субота, 21. мај 2016.












СВЈЕТЛО И ОБЛИЦИ

ИЗМЕЂУ НЕБА И ЗЕМЉЕ





БАБА КУВА, ДА ТЕ БОГ САЧУВА.
РЕЧЕ ДАЛЕ.

ПОПИС
СТАТУСА
КВО

Глупи Босанци, заиста, ништа не схватају.
Под Глупи Босанци подразумијевам Сарајевски Политички Круг, бошњачко политичко, вјерско, лоповско и аидашко вођство.
Попис је најновији контролни рад на коме су пали Глупи Босанци.
Толико енергије су утрошили да се Попис не одржи, па да се одложи, па да се не усвоји у егзактној форми, па да се прегласа и наметне као нереална слика Већинске Вјере у БиХ.
Ништа од тога не користи Бошњацима, муслиманима, Сарајеву, СПК, Босни, Босни и Херцеговини.
Све је на њихову штету.
Људи који су пописани а који не живе у БиХ, односно у Републици Српској, неће се никада вратити из Европе и Америке. Залуд их је водити на списковима. То може да буде једнократна корист. Дугорочно, то ће се осветити муслиманима и онима који желе и желе да граде Унитарну Босну.
СПК, по ситном сокачком обичају, осталом из Турског Доба, у свему тражи Ситни Шићар. Зато и јесте увијек у сокаку, никад на авенији.
Међународна Заједница овдје, у БиХ, Шаптачи Унитаристима, желе да се Попис наметне прегласавањем само због тога што им је циљ да се одржи Сатус Кво у БиХ, да се даље развијају подјеле и мржња, сукоби и раздори.
То је тако још од Лисабона Алије Изетбеговића. Али СПК то не може да схвати.
Шаптачи Унитаристима их гурају из зла у зло.
То је, послије Лисабона, урађено небројено много пута.
Тајно усвојени Механизам Координације. Као ситница једна.
Или привођење Савеза За Промјене Пробосанској Бакировој Политици. У шта се Сазап наивно упецао.
То, тај српски Сазап, неће ништа допринијети СПК и Унитарној БиХ. Допринијеће унутарсрпским подјелама али, много више, агресивној политици Самосталности Републике Српске.
А то Шаптачи Унитаристима и желе.
Јер тако држе у гвожђима и Бањалуку и Сарајево.
Ну.
Да се оканем СПК и УШУ. Усраних Шаптача Унитаристима.
Савез За Промјене је лампица на Српском Политичком Аларму која сигнализује да се Срби из те пропадајуће политике СПК и УШУ требају извући.
Сазапови министри у Савјету министара, и Сазапови представници у Сарајеву уопште, прстом нису мрднули да се такав Попис и његови резултати онемуће. Савјет Министара је имао својих одлучивања о Попису. Како их сада нема.
Шаровић најављује да би дошао код Предсједника Републике Српске. Зато што горе, у Сарају и Савјету Министара не желе ништа да ураде као Срби.
Нека Додик својим млати пописно глогиње.
Није то ништа ново.
Сазап пада на Српским Љествама изданаудан.
Република Српска, пак, треба да објави Резултате Пописа на својој територији, онако како јесу. Без обзира да ли је то по беха закону неком или није. Јер и БиХ, Сарај и Заједнички Органи деценијама, против Републике Српске раде мимо закона и устава.
Народна Скупштина треба да донесе одговарајући акт непризнавања Унитарног Пописа Становништва.
И да се на тај начин стави тачка на ту епизоду.
Схватајући да је такав УПС дугорочни аргумент за Самосталност Српске.


петак, 20. мај 2016.

