четвртак, 30. мај 2013.

2128.
Ulica
MUSLIMANSKA 111
 

Prosto mi neprijatno.
Iz te presude i obrazloženija nekako ispada da su ona šestorica Hrvata samo ubijali i zločinili muslimane. Nigdje niko ne pominje Srbe. Kad je umro Šantić, nestalo je Srba u Njihovoj Hercegovini pa su zločine, UZP, morali da organiziraju samo za muslimane.
A nije ni red. Kad niko nije optužen za trista hiljada Srba koji su odlepršali iz Hrvatske, zašto bi neko bio optužen za šačicu Srba Mostara i Malo Hercegovine.
Ionako se sve čini zarad muslimana. Žrtve. I protiv Srba. Agresori. Genocidaši. Hrvati Hercegovine dođu kao višak. Niko ne zna šta bi s njima. Ni Hrvatska. Na putu za EU nekako se usvilenila. A ni HDZBiH. Najprije nemaju stav o presudi pa onda  saopštenje okruglo pa na oval.
Kao što su Srbi nusproizvod Raspada SFRJ tako su Hrvati Hercegovine nusproizvod Neovisnosti Hrvatske.
Doduše, ne treba paničiti ni slaviti. Presuda ima i žalbeni dio. Kako znamo, može i od veresije gotovina.
A Hag je sada potpuno nag. Otkriva toplu vodu. Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Jeste. Ali tada nije bilo BiH ni na papiru. Mrkonjić Grad nije BiH. Osim toga, ljudi su jasno rekli Šahovnica na Drini. Oni su gonili Srbe na Drinu. Otkud sada muslimani pod agresijom. I Stari Most.   
Deset godina je Hagu trebalo da otkrije toplu vodu.
To samo može politički sud.
Pored uzločinjenja Srba, Hag treba da stvori i BiH. Jer to je posljednje uništenje Srba koji su ostali izvan areala Drina – Zemun – Dimitrovgrad – Sever Kosova. Ako se Stvori BiH i nastanu Bosanci, sa Srbima izvan Šumadije svršeno je. Što je i bio cilj Velikog Demokratskog Raspada.
Zato su Hrvati izvršili agresiju na Hrvate Hercegovine.