субота, 29. јун 2013.

2183.
АКО НЕ ДОЛАЗИ
МЕРКЕЛ
НЕ ТРЕБА НИ
НИКОЛИЋ
 

Најављена је дводневна посјета Загребу, од стране Лидера Србије, Томислава Николића.
То је похвално, потребно и веома косовно. Датумарно, чак.
Добри снисходљиви односи са сусједима су један од услова Европских Интеграција и Приступног Пута.
И све је то тако, док Ангела Меркел, Газдарица, није рекла да неће доћи у Бели Загреб Град.
Након те Објаве, Србија је добила шансу да и она одуствује. Да се Николићу Томи, нагло напуни календаријум.
Тако би се солидарисала са Газдарицом а Хрватској вратила за Јосиповићеве натукнице о томе да Тома, и Србија, треба да заслуже долазак у Београд и састанак на државничком нивоу.
Али, Николић нема храбрости за то.
Очекујем да ће се, у некој реченици, обратити и Хрватским Србима, Хрвацима. Као и Босанцима.
2182.
ИНЦКО
СИРИЈСКА
ОПОЗИЦИЈА
 

Коначно се и Инцко разоткрио као активиста Стриттехнологије коју у БиХ продуцирају и заступају Америчка Амбасада, Фридрих Еберт Штрасе Топић, Невладине, Независне, Некорисне и стотине других јавних и тајних фактора.
Та неформална а добро организована група Уличњака, разочарана је чињеницом да у БиХ нема Либије, Сирије, Тахрира и Таксима. А толико су уложили у будале.
Инцко је данас то и објелоднио. Све друге земље су у бољем положају па ми ипак успијевамо да организујемо Уличњаке. Али, у БиХ, која је у најгорем стању, и срању, никако. Мало Јебе Мо Болесне Грађане преко броја и ништа.
Чак смо послали и поруку. Нико неће газити бебе и бабе. И ништа. А то што су те поруке типичне Милошевићевске, са Гезиместана, као и ријеч Газити, то ником ништа.
Још је Инцко, аустријски шпицлауфер, саопштио да је већина амбасадора незадовољна стањем у БиХ и томе слично. Грозни и мучни мој Инцко, већима земаља тих амбасадора је одговорна за стање у тој твојој БиХ, Јебла Те Она. Те земкље, и они, а и ти, створиле су Створа, Земљоуз, Монструма, Насеобину, и сада окривљујете демомнстранте са бебама што ствари не иду. Вама У Кесу.
ПВМ.

петак, 28. јун 2013.

2181.
ЗЕМЉО,
ОТВОРИ СЕ
 

У Републици Српској, у једном дану, у Вишеграду, отворена црква, отворен Андрићев институт, отворена управна зграда Хидроелектране.
А шта су они у Федерацији отворили. Отворили Будимира. Могу да им за успјех узмем и то што су га, претходно, затворили. ЈИО. Но, Федерацију помињем само због традиционалне манифестације Суботапрц. Викенд је.
Република Српска отворила аутопут од Бањалуке до Градишке. Почела од Добоја до Прњавора.
Отварања су услиједила као резултат власти коју обнаша Есенесде.
А све то помињем, мада има још непоменутог, због чињенице да је у управо објављеном истраживању јавног мнијења, од стране Ендиаја, на истом подиоку љествице и СНСД и СДС, 21, 22%. А шта је отворио Есдеес. Отворио зграду Миће Мићића у Бијељини.
У чему је проблем. Кад отвориш аутопут до Градишке а наши, есенесдеови, будалаши изгубе изборе. Отвориш, онима тамо, нови град, отвориш им пругу и повежеш их са Србијом, чак нема ни Милошевића да уведе Санкције На Ћири, а они, будалаши, изгубе изборе.
Није ни у чему.
Ради се о Првом Поучку Лењина.
Ако немаш организацију и праве локалне активисте и лидере, не отварај ни флашу вотке а камо ли Андрићград.
2180.
КАКО
СТОЈИ
РИЈЕЧ ФРОНТА
У БОСАНСКОМ ЈЕЗИКУ
 

