субота, 1. јун 2013.

2134.
CIRKUS
BIJELOG
GENOCIDA
Ne znam šta je tačno rekao Marko Pavić o gej paradi bijelih traka u Prijedoru, ali u pravu je. Bijele trake u Prijedoru, kao obilježavanje žrtava prošlog gradjanskog rata kojeg je Alija nazvao Žrtva Mira za Usranu BiH, i kao pokušaj da se i u Prijedoru promoviše genocid nad muslimanima kao vrhunski politički i egzistencijalni koncept, Koncept Ne radi ništa i hodaj za dženazama, kako bi se živjelo i uživalo na osnovu statusa i pijedestala žrtve i kako bi se na osnovu toga steklo pravo na Bosnu i Hercegovinu a Srbima oduzelo pravo i na Republiku Srpsku i na postojanje, parada su a ne pomen žrtvama. To je defile živih muslimana po kostima mrtvih. To je bezočna trgovina smrtima. To je razaranje BiH, do koje mi nije stalo, stvaranjem nepremostive mržnje prema Srbima. To je primitivna politika Lezi žrtvo da te jedem. To je Morbidiculum Vitae. To je poniženje i nedužnih i ratnih žrtava.

петак, 31. мај 2013.

2132.
ŠTA ĆE
LAGUMDŽIJA
KOD LAVROVA
 

Da GVP.
Ali. Kapitalno je to što mu je Lavrov rekao da Ohaer treba da ode iz BiH, da bude odstranjen kao strani tutorijal i upravitelj.
Lagumdžija je mogao to da sazna i od ovdašnjih političara. Težina je multiplikovana kada to saopšti Lavrov koji predstavlja Rusiju, zemlju, koja se u vezi sa BiH, dijametralno razlikuje od ostalih Picupravitelja. To što se uvijek nađe neka, naizgled, minorna tačka povodom koje Rusija izdvoji mišljenje, diplomatska je fatamorgana iza koje se krije pustinja suprotnog temeljnog geopolitičkog stava.
Onaj Prelec Slovenec iz ICG, koja odlazi iz BiH, pokušava da uljepša stvari pa da kaže da nisu problem podjela BiH na dva entiteta i stav oko eurointegracija već je problem što međunarodna zajednica ne zna šta da uradi sa tom Bezemljom.
Upravo i jest problem podjela na dva entiteta. Na muslimane i Srbe. Hrvati su još pod vodom. I problem je u podjeli među velikim silama.
BiH je, kao i okolina joj nakon Jalte, sporazumno sklopljena dok ne vidimo šta ćemo i kako ćemo.
Lavrov je taj stav saopštio Lagumdžiji što može da se tumači kao svojevrsna poruka ali i obilježavanje porukoprimca. Lagumdžija je jedan od vrhovnih uživalaca opojne droge Ohaer. On politički opstoji cijeli bogovetni poslijeratni period, bez ijedne reference, zahvaljujući prisutnosti Ohaera ovdje. I pokroviteljstvu AmAmb. Dabome. I ne samo on. On je trenutno prvi na top listi. Tako su opstajali Silajdžić i drugi. Tako je, u početku, opstajao Stari Izetbegović. Tihić.
Svi oni, i jedna polovina međunarodne zajednice koja je u BiH u Hladnom Ratu sa drugom polovinom, funkcionišu kao spojene posude. Ispočetka je produkt te njihove laboratorije, menzura, cjevčica, gorionika i aditiva, trebalo da bude devastiranje Republike Srpske ali se ovisnost od Ohaera izrodila, genetski modifikovala, pa je upropaštena Federacija.
Lavrov je Lagumdžiji pokazao koliko je ovaj nebitan sagovornik. Potrebno je bilo baš njemu saopštiti poznati stav o Ohaeru. Ispalo je da zbog toga nije trebao ni da dolazi. A i bolje je reći njemu, uživaocu, nego direktno Ohaeru.
Pošto Ohaer neće otići za Icegeom, jer bi onda jedan značajni ambasadni lavirint atrofirao, dalje njihovo prisustvo dijeliće BiH po poznatom šavu. A Sarajevski Politički Krug dalje će da se nepovratno sakati.
BERNANDINCI STIGLI
NA ODREDIŠTE

