субота, 21. фебруар 2015.

СМЕДЕРЕВСКА
 ЖЕЉЕЗАРА.
МИ СМО
ИНТЕГРАЦИЈСКИ
ГРОБОВИ.

Ако се занемари нова Јонескова категорија, КПГВ, Казалиште, Позориште, Гледаличше, Вучић, и представа за српске ливадиће константно на политри брље, Смедеревска Жељезара је концентрисана заостала прича наше трагедије и немоћи да нађемо излаз из блата које се неумитно претвара у кал, трулеж и ђубар.
Шта нам говори Жељезара Туге.
·        У великом, заокруженом, систему, и зарђали вијак има своје мјесто. У расулу, ни позлаћена матица није низашта.
·        Циљ свега, што се иментовало глобализмом, интеграцијама, тржиштем, демократијом, људским правима, реформама, пиздомлепематере, јесте Расуло. Не само у металопрерађивачкој индустрији. У свему. Од Плитичких Странака до Војске. И, на крају, Расуло у нашим главама.
·        Циљ Расула јесте да никад не повратите ни нулти праг Достојанства НДД Сфере. Случај Грчке генијалан је скенер.
·        Посљедица краха Система, а бољи је било какав Систем него најбогатија, најсвјетлија и најиздашнија Анархија, јесте да вам више нико озбиљан не улази у двориште. Само протуве, џукеле и лопови. Погледајте с ким је Србија, да не помињем стално Вучића, преговарала око продаје Жељезаре. То је за Стрељање.
·        Не постоји ум, економија, страначки програм нити политика која може ријешити питање као што је Смедеревска Жељезара. И кад је позлате, шта с  њом. То је стање познато као Хиљаду Рупа. Имате хиљаду избушених рупа, најсавременијим борером. Али немате ни једног вијка. Или имате хиљаду платинастих вијака али немате ни сврдло да избушите и једну рупу. Или, имате и бошову бушилцу али нема дрвета нити лима у коме би избушили рупе.
Те рупе су коубиле се за крај наше тужне историје. У којој се ми бавимо Новим Антом На Старом Мосту или смијешном сједницом влада Србије и Словеније или тангама Тони Блера, није грешка, у тој категорији људи небитна је разлика између танги и кравате, Сораје и Тониблерона, или Колиндањем на Маркову Тргу, или расподјелом министарстава у Савјету Министара. Сунце Ти Јебем.

Повремено се појаве измаглице које говоре да људској глупости још није крај. О Реиндустријализацији. О Слободи Медија. О Реформи Високог Образовања. О Сто хиљада Радних Мјеста. О Боже Помози. 

петак, 20. фебруар 2015.

РЕБУС

РЈЕШЕЊЕ ПРЕТХОДНОГ РЕБУСА:
ДА МЕ УБИЈЕ ЛОМ.
3587.
ТРИ НАЦИЈЕ
У БиХ.
КОМУНИСТИЧКИ
ЦВЈЕТОПИС
ИЛИ
ХЛАДНА
КОЕГЗИСТЕНЦИЈА.

