субота, 8. фебруар 2014.

2654.
ХУСИНСКИ
УПАЉАЧИ

Некад је Алија Сиротановић носао лопату. Ови носају мегафоне.
Ето, шта може да уради КСМ, Копиле Са Мегафоном.
Можда се не треба спремати за изборе, треба обиљежити, а могуће и утврдити, Линију Разграничења и гледати своја посла.
Гдје је нестала тројна дружина из слике са Насером.
С којим димом је отишло бошњачко јединство.
Јебали вас Срби.
Да вам није Срба, исклали би се до голих костију.
Не би могли дочекати да се неко испече. С друге стране би га живог јели.
Већ се уочавају брегови, сњегови и трагови.
Нешто ми се разликују носиоци двију идеологија. Држава за Човјека и Држава за Тауер.
Док Бакир цмиздри у ћошку.
Запалили ми зграду гдје сам у рату двије године крваво радио. То је наша историја.ба. На зграду пало комада 142 четничких полуатомских бомби па се није запалила, докукава Златаган. И он је ту ратовао.  А ови је запалили за час и нису дали да се гаси.
Добро, шта шмркћеш, Бакире, нису ти запалили подрум, гдје си ратовао.
Главно питање, дакле, јесте Ко влада бошњачком политичком површином и оним што је испод површине.
Према јауцима Бакира и Златагана, обојица се јављају са ИКМ, Импровизованог Командног Мјеста, за Истурено немају муда, не чини ми се да су им рамена опремљена баш неким генералским, командним чиновима.
Бошњачка политичка, економска и сива артикултура не може без параинституција.
Чини се да је та подземна, исподповршинска, моћ једнако ефикасна данас као и у Окупираном, Опкољеном, Подчетничењом Сарајеву.
Те моћи, по изјавицама, неодлучности и неувјерљивости, плаше се и Бакир и Златаган и Реис.  
А, тек, какву је увјерљивост демонстрирао Инцко.
И Међународна заједница влада ситуацијом УПМ.
Граде по БиХ споредне колосијеке. Права на кандодивање Мањина, дугине боје споловила, биће визе, неће бити визе, има Ипа, нема Ипа, ето Филеа, ето Соренсена, структурни дијалог о Меџиди...
Калај је био Сиротановић за ове протекторе, губернаторе и окупаторе.
Тек сада се види колико је битна Самосталност Српске. На дуги рок. Колико је било битно 2006. рећи Референдум.
А види се колико је плитко било дати Војску и ПДВ. Сад ће се и парама Републике Српске обнављати попаљено Сарајево.
Од тих жаришта, пожаришта и ватришта, треба се одвајати што је прије могуће.


петак, 7. фебруар 2014.