ПРОСЈЕЧНИ
ЈАВНИ УГЛЕД
МИНИСТАРА
ПАО ИСПОД
1,3 МЕКТИЋА

Фарма и Парови су дефинитивно изгубили битку. Задњи који се држао је Тлзп али након 5о нијанси белог и они су посустали. Сви пред Мектићем.
Драган Мектић, суровом окрутношћу именован за Министра Безбједне Сигурности у склопу Савјета Министара д.о.о. БиХ, јер је недорастао тој, без обзира што је измишљена и магловита, функцији у било којој Држави па и Дркави, каква је БиХ, ево већ другу годину прави будалу од себе и од свих нас.
Не знам шта су му рекли они који су га ту инсталирали. Јер се и не зна ко су они. Мада извори блиски мени то знају. И кажу да то сигурно није Есдеес јер се то ни Есдеесу не би могло догодити.
Или му нису рекли ништа, знајући да ће све усрати или су му рекли нешто а он схватио више него што су они очекивали.
Прво што није схватио јесте да министар те безбједности не треба да иступа у јавности. А по могућности ни да га снимају само у офу већ да се не зна куд иде и шта ради.
Па је почео да лицитира са хапшењима високих функционера који су криминалци. Као што је ономад зборио она сарајска полицајчина Лукач.
Мнијем да су из исте ергеле и да су им шаптачи били исти. Мада су им увета нешто различита.
Такав Клен Мектић, ко душу је дао да улети у мрежу свих могућих приградских обавјештајних и тајних служби. И да буде искориштен и понижен.
Па је онда, у недостатку моћи, силе и контроле, доспио до новинара.
Напад на новинаре задњи је стадиј.
То је као кад се свађаш са телевизором.
Сад ће му ишчачкати сврачије гнијезто које је оборио док је имао девет година.
Ну.
Феноменологија Мектић у оваквим Насеобинама, каква је БиХ, занимљива је као изванредан примјер механизма за анализу Опште Дерегулације.
Мектић девалвира јавну административну функцију, до голе кости, до самог дна. Он обезвређује било какав озбиљан рад у том сегменту. Сада већ дотле да нормалан професионалац тешко може прихватити да тај посао ради послије Мектића.
Дабоме да Мектић није сам у томе. Читава је галерија таквих, од Црнадака, Новалића, Звизидића, Шаровића... све у множинама, који су присебнији само у томе да, као кокоши, не серу по дворишту.
Све то одговара оним лажовима о европском путу, о механизму координације, о реформским агендама, о страним инвестицијама...
Све су то кордони оних који ће сутра, законито произвести неспособне, јалове и неодговорне лидере и вође, функционере и премијере, а у много одговорнијим ситуацијама.
И који ће све предати на длану било коме ко то затражи.
Можда се Карцином Мектић може некако и поднијети. Да цијела Српска Демократска Странка није почела да личи, и да се понаша, на њега.
И да, за то вријеме, док Мектић дивља по Јавности, Сарајске Илегалне Структуре, политичке, безбједносне и иностране, не раде свој посао.



четвртак, 19. мај 2016.