Да је у питању нека високоумна кампања за утицај на јавност, за њену корекцију или за дугорочно преокретање колективне и појединачне свијести, још би се некако и дало подносити.
Али ради се о најогољенијем балканоидном лажном одушевљењу Златном Кашиком. И још лажнијој осуди ситнице која угрожава нашу громаду Мултиетничког Тросвијешћа. Нације, вјере и културе.
Златна Кашика је феноменална самонародна лаж коју су лансирали комунисти и партизани, најављујући да ће послије рата, Кад Побиједимо, воз стајати код сваке окречене куће а сви ће јести златним кашикама.
Мултиетничко Тросвијешће је лажна сарајска скаска за странце и домаће мулце о томе како је овдје Мултиетничност све а само понеко искочи из тога раја. Њих, једно до два до три милиона.
Тако су се, у тим лажима, као два позлаћена артефакта искористила два потпуно наивна и небитна случаја.
Случај Срђана Алексића који је погинуо бранећи муслимана од пијаних четника, што уопште није тачно.
И случај мостарског средњошколца Анте који је рекао да се Бошњаци познају по текстури лица. И који је изазвао изливе згражања. Које уопште није реално. Јер није тачно да је то Антино познавање лица злочин свијести.
То је масовна појава.
Овдје једни друге не могу гледати.
Овдје је све горе и горе.
Никаква лажна згражања неће ријешити ништа.
Ратна тужна прича о двоје младих које су муслимански снајперисти убили на оном каменом мосту, Србина и муслиманку, лансирала се дуго, по комнистичком рецепту, дабоме, Боре и Рамиза у Приштини, да би се забашурила прича о Сарајеву које је у стању да убија младе људе низашта, тек онако, ради једне фотографије или три минуте телевизијске сторије. Успут се слагало да су то урадили Четници. Такозвани Срби.
Лагало се и тада на дуге стазе. Да би се сакрило да је Сарајево такво, нељудско. Као и сва Сарајева у БиХ. Које је такво остало до данашњих дана. Гдје се за један час могу скупити хорде које ће живог растргати  било кога, у кога се упре прстом. Случај Неле Фајронт.
Ако, дакле, имате такво Сарајево, зашто се чудити маљчику Анти у Мостару.
Зашто причати приче о одговорности медија, породице, политике, о томе да су млади људи слатки пластелин али кад упадну у руке старих, онда се обликују као најјачи отров.
Кад је цијела Насеобина таква. Кад је њена суштина таква. Кад је на том, на Мржњи, настала. И кад је на Мржњи и опстала.
Максимум који се овдје може постићи јесте да се потпуно призна, привати и уважи Маљчик Анте.
Да се разумне главе живи у Хладној Коегзистенцији.
Док се не стекну услови за Троподјелу.
Јер се, изгледа, никад неће схватити да је БиХ изгубила сваки смисао топлокрвног бића чином распада Југославије и признавања независне Хрватске као и признавања сподобе, БиХ, за самосталну државу.  
Босна и Херцеговина, Срби, Хрвати и Бошњаци живе у међународно признатом простору између Србије и Хрватске, чекајући сљедећи велики и прави Распад.


четвртак, 19. фебруар 2015.

РЕБУС

ОО ОО ООООО ООО

   
ПОМОЋ: ПРВА РИЈЕЧ ТЕМЕЉА МНОЖИНА ЈЕ ЗА ОВЕ ЉЕПОТИЦЕ. И ОНДА: У КОЈОЈ СУ БОЈИ. ИНАЧЕ, РАДИ СЕ О МАМИ И КЋЕРИ, ШТО ЈЕ ПРАВИ РЕБУС.

