субота, 13. јул 2013.

2202.
РАВНОТЕЖА
МЕДИЈСКОГ ЗЛА
У РЕПУБЛИЦИ
СРПСКОЈ
 

Нисмо сазнали да ли се сестра која је јутрос мјерила температуру отрованим студентима, истуширала прије посла.
Мислим да би то помогло у скретању пажње са Директора Фарме За Салмонелу, Комљеновића. Који је очито нечији пулен. Или много зна. Или је учествовао у нечему што не би требало да се зна. Према мојим информацијама које су изразиле жељу да и даље остану моје, он је важна карика у ланцу Студентске Коопиладије. А према другим мојим информацијама он је и иначе важан клијентелоид Коопањадије.
Тако је Медијска Група ДНК, којом управља Копања, дигла фрку око јастучница и серпапира којих нема за троване студенте. Директор Студентског Салмолцентра пао је у други план и остао заштићен као Међед Тисовца.
Комљеновић је, иначе, скендервакуфско презиме. А Скендер Вакуф је близу Копањине Угар Викенцие, ресторана, чега ли. А Угар Викендица је на пола пута између Бањалуке и Сарајева.
Другим краком, на половини пута од Бањалуке до Сарајева је Обрен Петровић Добојски.
Јесмо се усрећили, У Ппиииизду Материну.
Ну. Јебеш Обрена и Комљеновића.
У Републици Српској на сцени је Равнотежа Медијског Зла.
На једној страни је поменута групација ДНК, која укључује Ертеерес, Незавидне и Глас.
На другој страни је неповезана групација БНТВ и АТВ. Које изгибоше производећи црни туш, чађ и катран и њима фарбајући Републику Српску.
За ову другу групацију, мањевише. Мада је у њој БН Бибиси за АТВ.
Али. Прва групација се мора разбити. Грешка је била продаја Гласа Српске, и новина и штампарије, јер је тако Држава Српска изгубила званичне новине а Компањија добила монопол и на штампарске ротацијске послове.
Потребно ју је разбити и како би се Ертеерес извукао из тог гротла негативизма и манипулизма.
Ертеерес дјелује као рачуноводствени биро. СТЈ. Девет година није био у губитку. А то што драгоцјено екранско вријеме троши на сликање телевизијских треба, познатих као група за тротоарску подршку Мирјани Кусмук Српске, ником ништа. Да толико времена троше на реалне оптимистичне информације из Републике Српске, информативна јавност би изгледала знатно другачије. А Ертеерес не би био јадан каскајући за негативизмом којег генерише неповезана групација БНА.
Да ли ће и сада онај Јаујага да напише коментар о мом тексту. Коначно се остварила жеља моје комшинице Госпаве, да се једном неко из Осјечана тури у коментар. Мада нисам стигао да му кажем да он има највише шанси да постане референтна, угаона Новинарчина. Код Копање се постаје Новинарчина. Све у 3ПЛМ.
Да не заборавим и ову чињеницу. Што је ниво тиража и гледаности нижи, ниво државотворности у крви је све виши. ЈТН. Недљу.

петак, 12. јул 2013.