ISPRED ATELJEA


 
 
 
 
 
Posted by Picasa
I LICE DRVENIH BORA 
 
 
 
Posted by Picasa
2129.
TOPLO
HLADNO
HAG
 

Onako uglađenu gospodu, kakav je Prlić, da nije uglađen prezivao bi se Prljić, dobro, Praljak djeluje malo kao Neopraljak, zbog one bradurine i frenkuše alakaradža, osuditi na stojedanaest godina a osvjedočene fašiste, četnike, genocidaše i agresore, Jocu i Frenkicu, osloboditi, još je jedan ponovljeni genocid nad nama. Rekle bi Hajke Srebrenice.
Obje zadnje odluke Aga Haga služe samo za trenutno uveseljavanje naroda i vjera u balkanskoj cirkuskoj firmi Moira Orfei. A dugoročno, za milionskovarijantna prekrajanja istorije i povijesti, tumačenja i revizije, sukobe i memorandumisanja svih mogućih političkih, nacionalnih i vjerskih opredjeljenja. I za pripremu novih ratova. Dabome.
Haški Tribunal, kako mu tepaju, pretvorio se u sudijsku organizaciju nekog tranzicionog fudbalskog saveza. Bez komiteta za stabilizaciju.
Taj pravni ekilibrarijum jedan je od znakova sloma kompletne kuglene civilizacije. Kako je propapo hladnobratovski bipolarni odnos, svijet se otkotrljao u anarhiju jedne sile, jedne volje, jedne demokratije, jedne geopolitike i jednog prava. Ubijanje djece u Afganistanu, od pripadnika regularne vojske velike sile, u istoj je ravni kao i djelatnost Haškog Tribunala.
Na prmjeru Prlić HB vidljiva je krajnje opasna civilizacijska voluntaristička praksa. Najprije se izmisli oblik djela pa se onda neselektivno i grčevito traže dokazi u događajima koje će potkrijepiti svjedoci koji nemaju blage veze ni sa čim a kamo li sa izmišljenim ili nategnutim kvalifikacijama.
Za događaje na prostoru bivše SFRJ, koji su bili dio ili posljedica krupnih kuglenih promjena, među kojima je bipolarni slom samo jedno zrno mozaika, nije dovoljno govoriti jezikom koji obuhvata kolumnističke sintagme kakva je Udruženi Zločinački Poduhvat.
Jer procesi su mnogo ozbiljniji, sveobuhvatniji i tragičniji.
Niko nikada neće suditi za povezivanje dvije nacije protiv treće u BiH. Ono čuveno vezivanje šahovnice i ljiljana na zastavama Esdea i Hadezea. Taj monstruozni savez za istrebljenje Srba iz BiH samo je jedan od procesa koje Aga Hag nastoji da zagletuje svojim smiješnim Osudama i Oslobađanjima.
Mnogo važnije su osude Procesa i Trendova od svih Prlića, Praljaka, Stanišića i Simatovića. Kako je lijepo kad se od Gotovine pravi heroj i legenda. A radi se o običnom legionarskom luftiguzu koji se u pravljenje nezavisne domovine razumije KomaraukriviK. Hrvatska, i svi drugi, prošli su mnogo prljavijim i otrovnijim kanalima, u svom dijelu Raspada SFRJ, u odnosu na koje je Gotovina sedamnaestkaratni gospodin.
A Jovica i Frenkica. Tajne službe su neosporno imale ogromnu ulogu u ratnom jugoslovenskom poslu dobijenom bez tendera. Ali, objektivna istorija, koje nema bez otvaranja tajnih arhiva, mora da ustanovi njihovu ulogu. I, što je najbitnije, nema krivice Samo Srpskog Jovice. Ako su Tajne Službe krive, krive su sve. Izmišljati krivicu zbog obuke par stotina Knindžovana, ne priliči svjetskoj pravdi. Kao ni optuživati legionarskog križara a zaboraviti splitskog spomeničara.
Nek nam živi živi hag, nek veselju ide trag, veselju umom a tragediji drumom.

четвртак, 30. мај 2013.