2653.
НАЈЗАД МАЛО
СВЈЕТЛА У ФЕДЕРАЦИЈИ,
ГОРЕ ЗГРАДЕ ВЛАДА

Јој, јест добро кад комшији цркне и пуница барем.
А и јесу призивали грађане. Јебо Вицку.
Грађани па Грађани.
Само ми жао што нема оног Америчког Амбасадора, да човјек мало ужива у Стрит Демократији. Кад ће то у Америци да доживи.
Ипак. Неколико је озбиљних чињеница избило на видјело.
·         Нереди су веома добро организовани и немају никакве везе са пропалим фирмама и отпуштеним радницима јер су учесници углавном унуци оних који су некад творили радничку Тузлу.
·         Паљење зграда влада био је унапријед припремљен план.
·         Обавјештајна служба је саучесник у нередима јер је очито да су онима који би требало да знају шта се спрема, прешутјели информације. Као што је Радончић који је ладно планирао посјету Ефбиају. Као што је и полиција која није припремила ни водене топове нити осигурала стратешке саобраћајнице проходним. Ако ОБА није знала, онда је то за распуштање.
·         Искључени су и необавијештени Инцко и остале међународне лујке, што је још један доказ да је ово искључиво Бошњачка Висибабовина. Бошњачко Револуционарно Прољеће.
·         Полиција Федерације, по кантонима, показала се као потпуно неорганизована и неспособна да самостално организује актвиности прилагођене условима пута.
·         Лакоћа организације, само за смијешне аналнитичаре пије воду то да их се постројавало, и наређивало На Мјесту Вољно, преко друштвених мрежа, открива и захтјевачку конфузију, конфузију циљева и конфузију у заступању. Није јасно шта су захтјеви, није јасно који су циљеви и није јасно које слојеве демонстранти и анархисти заступају. То може да буде и програмирана технологија како би се привукло што више учесника.
·         Конфузија и анархија једним добрим дијелом је и посљедица вишедеценијског слуђивања муслимана и Бошњака. Једноставно, њима се ништа јасно није представило као путоказ колективног вјерског, народног па и, ако хоће, националног ангажмана. То им није предочено ни прије рата, ни у рату, ни послије рата. То им није предочено ни када су натјерани да гласају за Комшића због чега су изгубили осам година. Сада изгубљене године долазе на наплату. Дио паљевине свакако је подсвјесно инспирисан унутрашњим гласом Докле ћете нас зајебавати.
·         Дио паљевине и анархије носи и сљедећу поруку Бавите се само Србима, Хрватима и Државом. И ми постојимо.
·         Нереди и анархија дијелом су и посљедица радикализације муслимана у БиХ.
·         Још се није све показало. Наредни дани ће открити нове трагове и актере.
·         Ако се Ценка офарба у плаво и оплете плетеницу око главуше, све ће ми бити јасно. 
2652.
ДЕВАЛВИРАЊЕ
НЕЗАДОВОЉСТВА

Велики број дифузних Невладиних Организација, којима је једина веза са стварношћу фејсбук и мејл, које су управљане однекуд или су анархизовано егзибиционистичке, производи веома неповољан крајњи ефект на организовано испољавање утемељеног незадовољства, на појединачни елан и енергију и на потребан ниво колективитета код било каквог масовног сегментираног протеста.
Везање протеста за ванземаљске пунктове, Тузла је за Бањалуку и Републику Српску ванземаљска категорија, истицање конфузних оријентира протеста, у Бањалуци је Инцел на транспарентима, а о Инцелу данас нико ништа не зна, погрешно адресирање протеста, конфузионистичко шуровање са било ким ко хоће да се укључи као савјетник или организатор, непрофилисаност инцијатора и организатора, уопштена паљба из свих оруђа, рушење и паљење што би требало изједначити овдашње протесте са свјетским трендовима, убијају једну демократску тековину грађана коју треба чувати од баналног девалвирања.
Сваки импровизовани и недојебани протест, протест ради протеста, протест ради моде, протест по мејл инструкцији, копиладски протест за Двјеста Каемова, снижава достојанство грађанина, убија вољу за будуће протесте, па ће, кад једном настане стварни разлог за протест или за маасовно исказивање политичког, демократског или било којег другог масовног става, одјек бити никакав и недовољан.
Нисам сигуран да је то циљ неком ко непрестано настоји упротестовати цијелу БиХ, али посљедице су неоспорно такве.
Велики број протестних воајера, онанистичара, егзибициониста, мазохиста и малих ситних плаћеника, понижава оне који доиста имају разлоге за протесте. На томе нико не профитира осим неки провинцијалац политичарац на важном мјесту који ће да узвикује Грађане не смије нико да бије, који ће да осуђује Прекомјерну Употребу Силе, као да постоји Мјерна Употреба Силе, који ће све учинити да цијели догађај преточи некако у гласове себи или својој политичкој странци.