ЦИЉ
САЗАПОВОГ НАПАДА
НА РТРС
ЈЕСТЕ УТАПАЊЕ
У БОСАНСКУ
ТЕЛЕВИЗИЈУ

Сарајевско Крило Есдееса, Драган Мектић, својим односом према новинарима и уредницима Ертеереса и Срне, показало се, био је само претходница Савеза За Промјене у њиховој најезди на Радио Телевизију Републике Српске.
Додуше РТРС се дуго и држао. Док је на ред дошао Вучић, па Србија, па Србијански Медији, па Патријарх и СПЦ.
Захтјев Опозиције, На Протесту, па послије и у Народној Скупштини, да се на РТРС уведе Принудна Управа, може имати само двојаку позадину.
► Или Сазап мисли да има, или има, боље уреднике, новинаре и водитеље од РТРС.
► Или то раде, као надничари, за неког и по нечијем налогу.
Јасно је да се ради о овом другом.
Јер њихова захтјевна лепеза фантастично се пдудара са рецептима оне старе Курвештине, Џина Шарпа.
Јер цијели Есдеес и Сазап су инструментаријум Мађународне Заједнице, Сарајевских Шаптача Унитаристима и самог Сараја.
Поред Есенесдеа, у Републици Српској им је проблем и РТРС.
Они, Сазаповци, су прихватили задатак, свјесно или кобудале, да се укине РТРС.
То им је у крви.
Када смо, давно, покренули недјељни лист Репблика, ја, Влада, и група новинара и уредника у склопу Гласа Српске, имали смо намјеру да Српска има недјељник. Јер нико не може да очекује да ће увијек бити на власти па да њему треба лист. Чим је Иванић, и СДС, засјео у Владу, укинуо је Републику.
Дакле, укинуо је Републику Републици Српској. Није чак желио да она служи ни влади или Педепеу.
Тако се и данас понаша Сазап.
РТРС има сто мана.
Највећа му је што није успио да за петнаест година одњегује нове, младе, образоване новинаре.
Али је ту крива и Власт.
Као што је крива и за то што од Срне није начињена велика и важна агенција.
Кривица коју набацују Сазаповци, Нема нас на РТРС, смијешна је.
Јавно је обзнањено да их се позива.
Али они, и сва Јавност треба да знају да је РТРС Државна Телевизија. И да њом влада Држава Српска. Онако како Државом влада Парламент и Влада.
Колико опозиције има у Парламенту, толико може да је буде и на Државној Телевизији.
Никаква равноправност није могућа. Јер је нема ни у Парламенту. И јер је нема ни на приватним медијима који се баве информативом.
Напад Сазапа на РТРС има за циљ утапање РТРС у Босанску Телевизију.
Фашизација РТРС-а од стране Мектића, теза да је то војно крило СНСД, несумњив је фашистички епитет, јесте артиљеријска припрема.
Српска Демократска Странка, од Педепеа се то не очекује, мора да дође себи и да престане да ради за Сарајево.
Без обзира ко то код њих, од Босића па надоле, схвата или не схвата, ко прихвата и свјесно ради а ко само иде ко рага у млад купус.

Јер ово је веома добар макадамаски пут за уништење Српске Демократске Странке.

среда, 18. мај 2016.

БЛАТБУРГ
U
БАЊАЛУЦИ

Има занимања из којих људе не треба пуштати у Политику. Не зато што је Политика узвишена, часна и поштена дјелатноћа, већ зато што ће је још више запрљати и себе доутући.
У таква занимања спадају Попови. Свећеници, такорекућ.
Фрањо Комарица, бањалучки бискуп, већ више од цијеле деценије разноси кукњаву о томе како су овдје уништени Хрвати, протјерани, како одумиру и као жупљани и као људи и слично.
Јучер је Бањалуку изједначио са Блајбургом.
Блајбург је оно мјесто у Аустрији на коме су Јединице НОВЈ стигле Усташе, Четнике и остале мркогардејце, који су бјежали пред најездом ослободилаца који су кренули од Сремског Фронта према Трсту и према Аустријској Граници. И стријељали их. Што бих и ја учинио, да сам се задесио на командном мјесту.
Та фашистичка булмента бјежала је јер је била крива. Зашто би, иначе, бјежала од нове Државе. Зашто сви Хрвати нису побјегли. Јер нису били криви. Добро, послије ће многи надокнадити пропуштено.
Данас правити од Стријељаних Бајбурговаца хероје и жртве, сурогат је националног грађевинарства. Национал Тим Билдинг. Радионица.
Комарица, под утиском тог свакодишњег мисовања, на коме је суучествовао, извалио је да не треба ићи у Блајбург већ је Блајбург овдје, у Бањалуци.
Тиме је од себе и од своје католичке цркве овдје направио Блатбург.
Фрању би, иако он особно с тим нема везе, требало да буде срамота Дракулића и Градине. Срамота усташког рушења Цркве у центру Бањалуке, 42. године, ако се сјећам. Па тако, након сто мјеста срамоте, да на стопрвом, помисли на Блајбург. Али да га не помиње наглас. Јер претходно треба да оде да неколико мјесеци клечи у Дракулићу.
Хрвати из Бањалучког краја јесу протјерани. Јесу отишли и сами. Јесу били малобројнији и тиме са најмање шансе. Јесу жртве Неовисне Хрватске и Фрањиног Хадезеа. Јесу насјели на Шаховницу На Дрини.
Али јесу отишли и из страха од повратка Дракулића.
Фрањо Комарица не треба да се прави будала у том погледу. Овдје се злочини урезују на рабош. И нико од њих, Срби, Храти, муслимани, није побјегао. Само још нису сви стигли на ред.
Када сам почившег Мату Прањића, који је са мном, у Војсци Републике Српске, био у рову цијели рат, питао, како то Мато, Лијепо, не браним Србе, браним свој иметак, родни крај.
Могао бих ја Комарици да одржим једну краћу проповијед на ту Матину Тему.