ЛЕГИТИМНИ
И НЕЛЕГИТИМНИ
СРБИ

Сарајевски уљепшивачи Срба исфоткали Оног Дуновића у тако лијепим, скултпуралним, интелектуалним и удаљзагледаним позама, само да би показали како су Сарајевски, Федерацијски, Срби љепши од нас Обичних Четника. А да о Нелету и не говоре.
Онај Дуновић је Потредсједник Федерације. Сунце Ти Јебем.
Пронашло га, као Србина, и именовало.
Што је за Сарајево чудо. Као да је некадашња ЈНА у војску узела момка са краћом ногом.
Тако је и Дуновић, Федерацијски Србин с краћом ногом. Не стоји са обје ноге међу Србима. Не представља никог. Јер у Федерацији никог и нема. Дрвар, Гламоч и Грахово су дио или Српске или Трећег Ентитета. А нимало Федерације.
Огњен Тадић изабран је у Дому Народа, на нивоу БиХ.  Изборни побједници из Републике Српске били уздржани код гласања.
А онда је Предсједник Народне Скупштие Републике Српске рекао да Тадић и Дуновић нису Легитимни Срби.
Па се опозициона, антирежимска и слободоморбидна јавност чуди и згража.
Политички рјечник тешко може да буде прецизан. Јер се ради о свакодневној, афективној, политичко-борбеној, употреби.
Али. Он је и посљедица несхватања јасних координата у Босни и Херцеговини. О положају Срба. О значају Српске. О гледању шуме а не само дрвета. О дугорочној, коликогод је могуће, оријентацији и стратегији, српској, и цијеле НДД Сфере.
И у случају Федерације, и севдалинке Дуни Дуновићу, мало са Башчаршије, да се виде Срби Федермераклије, и у случају избора Огњена Тадића, јасно је да је циљ да се заобиђе Република Српска као једини уставни врхунаравни представник и оријентир Срба у Зоаставштни распада Југлославије. БиХ.
Јасно је да се Дуновић и Тадић представљају као Наши Срби. Јер су Ваши Срби, из Републике Српске, непогодни, сепаратистички, четнички.
Јасно је да се на тај начин творе подјеле у Српској и међу Србима. Разбија НДД Сфера. На дуги рок.
Дуновић, као Србин, и Тадић, као много свјеснији национални и политички Србин, нису требали прихватати ту улогу.
Тадић, и свако други, требао је одбити да буде изабран са српским узржаним или против гласовима.
Можда је Чубриловић био непрецизан.
Али неоспорно је значење синтагме Нелегитимни Србин.
Нема Легитимитет утемељен Републиком Српском.
И Опозиција треба да зна, да кад иде у Сарајево, да представља Реублику Српску. И зато мора да прибави легитимитет. А не да прихвати да јој неко из Сарајева каже да представља Републику Српску.
У неизграђеној Националној Свијести, а код Опозиције је мањка, то постаје Хегеловска Недохватност Битка.


среда, 18. фебруар 2015.


ВУЧИЦА ЉЕПОТИЦА
ОД ВУЧИЦЕ, ПОСТАЛА ЈЕ И ЉЕПОТИЦА. АЛИ НИЈЕ ЈОШ ЗАВРШЕНА. ИМА ЈОШ НЕКИХ ИДЕЈА И ДОРАДА.
3583.
ЊЕМАЧКА,
НОВИ БИЧ
ЕВРОПЕ

Моја Савјетница за анализу зидања Нато Пакта послије рушења Берлинског Зида, упозорава ме да претјерујем мало у вези ставова око Њемачке. Кад је Њемачка у питању, потребна је мало друкчија оптика.
Занимљиво. Како је Њемачка обезбиједила ту мало друкчију оптику. Њемачка, бешика фашистичког мрачњаштва и проводитељ словенског истребљења. Да не помињем остале антиљудске и антицивилизацијске завршне радове.
Обезбиједила је то с помоћу Збигњева, Запада, који је учинио све да Њемачка, не ради Њемачке него против Русије, иде невјероватним економским успоном а да се то представи као посљедица великог рада сваког Нијемца. Исто онако како се сада представља да су Грци нерадници.
Неколико битних релација треба знати о Њемачкој и имати их у виду.
·        Њемачка није платила све Ратне Одштете које је требала да плати. Њемачка није само рушила земље у рату, већ и у повлачењу. Даје било правде, која се не може задовољити Нирнбергом, Њемачка би и данас била Радни Логор Европе.
·        Њемачки моћни економски дивови, огроман број њих, стасао је и ојачао у времену кризе пред рат и у рату. Они су имали монополске положаје, имали огромне ратне, државне и војне наруџбине, имали бесплатну радну снагу. Темељи њихове моћи још пливају у крви.
·        Њемачка домаћинства су у току рата одржвана, и просперирала, као да је ситуација потпуно мирнодопска, иако су одрасли мушкарци били на ратиштима, јер су на њима радили робови из окупираних земаља. Добро, понеко је добио пичке од једрих, топлих и миришљавих Швабица.
·        Њемачка је, не само непосредно послије рата, имала помоћ Запада, Америке, какву друге земље, Италија, Француска, нису ни изблиза имале. И данас је тако. Збигњев и данас види Њемачку као потенцијалног штурмбамфирера у рату против Русије. Данас изгледа да су WWII Изгубиле Италија, Француска, Грчка и Русија.
·        Заједница за угаљ и челик, претеча Европске Уније, формирана је, прихватимо, као економска категорија. Али угаљ и челик су њемачка оружја. У тој Заједници корист је убирала Њемачка. Као и данас од ЕУ.
·        Њемачка данас влада Европском Унијом и Еурозоном. Евром. Као што САД владају свијетом с помоћу Долара. То је посебан начин економске екслопатације за чије објашњење овдје нема простора. То знају сви економисти. Осим оних који су полагали код Иванића.
·        Њемачка је наметнула, у ЕУ, релације Брисел – Дужник. Релације Ми вама Реформе, ви нама Суверенитет. Релације покорности и рокова.
·        Њемачка Држава посједује, и управља, толико да се тај систем може сврстати у најортодокснији Етатизам каквог данас нема у Европи. А од свих осталих се захтијева Смедеревска Приватизација.
·        Њемачка непрестано захтијева штедњу од инвалидних чланица ЕУ. Па и од богаља који куцају на предврата. То је политика самоспаљивања и социјалног растројства које доводи до нестабилности било које власти. Штедња може помоћи да не умреш од глади али не може обезбиједити економски напредак.
·        Њемачка се толико издигла, и Збигњев ју је толико исфорсирао, да је она данас равноправан разговорник са Русијом. Око Украјине, нпр.