2651.
КАКО СЛАНИНА
ОБЈАШЊАВА
КРТИНУ

Дебела Берта, једна од Копилади, поводом Тузланског Прољећа, узвикује Глад Ће Нас Ујединити.
Сарајмедији форсирају Прољеће По Босни управо под тим потопничким заставама. И, дабоме, не ангажују за мишљење неког интелектуалца, социолога, стручњака за Јавно Мнијење, његов исподповршински дио и за масовно испољавање његове кинетичке енергије, односно претварање у разарајућу енергију улице и силе.
Ангажују Протуве и Копилад.
Јер су они плаћени да генеришу ту универзалну и нерационалну мржњу према елитама, авионима, милионима и камионима, да генеришу глад иако сами немају кад да прдну пошто стално серу и једу. И пију, и пију, ПИМ.
Људи су увијек незадовољни влашћу. И свугдје. Никакав интелектуалац не треба бити да би се то детектовало. Питање је само на ком мјесту су, у координатном систему НДД, Нација Држава Друтво, једно и друго. Незадовољство и Власт.
Испољавање незадовољства лако се рашчлањује.
Ово тузланско, почело је као одраз стања познатог у социологији под појмом Пјесник Се Зајебо.
То је из оне приче кад је Бранко Ћопић питао свог возача, на аутопуту према Нишу, Откуд Турци, кад је пјесник реко да ће друмови пожељети Турака ал Турака нигдје бити неће. Друже Бранко, да извинеш, пјесник се зајебо.
Пјесници који су сад остали без посла у некој хем фирми у Тузли, гласали су ономад, и пишкама и на референдумима и на изборима, да се сруши Режим, Власт, СКЈ, СФРЈ и СРБиХ. Кад су видјели да, послије тога, једном сване, сто пута смркне, па опет једном сване, а и то некако жмираво, шкиљаво, стиснуто, без бленде, ко Она Ствар у ладној води, схватили су да се Пјесник Зајебо. Масовно.
Е. Сад је питање како то да искористе Копилад и Странци Усранци. Како спојити Тузлу и Бањалуку. Како упарити Оштру Нулу и Туп Курац.
Тад на сцену ступају објашњивачи типа Дебеле Берте.
Глад ће да нас уједини.
Босанскохерцеговачко друштво, ако такво што уопште постоји, толико је атомизовано, сегемнентирано, размрвљено, удробљено и јадно да ту само три ствари могу да повежу људе. Међувјерски Рат. Међунационални Рат. И рат за територију.
Све остало је манипулација. Матични Број. Студентски Број. Коњевић Број. Пицин Број.
У манипулацији си само број.




четвртак, 6. фебруар 2014.

ЧУДОМ СЕ ЧУДИМ
2649.
КОНАЧНО
ОРГАЗМИЧНА
СИТУАЦИЈА
ЗА АХТЕВЕ

Украјина у Тузли.
Нема Украјинки, немој да неко полети тамо, ко крезуби волови на млади купус.
А онда се пројект шири.
Ахтеве, тријумфално, у првим минутима свог Централног Дневника, усхићено најављује Сутра протести и у Бањалуци. Дигла се цијела Босна и Херцеговина. Запалиће се и мемљиво сијено. Само да се успостави Босанско Прољеће.
Та шпијунско-обавјештајна институција, Ахтеве, чека двадесет година да буде Српскиенен.
Велики Кројачи, Странци Усранци, Територијалисти, симулирају Стрит Демократију. Имали су драматуршке вјежбе са грађанима и матичним бројем. Онда Копилад и Вјештачке Сахране. Онда Дјеца Коњевић Поља. Сада они који су остали без посла.
У свим, па и у овом случају, битно је да се запаљиво и протестно, анархоидно, рушилачки, повеже Сарајево и Република Српска.
Сад чекам да се у Сарајеву окупи педесет хиљада шехида са главном поруком Нема изручења Грађанина Ђенерала Манојла.





2648.
ЉУДИ
СА ЧЕТИРИ ПРСТА

Јебига. Какве несреће, и Насереће, прате Бакира Изетбеговића.
Сориндо се низ степенице и разбио главушу. Сад, да му кажем да је носио шубару прошао би без посљедица, схватиће се да сам Радош Бајић. Ма, шта Радош, да сам Калабић. Никола.
На неком пријему у Предсједништву БиХ, из презнојеног страха да, случајно, не покаже Три Прста, показао Четири.
А то је испало горе него да је показао свих једанаест. Десет и по.
Пријем је био уприличен за делегацију Муслиманског братства. А то има везе са Египтом. А у Египту пао Морси. Бакир као Владо Дијак са оним куђењем Стаљима и одом Стаљину. Увијек у невријеме.
Мада и ја знам да није тако. Бакир се осјећа као Муслиманско Братство. Зато је и показао Четири Прста. То је неки њихов скужбени знак.
Што се Насеобине тиче, нека показује шта хоће и нека се осјећа како хоће, али недопустиво је да се за то користе заједничке институције јер то онда значи да се користе и у име Републике Српске.
Ако је Алија тамо, у то Предсједништво, унио сећију не значи да је унио и Републику Српску.
Ну. Добро је да је Египат реаговао и позвао Вашег Отправника послова у Каиру, на уручење Вербалне Ноте. То се на једном од језика Насеобине преводи са Пичкаливам Матерна.
То је још један црн опанак на дупету и образу БиХ.
То и Групна Слика са Орићем, говори о трајним тенденцијама код СПК. Сарајевског Политичког Круга. Које никакве реформе, СеједићФинци, Мапови, Мапети, Ипавци  и приступни преговори не могу отклонити ни промијенити.