Ријеч Фронта је прва настала на подручју вишехиљадугодишње Босне. Најприје је настала ријеч Фронта, па онда амебе, парамецијуми и споре. И жирови. Па Букве. Много касније су настали сепети па су онда за то чули Турци Отоманци и похрлили и они. Није јасно кад су настали Срби и Хрвати али је остало записано да су и они били навучени на ријеч Фронта. Мада је Ахкукунамом недвосмислбено утвђено да ријеч Фронта припада Бошњацима, муслиманима, Босанцима, Чврстобосанцима, Средњеиоколобосанцима, како ли већ, и да је то њихова вертикала културне баштине и све остало.
Стога је природно да је Жељко Комшић, у име своје странке уврстио бошњачку ријеч Фронта. Јер га подржава само три посто Хрвата.
Али није природно да Ендиај лансира истраживање како Фронта има највећу подршку међу федералним мнијенијем, бирачима и грађанима.
Не кажем да је Ендиај варао на картама. Лагао. Преправљао.
Они су, једноставно, наручили лажно истраживање јавног мнијенја. А они који су добили наруџбу, разумјели су је.
То је познато у свијету истраживања. Урадиш бесприојекорно исправним путем лажно истраживање.
Нетачно је, дакле, да ДФ и ЖК стоје најбоље у Федерацији. На основу чега. Пандурица некидан рече Нема Комшића одавно, ништа не говори.
Нетачно је да Младен Босић стоји скоро исто као и Додик. На основу чега. На основу побједе Обрена Гостића и Миће Ражња.
Нетачно је да Бошњаци, највише, њих четвртина, Комшића види као лидера Бошњака. Једино ако није питање било Да ли је боље да Бошњаке води Рајко Васић или Жељко Комшић.
Нетачна је наклоност Иванићу и Чавићу у Републици Српској, 42% и 37%. А да нигдје нема Игора Радојичића.
Али је тачно да је ово нетачно истраживање једна врста путоказа за 2014.
2179.
АЛ ИМ
ГУГНУ
ГУГЛ
 

Србија ће, највише у својој историји, најебати На Приступном Путу.
То, како је прошла послије Косовскога Боја, од Косова па до Смедерева, у Првом Свјетском, у Другом Свјетском, како је прошла у Распаду СФРЈ, како је прошла у небеском америчком алијансираном изљеву бомби и ракета, боквица је, нана и мајчина душица, како ће проћи НПП.
Нека буде сретна Србија, ако, на крају, Београд не буде Дистрикт.
Србија је у Европске Интеграције, како то лирски звучи, Лирика Натаке, кренула не Голих прса и босих табана него само грлом. Дубоким.
Кренула једнако како је кренула и у Распад СФРЈ. Односно, како ју је Распад затекао.
Без концепта, плана и циља, без националне конзистенције, без националног консензуса, без консензуса чак и у Владалачкој Тројци.
На Приступном Путу ће једнако проћи као у на Путу Распада.
Доклегод на том путу, из Србије, чујеш ријечи Безусловно и Бесповратно, знај да секса, крви и понижења неће недостајати.

четвртак, 27. јун 2013.