2127.
MEDIJI
SRPSKE
U VLASTITIM GVOŽĐIMA
PESIMIZMA
 

Sumračenje kolektivnog i svakog pojedinačnog uma ozbiljan je posao. Čak i u anarholiberalizovanim, nedovršenim, paratranzicijskim i kobivademokratskim društvima. Javni i medijski Pesimizam, kao najozbiljnija sistematska posljedica opštedruštvenog sumraka, način je dugoročnog upravljanja društvom, nacijom i državom. Zbog toga je nestalo Novinarstvo. U stvari, prekomandovano je u Medije.
Mediji u Republici Srpskoj imaju nekoliko zajedničkih karakteristika koje pogoduju sinhronizovanom produkovanju Pesimizma. Taj diferencijal, sa mnogo zupčanika, funkcioniše savršeno u svakoj javnoj, društvenoj i političkoj krivini.
·         Za skoro dvadeset godina mediji nisu stvorili ni jedno novinarsko ime, emisiju niti je koji medij izborio status kultnog, referentnog i profesionalnog.
·         Sve medije, osim jednog, i privatne i javne, drže kordoni esdeesovih ratnih i poratnih jurišnika. Sad im je želja da preuzmu i Srnu i da proglase SAO InfoMomo.
·         U velikom broju medija Službe, naše, njihove, strane, javne, tajne, imaju instalirane čitave bataljone ljudi, od vlasnika do novinara, i bez obzira što su većim dijelom u statusu spavača, djeluju sinhronizovano i povezano.
·         Samo prividno rade na žutilu i izboru tema koje, navodno, žele čitaoci i gledaoci, a, u stvari, sistematski rade na stvaranju Pesimizma, Beznađa, Bespuća, Neefikasnosti, Neodgovornosti svega postojećeg. Pesimizam je oružje relativizovanja i homogenizovanja, ujednačavanja granulata. Što se u ekonomiji manfistuje izjednačavanjem i stručnjaka i laika a u politici i pobjednika i minornog opozicionara. Opšta relativizacija vodi pojedinca ravnodušnosti i izvlači ga iz kolektiviteta. A zainteresovanost za ekonomiju, politiku i društvo uopšte i kolektivitet, dva su najjača stuba demokratije, nacije, društva i države. Dobar dio medija projektovano radi na pesimizmu. Ostali su plimni val koji prati. U krajnjoj instanci, cilj je stvoriti javnu i političku klimu da je svakom pojedincu obavezna i kriva vlast, za sve što mu se događa i ne događa, što ima i što mu nedostaje. Onda vlast postaje trajno nestabilna, promjenjiva, upravljiva i povodljiva. Dobar dio rezultata je već napravljen. Mnogi običan čovjek, pod naletom medijskog Pesimizma i Režimiranja Vlasti u Srpskoj, smatra Vladu i Vlast odgovornijim za njegovu svakodnevnicu nego je to smatrao za vrijeme totalitarnog komunizma. Mnogi pojedinac smatra da je Vlada zadužena da mu nađe posao. Ako nije Vlada onda je to Dodik sigurno.
·         Najveći dio medija potpuno je netransparentno i tajno finansiran. Što njiovo izvještavanje, zalaganje, stavove i aktere čini deplasiranim i nevalidnim.
Razaranje pojedinačnog i kolektivnog mnijenja ostavlja dugoročne posljedice po društvo i naciju.
Ipak, mediji u Republici Srpskoj uživaju rezervatski status. Pod plaštom Slobode Medija. A Sloboda Medija je jedna od globalističkih fikcija kao i snaga međeda Gacka i okoline. Nema slobode, nepotrebna je i nemoguća, tamo gdje se vodi žestoka tržišna borba. I nema Slobode Medija u koje su ubrojani i javni i tajni i privatni mediji.
Srpska mora medije podvrći jednakim društvenim i zakonskim tretmanima koji važe za sve. Zašto bi republička revizija kontrolisala ministarstva a ne kontroliše medije.
Vlast sa medijima mora sa bude u odnosu hladne koegzistencije. To je društveno i nacionalno najproduktivniji odnos.
Sve ostalo je kurvanje, bezgaćarenje, potplaćivanje, prestenovanje i kalamarenje.
2128.
Ulica
MUSLIMANSKA 111
 