Занимљиво је, међутим, гдје држи пети прст. Ако не цуцла.

среда, 5. фебруар 2014.

2647.
ЗА БОСИЋА
НАДЛЕЖАН СУД
У БЕОГРАДУ

Младен Мисија Босић кренуо стопама једног блога за фотокопирање докумената о наводном криминалу.
Однио фотокопије у Београд, да их преда тамошњим судбеним властима. Ради се о наводним малверзацијама у затварању дуга Републике Српске здравсту Србије.
Басковић је детаљно и образложио токове новца, опреме и слично.
Не чудим се.
У транзиционим, непроцедуралним и недемократским подручјима, Страни Запишивачи Територија увели су нове облике политичке борбе. Поред тога што су накурњаке прогласили Независним, Алтернативним и Невладиним, одњеговали су и технологију која доводи до производње ликова који се баве политиком на начин да стално носају папире и причају о криминалу, који имају доказе за све овоземаљске прљавштине па чак и папире да је оних седам риба Исусу препродао Свети Петар а узео провизију преко једне либанонске банке.
Тако се родио Политички Шерлок Холмс.
Док му се страначка организација по терену урушава, она организација која треба да контактира са бирачим и чланством, у коју они треба да повјерују, Мисија Шерлок Босић носа папире по Београду.
И, што је најважније, он то правда невјеровањем у институције Републике Српске. У Србиј је, каже, нова клима, сметови, вјетрови, апсови, тамо ће да услише молбе малог сиротог Шерлока из провинције.
Политичар који хоће да буде Лидер Опозиције, који хоће да буде Предсједник Државе, не вјерује у своју Државу и њене институције.
Такав Босић има образа, и накривљеног сакоа, да се кандидује за Предсједника Српске.

Кад је тако добар са судбеним властима Србије, требале су га ангажовати да ухапси Орића. 
2646.
НАБАВИ КЛИЧКА
РАДИ ДЕМОКРАТИЈЕ

Доћи ће и Украјина до моје филозофије. Подијелити све што се може подијелити.
Можда је то и циљ Запада. Вјероватно не постоји начин да се узме цијела Украјина. Али стварањем услова за грађански рат, подјела се може поспјешити. Мада би Запад желио цијелу Украјину. Што није никакво чудо јер та Геопроклетија, та ЕУ као стара, олињала и немоћна љубавница, и њен љубавник и макро истовремено, Нато Пакт, проводе све божије демократије, људска права и хомосексуализам, све гарнирано финансијама, само да би се дочепали Територије.
Украјински предсједник не дјелује увјерљиво и талентовано али је повлачењем неких потеза размекшао опозицију, у ствари, уличну анархију, пустио је у подручје живог пијеска и чешљане вуне па је Кличко, и булумента, остао без ослонца. Нуди им се Влада а они то не желе. Траже враћање пријашњег устава што је тешко изводиво. Устави постоје да се руше и замјењују новима а не да се враћају из мртвих.
Ствари ће бити јасније након Олимпијаде у Сочију. Дотад ће се толерисати и анархисти и хомосексуалци, и Кетрин и Америчка подршка.
Да Запад иде на грађански рат, било је јасно када је Кличко у једном тренутку узвикнуо да ће повести народ у напад.
Мирни протести су једно а анархија и рушење су друго.
Кличко ништа не зна о политици и политичким технологијама.
Стога ће проћи као и сви други. Осим Валенсе. Као Каспаров. Као Јулија.
Јер, разлика између Пољске и Украјине огромна је да би Кличко дошао на власт као Валенса тамо, у прошлом вијеку. Украјина је подијељено друштво а Пољска је једнонационална и листом задојена дугом мржњом према Русима.
Кличко је занимљив само као нова примјена старог рецепта Запада. Употријебити познату личност изван политике, Валенса је тако исфабрикован у Синдикату Солидарност, покренути масе и анархију, дати било коме власт а узети Територију.
Дабоме да ће у свему страдати Украјиници. И то плаћати деценијама.
И овдје се тражи Кличко. Не треба сумњати. Само, пошто смо ми мали, тражи се Мали Кличко. Кличкорис. У неким околинама, нашли су их.