2178.
И КАЈ ЈЕ, ОНДА,
РЕКЕЛ
ТАВАРИШ МЕРКЕЛ
 

Дабоме да Ангела Рострфрај Меркел није откачила Хрватску, и отказала долазак на светковину поводом коначног изласка уз Југославије и са Балкана, због неког удбашког официра који је наводно крив за смрт извјесног Ђурековића што је тада, када је тај Инин, чини ми се, високопозиционари тип, побјегао из самоуправне социјалистичке земље, била велика прича.
За Хрватску би било лото ако Меркел не долази због арогантне изјаве премијера Милановића. Нећемо вас коштати ништа. Како је одговорио њемачким медијима који су писали у стилу Бјежите, ето Нове Грчке. Хрватска ће коштати Њемачку.
Али се треба добро замислити. И Хрватска и остали на Згаришту СФРЈ. Најмоћнији играч Европске Уније шаље димне сигнале које ћемо морати да дешифрујемо. Упире се прстом у нешто што остали можда не знају. Али Њемачка и Хрватска, најодговорнији људи, сигурно знају.
Ово је дефинитивно деакордација оргазмичке резервне химне Хрватске, Данке Дојчланд. Којом је Хрватска убјеђивала себе да јој је Њемачка мајка а Генешер тата. Не вјерујем да Меркел није обавијештена о том сношају и да је тек тако изненада добила пуну сатницу тог дана.
За Хрватску се, можда спрема зла судбина. У Европској Унији неће бити прихваћена а са Балкана отишла. Слично је прошла и Словенија. Горе може проћи Хрватска. А још горе Србија, једног лепог Видовдана, када уђе у ЕУ, за сто, двеста година.
Ради се о прекрајању Свијета. Држите гаће објема рукама.
завршене скулптуре
ХЛЕБИНСКИ КУБИЗАМ
и
ПОРИЈЕКЛО И ПРОТЕСТ

и попеле се на зид у Атељеу ЈСМБМКПМП

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Posted by Picasa
2176.
САРАЈСКИ УЈГУРИ
ПРОТИВ
РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ
СРПСКЕ
 

Постоје, у свијету, разне фудбалске репрезентације. Затворске, на примјер. Женске. Репрезентације Дебелих. Мршавих. У Вашој Држави је проблем за витални национални интерес то што је неко поменуо да би Репрезентација Српске одиграла неку ревијалну утакмицу са Репрезентацијом Србије. Коју води Синиша, па и није нека репрезентација.
А недајбоже да би се захтијевало институционализовање Репрезентације Српске.
Не љутим се на Сарај, и тај Отомански Тоз Котлине, када Србе зове Агресорима, Геноцидашима, Окупаторима, Силоватељима, Четницима. У страху су велике очи.
Али ме избацује из шина што Сарајево Србе сматра изузетно глупим.
Република Српска има своје Држављанство. Има све своје државне институције. Има свој Устав.
Да ли мислите да су Срби толико глупи да мисле да немају право на Фудбалску, или неку другу, Репрезентацију.
Уопште није питање да ли ће то нека фифа, пипа, неки други курчић, или еуфа, допустити.
Људи из Фудбалског Савеза Републике Српске морају да формирају Репрезентацију Српске. Па макар била виртуелна. И имала виртуелног селектора. Нека се састају на чају у Требињу, Бијељини, Бањалуци, Приједору, Градишци, у мојој Модричи, свуда гдје се игра фудбал.
Иначе, који ће нам курац Фудбалски Савез.
Јебо Савез без Репрезентације.
Фудбал, поред знања, кондиције, исправних предњих укрштених лигамената, захтијева и нешто муда.

среда, 26. јун 2013.