Prosto mi neprijatno.
Iz te presude i obrazloženija nekako ispada da su ona šestorica Hrvata samo ubijali i zločinili muslimane. Nigdje niko ne pominje Srbe. Kad je umro Šantić, nestalo je Srba u Njihovoj Hercegovini pa su zločine, UZP, morali da organiziraju samo za muslimane.
A nije ni red. Kad niko nije optužen za trista hiljada Srba koji su odlepršali iz Hrvatske, zašto bi neko bio optužen za šačicu Srba Mostara i Malo Hercegovine.
Ionako se sve čini zarad muslimana. Žrtve. I protiv Srba. Agresori. Genocidaši. Hrvati Hercegovine dođu kao višak. Niko ne zna šta bi s njima. Ni Hrvatska. Na putu za EU nekako se usvilenila. A ni HDZBiH. Najprije nemaju stav o presudi pa onda  saopštenje okruglo pa na oval.
Kao što su Srbi nusproizvod Raspada SFRJ tako su Hrvati Hercegovine nusproizvod Neovisnosti Hrvatske.
Doduše, ne treba paničiti ni slaviti. Presuda ima i žalbeni dio. Kako znamo, može i od veresije gotovina.
A Hag je sada potpuno nag. Otkriva toplu vodu. Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Jeste. Ali tada nije bilo BiH ni na papiru. Mrkonjić Grad nije BiH. Osim toga, ljudi su jasno rekli Šahovnica na Drini. Oni su gonili Srbe na Drinu. Otkud sada muslimani pod agresijom. I Stari Most.   
Deset godina je Hagu trebalo da otkrije toplu vodu.
To samo može politički sud.
Pored uzločinjenja Srba, Hag treba da stvori i BiH. Jer to je posljednje uništenje Srba koji su ostali izvan areala Drina – Zemun – Dimitrovgrad – Sever Kosova. Ako se Stvori BiH i nastanu Bosanci, sa Srbima izvan Šumadije svršeno je. Što je i bio cilj Velikog Demokratskog Raspada.
Zato su Hrvati izvršili agresiju na Hrvate Hercegovine.
2127.
ČUDNE
STVARI
NA BALKANHAGU
 

Mun, AmAmb, i Sorensen, Eunako, sazavali sastanak sekcije unutrašnjih dela u BiH. Fahro i dva entiteska ministra. A Incko otišao kod Dačića. I on je ministar nutarnjih dela. Da se pravimo budale pa da razumijemo da Incko smatra da je Dačić glavni u Srbiji. Pa pričaju o Situaciji. JTS. Jebem Ti Situaciju. Pa da se dalje pravimo budale pa smatramo da su razgovori AmAmba i Sorensena sa Trojicom, nastavak političke aktivnosti 2 + 3 = 7. Dva entiteta i tri naroda. 3 x 5 = 17. Računajući i Budimira.
Ili da da analiziram.
AmAmb i Sorensen ne mogu da pričaju sa Dačićem jer nemaju osnov. Ali Incko može jer on je Visoki Predstavnik, doduše, ćelav, što je u vezi i sa Srbijom. Nu, Incko ne može da priča sa tri beha Unutarca jer nema autoriteta.
Tema može da bude samo jedna. Koordinirana prihapšenija na teritoriji dvije države. Predizborni jelovnik. Ko će dočekati zoru. A ko goru.
 

среда, 29. мај 2013.