Али, сад је засро за сва времена и нећу да се петљам с њим.
САД ЈЕ ТЕШКО
УСТАНОВИТИ
КО ЈЕ И КАД
СЕРВЕРА
ПУСТИО
ИЗ РИЈАЛИТИЈА

Стигла је коначна потврда да Данијел Сервер, тамо неки професор у Америци, на неком радничком универзитету, вечерњој школи, образовању одраслих, не вриједи ништа.
Чим је њега примио Александар Вучић. Он је у рангу Друга Лига Блер Запад.
Ну.
Суштинску потврду дао је сам Сервер. Тај Амерички Месић, безвриједна Извандворска Луда која хода около и за ситну лову лажно се представља као елитна проститутка.
Настрану то што, он, Амерички Професор, СТЈН, Сунце Ти Јебем Нехарвардско, напада Додика. Чиме се сврстава у ред Инцка, Чавића, Босића и братије. Јер сви ти, који из болесних, трећепозивачких разлога, несуштински, а не из политичкопрограмских разлога, нападају Додика, и неког другог Додика на Балкану, безврдијена је политичка и медијска трина.
Већ због тога што Сервер представља себе као стручњака за Балкан, за Дејтон и за Будућност БиХ.
Он јучер помиње тезу по којој је Република Српска, у Дејтону, запечаћена у БиХ како се не би створила Муслиманска Државица у Европи.
А муслимански медији Сараја то разносе по авлији ко крмача кувану тикву.
Сервер на тај начин вријеђа муслимане у БиХ.
Да ли су они губавци, људи трећег реда, којима никако није дато да имају државу.
Друго, користи тезу која је отрцана ко четничка шубара коју праунук још чува на тавану.
Јер сам ја ту тезу први пут чуо у рововима Путниковог Брда, још док Дејтон није био овјерен и у Паризу потписан.
Треће. Та Луда Теза о Опасној Муслиманској Државици у Срцу Европе, лансирана је да трајно држи у завади Србе и Муслимане. Они су, као опасни, а Срби их, као држе под контролом.
Четврто. Теза је смишљена против Срба. Да Србе трајно држи у БиХ, док не ископне.
Пето. Једино што је историјски валидно. Дејтон је међуспрат до коначног распада Југославије. У ту сврху искориштена је стара Јалтанска Линија подјеле Балкана. Јер, тад Запад још ни почео није да ради Србију. Ко зна како би данас изгледао Дејтон.
И та линија Дејтона, копирана са Јалте, остаће важећа ако Србија не потпадне под Нато Пакт. Ако потпадне, Срби ће бити истријебљени.
Мали Клемпо Сервер, то све не мора да зна.
Али му не треба давати важности и простора.

Преузимам обавезу да му се, бесплатно, повремено, најебем живуће родбине.

уторак, 17. мај 2016.

