и Политика лишавају озбиљних тема. Којих Република Српска, због свог питања Опстанка и Самосталности, има напретек.
Њима се забрањује бављење  тим темама.
Није вријеме за Референдум. Али јесте за разапињање Министра Малешевића. За којег ни он не зна ко је.
Странци Усранци и Сарај Чадор управо то и хоће.
Није вријеме за Хрватски Изборни Закон, није вријеме за Трећи Ентитет, није вријеме за Референдум, није вријеме за Дан Републике Српске.
Вријеме је за Драшка и Дроњка.

четвртак, 24. август 2017.

ДА ЛИ ЈЕ
ГОВЕДАРИЦА
ПОЧЕО
ПРЕДИЗБОРНИ
РЕТУШ

Вукота Есдеесарица, у кратком размаку је предузео два корака која морају да се протумаче као једна појава.
Добро. Један је он предузео а други је био по принципу Оди вамо.
Бакир Изетбеговић се избаљезгао нешто о Бошњанима. Он се у то разумије ко Себија у Здравствени Систем. Али, то је по дужности. Он као Први код Бошњака мора да зна гдје га је први пут неки Бошњак изонанисао. И кад.
Бакир је рекао да су прво, овдје, били све Бошњани. А Бошњани су увијек добри. Онда су дошли парамецијуми. Па два Ледена Доба, Седам Астероида па Турци. Срби и Хрвати, ти преварантски скоројевићи, појавили су се прекјуче.
Онда је Говедарица иступио и запријетио Бакиру да се заустави. Јер би, он, Вукота, могао свашта да му каже.
За овај пут му је рекао да су Љиљани добијени од Анжујаца који су их дали Немањићима.
На шта је Бакир, у себи, рекао Па и Анжујци и Немањићи су било Бошњани.
Ја сам додао, у тој телепатској конверзацији, Јест Бакире, али Гачани никад нису.
Онда је Говедарица сјео у не тако скуп ауто и отиснуо се пут Београда. Пред Београдом се, у неком жбуњу, пресвукао јер се Националном Зидном Симболу Србије не иде изгужван.
Био је, дакле код Вучића.
То је оно Оди вамо.
Што значи да није заслуга Вукоте Есдеесарице. Но је заслуга Додика. Који је испалио један од својих Неартикулисаних Крстарећих Пројектила, који, кад се лансирају, учине да све контроле лета на овим просторима, сиђу у подруме за случај атомског напада. Декларација о Свим Србима.
Вучић се усрао. Побеснео, бре. Па је његов кабинетлија одмах изашао, да умири америчку, њемачку и приштинску јавност, са тезом да је то само о језику и култури. Нешто ситно. Ма, ништа.
Додик за то вријеме није ни напуштао Кејп Бакинци па је испалио посебан однос Српске према Нато Пакту.
На шта је Вучић још једном побеснео. Ма, у Шиптаре ми дирни али у Нато ми не дирни.
Јер, најдаље за две године, Нато ће са нама да буде много бољи. Приметно бољи.
Претпостављам да је након тога Вучић изговорио, први пут у Историји, много пре Тита, Оди вамо.
Јер, чак ни Тито никада није примио Говедарицу.
Осим ако на некој обуци Говедарици нису рекли Сад нападни Бакира а онда ћемо те одвести код Вучића.
Нек Додику цркне Шпирић.
Углавном. Мислим да је Говедарица почео Предизборни Ретуш. Њему је потребна Рибаћа Четка али не челична. Није толико самоусран, као Босић, нити премазиван темељном и лаком, као Иванић. Њега је довољно мало обливати млаком водом, што представљају ова једна изјава и једна посјета.
Очекујем да ће бити кандидат за Члана Предсједништва.
Јер за Предсједника Српске не може да нађе довољно гласова.
А ако за Члана П изгуби рећи ће да је Додик манипулисао Национализмом.
Зато је Иванић, прије те једне изјаве Говедарице, рекао да Савјет министара остаје и да не види друго рјешење.
Нема Већине али има Већине.
То је у складу са политичком филозофијом Младена Иванића. Пиво је течно али не мирише на балегу.