2125.
TUŽNA
SUDBINA
SFRJAŠICA
 

Otkako je propalo Zajedničko Tržište zvano Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, koje neki zovu Diktatura, Tortura, Tamnica i slično, nema optimizma na vidiku. Osim što jer Hrvatska primljena u EU a Tuđmanov spomenik u Split.
Sve ostalo Jad Za Jadom. A to Propalo neki zovi i Raspad, Rušenje, Agresija i slično.
Ja, pak, mislim da  nas je svijet dobro naguzio.
A mi se uživili pa smo još u stanju Permanentnog Orgazma.
Od zemlje koja je nekada proizvodila jedan od najmodernijih tenkova na svijetu, na primjer, spali smo na to da nam, njima, Amerika poklanja četiri hamera a Patria podmićuje dužnosnike da kupujemo, oni, neke oklopne tačke za propalu vojsku.
Međusobno smo se evidentirali kao Agresori, Genocidnici, Udruženi Zločinački Poduhvatnici.
Ni međedi, ni mi, nismo više što smo bili.
Ko je mogao ubiti, a kamoli zadaviti, komunističkog međeda. Mogao je da ga ubije samo Nadčovjek kao Tito. A sad u Bugojnu nema više međeda. Postali su dijaspora. Raselili se. Stigli do Gacka. Blažu podruku.
Na ekonomskom i političkom planu još smo u gorem stanju. Dabogda se Mudis zabavio o tebi.
Slovenija bankrotirala. Uvijek je bila vjesnik promjena. Od Privredne Reforme Kidriča, Krajgera, kojeg li.
Sada će, čujem, zaposleni u javnom sektoru umjesto plata dobijati Nota Račune i vaučere za koje će garantovati Država. STJ. Država koja nema para garantuje da će zaposleni dobiti pare. Evropa Zdaj.
Janez će, tako, dobiti vauačer da može da ruča u restoranu Svilen Ražanj u Svrljigu. A njegova žena će dobiti vaučer kojim će platiti autobusku kartu do Vlasotinca. Ostalo će pješke.
Kad se otvori rupa duga Hrvatske biće još većeg sranija. BiH je odavno Van Sebe. Od Srbije neće ostati ništa. Dok sa svima potpiše sporazum. Umreti neće, leka joj nema. Onu sitnjariju južno ne treba ni pominjati.
Dugoročno smo se ojadili.
Uspjeli smo da uđemo u tunel bez izlaza a onda smo, udruženim zločinačkim naporima, uspjeli da ga okrenemo uspravno.

 

 

понедељак, 27. мај 2013.

2124.
HAG
POGINUO
U REDU
ZA NEPRAVDU
 

Doista su naivni komentatori, dužnosnici, političari i analitičari koji, u vezi sa dvadeset godina Haga, govore o pomirenju, istini, pravdi, pravu, istoriji, katarzi i sličnim kategorijama koje sa Hagom nemaju nikakve veze. I traže da li je ili nije ispunio ulogu, cilj i Svetu Misiju.
Odluka o Hagu donijeta je prije pokretanja Projekta Desfrjzacije. I u sklopu podprojekta Definitivni Slom Srba.
Hag je logičan nastavak Istorijske Marginalizacije Srba.
Samo naivac, Politički Generalić, može da misli da je presudna, u cijelom procesu, bila tisućljetna neovisna težnja Hrvata. Presudna je bila tisućljetna osuda Srba. I to je postignuto. 1.094,5 godina. Pošto još ima neosuđenih Srba, ako bude sreće, može se dostići i 1.500 godina.
Hag samo jedno nije uspio da učini prema Srbima. Nikoga nije osudio za ubistva onih koji su čekali u redu da budu žrtve srpske agresije i genocida.
Drugi cilj koji je dat Hagu jeste trajno držanje međunacionalnih i međuvjerskih, klasičnih balkanskih, tenzija. A ne pomirenje, pravednjenje i slične nepostojeće besmislice. Da budem dosljedan. U nekom budućem ratu Srbi će nastojati da opravdaju svoje osude u Hagu. To je ta istorijska podsvijest koja se uspješno aktivira i koristi, ne samo na Balkanu.
Ona Ćorava Florans važno izjavljuje da je Hag potpao pod uticaj politike. A kad je ona bila tamo, zaključujem, Hag je bio neovisan. JMM. Kao i Hrvatska danas.
Vidjećete u srijedu svu svjetlost Haga.
2123.
GENIJALAN PIAR
ZA HERCEGOVCE
 