КРАХ
ЛИДЕРСКИХ СТРАНАКА
НА БАЛКАНУ

Мало је ко примијетио да процес опште Дерегулације на Балкану, у државуљцима насталим послије уништења СФРЈ, обухвата и Политичке Странке.
Што је посве нормално.
Циљ Дерегулације коју проводе Зифтовци и Морганисти, јесте уништење било које колективистичке, кохезионе, заједничке нити која држи људе на окупу. У Нацији и Држави.
Тај процес је описиван и анализиран небројено пута. Од теорија да је наступио Крај Историје, до деконфесионализације.
Такозвани колективистички народи, какви су балкански, имају повећану потребу припадности. Свему. Па и Политичким Странкама. Није то само посљедица масовне припадности Савезу Комуниста Југославије.
Анализатори овдашњих особина веома рано су то укњижили као циљ и потенцијалну алатку. Много броје Ратова Браства & Јединства. Прво је разбијен СКЈ.
Па је још у току рата почела бјесомучна форсажа Лидера. Која је настављена и послије рата. Сјетимо се Бутмира. То је, као и много пута још, било буквално затварање, тамничење, у просторије, док не поцркају или док не прихвате готове рецепте. При чему чуварска служба, амерички и европски дипломати и диктаторчићи, спавају и одмарају се на смјену. Тај је рецепт први пут примијењен, у објелодањеном облику, у Дејтону.
Лидери Политичких Странака, као божија створења са највише опасних мана, веома брзо и лако повјерују да су они главни да се све врти око њих. Да Странка, Политика, Институције, не значе много.
То се онда одржава на опште стање.
Мене, овом приликом, занимају Политичке Странке. Јер оне су говорник политичког друштва. Оне помажу креирању и преношењу политичких ставова различитих слојева друштва. Преко њих се околним крвожедницима саопштавају ставови и енергија НДД Сфере.
Како стоји ствар на Балкану, у том погледу, укратко.
► ХДЗ, СДП, у Хрватској. Те тамошње велике странке доживјеле су и велики крах. Испливавање Моста из Мутне Политичке Воде, директан је њихов пораз. Послије Лидера Санадера наступио је Лидер Карамарко. А у Есдепеу Лидер Зоки. Обојица су бирани директним изборима чланства странке. Што је требало да им, странкама, да демократски легитимитет, кохезију, снагу и јединство са лидером, као и обратно. Ну. Обојица су се одметнули. Па страначки регионални људи доживљавају сибиризацију, одстреле и слично. Како добро констатује Мирјана Касаповић, директни избори лидера тих странака, створили су им диктаторску подлогу.
► СДА. Бакир Син још увијек се држи неприкосновено. Ердоган и то. Мирноћа о стању у БиХ. Али унутар Есдеа неколико претис лонаца поскакују док сигурносни вентили ћуте. Бакир је умислио да он све рјешава, од Мостара, до гладних српских стомачића.
► СДП Сарајево. То је већ бивша странка али је добар примјер. И Лагумџија је себи био умислио да је од три Златка Лагумџије, баш он најљепши, најпаметнији и најперспективнији. Странци су му у томе веома помогли. И догодио се Нермин Никшић.
► СНС Србија. Вучић је српска варијанта Лагумџије. С лакоћом је форирана СНС али је и са таквм лакоћом уништена и сведена на црне тројке које страхом утјерују гласове. Остао је само Вучић. И сада је лака мета.
► СДС Брчко Бањалука. Послије уништења Калинића, инсталиран је Лидер Чавић. Који је обавио свој штафетни дио. Па је дошло вријеме да се инсталира неко ко је душу дао за аморфну фазу политичког црнца у тунелу, завезаних очију. То је Босић. Он је лидерство схватио веома ерозивно и агресивно. Он је Сумпорна Киселина Есдееса. Есдеес се, сада већ, не осипа, он се расипа. Одавно је у фагментима. Добој. Бијељина. Па па посланици.
► СНСД. Процес огољавања Додика, кроз девастирање Страначке Организације, почео је 2010е. Да би, сада, дошао до фазе када је Доди све сам. И портпарол. И стратег. И Главни Одбор. И дневна свађалица. Додик је врло близу линије када ће се констатовати да неће моћи да спаси Странку а да је Странка још увијек у могућности да спаси њега. Уништење Есенесдеа је веома опасно за Републику Српску. Не због тога што је то скуп лијепих и паметних, већ што је то посљедња Велика Политичка Странка Републике Српске. И што се послије ње не може створити иста таква. А и да може, треба 15 тешких година за то.
Скратићу са закључцима.
Нико се не треба заклањати иза Народа. Радити у име Народа. Треба Народу препустити алатке које изабере. Народ то најбоље ради. И само га треба подржати, унапређењем Велике Политичке Странке.
Велика Политичка Странка је врховно представничко тијело мишљења, намјера и ставова Бирача и Народа.
И то заједништво, за разлику од лидера, необориво је.


понедељак, 16. мај 2016.