2201.
ПРЕЖИВЈЕЛИ СМО
ПАРАДУ
ГЕНОЦИДА И КИЧА
 

Једноставно је цијели фарсични церемонијалијум Геноцид у Сребреници, који се понавља сваког 11. јула, описала несретна жена Хаша Омеровић. Сваке године Кич и Богаћење појединаца.
У ту фарсу укључе се сви јер је, напросто, недозвољиво да се не буде у колосијеку, нарочито кад неки високоамерички званичник запријети Немојте да чујем негирање Геноцида.
Да. А са Индијанцима и Вијетнамцима смо играли кликера.
Укључи се, дакле, сав оркестраријум политичких средњепругаша и политичке наталежовине, сваки конформистички нарцисоидуум, беогардска група ДупеГлаваДупе, стране дипломате, страни калајисани високопредставници, разне друштвене групе, од моториста до алпиниста, испраћају се шлепери са хомогенизованим, серијским ковчезима што има да сугерише масовно произведен геноцид, уредници халуцинантно траже наслове који ће да разрежу срце читалаца...
Са социолошког, хуманог и цивилизацијског аспекта то је, неоспорно, понижавање жртава, у које убрајам само цивиле и стријељане ратне заробљенике, не оне привежене са других мјеста и измишљене, театрализација живих ђавола на костима мртвих, искориштавање туге најближих у најокорјелијим медијским перверзијама.
Несхватљиво је како једно политичко и вјерско вођство народа и вјере, своју, и народну, будућност види у Геноциду.
Ово што ради бошњачко политичко и вјерско вођство, и пратећа менажерија, промовисање је Геноцида у Идеологију, Геноцида у Институцију, Геноцида у Политички Систем, Геноцида у Културу Живота, Геноцида у Будућност.
Ради се о историјској неспособности за реалност. Али. Да не образлажем. Оптужиће ме за расизам.
Реалност је, пак, оваква, у свом само једном дјелићу, који је веома знаковидан.
Док се у Сребреници обављају укопи, у Тешњу се обављају ископи.
Коликогод су Тешањ и Сребреница далеки и неповезани, веома су повезани и спојени.
Сребреница је посљедица Политике Жртве Мира За Босну. Политике која је унијела милионе граната у Босну не размишљајући колико ће хиљада глава пасти због тога.
Лаж Сребреница никада неће моћи да избрише сву историјску погубност Жртве Мира.
 

 

четвртак, 11. јул 2013.


2200.
АКО СЕ ОВАКО
НАСТАВИ, СРБИ ЋЕ
ЗБОГ БИЈЕЛЕ КУГЕ НЕСТАТИ
ДВИЈЕ ХИЉАДЕ И... А
МУСЛИМАНИ ЋЕ СЕ
ДВИЈЕ ХИЉАДЕ И...
СВИ ПОСАХРАЊИВАТИ
У СРЕБРЕНИЦИ
2199.
КАКВА ПРИЗМА.
ЏИ ПИ МОРГАН
ВАДИ ГА НА ЕВРОПУ.
 