·        Њемачка се приближава тачки када ће њен положај, успјех и снагу, на овај или онај начин, платити цијела Европа. 

уторак, 17. фебруар 2015.

ДЕМОКРАТСКА ФРОНТА
НЕЋЕ ДА БУДЕ
ПРИВЈЕСАК.
ХОЋЕ ДА БУДЕ
ЗНАЧКА. СТЈ.

Ово је прича о аматерима у политици и власти.
Ако мислите да у томе има сласти, онда сте залуд на изборе ишли, залуд сте им пришли. И функције пришили.
Тако би неки некреативни Балашевић опјевао Стање Власти на заједничком, федералном и кантоналном нивоу.
Предсједништво Демократске Фронте, како зе зове партија Жељка Кмшића, одржало је састанак и саоштило да неће бити ничији привјесак.
Избило је на површину још политичких анализа. Као што је Мала је мачку и телећа глава. У случају захтјева Хадезеа и Човића.
Есдеа је саопштила да о власти не дебатује по кафанама.
Човић је рекао За све постоје границе. Осим за Трећи Ентитет, додао сам ја.
У Сазапу, то је Гранап са самопослуживањем, Михајлица кука Треба ми на власти рука.
У Градишци, што такође нема везе са заједничким органима, Латиновићева већина пропала, есдесовци се ујединили са есенесдеовцима, Добој се репризира у Лијевчу, СТЈ, и нова скупштинска већина поднијела захтјев за сједницом.
Од свијетле градишћанске побједе остао само Латиновић. Као што је од свеколике сарајевске коалиције, остао само Бакир. Који чешка брадицу и биљежи шта све иде на његов млин.
Дабоме да је позадина и дубина много озбиљнија од повшрине.
Занимљиве сторије о Јадима Нових Власти откривају посљедице дугорочнијих процеса. Сва манипулативност, импровизација и пресија у предизборном времену, сада се, након избора, манифестује као дезоријентација, неефикасност и бесконцептност.
Странци Усранци, који су водили предизборни дио процеса, управо су то и имали као циљ. Зато се сада држе по страни, док њихови аматерски ирачи увјежбавају Глуво Гламочко, Четничко Жикино и Хереговачке Попевке.
Имали су за циљ Политичку Дерегулацију. Неефикасност. Неозбиљност. Аморфну Конгломеративност.
Они су, Странци Усранци, употријебили не само Комшића, Иванића, Наивца Босића и другу ситњарију, већ и бираче. Грађане, на које се толико позивају.
Сада се показује сва погубност уситњене политичке артикулације и политичке сцене.