2175.
НАД БОСНОМ
ТИХО ЦВИЛИ
НЕЧАСТИВИ СТВОР,
ОДЛАЗИ НАМ
АМБАСАДОР
 

Пред неким ЦНИ, Центром Нових Иницијатива, колико се централних иницијатива може формирати, ММЈ, АмАмб је одржао опроштајни говор. Одлази из Ваше Државе.
Амб одлази са успјехом. За његовог мандата није се догодио никакав Бутмир. Јест Будмир. АлиЈ, свако има мрља у каријери.
АмАмбМун један је од ријетких дипломата који се уживио у улогу Капетана Беле Ладје. Већ годинама држи предавања Босни и Херцеговини о свему и свачему, нарочито о Демократији. Иако је Босна и Херцеговина, а нене је зову Босна, према предањима прастарих Сарајлија, неколико пута старија од његове земље.
За догађаје на сарајском тргу Таксим, Мун је рекао То је, даме и господо, демократија. На тај начин је понизио Парламентарну скупштину БиХ, штагод ја мислио о појединим изабраницима у њој. Понизио је и бираче, да не ланем, Грађане, у БиХ. Изрежирани Плач Беба, у сарадњи са полицијом и тајним и јавним безбједносним агенцијама, ни у једном уџбенику не може се назвати Демократијом.
Амб Мун је, овим, само наставио своју Стритидеологију покушавши је означити путоказом за будуће дјеловање тог Сарајског Манипулаторијума. А као једну од главних тема одредио је Промјену Дејтона.
Видјећемо да ли ће ту политику, која значи Укидање Републике Српске, наставити и насљедник. И Амбасадор Америчке Амбасаде у Републици Српској.
Ако хоће, онда вијест о одласку није нешто нарочито добра. Остаје нам једино да чекамо ону стару ратну есдеесовску провалу. Разарач Ратко Младић упловио у Мексички залив а Ураган Лилијана Зелен похарао Оклахому, Арканзас, Тенеси и Сјеверну Каролину.

уторак, 25. јун 2013.

2174.
ЏАБА
СТЕ КРЕЧИЛИ
МИШКОВИЋА
АКО НЕ ПОХАПСИТЕ
И МАЛЕ МАТУРАНТЕ
 

У Србији је поништена мала матура из неких предмета. Неки Тест Клан Шарић провалио питања па ће се у обзир узимати оцјене по школским годинама. Битно је да је мала матура одржана. И ту је неко видио лове.
Убијеђен сам да тестови нису проваљени за велике паре.
То је дио коруптивне свијести у коју су запала друштва, нације и државна администрација након слома Социјалистичког Самоуправљања. Сваки појединац је схватио, свјесно или подсвјесно, натјерано или научено, да је једнако важан као и цијели систем. А питање је части и престижа да се буде важнији.
Човјек који држи до себе, имао пара, не имао пара, настојаће све да ријеши преко везе, заобилазно, нерегуларно транспарентно, не кријући, дакле, ништа, хвалећи се тиме. Нерегуларност је општа друштвена болест у чијем колоплету појединици, у масовним количинама, хране корумпиране положајнике, докторе, професоре, службенике, административце, инспекторе, шумаре и слично, а ови хране корумпијенте. Корупција и криминал су само дио Нерегуларности.
Ту Нерегуларност, масовном хајком, пропагандом и хистеријом, хране и плаћеници из Енвео, како би срушили повјерење у сваку власт и сваки ситем. Затим, неспобни опозициони политички болесници. Потом, плаћени неспособни опозиционари. Након тога свега, инострани дипломатски кретеноиди који се убише причајући народу приче да њихови политичари раде само за себе а не за грађане. Поред свих њих, и жути, жућкасти, проливски и мокраћни медији.
Под таквим притиском на сваког појединца, скоро је немогуће да то свако не прихвати као општу реалност и да и он покуша да се укључи у систем. Да не буде мимо свијета. Јер, њега су већ убиједили да се тако живи. Сто пута сам гледао чудо и невјерицу људи када сам им саопштио да ја то што они траже, нерегуларно, заобилазно, нудећи и паре, нећу да урадим и кад бих могао.  Такве фаце се не могу описати.
Њима је усађено у свијест да сваки страначки, државни, просвјетни, здравствени, службенички дркаџијчић може све што пожелиш а нарочито ако понудиш.
Под тим притиском су и они Који Могу јер су На Мјестима. Постане их срамота да нешто не могу.
Вјероватно су тако подлегли и достављачи тестова за малу матуру у Србији. Зар ти, бре, Ацке, то не можеш.
Нерегуларност је стање друштва и не може се искоријенити одоздо. Никад нећу пријавити некога коме сам дао сто еура да пишам у женском нужнику. А зашто би он мене.
Нерегуларност, што укључује криминал и корупцију, искорјењује се одозго. Али то је мукотрпан процес градње вриједности, морала, процедуралности, личног одрицања. Што траје деценијама. И ријетко успијева. Да. И стријељања за шљиву.
Ја будале чојека. Ђе ти живиш.
2173.
ИСТРАЖИВАЊЕ
ЈАВНОГ МНИЈЕЊА
-          СТРУЧАН ЗБИР
НЕСТРУЧНИХ ЗАКЉУЧАКА
 