среда, 23. август 2017.



Vasić za SrpskaCafe: Srpska se ne može osloniti na Vučića, niti na Srbiju!


Republika Srpska se ne može osloniti na Vučića. Ne zato što je on Vučić. Ne može ni na Srbiju. Srbija nije nikada pokazala razumijevanje prema, npr. Jasenovcu, gdje je sistematski, nacistički, ubijan ogroman broj Srba sa ovog područja.
Rekao je ovo u razgovoru za portal SrpskaCafe publicista, bloger i član GO SNSD-a Rajko Vasić te dodao da “Srbija u socijalizmu nije učinila ništa za srpski narod ovdje, ni u Hrvatskoj, a naročito na Kosovu”.
– U ratovima bratstva i jedinstva, Srbija je, Milošević, kamarila i kriminalci, odmagala kolikogod je i kadgod je mogla. U postdejtonskoj eri, Srbija je mirno gledala devastaciju Dejtonskog sporazuma nad Republikom Srpskom – dodao je Vasić.
o Kako gledate na političko djelovanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića danas?
– Vučić je politički bolesnik. On je dijagnoza Srbije. Na njega se ne može osloniti ni Srbija, a kamoli Srpska. Kompletna politička scena Srbije politikoidna je, iščašena i nenacionalna. I ne može Srpskoj biti oslonac. Mi možemo biti partnerska braća. Ali, dok u Srbiji na vlast ne dođe racionalni nacionalizam, stranka, okvirnog naziva Srbija 21. vijeka, nema nama nade. Niti
Bošnjačko vođstvo je izuzetno glupo za politiku
Rajko Vasic1
o Kako gledate na sve masovnije naseljavanje Arapa u BiH. Da li su oni prijetnja po RS? Ili su veća opasnost po same Bošnjake?
– Arapi, Sandžaklije i slični, savremeni su mudžahedini. Samo nisu u prilici da odsijecaju srpske glave. To je potprojekat uništenja Srba. Koji se, glavnim kolosijekom, provodi kroz program SDA za ukidanje entiteta, Republike Srpske, i formiranje regija u BiH. Nije to opasnost za Bošnjake, ali jeste za BiH. A bošnjačko vođstvo, izuzetno glupo za politiku, to ne shvata. I to, i sve drugo što radi, obiće se o postojanje BiH. Volio bih da to bude za mog života.
treba da se vežemo za Srbiju. Pogotovo se ne treba približavati Vučiću. Ja sam ga na Blogu Samostalnost Srpske secirao i ne bih da ponavljam. Radi se o tome da su interesi i uslovi srpskog naroda ovdje, potpuno različiti, ponekad i suprotni, od onih u Srbiji. Mi u Srbiji gledamo maticu, oni u Srbiji nas gledaju kao “Bre, oni preko Drinu”. Srbija je opstala, mi još nismo. Zato moramo da vodimo svoju nacionalnu borbu, da imamo svoju nacionalnu politiku. Ne možemo kopirati njihovu.
o Postoji li u Srbiji naznaka političke partije koja bi mogla iznjedriti pravog nacionalnog lidera, kakav je npr. Orban u Mađarskoj?
– Srbija je odavno, još u socijalizmu, a ako se vratimo još unazad, i prije Kraljevine SHS, izgubila postelju u kojoj se rađaju nacionalne vođe. Prije raspada SFRJ u Srbiji je bio krem intelektalizma, i socijalističkog, i liberalnog i evropskog, koji je morao shvatiti da ide vrijeme nacionalne države. To su danas Poljska i Mađarska. Ali i Njemačka. Ona je najnacionalnija, samo to prekriva izbjeglicama i sličnom demokratskom jalovinom. Nasuprot tome, u Srbiju su prevladali Srbljaci, Srbi divaljci, Šešelj, Drašković, Arkan, Milošević, koji je znao šta kud ide, ali im je služio. Sad su male šanse za rođenje Srboljuba Orbana i za Srpsku Mađarsku.
o Dakle, ne očekujete uskoro pojavu takve političke partije?
– Potrebno je, najmanje deset godina da se stvori stranka Srbija 21. vijeka. Jer, pet je već uzeo bolesnik. Što se tiče potencijalnih, i opozicionih stranaka, tamo nema ništa. Ni SNS nije stranka. Janković, koji se pravi nevješt, osniva pokret a ne stranku, jer mu je tako naređeno. Ne zna osnovati stranku, ali zna da je u Srebrenici bio genocid. Vuk Jeremić, koliko imam informacija, priprema osnivanje stranke. To je dobar korak. Ali, potrebno mu ih je još, više nego za Kineski zid. Za koju godinu, neće biti dovoljno deset godina. I tad će za Srbiju biti kasno. Jer budale i izdajnici rade mnogo brže od nacionalista, otadžbinaca i slobodoumnih ljudi.
o Da li Vučić nedavno najavljenu Deklaraciju o očuvanju srpskog naroda nastoji zloupotrijebiti u dnevnopolitičke svrhe, zbog KiM? Pozicija Dodika u toj priči?
– Čini mi se da je Dodik zabacio mamac sa Deklaracijom. Čim je onaj Vučićev kabinetlija, treći dan, rekao da je to stvar jezika i kulture. Dakle, obezvrijedio je to. Dodik zna da je spas Srpske u tome da mi imamo inicijativu. I zna da je on potreban Vučiću a ne Vučić njemu. Tako je bilo sa Slobom, sa Koštunicom, sa Tadićem. Zato što su svi oni Srbi u ladnoj vodi. Vučić će tu ideju potpuno izbjeći. A ako bude u prilici i bude satjeran u ugao, poniziće je. Vučić i srpski narod uopšte, dalje su nego prva naseljena planeta od zemlje.