МИСТЕРИЈЕ
МОРГАНИЗМА
НА БАЛКАНУ

Морганизам је Финансијерска Дробилица Свијета.
Њен почетак је у доба Првог Моргана.
Та Дробилица је организовала Први и Други Свјетски Рат. Што свима изгледа као Теорија Теорије Завејере.
Али детаљнија ишчитавања литературе, које има и код нас преведене, а која није у топ листама, заједно са Страхом од летеања, 5о нијанси, Хари Потером и слично, потврђују ту невјероватну манипулацију Америком, америчким предсједницима па онда и свјетским токовима финансија.
Финансијерски Територијализам је запосједање свијета, територија, не више ради Капитала. Капитал је превазиђена категорија и ситниш у џепу Морганизма. Територије су потребне ради комплетног управљања а нарочито ради слободних путева протока финансија, силе, уништених људи и диктатуре историји, култури, цијелој цивилизацији.
З&ФТ. Збигњев и Финансијерски Територијализам. То је покушај војно-политичког комплекса да се укључи у Морганизам, да диктира барем неке трендове и да свему дода геополитичку, расну па и фашистичку ноту. Збигњев је симбол цијелог тог геополитичког крвожеднишва, ослоњен директно на своје комплексе и мржњу према Русији, Совјетском Савезу и Славенству уопште. Он и они, покушавају да Морганизму дају геополитичку стратегији и да га тако барем покушавају држати под неком врстом присмотре ако не и контроле. Али и да га прикрију.
Монстркомпаније. То су директни инстументи Морганизма. Као што је Монсанто. Историју Монсанта вриједи изучити због историје Морганизма. Њих се некада назива мултинациналним компанија, некада глобализацијом, некада неолиберализмом, некада свјетском трговинском организацијом, некада ТТИП. Али је то у суштини КјуКлуксКлан Морганизма. Само у црном, невидљивом, сабласном.
Дакле, Морганаизам је на сцени а не Америчка Политика. Америчка Политика и њени Предсједници, изузев можда два, три, углавном убијена, тек су нижи старији референти Морганизма, на привременом раду у Бијелој Кући.
На Балкану је Морганизам нешто скривенији него на другим мјестма. Рушење Берлинског Зида, Египта, Туниса, Либије, Украјине, Сирије... били су, намајерно, веома видљиве позоришне представе.
Зато што се овдје користе, у склопу Морганизма, разни алати привидне демократије. Слобода, Људска Права, Нове Независне Државе, Страначка Полигамија, Европске Интеграције, Стране Инвестиције, чланство у Нато Пакту.
Мада је Нато Пакт прелијепа синтагма за то зло. То више није Пакт. То је Нато Дикт.
А и Балкан је преблизу Еврпи а предалеко Русији да би се сиријализовао. Довољни су били Ратови Браства & Јединства и Бомбардовање Србије. Засад.
Од посла је остало још да се Србија потпуно потчини. Да се Македонија уништи у политичком и државном смислу, уз много крви, ако требадне, и да се ријеши Република Српска. Такође, уз много крви, ако не могне друкчије.
Балканске наивне Политичке Сељачине, типа Савеза За Промјене, у својим наступима откривају више него што би требали, односно што су им њихови ментори дозволили. Напади на Додика, Вучића и Патријарха немају никакве везе са Додиковим Криминалом против којег се они декларисано, такође по формули и диктату, боре. Али имају са задацима њихових послодаваца.
Морганизам је већ запосјео Македонију.
У Српској има Савез За Промјене. Који је генератор, са редукцијом, Протеста. Који ће се наставити и послије локалних избора. Уз додатни изговор Покрадени смо.
У Србији је инсталирана шарена Народна Скупштина. Што је добро, да Вучић не би постао Буда, Стаљин и Путин у јеном човјеку али није добро јер ће Морганизам да витла Србијом како жели, односно како му одговара у удаљавању од Русије.
Што је крајњи циљ и за Српску.
Савез За Промјене је формиран као брана Русији. А успут и Србији.
Као Српски Штит муслиманскм Сарајеву које је засад под заштитом јер се покорно окреће Турској а не Саудима. Што значи да ће Турска овдје добити шапицу. Ако Ердоган буде добар у сексу са ЕУ.
Стални напад Морганизма на Србију није због признавања Државе Косово, како о томе серу Сервер и званична САД. Није ни због чланства у ЕУ, напретка економије, нити због чланства у Нато Дикту.
Већ због потпуног уништења Србије тако да Русија дигне руке од ње, и од Српске, као својих даљих и мањих интересних подручја у непријатељском окружењу.
Да има неких других циљева, Морганизма, на Балкану, показали би се у случају Хрватске. Та земља, која је била апсолутни први миљеник расада СФРЈ, била хит у Европи и свијету, враћа се уназад. Удаљава се д 89. године. Док све друге, а највише Пољска, напредују. Зато што је близу Русије. А Хрватска тоне јер је постугнуто главно, то да Русија нема оптику на њено подручје. Она, Хртватска, као и цијели Балкан, послужиће за пољске војничке нужнике, ако затреба.
Стога је Савез За Промјене директни извршилац Морганизма на Балкану.
Њихов језик и њихови сценски покрети, као и њихови халуциногени политички ставови, одају их, без икакве резерве.