Да је прислушкивање и Шпијунирање Пријатеља толико ефикасно, не би пријатељима запријетио прекоатлантски глас да не смију дозволити прелијетање Моралесовог авиона преко њихових ваздушних коридора. Приликом повратка из Москве. Знали би да Сноуден није у пртљагу јер би то утврдили прислушкивањем. Овако, прописно су се обрукали. Или им је, можда, Баћушка намјерно пустио буву у прислушкивање. Шаљемо га са Моралесом. А у Обаминој соби, и под креветом Мишел, сто црвених лампица се попалило.
Недавно је објелодањена студија ЈПМ, чувене и неуништиве Џи Пи Морган, банке. Америчке. О Еурозони, Европској Унији, Изласку из Кризе и Неопходним Реформама.
То је у политичким и банкарским круговима изазвало лед, зној и страх.
Иако документ није био тајни већ само насловљен клијентима те КингКонгБанк, један од клијената се одважио да га објелодани и да се чуди. Мама, Тата, Деда Мој, шта нам ради овај сој.
Студија ЈПМ прецизно налаже да Брисел и национални парламенти у наредном периоду морају
·         Ограничити националне суверенитете
·         Повећати компетитивност
·         Смањити кредитна и некретнинска дуговања
·         Обезбиједити снажнију докапитализацију банака
·         Провести структурне реформе
·         Провести политичке реформе на националном нивоу укључив и уставне.
99% оних који воле лову, који је купе рукама и патрљцима, лопатама и ратовима, као и 99% оних који су опљачкани и којима је остао само статус Пореског Обавезника, дакле обичних људи, не знају шта је, а ни ко је, Џи Пи Морган.
Ако их баш засврби, могу на интернету да сазнају али ни тада неће лако, и неће највећи дио њих, доћи до темељне чињенице Америчке Надмоћи, Америчке Државе и Америчког Финансијализма. Они који Овдје воле паре размишљају овако Ко јебе Моргана док су паре испод јоргана.
Морган, међитим, трасира судбине овог вијека, не само појединачне, већ националне и државне.
Морган је један од пионира безочног и грабљивог америчког капитализма, чуј будале, ко да неки други и постоји, он, Карнеги, Рокфелер...
С тим што је баш тај почетни Морган рано схватио моћ банкарства, токова новца и потенцијал само једне банкарске трансакције. И основао банку што је, њему, тада, било онако успут. Кад иде пишати, да га мало и тресне.
Али. Америчка Држава, која се ни тад, ни данданас, није разумјела у буџетско домаћинско пословање, јавне финансије и сличне недуговне светковине, доспјела је у проблеме. Буџет протруо, банкрот вири из унутрашњег џепа. Као Грчка данас, божемиопрости.
Тад прискаче Морган и позајмљује Држави Америци паре.
Отад Америчка Држава не влада собом. И њене Федералне Резерве су приватне. А сваки небески изљев демократије у свијету и одбрана Националног Интереса, свако Натоисање територија, евидентичари ЈПМ, и других банака, да не буде само Џи Пи на усрању, могу прецизно исказати у трајним финансијким профитима.
А сад, назад у Европу.
Све доскора је изгледало да Америка жели да уништи Еурозону и Еунију сведе у лабави, енгленизинари, колоквијум за надјебанцију. Чак су и бројни амерички економски нобеловци ширили савјете на ту тему и прогнозирали пропаст у четвртак или петак, најдаље.
Откуд сада наједном еуробрижна студија ЈПМ, прецизна мапа пута по фазама и упутства по морањима.
То треба повезати са пројектом слободног тржишта између Европе и Америке.
Америка се упеленила од моћи и најезде Кине. О томе је недавно Збигњев Бжежињски објавио књигу, али о томе ћу други пут. Њен маневарски простор се сужава. Њено економско и политичко ткиво одумире, и унутрашње и интернационално. Она не може рачунати на искрено, дугорочно, искористљиво и подјармљивачко пријатељство са Кином, Индијом, Русијом и Бразилом. Нико од њих није спреман да клекне и да га Изблери америци због лажног Садамовог оружја за масовно уништење. И сличног.
Аустралија, Јапан и Енглеска нису довољно ефективни савезници. С муслиманским свијетом има миленијумских проблема.
Једини ослонац за продужетак владања свијетом, за генерисање новог хладног ракетног рата са Русијом и, тиме, њеног исцрпљивања трошковима за наоружање, јесте посједовање Европе.
А за Европу Један Кроз Један, потребно је урадити оно што кажу аналитичари ЈПМ. И што ради Тавариш Меркел.
С тим што се под Европом не сматра Енглеска. Она служи за разбијање, кад треба, и за Блерисање. И кад не треба.
Можда су сада, након студије и пута морања ЈПМ, јаснији Периферни Банкроти у Европи. Добро дођу. Као Маркале, као Сребреница, као 11. Септембар, као посједовање оружја ЗМУ.

среда, 10. јул 2013.

2198.
НИШТА НАС
НЕ СМИЈЕ ИЗНЕНАДИТИ,
ОСИМ СРПСКИХ
СТРШЉЕНОВА
 

Како неки не убоде Инцка. Директно у вратну жилу. ММЈС. Стршељенску.
Инцко се бави маршевима, умјесто да одступи са те аустроугарске дужности јер је, и његов, пројект, Федерација Лагумџије и Лијановића, FL&L, доживио смртоносне метастазе. Умјесто да види откуд толико наоружање, код Тешња, у Демократској Федерацији и Већем Беха Ентитету.
Нађене, можда и тоне, експлозива, конфекционираног у гранате, бацаче и слично, само су врх леденог експлозивног муслиманског бријега.
Док је Војска Републике Српске била државна легитимна организована војна сила, такозвана Армија БиХ је била полуорганизована стршљеничка хајдучија у којој се могло догађати свашта, од одсијецања српских глава до сарајевског градског терора.
На крају рата, Војска Републике Српске је своје оружје, резерве, залихе и сва друга МТС, комисијски, за сваку чету у зони борбених дејстава, пописала и предала надлежним војним институцијама.
Јасно је да то такозвана Армија бих није урадила. Није ни имала надлежне институције, ни војне ни цивилне.
И, јер, њено наоружање је било илегално, шверцовано, арапдонирано и слично, и оно је такав свој пут наставило и послије рата. Сам бог зна колико је таквих складишта на муслиманској страни фронта. И колико их је подијељено повјерљивим патриотама за потребе коначног обрачуна против Срба и Српске.
Складиште код Тешња показује колико су муслиманске политичке и ратне снаге искрено прихватиле Мир, Дејтон и Тронационалну БиХ.
Дабоме, да се Инцко, и сваки други Пицко у БиХ неће ни почешати по својим бонским овлаштењима поводом Експлозивног Тешња.
Ово ће бити само нови генератор у политичкој каријери лијепо зачешљаног Шемсудина Мехмедовића.
2197.
ЛАБОРАТОРИЈА
ИЗOЛОВАЛА САЛМОНЕЛУ.
КО ЋЕ ИЗОЛОВАТИ
ДИРЕКТОРА СТУДЕНТСКОГ
ЦЕНТРА.
 