o Dodik?
Dodik je, za razliku, sa strankom, majkunima, šefidima i feudalcima, iznimno vješt sa
Dabome, latentna je opasnost da Dodik počne da kopira Vučića. Vučić, pak, i kad bi htio, ne može da kopira Dodika.
opozicijom, Sarajevom i Beogradom. OHR i američku ambasadu ne jebe nizašta. I njegovapozicija u toj priči, što je i pozicija Srpske, dok je on predsjednik, biće iznad Vučića. Dabome, latentna je opasnost da Dodik počne da kopira Vučića. Vučić, pak, i kad bi htio, ne može da kopira Dodika. U toj mogućnosti krije se najveća opasnost po Srpsku. Jer Vučić daje sve. Najmanje je već dao stolicu u UN za Prištinu. Ako mu se omogući i pusti ga se, on će Sarajevu dati i Republiku Srpsku. I slavodobitno otići da kupi žir po dvorištu Bijele kuće. To je provalija nad kojom lebdi Dodik.
o Kakva je budućnost srpskog naroda, dugoročno, sa ove strane Drine?
– To je teško reći. Srbi su se ovdje, oduvijek održavali sami. Ni Srbija, niti kakva velika sila, nije pomagala. Ta cijena je plaćana “krajinovanjem”, službom Beču, trpljenjem Osmanlija, Jasenovcem. I u ratovima bratstva i jedinstva, u novom Jasenovcu, srpski narod se održao sam. Dejtonski sporazum je uvažio Srbe, kao Republiku Srpsku, samo zato što se izborila za svoje opstajanje i slobodu, u rovovima, i stvorila državu, s kojom je, kompletnom, otišla u Dejton. Da nije imala te institucije, da je imala samo rovove, bila bi prebrisana. Dakle, budućnost srpskog naroda, ovdje, u Republici Srpskoj je u srpskom narodu. On svoju sudbinu mora držati u svojim rukama. Ni rođenoj majci ne smije da je preda. Ni dok po drva ode. U tom slučaju budućnost je opstajuća, uz sve trendove smanjenja nataliteta, odlaska, eksploatacije od strane Zapada, što zahvata i druge narode bivše SFRJ i bivšeg soc lagera.
o Da li je ekonomsko i demografsko pustošenje regiona projekat Njemačke?
– Njemačka je izvršilac. Ona je uvijek kasapin i dželat Evrope. Sada je to kroz EU, koju je potpuno potčinila. Ali, ona radi za finasijerski teritorijalizam, Morganovce. I za Z&FT, američku pentagonsku varijantu FT-a, koju karakterišem kao “Zbignjev i finansijerski teritorijalizam”. Njima se ciljevi poklapaju – opljačkati i zaposjesti. Prvo radi FT a drugo Z&FT. Njemačka tu uzima dosta kajmaka, što je prećutna nagrada.
o Šta je krajnji cilj?
– Krajnji cilj je spržena tampon zona za koju Rusija više neće imati interesa. I koja će samo kao teritorija, služiti FT i Z&FT-u. Zato grade samo putnu strukturu, kao Rimljani nekad, i
Dakle, budućnost srpskog naroda, ovdje, u Republici Srpskoj je u srpskom narodu. On svoju sudbinu mora držati u svojim rukama. Ni rođenoj majci ne smije da je preda.
kao što su Turci samo išli drumovima i vladali. A, usput, EU, listom daje dozvole za boravak i rad ljudi sa ovog područja. Mada kreteni misle da ljudi odlaze zbog raznih režima. Tako se postiže ta spržena tampon zona. Ostaje gerijatrija, deregulisana država i dobri putevi. Srpska mora prekinuti pregovore sa EU i potpuno obustaviti svaku aktivnost sa, i ka, NATO paktom. Jer EU je samo predsoblje NATO pakta. Mamac i varka. Srpska od EU treba tražiti pare, fabrike, povlastice u izvozu. Znam da je to nerealno. Ali je to jedini način da se počne izbjegavati logor pod vedrim nebom, što je, za nas, ali i za druge, danas EU.
o Kakvo je stanje sa dvije najjače partije u Srpskoj, da li se pretvaraju u interesne grupe, gdje se članstvo sve više potcijenjuje?
– To su kruške i jabuke. SDS nema organizaciju a SNSD ima i to od 200 000 članova. Mada se, ponekad, rukovodstvo najveće stranke ponaša kao da je nema. Kod SDS-a, rukovodstvo je otišlo u Sarajevo. I odvojilo se od birača i kakve takve strukture na terenu. U toj situaciji caruju Obren, Mićo, i Cicko Bjelica, koji je tamo najrazumniji. Kod SNSD-a rukovodstvo se zatvorilo u te Izvršne komitete, predsjedništvo i sekretare SKOJ-a izbornih jedinica. Taj trend je počeo 2010. godine i o tome sam objavio dvije analize. Ali, po svemu, SNSD je u nedostižnoj prednosti nad SDS-om. Ako SDS nastavi ovu, sada ne više probosansku politiku već podbakirovsku politiku, za trinaest mjeseci će platiti veliku cijenu. A i ako ne nastavi, sad je kasno.