Драги, дали си га ставио. Јесам, драга. У, јест голем, СМЈ.
То је, микронизована слика истраживања ПолитичћкогЈавног Мнијења. У области политике, рејтинга странака, избора. О осталим кексовима и паштетама не знам ништа.
У политичко-страначко-изборним истраживањима ствари се догађају управо као у дивљем сексу на почетку. Свако види и осјети оно што жели. Или наглашава оно што сматра да је мана противника. А истраживачи Јавног Мнијења свима доказују да све знају. Најбоље знају како да оправдају неки свој промашај.
Политичке странке које наручују велика истраживања само су двије врсте болесника. Или немају страначку организацију. Или је имају а немају повјерења у њу.
Политичкој странци која проводи двије једноставне али знојљиве техологије, Идентификацију Бирача и Планирање Броја Гласова, ИБ и ПБГ, није потребно никакво истраживање.
Прва технологија, ИБ, прецизношћу магнетне резонанце даје слику твојих, њихових, неопредијерних, непријатељских, новодобијених или скороизгубљених бирача. ПБГ, када се добије на основу тих активности, рачунајући чланство и активизам који се може постићи, јасно ће рећи да ли се ради о паду, у односу на прошле изборе, или расту.
Те податке, на тако много мјеста, и тако прецизне, не може дати ни једна Маркетиншка Агенција.
Основно правило код сваког сполног и монетарног односа Агенције и Странке јесте чињеница да нико боље од Странке не зна Колики Је.
Овдашња Истраживања Јавног Мнијења, ИЈМ, већ деценијама су окостурена и атеромична. Сваки пут кад видим питање Шта мислите да је највећи проблем, Незапосленост, 87% испитаника, најежим се. Незапосленост је највећи проблем свакод дана и у сваком друштву. Да ли друштво, држава, република, иде у добром/лошем смјеру. Кад би сутра били избори, за кога би дали глас. Такви одговори се узму онда у јавни медијски и пропагандни бубањ а немају никакве везе са стварношћу. Јер избори никад нису Сутра у односу на дан истраживања.
А нека питања и одгоре треба забранити јер су за тужбу и суд. Да ли је, по вашем мишљењу корумпиранији Марко или Јанко. Шта би о томе могло да зна 600 испитаника. А и да зна, објављивање таквих одговора, без икаквих валидних доказа институција, клевета је најмање.
Поред тога што ИЈМ не може да узме у обзир стање организације, њене увиде, задовољство организације страначком политиком и односом према њој, и према кључним активистима на Хоризонтали, Маркетиншке Агенције не могу да узму у обзир чињеницу да су избори једним великим дијелом Ирационални Процес са завршним Рационалним Чином. Даном Избора. Странке које су оспособљене да проводе Перманентну Изборну Активност, дијелом могу да докуче однос Рационалног и Ирационалног на изборима.
Сви остали, и Агенције, лутаће процентима као ДС у Србији кад је изгубио предсједничке изборе.
Свему доприноси и армија Политичких Аналитичара који се у све разумију ко Мара УКК. Или као проститутка у иновирање сексуалних поза.
Прије сваке кампање, па и сада, аналитичари најављују најпрљавију кампању икад. И зато окривљују Политичке Странке.
Не знајући да карактер кампање зависи од Политичког Стања Друштва. Не и економског, националног или неког другог. Политичко Стање Друштва узима у обзир и те факторе али не као пресудне и преовлађујуће. Ако имате друштво које је од прошлих избора непрестано силовано гладијаторским борбама за отимање оног што није добијено на изборима, уз обилну протибуставну дјелатност, не можете очекивати чипкасту кампању.
И на крају, мада сам прескочио многе ставри, На изборима побјеђује онај ко је већ побиједио а губи онај ко не зна које већ побиједио.
 