Како закопаше Повељу, оде све у пизду материну.
Бојим се да је на реду масовно тровање професора Универзитета у Бањалуци.
Како нема великих студентских протеста са захтјевом да оног Комљеновића, директора Студентског центра, искључе из Савеза Пчелара. Како Међузависне не пишу шта да се ради.
Отровани студенти, сиротиња, млади људи, свијетла будућност Републике Српске, а директор, у чијем објекту се то догодило, важно пуни медије изјавама да ће кривце наћи.
Њега треба наћи.
Отровао студенте, нестали му узорци. А он тражи кривце.
За муда, бре, да виси. Рекао би мој пријатељ из Зајечар.
 

уторак, 9. јул 2013.

2196.
ТРИ СТРАХА
И ЈЕДНА НАДА
 

Како су приземљили Моралеса, како је уздрмана стабилна неотоманска Давутоглија, како је најебо онај из НСА, како су отровали студенте, а нису Троњка, увукао се неки страх у мене. Шта неки. Сто страхова, СТЈ.
Некидан, лагано тротоаришем, ногу пред ногу, а у сусрет ми иде госпођа, дама, чини ми се једва прешла четрдесет, у бијелим хлачама, утегнута, витка, лагана блузица преко. Морам да се окренем, да видим то умјетничко дјело и са друге стране. Свака жена је умјетнина, скулптура, само неки мушки крмци, а и многе жене, жене сматрају тијелом, тјелесином.
А онда ме прођоше трнци. Ако се окренем, неко ће да види и да ме оптужи за педофилију, НТЈ.
Страх ме да ће доћи вријеме да ће мушкарци морати да емотиовно, тјелесно и визуелно комуницирају само са женскињем које је рођено истог мјесеца и године кад и они. Све остало је педофилија и некрофилија.
Оборим очи. Гледај предасе. ПТМ. Пусти женску гузу. Шта ако помисле да си се окренуо за неким мушкарцем. Па помисле да си педер. Ма добро, тјешим сам себе, само да не помисле да сам и владика.
Медији и онај Звиждач, а на крају ће испасти Звизгов, открили америку. Открили топлу воду. Америчка Призма прислушкује и конотрлише комуникације свих својих грађана а и диљем васељене земаљске. У томе јој помажу и савезници који се, јавно, кобива, љуте што им Америка узима суверенитет, такозвани Електронитет, Суверенитет Интернета и Електронске комуникације уопште.
Ухватио ме страх да неће неке моје поруке прочитати Мишел. ЈМП. Зато сам почео да, поред прибављања ЈМБГ женскиња с којим комуникујем коња по мјесецу, у сврху одагнавања првог страха, шаљем поруке које нису безбједоносно занимљиве Обами и Националном интересу.
Па сам, некуноћ, предзору, једној дами послао поруку Твоја љепота је надишла Твоје године.
Размишљам, та неизвјесна јасноћа, та загонетна значења, та мистична увијеност у додир ноћи и дана, тај мој талент за тржишно политичко подсвјесно и свјесно комуниковање треба искористоти И Шире, изазваће ефект. Стигао је одговор. Ал мореш да сереш.
Сад ме још већи страх те комуникације.
Трећи страх је највећи.
Шта ако Мемо оснује странку. Онако пригл, душу дао да покупи огромно гласачко тијело. Сви пригл који су гласали за Комшића, гласаће за Мему. Мемо има подршку медија и Србије. Добро. Није Пинк Србија. Али Србија јесте све више Пинк. А и није мала ствар истовремено сјебати Господу Екрема и Станију Са Вештачко Дупе.
Кад је Мемо, по проглашењу, почео да дрка онај шампањац, с обје руке, не знајући да има нека жица преко чепа и око грљка, схватио сам емотивни однос Међеда и Букве. И посљедице.
Али има и нада.
Рехабилитовали Дражу. Хоће и Ђиду да рехабилитују. Дража је био Четник. Као што и мене иментују многи. А Ђидо, онај најбољи од Ђиласа, био је неки партијски апаратчик. Можда ће ред доћи и на мене.
Не липши, магарче, док трава не нарасте.