Da sam supruga Mira ne bih više tamnu gatačku noćcu dočekao sa Blažom. Kad je onako prošla mečka, zdrava, snažna a žensko, nahranjena, dan ranije pojela janje, bez botoksa, silikona i nadogradnji i mekane stanijine guze, šta bi bilo sa običnim čeljadetom u Blažovoj jednoj ruci.
Vidio sam da nešto nije normalno čim je prvi izvještaj sadržavao rečenicu, otprilike, Blažo je bio goloruk, samo u džepu imao sjekiru. Sunce Ti Jebem, koliki su im džepovi kad u njih staju sjekire. Onda pomislim, mlad neki novinar, nije nikad vidio sjekiru. Ili ne zna šta je džep, nema ga, pošto radi kod kopanje ili kakvog drugog medijskog bogula.
Jutros mi je moja drugarica, koja me ne voli jer ja ne volim Murinja koga vole sve žene ako su imalo žene, kaže, jest vam ukus, a i okus, kažem ja, isporučila dva vica.
Jedan ide ovako. Sad mali mečići listom spavaju sa Plišanim Gačanima.
Namjerno nije rečeno Hercegovci pošto postoje tradicionalne međuhercegovske, barem što se Srpske Hercegovine tiče, transverzale u koje ne smijem da se upuštam a koje idu, otprilike, ovi su najljepši, ovi su najpametniji, ovi najupjevaniji... a Gačani nisu ni jedno od toga.
A drugi. Najnoviji esemes među međedpopulacijom glasi Kad sretneš Hercegovca, pravi se da si mrtav.
Kad sam to plasirao dalje u javnost, stigli su i drugi. Bosanci bijesni na Hercegovce što im ubiše majku. Propagandisti srpske genocidnosti razvikuju kako se mečka ne smatra ubijenom ako nije i silovana.
Konačno nešto vedrog duha u političkom prostoru. Da ne slušam stalno one Propalitete, Ivanića, Čavića, Bosića. Sve Je Propalo. Već osam godina ništa ne rade, samo propadaju. Prizivaju propast. Čekaju da ih neko dovede na vlast. Makar udavi mečku, ako ništa drugo ne znaš. Ili reci šta ćeš uraditi kad te dovedu na vlast. Prodaćemo Zgradu Vlade i Autoput i pare podijeliti narodu koji je propao.
Ali kakvi su, naročito ateve i šinjeluša kos, strah me da ne okrive Vladu i Režim što nije udavila Mečku, što je to morao da radi, i rizikuje Blažo, koji nema nikakve pomoći od Vlade.

недеља, 26. мај 2013.

2122.
SAMO MENE
NA BIKAVCU NEMA
 
Ako se ovako nastavi, Hag i Bošnjaci premrežiće Srbe zločinima protiv muslimana, i samo muslimana, i doći ćemo do neobjašnjive teorije relativiteta. Sve više i više muslimana je stradalo od srpskog genocida sa sve ih je više i više.
Objašnjenje je dala Bakira iz udruženja Majke Propagande. Ne mogu oni pobiti i zaklati onoliko koliko majka Bošnjakinja može roditi. Oni su Srbi. A istorijsko objašnjenje dato je u Višegradu gdje je slavljena muslimanska žrtva Genocida, na Mostu Naših Predaka. Tako je kavazao reis Kavazović. Most su gradili naši preci. Koliko ima Naših Predaka. Treba jednom da se opredijeli Reis i dunjaluk.
Nije me briga, ali zarad istorijskog mozaika moram konstatovati da je muslimansku vjersku, političku i intelektualnu sferu zahvatila nevjerovatna konfuzija koja se neće dobro završiti po te ljude. Mislim na muslimane, sirotane.
Rečenica Bakire iz Majki Propagane dvostruki je zločin kojeg ona projektuje na dulji rok. Ona i njeni nalogoplatodavci. Radi se o dugotrajnom zločinu laži i o dugotrajnom zločinu samožrtve. Muslimani su uhvaćeni u Zamku Srpske Žrtve iz koje se neće skoro izvući. Mala Grupa Majki, u koju ubrajam Bakira i Bakiru, i Kavazovića, i još cijelu galeriju, prisvojila je sebi pravo da muslimane užrtvljuju kako bi oni uvijek bili na površini i imali šta da kažu.
Bogami će doći do toga da su oba svjetska rata vođena protiv muslimana.
A i treći će, ako bude sreće.