понедељак, 24. јун 2013.

2172.
БиХ ВРАТИТИ
ГРАЂАНИМА,
ПОДИЈЕЛИТИ ИМ
ВАУЧЕРЕ
НА ДОНОСИОЦЕ
 

Зија Диздаревић, комунистички новинар, из истог легла, као и сам што сам, стар исто, доспио до сесије Незавидних интелекткураца, и мене су звали неки форуми али сам се отхрвао, ако сам стар као Зија, нисам толико глуп, вели како су грађани диљем БиХ, и у Бањалуки, СТЈ, дигли свој глас а политичари их се боје. Сасрали се. Златаган већ недјељама у инконтиненцији.
А онда каже Ne postoji nijedna stranka kojoj su dokazano ciljevi jačanje države Bosne i Hercegovine i euroatlantske integracije.
Ејебига, Зијо. То је исто као кад бих рекао да се у овој њиви пуној тиквењака, жуте тикве умјесто дуња а ми требамо све учинити да то буде њива турског бостана, лубеница такозваних.
Толико је Грађановштина, Грађанлук и Грађанерија узела маха у Бих да се гледати не може. Сунце је заклоњено, изумријећемо као диносауруси без зеља и сочне траве. Грађани се поубијаше градећи цркве и џамије. Мравињак је смијешан, како то изгледа са вјероградитељством.
Зија, као стара комуњара, требао би да зна да је дошло до малих промјена. Религија није више опијум за народ. Религија је вијагра за нацију. Зато се граде богомоље. Грађани јасно дају знаке које су националности а не вјере. То је већ познато.
Затим апелује Зија. То је слоган и цијелог Сарајевског политичког круга. Имај само своју већину и не имај другог бога. Овдје, тамо код Зије, у Вашој Држави, никога не занима еуроатлантска интеграција. BiH treba vratiti većini koja je hoće. Danas zemljom vlada manjina koja ovu državu neće.
Логично апелује Зија.
На овом простору, на овом Земљоузу, Мањина никада није била уважавана. Није учествовала у Владању. Зија подсвјесно жели да каже да Мањина хоће да учествује али му се отело Мањина Влада. Јер, како је која Вјетропирина, Царевина и Сила долазила на Земљоузје, тако је  имала и своје фаворите. Остали у шуме и у брда. Шума ти мати, шуме се вати. Они са мање среће увијек су имали јаме које их чекају.
Да би избјегли шекспировско питање, Мањина Или Већина, Разлаз је мајка спаситељица. Само због тога цијеним Хрватску. Још да је сачувала Србе, била би Рај На Балкану.
Зија, видим, заступа исту технологију као и Хрватска, као и Суљагића Сокак. Земљу дати већини. Исто чини и Амбасадна Група Уставна. За Устав Ф. Док су се Хрвати окренули, подметнуше измијењену препоруку. То је начин владања Босном и Хецеговином. Од тога бјеже Мањине.
Начекаће се већина.
ЛИЦЕ
ДРВЕНИХ БОРА

пуноправан члан Парка скулптура
 
 
 
 
 
Posted by Picasa
ПАЊ СУНЦЕ
коначно уобличен
 
 
 
Posted by Picasa

недеља, 23. јун 2013.