понедељак, 8. јул 2013.

2195.
СВАКИ ПРОТЕСТ
ОРГАНИЗОВАН ЈЕ,
ПЛАЋЕН И
ИНСТРУМЕНТАЛИЗОВАН
 

Мој друг Дјоле, без Ђ, Ђорђе Латиновић, објавио је у Независним, а гдје би, кратку писанку о Анатомији Студентског Протеста.
Цијеним Дјолетов поетско-либерални и разуђени приступ политичкој површини и друштвеној дубини, тај салонско међукорични неризични и необавезујући положај читања, препричавања и мишљења о друштву и политици.
Родоначелник тог бањалучког дајакчамчења политиком јесте Професор Жиле, чији начин политичке борбе је био, и остао, формулисан овако Кило Црног, Кило прастетине or јањетине, Тихи ток Зеленог Врбаса, низбрдо, јакако, не ремети либерални ток ствари, СТЈ, и неколико слојева фила са Политичким Досјетка & Зајебанцијама.
Бата Дјоле је, признајем отишао много даље од Родоначелника. Али не и даље од поетске либературе.
Елем. Дјоле Латиновић пребире по тим бјелосвјетским протестима и долази до закључка да је потребно слушати шта нам људи говоре, да је потребно знати шта се дешава у дубинама друштва и да студенти имају право на протесте у борби за студентска и политичка питања. Независне се овим кандидују као Независнеи Марксистички Центар дубинозбораца и студентских протеста. Да ли се радило о Генералној Проби, КТЈ.
Дјоле и Студенти, Организатори студената које сам именовао са К, разумију се у друштво као Мара УКК.
Да се разумију имало боље, не би тражили искључење из политичке странке неког усраног рајка васића. Они нису инструментализовани, они су набијени на курац, мој Дјоле. А поријекло тог захтјева директно је из Независне Дубине Друштва.
За разазнавање Дубинских Студената на површини ситно-политичког секса, потребно је доћи до неких чињеница:
·         Одакле је потекла Идеја и Повеља коју ће Предсједник Републике потписати са Унијом и тако своју политичку главу унијети и њима на гиљотину
·         Како је опустошено Министарство просвјете, па када је отишао министар приликом промјене Владе, остало је тамо Косово Поље. Без и Косовке Дјевојке.
·         Зашто су студенти сахрањивали Предсједника Републике. Да ли је то студентско дубинско питање или површно политичко питање. Сахрањивање Повеље је објава рата Предсједнику, зато нису ни дошли на разговоре. И његова симболична сахрана.
·         Ко је требао да гради Четврти Павиљон
·         И до још много површнијих али из дубина.
А у Дубинама Друштва су људи појединци који живе своје животе и рјешавају проблеме. Који могу ријеше. Који не могу, заобиђу. Као на њиви, кад Плаоту, дешњака, уведеш у бразду па наиђеш на дрво. Извадиш плуг и заобиђеш га. Не сједнеш на стрњику и јебеш мајку и богу и влади, чекајући да те убије гром као жртву неостварених права.
Никада у људској историји није било протеста који нису организовани и плаћени.
То би морали да знају Независни Пропагатори Права.
И Исус је муда своја оглодао обилазећи, врбујући, проповиједајући. Дакле, организујући. И на крају стигао до Крвавог Крста.
Да је у Републици Српској, и БиХ, толико Незадовољне Независне Дубине, не би овдје била ангажована и плаћена цијела армада оних коју узбуђују дубину, на разне начине, и личним ангажманом на улици и еурићима. Данас, мој Дјоле, неће нико џаба ни да бере јабуке у твом Лијевчу, а камо ли да организује протесте, плакате и дубине. А и та синтагма Нема Џаба, стигла је са Османлијама. Па су Срби похрлили у Ислам. Због Разумијевања Дубина Друштва.
Демократски Институционални Транспарентаријум друштва и гради се због тога да се политички захтјеви не би постављали на улицама, трговима и платоима. Што не спорим као легитимно. Као што је легитимно и да ја тражим од Ким Кардашијан.
Једно од питањаца на која Либераторијум нема одовор јесте и сљедеће. Зашто студенти нису пронашли опозиционе посланике који би поставили питање Четвртог павиљона у Народној Скупштини. Што би имало далеко већи јавни одјек и донијело дубинскије разумијевање положаја студената.
Зато, вјероватно, што нема Народних Посланика који су им дужни.
У језгру сваких протеста је Инструментал. Са стране сваких протеста је Организација и Лова. Била власт Народна или Ненародна.
А кад Либерали окрену Врбас узбрдо, одустаћу од те чињенице.
 