o Koga bi kandidovali za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH iz SNSD-a?
– Jedini kandidat iz SNSD-a sam ja. Jedini sam nezavisni socijaldemokrat i od početka racionalni nacionalista. I nikad nisam pokleknuo pred SDS-om, pred OHR-om, pred
Dabome, prije će Kim Džong Un udaviti Trampa u Ovalnom kabinetu, nego što će neko mene pomenuti u SNSD-u.
Sarajevom i pred američkom ambasadom. Nisam htio sa SDS-om a otišao sam u rov. Podnio sam ostavku kao ministar a nisam prihvatio BHT. Svi drugi nemaju takav pedigre. Dabome, prije će Kim Džong Un udaviti Trampa u Ovalnom kabinetu, nego što će neko mene pomenuti u SNSD-u. U takvoj situaciji, Milorad Dodik treba ići za člana Predsjedništva, a za predsjednika Republike Srpske nemamo sigurnog kandidata, onog koji sigurno može pobijediti. Jer će oba kandidata imati protiv sebe unaprijed određen kontigent muslimanskih glasova.
o Ko bi iz SDS-a bio najbolji na pomenutim funkcijama?
U SDS-u nemaju kandidata nizašta. Njih će natjerati da podrže Mladena Ivanića za predsjednika Republike Srpske a za nagradu će dobiti pravo da za člana Predsjedništva kandiduju nekog svog zvizgova koji ne može proći. Realno je da to bude Vukota Govedarica, kao politički najgluplji. Jer samo takav može da prihvati tu kandidaturu. I to je SDS-ova nesreća, mnogo veća, nego SNSD-ova. Jer nema nacionalnog kandidata za Sarajevo a za Srpsku ima samo Govedaricu.
O. Tešić