Ако неко мисли да Привјесак код Лагумџије, може постати Значка на власти, тај не зна ништа о Политичком Систему. Или жели да га потпуно разори.

понедељак, 16. фебруар 2015.

ОДГОНЕТКА РЕБУСА

НЕДА ЈУГУ ЗОВЕ
3580.
ТУРСКА,
МАЂАРСКА,
ГРЧКА,
ТРИ ДИЈАГНОЗЕ
ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Док Вучић трчи на Загребачку Инаугурацију, турски парламентарци су отказали састанак са истим таквим европским званичицима. Заузети смо.
Грчка, пак, иде на преговоре са деветнаесторицом министара финансија. Али је прије тога рекла Ни корака назад. Док ово пишем, стигла је вијест да су разговори завршени без договора. Грчка је одбила да продужи Пакет помоћи.
Мађарски Премијер Виктор Орбан изјавио је да ће пооштрити законе о имиграцији. И да не прихвата економске миграције јер су оне зло а да мањине нису баш прихватљива ствар јер Мађарска треба да остане мађарска.
То је само посљедњи у низу мађарских ратова против бриселских јуришника. Један од мањих.
Јебу Турци, јебу Мађари, ал јебе и Варуфакис. Министар Финансија Грчке. Еуропљанима и интелектуалцима одржао је получасвни говор без помињања једне једине бројке. Апсолутни Цар. Александар Македонски. Грчке и цијелог Брисела.
Светри ове државе воде борбу против Европске Уније. Светри су понижене.
Грчка је и упропаштена.
Турска је 2005. почела приступне преговоре и никуд се није помакла. Да би, недавно, Ердоган рекао Ви треба да гледате своја посла. Задржите вашу мудрост за себе. У мом преводу, Јебите се.
Мађарска је уласком у ЕУ постала перионица веша за њемачке ланце хотела. Застрашујућа економска интеграција. Јевтиније је возити веш шлеперима и прати га у Мађарској него у Њемачкој. Какви Будалаши.
Након тога, појавио се Орбан и почео да земљу дистанцира од Бриселкратије.
Ради се о потпуно различитим земљама.
Турска је регионална економска, политичка и војна сила. Грчка је земља са обода пропасти. Мађарска је из срца Европе и само наизглед има много мање разлога за непослушност.
Међутим, светри земље, државе, нације, имају потпуно исти положај у односу на Брисел. Боље речено, Брисел има исти однос према њима.
Тај однос није само понижавајући.
Тај однос је однос тоталног уништења НДД Сфере. Мада се то у случају Турске не види на први поглед јер је она још далеко од стварног уласка и јер је већа и важнија од Грчке и Мађарске.
Та три поптуно различита културолошка, геполитичка, национална, вјерска и економска пункта, који су данас несавладиви ровови отпора Европској Унији, разлог су за озбиљну забринутост Брисела и Берлина. Коју они још не показују.
Штагод да уради, и штагод да се догоди, у било ком случају од ова три, ЕУ ће изгубити. И у Мађарској, и у Грчкој, и у Турској. Државнација ће бити главни циљ борби у овом вијеку. Тај циљ, на много мјеста, једини може да буде квалитетна брана Америчком Стаљинизму, Америчком Тоталитаризму, Америчком Територијализму и Америчком Финансијеризму.
Да ли то нама, Овдје, и у Србији, нешто говори.



3579.
ВУЧИЦА
У РАДУ

                                    

РЕБУС
ОДГОНЕТКА У КВАДРАТИМА. ПРВА РИЈЕЧ - ЖЕНСКО ИМЕ, ДРУГА РИЈЕЧ - НАДИМАК ПРОПАЛЕ ЗЕМЉЕ.