недеља, 15. мај 2016.

ЗАШТО
ОПОЗИЦИЈА
У СРПСКОЈ
НАИВНО
МИСЛИ ДА ЈЕ
ВУЧИЋ ПОДРЖАО
ДОДИКА И РЕЖИМ

Свашта се може открити ако се стално и пажљиво прати шта причају челници, браници и блатобрани Савеза За Промјене.
Али, чак ни ја то не могу.
Јер би то значило да бих могао цијели живот провести са ондашњом Брук Шилдс или бити у кавезу пуном лавова.
То могу да раде само добро организоване, плаћене и разрађене службе.
Мој рефлекс реагује на неке кључне изјаве, које иначе нису још растопљене да би се од њих излио одливак али које мени много говоре о саставу лива.
► Филандра је, још за вријеме чувене Босићеве Проповиједи студентима сарајевског факултета рекао да је то Пробосанска Политика. А Шаћир није сарајевски необавијештени човјек. Осим тога, њему се добро морало објаснити зашто мора допустити да му на Факултет дође Предсједник Четничке Караџићеве Странке која је опколила и Сарајево и тукла га седам дугијех годиница.
► Босић је послије тога рекао да он Има Мисију да сруши Додика. Како политика није сектуални обред нити велико позориште јеховиних свједока, а како та синтагма не спада у овдашње политичко поднебље и кртичњаке, јасно је да то Имам Мисију долази након процеса испирања мозга, након тренажног процеса у коме је Босић чипован у Пробосића.
Његова Странка, СДС, некада је имала сасвим друге циљеве и мисије. Откуда одједном такво сужење, фокусирање и ласерско усредсређење.
► Чак и на оваквом Балкану, па и у оваквој Насеобини, каква је БиХ, одувијек су постојали страначки Програми, Смјерниц, Силнице, Декларације. Шта се догодило са Есдеесом. Они су постали инструмент Запада. Још у доба Чавића који је потписао и испричао ону чувену антисрпску издајничку изјаву и налаз „комисије“ о Сребрници. Босић је преузео улогу инструмента преко којег се стање у Републици Српској треба налити сваком Србину у главу. Али на најцрњи, најотровнији начин и најљуће зачињено. При томе се то медијски мора тако представити да нико не схвати да је свуда стање исто. Никакво. Никакво је само у Републици Српској. И да се, случајно, не говори о томе како ће то Босић, Савез За Промјене, Опозиција да ријеши. И шта ће да промијени.
Јер они то неће ни рјешавати ни мијењати.
То ће радити Запад. Не велики Запад, З&ФТ, већ онај мали дио Запада који је испрао мозак Босићу и другима на Балкану.
► Савез За Промјене је постао Савез За Протесте. Чиме је показао да је то Наредба. Јер у ово доба организовати Масовне Протесте, пола године прије Избора, у ситуацији када немаш програм који ћеш промовисати, већ се срамотиш захтјевима за ванредним изборима за Предсједника Републике и враћањем цијене струје, што су лубенице и брабоњци а не, чак, ни крушке и јабуке, кад знаш да у друштву нема енергија за масовне протесте поводом било чега, можеш само ако имаш Јаку Наредбу.
► У току највећег фокуса јавности, Оптужити Патријарха за подршку Режиму, у својству Предсједника Српске Странке, и понизити га отрцаном флоскулом Региструј се и иди на изборе, може само неко ко је добро Противсрпски Чипован.
Јер, напад на Цркву, СПЦ, поред свих њених слабости, које су једнаке слабостима у католичкој цркви и у исламској вјерској заједници, дио је западног програма огољавања Нације. Уништавање сјећања, историје, вјере, културе, војске, спорта, медија, политичких странака... све је то јавно промовисамо као Програм Запада у потчињавању Простора и уништавању малих, непотребних, Нација и Држава.