2169.
УГАР СИСА:
БРАВО ИГОРЕ
И НА УГРУ

Умјесто Флај Фишинга, Флај Лобинг.
Угар Сиса опет има млијека. 7,8 млијенче масти Сису Ти Јебем.
Репортажни хоџин запис у Независним казује да је ту било сваковрсних гостију. Анализу фотки нећу да вршим јер не радим ни за једну обавјештајну службу. Али Репортажни Запис јавља да су ту били АмАмб и РусАмб у друштву Игора Радојичића. То је најзнакљубнија јавка. Након што је у јеку студентских немира у Бањалуци, Новина Независна објавила коментар Браво Игоре, сада је Новина Независна, која је постала, у међувремену, Надзависна, промовисала Игора Радојичића са два најважнија Амб. Да ли је Бакир Будала. Па лупио о одласку Додика.  
Истовријемно, Ана Тришић, једна од првих клијентисткиња Новина, декламује да ће од уласка у Нато сваки грађаних БиХ имати користи. Шта ће имати Срби. Ако ће грађани имати, сваки појединачно, Натокултиватор, Цврц Хоук и Кацигу Трофеј убица из Маринаца.
Флај Лобинг је одржан на пола пута између Бањалуке и Сарајева. У мјесту, изричито кажу Независне, Кнежево/Скендер Вакуф. Босна је неуништива. Маму Јој Јебем. Откуда сада Скендер Вакуф. Да нема и коњака Скендер Бег. Да није Скендер Копања.
Али. Најважније. Кад су Бањалука и Сарајеви на истом путу, зна се ко ће да тражи туту.
Сви гаје Гују У Њедрима.
Срби гаје Маљ.
2168.
СРБИЈА
ДО ТРЕБИЊА
 

Ако вам откидају дијелове земље, Косово по комад, не морате још и сами да је нудите. И девастација институције Предсједника Државе јесте нуђење комада те државе.
Томислав Николић био је у Требињу. Требиње, иначе има 300.000 становника па је нормално да га је дочекало 10.000. како лаже београдски Блиц.
Дочекало га је 450 људи, укључујући и полицајце у цивилу.
Да није полиција спречавала, данима, дочекало би га и још неколико хиљада радикала.
А обезбјеђење у неколико кругова, састављено од супраспецијалаца, оклопљених као да су на Таксиму, жалостан је дочек Предсједника Србија. На сваком месту у свету.
Долазак Томислава Николића, предсједника Србије, у посјету градоначечнику Требиња, Вучуревићу који је из Педепеа, СТЈ, досад су такве будале ницале у нижерангираним странкама, шта би са онаквим прогресивним интелектуалцима, има се сматрати као наставак Вучићеве посјете Беентеве и ономе шта је он тамо казао.
У питању је рушење Додика. А на тај начин и Републике Српске.
Добро Додик није Република Српска и његовим рушењем неће се срушити Република Српска.
Али ако након рушења Додика, нпр, дођу Иванић и Чавић онда је и Говедарица Република Српска.
Нека Велика Сила тера Николића.
Просто га утерује.
Да у Требињу није било Радмановића, као Члана Предсједништва, Николићева посјета  би била катастрофа општих размјера. Избор Грачанице такође је дио катастрофе. То није дио црквеног система у правом смислу ријечи. То је споменик, задужбина. Тамо може да те дочека само домар. Није владика подворник. Мада се сада од Григорија настоји начинити случај јер је, тобоже, он симбол Додика, Тадића и не знам кога све не. Па је игнорисао Николића. На томе ће медији сада да раде данима. А Николићев протокол је посјету Грачаници догаваро са неким попом Ацом у Београду.
Пошто је стање такво какво је, сада се тешко шта може промијенити. У односу Србије према Србима Босанцима. Мада их је Тома у Требињу назвао Србима у Босни и Херцгеовини.
Потребно је, ипак, да Србија почне да схвата да јој је Република Српска неопходна самостална. А не побошњена, побосанчена нити интегрисана у Србију, па у ту сврху дуготрајно припитомљавана. Самостална најмање у изворном дејтонском оквиру.
Требиње, Требиње, кад ме видиш