Додуше, девалвација је општа појава. Некада су улогу Кличка обављали Туђман, Алија... 
РАЈСКА ЗМИЈА

уторак, 4. фебруар 2014.

410.000 посјета страници
2644.
БОСНА
НИКОМ НЕ ТРЕБА,
ДРАГИ БАКИРЕ

А са брда одјекује Никад ни требала није.
Босна само треба Турској да лијечи своје комплексе историје и недовршене могућности да буде регионална сила, стијешњена на Босфору, који је некад био рај а сад се лако може претворити у пакао.
Зато Турска лиферује овдје јевтине серије, пуне добрих пичака, ЈММ, Хурем, Ифет, Фериха, Сила.
По старом рецепту Збигњева Бжежинског. Баци Раји јевтине америчке серије, инфицирај их. Тако и Ердоган видио како се коњи поткивају. Поплава турског серијског смећа има два циља. Да осоколи муслиманску сиротињу рају, и мало је зацуцла, завара,  а да одобровољи и размекша хришћанску сиротињу рају.
А онда ће Давутоглу да ујаше на Булкан на Белом Коњу.
Бакир Изетбеговић је, поводом њиховог срамном Државног Пријема Патриоте НО, поручио да Босна треба Додику колико и Нама.
У име кога говори. Да ли је уобзирио Комшића.
Занимљива је та Отоманска Војсководна Реминисценција. Кад говори у своје име и о себи, увијек говори о Нама.
Да има имало политичког зрна соли, Бакир би схватио да оваква БиХ не треба никоме. Чак ни муслиманима.

А нарочито не треба онаква какву сања. 
2643.
РАСПИТАЋУ СЕ

Осам мјесеци прије избора, Лидер Опозиције, човјек који Има Мисију, Младен Мисија Босић, пријеседник Есдееса, не зна шта да одговори новинарима на питање о дјеловању моћног ДВД центра, Дигиталног Веб Дата Центра Есдееса у округу Дубица.
Распитаћу се.
Рекао је Босић стидно.
Умјесто да је осудио такав примитивизам, знао он сам о томе нешто или не знао, било то тачно или не било. Увијек постоји формула Ако је тачно то је недопустиво. И богтевеселио.
Али не може Босић то да учини. То би било чупање срца једном Мисији. То дубичко понашање Есдееса, уклањање неког непожељног са фотографије, из живота, из историје, природно је понашање Есдееса и сваког шмрљавог Есдеесовца. Њихова једина иделолгија је Све почиње са мном и све завршава са мном.
Када је, ономад, Предсједница Републике Биљана Плавшић говорила на комеморацији Срђану Кнежевићу, Есдеесовци у Срни избацили су неколико кључних реченица. Мало је претјерала, јавили су ми. Тражио сам Директора. На одмору. Тражио Управни одбор. На одмору. Е. Ја нисам на одмору, МВЈ. И напишем рјешење о обустављању рада.
Зато је фалсификовање фотографије нормално есдеесово понашање. Кад могу фалсификовати Предсједника Републике, извини Надо, Потпредсједница Владе је мала маца.
Та Сива Флека на мјесту гдје је сједила Потпредсједница Владе Републике Српске, много је већег значаја од конкретног ретуша есдеесове слике са Потпредсејдницом.
Читав Есдеес је једна Сива Флека наше политичке историје и стварности.
Откако су отјерали Калинића, та странка не може да се профилише ни у једну нијансу изван Педесет Сивих. А толико боја у том CMYK стољњаку.
Мисија Босић епохално изјављује Распитаћу се.
У политици, ко се распитивао тај га је и поцуцлао, ко се распитивао, нигдје није пристао, ни на један воз није стигао, ни на један перон није изашао.
Да не кажем да мораш бити возовођа.
Дал се возовође распитују.  
Шта би било са Републиком Српском док се он распитује.