уторак, 22. август 2017.

ДЕСЕТ
ЗАПОВИЈЕСТИ
САМОСТАЛНОСТИ
СРПСКЕ

1.    Никад не продаји земљу, осим свом, оном ко ће да је ради.
2.    Ако одлазиш некуд, не остављај имање пусто. Поклони га оном ко живи ту.
3.    Искористи све што су ти Родитељи и Природа оставили. Мучи се барем упола као што су се мучили Мајка и Отац ти.
4.    Не гласај за оног ко више гледа у Сарајево него у Републику Српску.
5.    Кад мијењаш Личне Документе, или први пут их тражиш, захтијевај Држављанство Републике Српске јер нам је то дато у Дејтонском Споразуму, пошто је Српска у Дејтон отишла као Држава и вратила се као Држава.
6.    Без обзира шта мислиш, увијек иди на Изборе.
7.    Ако си изабран и постављен у Политици, никад не гласај за нешто што иде у корист Босни и Херцеговни. Никад се не сложи с тим и не дозволи да се неупућен сложи.
8.    Увијек имај на уму да је Република Српска Држава и да ће Срби, овдје, без Државе нестати. Неће имати шансу ни Курди да буду.
9.    Пред сваким Србином Српске три су пута. Подаништво у ЕУНАТО. Подаништво на свом Огњишту. Мука, Рад, Опстанак. Ти немаш избора.
10. Србија је српска али Наша Земља, Српска, овдје је.

понедељак, 21. август 2017.