недеља, 7. јул 2013.

2194.
ФАНТ
ШУЛЕ
О БАЊАЛИЧКОМ
ФАШИЗМУ.
И ПИШЧАНИК.
КАО ШТО ЈЕ
НАЈВЕЋА ГЕНЕТСКА ГРЕШКА
ЊЕМАЧКЕ НАЦИЈЕ
НАЦИОНАЛСОЦИЈАЛИЗАМ
И ГИТЉЕР,
ТАКО ЈЕ СРПСКА
НАЈВЕЋА ГЕНЕТСКА
ГРЕШКА
БРАТСТВО И ЈЕДИНСТВО
И МУЛТИЕТНИЧНОСТ.
 

Интелектуалоиди са Пишчаника, извјесног портала са данца Сербије, објавили су текст извјесног Срђана Шушнице Шулета који је дио магистарског рада на факултету друштвених наука у Љубљани. Текст говори о бањалучким графитима који су, како могу закључити, клинасто писмо урођеног српског фашизма, о коме пише и Умберто Еко, као и што говоре о страшној српској особини балканској да сјебу мултиетничност, тако укоријењену овдје, темељније него што су укоријењени сијерак, коњогриз и амброзија.
У попису литературе је и Блог Рајка Васића. СТЈ.
Мислим да се цијели факултет у тој Дежели, а о магистарском раду да и не говорим, могу НабитинаК. Кад су спали на неки блог. И на графите.
Безизлазно је кад млади људи не схватају ништа.
Ако је старијим генерацијама требало неколико деценија да схвате сву крволочност мултиетничности, млађим би требало неколико година. Али није тако. Шушница Шуле је вјероватно Бањалучанин. То је овдашње презиме.
Немам ништа против да маленци анализирају и бањалучке графите. Али то су небитне ствари за закључивање о једној нацији, о једној републици, о токовима ратова на развалишту СФРЈ. Небитни чак и за један магистарски рад.
Немам времена да овдје опсервирам графите. Они нису детектор нечега, нити узрок, нити чињеница, нити доказ. Они су трепталица друштвених вибрација младих генерација. Фреквенција прерађеног сјећања чињеница, протест против њих и концентрисани израз посебноугаоног схватања свијета.
Оно о чему Пишчаник, и Шуле магистарац, говори, када преноси овај текст, није у бањалучким графитима.
Пишчаник је српска болесност, попут многих псеудоеуро и псеусдоинтелектуално, а у ствари реалодоларно, која има потребу да докаже урођени генетски поремећај Срба. Од Фашизма до Антишиптаризма.
Та генерисана једностраност и поједностављеност, због одговорности према обичном уму, требала би да Српски Бањалучки Графитни Фашизам стави у контекст и распада СФРЈ, и Јасеновачких Црних Лелека, и балканске некомпатибилности са мултиетничношћу, мултикултуралношћу и са мултиконфесионалношћу коју су, некомпатибилност, овдје, занавијек усадиле Османлије.  
Потребно је поћи од те чињенице као и од Класичне Српске Грешке у инсистирању на тој мултиетничности и генерисању свих тих мјешавина које су погубне за све а нарочито за Србе.
Да не кажем да је потребно, кад се већ запутио, Фант Шуле, у Велики Бели Свет, па стигао до кокошињца европе, прво размотрити Фашизам Избрисаних.