понедељак, 3. фебруар 2014.

2642.
ВЕОМА ЛОШ
СПИНОВАЦ
БОСИЋ,
МАРА СЕ УДАЈЕ
ЗА АМЕРИКАНЦА

Томан је био мајстор Спина, Црни Спин, Шеста Ноћ. А и правио је дрвене точкове, бурад и каце, све што се котрља. Никад не котрљај нешто коцкасто. Испашћеш будала. Отад ме прогоне облине.
Кад сам питао шта је Спин, Томан је рекао да је то исто као кад се Мара удаје за Американца.
Зима над селом се усзмрзлила, уињила и уцаклила, календар стао, ноћу мјесец упеко, дању сунце жмири, иње прекрива сваку стазу и богазе, гдјегод кренеш, траг иде за тобом. Сељани знају ко какве шаре на чизмама има па се ђонови режу тестерама или се обувају у вреће, само да се трагови сакрију. Трагови који иду код Маре, једине сеоске распуштенице, која ординира са свима, демократски, за сепет дрва или за какву одјећу.
Жене, законске, ујутру грију вунене чарапе и накурњаке на Шпорету Фијакеру. Што си га овако тијесног исплела, крв му јебем. Жена шути у подбрадак. Увече, кад дођу кући, накурњаке истресају из чизме, поспадали им, из лијеве или десне, зависно на коју су га страну јутрос носили. Зато законске жене не сумњају иако знају да је Мара без сталног курвара.
Сељани, мушки дио, а од мушког они укрућенији, прате ситуацију, ко се куд креће, ко има посла, ко је порадио а ко није, па се, сумраком, запуте код Маре.
Мара прима, не одбија. Кад закачи деку на прозор, прођи крај куће, прави се да идеш код неког даљег.
Ујутро, да се предухитре информације и баци нови спин, Мара саопшти Стевки да се удаје за Американца, стигло писмо. Стевка је ко мрежа радио станица. До подне знају све жене по селу.
То што се Мара досад већ иљаду пута удавала за Американца, то ништа.
Е, то ти је Спин.
Значи, кад нешто засереш, бациш Спин.
Јакако. А и кад оћеш неког да обалегаш.
Послије сам, кад је Томан отишао, сазнао да је Спин много јебенији од Маре. И много већа умјетност. А и Американци изгубили на цијени. Јебо, не јебо, од њих немаш користи.  
Сјетим се, често, да је Томан понављао Не спинуј ништа коцкасто.
И јуче се сјетим. Кад је Босић закотрљао велику, курчевиту и ненадјебиву изјаву Нећу ићи Додику на договор.
Закотрљао га Босић узбрдо. Нико га није ни звао код Додика. То је скоро исто, као да је, ономад, неки Американац послао дописицу, задња пошта под Требавом, са једном реченицом Нећу оженити Мару. Невер.
А бисер му је, Босићу, такав да се скотрљало у бунар, за ону фотку из Дубице. Распитаћу се.

