петак, 12. јул 2013.

2201.
ПРЕЖИВЈЕЛИ СМО
ПАРАДУ
ГЕНОЦИДА И КИЧА
 

Једноставно је цијели фарсични церемонијалијум Геноцид у Сребреници, који се понавља сваког 11. јула, описала несретна жена Хаша Омеровић. Сваке године Кич и Богаћење појединаца.
У ту фарсу укључе се сви јер је, напросто, недозвољиво да се не буде у колосијеку, нарочито кад неки високоамерички званичник запријети Немојте да чујем негирање Геноцида.
Да. А са Индијанцима и Вијетнамцима смо играли кликера.
Укључи се, дакле, сав оркестраријум политичких средњепругаша и политичке наталежовине, сваки конформистички нарцисоидуум, беогардска група ДупеГлаваДупе, стране дипломате, страни калајисани високопредставници, разне друштвене групе, од моториста до алпиниста, испраћају се шлепери са хомогенизованим, серијским ковчезима што има да сугерише масовно произведен геноцид, уредници халуцинантно траже наслове који ће да разрежу срце читалаца...
Са социолошког, хуманог и цивилизацијског аспекта то је, неоспорно, понижавање жртава, у које убрајам само цивиле и стријељане ратне заробљенике, не оне привежене са других мјеста и измишљене, театрализација живих ђавола на костима мртвих, искориштавање туге најближих у најокорјелијим медијским перверзијама.
Несхватљиво је како једно политичко и вјерско вођство народа и вјере, своју, и народну, будућност види у Геноциду.
Ово што ради бошњачко политичко и вјерско вођство, и пратећа менажерија, промовисање је Геноцида у Идеологију, Геноцида у Институцију, Геноцида у Политички Систем, Геноцида у Културу Живота, Геноцида у Будућност.
Ради се о историјској неспособности за реалност. Али. Да не образлажем. Оптужиће ме за расизам.
Реалност је, пак, оваква, у свом само једном дјелићу, који је веома знаковидан.
Док се у Сребреници обављају укопи, у Тешњу се обављају ископи.
Коликогод су Тешањ и Сребреница далеки и неповезани, веома су повезани и спојени.
Сребреница је посљедица Политике Жртве Мира За Босну. Политике која је унијела милионе граната у Босну не размишљајући колико ће хиљада глава пасти због тога.
Лаж Сребреница никада неће моћи да избрише сву историјску погубност Жртве Мира.
 

 

2 коментара:

Igor је рекао...

Bravo,odlično !!! Tako i jeste.

Unknown је рекао...

Свака част. Голим оком видљиво, сви то знамо... Само нико до сада да скупи храбрости и каже да се иза дрвета налази шума а не поље како нас свјетски (а богами и домаћи плаћени) опсјенари желе увјерити.