► Екстремистичке групе из Србије.
Та Босићева оптужба је такође програмирана. И Подваљена му. Он не зна да Србију треба узбуркати. И да је то програм који се реализује одавно. А и сада, током Избора и у постизборном слагању тамошње Народне Скупштине. Али се уклапа у тај програм. Заветници и Екстремне групе. То је смијешно. Али није смијешно да се Србија екстремише и да је се тако држи подаље од ове игре.
► Коначно Бореновић.
Он је оптужио Србију за пристраност Медија, за подршку Режиму у Српској. То је Оптужба из истог арсенала. Као и Екстремистичке Групе.
Мало ћу да станем па да опишем тај Трилинг Асова Савеза. Иванић. Босић. Бореновић.
Иванић схвата све и најобавјештенији је. Али се из неког разлога повлачи и на Протест је дошао само зато што мора. Он нема изјава типа Босићевих и Бореновићевих. Што значи 1. да схавата опасност, 2. да се на њега не рачуна, 3. да је политички прерастао игре малих мишева. И да ће, могуће, покушати да се приближи Додику, да би га потапао и остао још један мандат у П БиХ.
Босић. Политички најнеупотребљивији. За масе и чланство нејнепожељнији и најнеуклопљивији. Користи само за Мисије. А то значи да ће још кратко вријеме играти на политичкој позорници Есдееса.
Бореновић. Посланичка дестилација је најзначајније постројење у коме он може да учествује. А и ту има несрећу да је у сјенци Чавића. Њега ће користити као челника Педепеа и као Сбарицу За Провале типа Вучићеви Медији подржали Додика.
Ну.
Зашто су србијански и вучићеви медији подржали, по виђењу Сазапа, Додика и Власт у Републици Српској.
Зато што неко тамо разумије и зна да је циљ да се запали Република Српска. Не да се запали због Додика, дабоме. Већ и због Политичке Стабилности и снаге Велике Политичке Странке, СНСД. Не треба заборавити да су Сазаповци форсирани у Протесте и да би се могла анализирати и тестирати снага СНСД. Да се види шта СНСД може да уради, каква му је унутрашња моћ. Шта је остало од структуре из 2008., најуспјешније бербе. СНСД, организација, почета је да се руши много прије Додика. То шира јавност тешко детектује.
Нису успјели да запале Српску. Али су нешто добили. У току припреме протеста морали су одустати од рушилачких идеја. Изгубили су живце. Али су још у јарму. Зато Чавић најављује нова окупљања. По злу, Чавић се све више уклапа у Трилинг и на упражњено Иванићево мјесто.
Дакле, Србија схвата да је Паљење Српске, послије Македоније, само предсобље пред Паљење Србије.
Вучић, и његови, мало је он сам за толико схватања, зна да би у случају Паљења Српске морао да се опредијели. Не би могао да јој помогне. Морао би да буде неутралан у пропадању. И да гледа како се топи у Сименсмартиновки Жељезаре Сарајево.
Процјењује да му је боље да сада буде неутралан а не тада када ће му то бити омча у властитим рукама. Јер би опредјељењем за Савез За Промјене и Рушење Режима, себи потписао Сљедећу Епизоду. А да је Вучић мета, видљиво је по односу Сазапа и Њиховог Екслузвног Блогера. Само их успоређујте.
Вучић је проциенио да тамошњи Медији, који су сви његови, треба да буду на страни Стабилности а не на страни Мачка у врећи. Нити на страни Додика, како то глупим Сазаповцима изгледа.
Бореновић то никад неће схватити.
Бореновићи, уопште, најопаснији су за Опстанак Републике Српске.
Нису опасни људи са Протеста. Десетак Бореновића и Босића, црно су зло.
Треба даље пратити Изјаве За Промјене.