НАЦИОНАЛНО ВОЂСТВО
И ПИНКОВ ЖИРИ

Очекивао сам више у Доњим Лагама а ти си подеро у горњим. Тај Вибрато, мислим, некако, натегнуто је, није до краја. Баш си, нако, како се каже, Пакетић. Ја сам Уметница и ја знам шта причам. Имаш Песму од мене, ето. Нама су рекли да ми ту, оно, оцењујемо, јелтако, ал да правимо Шоу. Извињавам се што сам био пјан у жирију. Покушавам да говорим о струци. Шта ти оћеш, Корњачо са Галапагоса. Овдје је само бла бла бла бла, ко кокошке сте.
Тако је Шабан Шаулић, овом задњом реченицом, оцијенио Национално Вођство Србије.
Није.
Да ме не би тужио.
Већ је тако оцијенио рад Жирија Пикових Звезда у коме је био, из мени неразумљивих и недоступних разлога и чињеница, приморан да сједи и да остане до краја.
Пинкове Зведе, Клијентелу, Атмосферу, Медијску Помпу и Жири Пинкових Звезда, као и цијелу Пинк Телевизију, треба проучавати као узорак ткива Савремене Србије.
Анализа угљеником могли би открити старост сваке Болести.
То, Жири и Пинкове Звезде, није никако Кич Феномен, нити некадашња Култура Слободног Времена. То је, превасходно Политички Феномен и Национална Дијагноза.
Свака од горњих реченица може се лако превести на језик Политике Вођства Србије. И свака је већ небројено пута изговорена. Ја сам Паметан и знам шта говорим, сјећате се. И многе горе не споменуте.
И цијела та Некроза могућа је у свакој од земљурака са простора бивше СФРЈ или нове ЕУ и бившег Соц Лагера.
Вођство Србије данас се, у длаку, понаша идентично Жирију Пинкових Звезда.
Тамо тачно могу да препознам неку сулуду Мају Николић која ће једним хиром да одређује судбине Срба. Тачно се може лоцирати општа некомпетентност Даре Буба Маре. И њених генијалних технолошких похвала Ахахахаха. Тачно се може препознати како је у Доњим Лагама страдао Србин Косова. Био то Оливер Ивановић или сирота жртва шиптарског насиља у неком сасеоку. Као и ЗСО.
Трилере и Боју Гласа показују једино Таблоиди.
Улогу Зорице Брунцлик, кад плаче, обавља Врховни Командант Оружаних Снага. Што не постоји, као ни двадесет албума Маје Николић.
Муж Зорице Брунцлик, кад плаче, јесте Амбасадор САД, Скот.
Понеки Шабан, или Александра Радовић, појави се однекуд, не у Власти и Вођству, већ негдје у нејасној Опозицији или ту поред... и, у суботу је опет Нови Ауторски Текст.
Зар вам Ауторски Текст не личи на једну емисију Пинкових Звезда, у ранијој фази елиминација.
Свака Нација и Држава, ако је то икако могуће, требала би да се чува копирања Пинкових Звезда и дотичног Жирија.
Али како. 
Кад то није посао Народа већ Вођства.

недеља, 20. август 2017.

НАТО
И ДЕВЕТ
ГОВЕДАРИЦА

Неће се смирити док свуда не инсталирају Говедарице.
Јер, Говедарице су сљедећи стадијум Вучића.
То како се упиње Вучић да истовремено све дадне а да буде кооперативан, ништа је, с каквом лакоћом Предсједник Есдееса, Вукота Говедарица, рјешава Рубикову Коцку Нато Пакта.
ЕУНАТО Агресији управо требају Говедарице које ништа не разумију и ништа не умију да објасне. Такав ни теоретски не може имати Политички Став.
Изјава Говедарице о Референдуму о уласку БиХ у Нато Пакт, доказ је потпуне потчињености Вођства Есдееса. Која се, сада преноси на цијели Есдеес. Јер, Вукота закључује Дакле, став Есдееса је...
Како Есдееса. Није објављено да је било који страначки орган, барем формално, расправио ту тему и обзнанио неке закључке.
Проблем је, међутим, много већи од тога. Јер све странке раде то што ради Говедарица а не ради Есдеес.
Говедарица подржава Вучића а не подржава Републику Српску.
Он се позива на прокламовану Неутралност Србије као гаранцију наше неутралности. И позива Српску да не чини ништа.
Српска је, пак, у много тежој ситуацији него Србија. Српска не може да каже Ми ћемо остати неутрални у БиХ. Српска мора да чини све да БиХ не уђе у Нато. Што је превасходни циљ Нато Пакта. Не због тога што Усрана БиХ, и њена Ојска, треба Натоу. Већ да се запосједне територија.
Стога Српска мора да чини другачије него што то ради Вучић и Србија.
Друго. Вучић је Косово дао Нато Пакту а Нато је пустио у Србију. Само што то он зове неутралност.
Говедарица на овај начин подржава улазак Српске у Нато.
Без обзира што он то не разумије.
Он не разумије још једну ствар.
Вучић ће имати проблема са Србијом. Али ће и Србија имати проблема са Вучићем. То двојство судбина, вјероватно ће се разријешити прије краја мандата.
Везивање за политику Србије никада није било добро за Србе изван Србије.
Нарочито није добро сада, током тог двојства.
Ствар са Говедарицом може да се поједностави.
Њему је нацртана изјава против Референдума о Нато.