Јебо ти своју Мару.
2641.
ЗАУСТАВИТИ
НАДУВАВАЊЕ
СРЕБРЕНИЦЕ
И ГЕНОЦИДА

Мада ни то неће спријечити распад, разлаз и стечај Зракопразја евидентираног као БиХ.
То би морали учинити Бошњаци. Мислим на Сарајевски Политички Круг, Вјерско Вођство, Медијски Плато и Интелектаулни Слој.
Мада је то нереално и неоствариво.
А и кад би било, Сребреница и Геноцид су само врх леденог бријега деценијама грађене разарајуће свијести муслимана и Бошњака о томе да све припада њима а да су им Срби узели све и још пола преко тога.
Историјски је најтрагичније што је четверац из другог пасуса муслимане, Бошњаке, живаљ, народ, смјестио под тај ледени бријег. Потпуно их аутирао из демократије, из здравонародног одлучивања и расуђивања и преузео све у своје руке. Та невјероватна манипулација људима, да, напрмјер, гласају у већем броју за Комшића него за Изетбеговића, посао је за једну стољетну анализу неког колективистичког Фројда и академије наука. Мада не мислим да би нашли објашњење.
Понижење СПК, које су сами себи приредили у случај Говорница и Насер, такође је врх леденог бријега.
У таквој позицији може се, историјски, наћи и сав муслимански, бошњачки, народ. Ни крив ни дужан. Да остане негдје у зуквишту, далеко од пута и да се бави тривијалијумима док путеви иду тамо гдје су наумили. И док су путокази претрули и попадали чекајући да их неко погледа, макар и попријеко.
До историјске слике са Говорницом и Насером довело је то надувавање Сребренице и Геноцида у коме је пиједесталност сваког малог провинцијалног зликовњака важнија од будућности, националне стратегије и самог народа.
Ако се не прекине та спирала, а веома је нереално да се прекине, муслимански, бошњачки, народ наћи ће се, једног дана, у ситуацији да се Слика Са Насером.
Да их води неки симболични Насер. Јер, ово вођство, још увијек може да држи воду, барем трећина његова, али суштина рупе на ведру је да се размножава а суштина путева Сазланагоре, да се разгранавају.
То што је Додик рекао да Српска остаје у БиХ док сви не схвате да је Зракопразје неодрживо, не треба никога да заварава.
Додик је фин момак.
Само је јасно рекао да је зобница са змијама које се легу, на рамену СПК. И да проглашавање Српске Змијом Геноцидушом, неће промијенити ни раме ни зобницу.

То је, у ствари, порука да је боље да се разилазимо, макар федерализујемо, за почетак, него да сви увиђају оно што ће на крају сви увидјети.

недеља, 2. фебруар 2014.

2640.
МУСЛИМАНИ
УБИЛИ ЦАЦУ ЦУЦУ
ДА БИ ЗАШТИТИЛИ СРБЕ

Сарајски отомаски пропагандисти, у актуелној одбрани Орића од Агресора, Четника, Срба и Додика, покушавају доказати да су они, Сарајево, јер, све друго нису Они и нису ништа, бранили Србе и Мултиетничност, од тих ГАЧ постројби, Геноцидних Агресора Четника.
Тако су, јадници, нашли аргумент из ондашњег опкољеног, гранатираног и уништеног Сарајева, када су најдрагоцјеније ствари били Вода, Дрва, Кру и Срби.
Тада су муслимани, да би заштитили Србе од неког Цуце Цаце, криминалца и пљачкаша, као што је била и већина сарајских парамилитарних банди, дали деветнаест драгоцјених патриотских живота.
Србе су, иначе, свакодневно штитили Ћело, Јука, Џука и Оџука. Бакир је штитио из подземног бункера, подрума и склоништа.
Други аргумент младих сарајских пропагандиста јесте да су у Сарају сачуване цркве, српске, а на тај Сарај је пало три милиона граната. На Бањалуку, кажу није пала ни једна па су порушене све џамије.
Добро. Порушене су. Али нису претваране у цркве.

А да у Сарајеву није било међународне заједнице, срушили би они и Жељин стадион а камо ли српске цркве и католичку катедралу.
2639.
ОРИЋ СВЕЗАН
ЗА ДРВО,
ЧЕКАЈУ СЕ СМЕТОВИ

Према информацијама блиским мени и Бјелашници, Насер Орић, Народни Херој, завезан је морнарским конопцима за једну јелику на Бјелашници.
Синоптичари Метеоролошког, Државног, Бриселског и Истанбулског Завода, мобилисани су на радну обавезу како би прецизно предвидјели вјетар, снијег и сметове.
Када сметови затрпају Орића, онда Патриоти Злучић, Фахручић и Бакиручић крећу из базне станице да голим рукама спашавају невиног Орића.
Извори блиски мени кажу да ће се Орић укочити од те хипотермије и да ће им рећи Гдје сте досад, Пич Пат Вам Мат. Они ће рећи На Сери Орићу.
Први ће га, предвиђено је, на голим рукама, носити Златаган, први у Бошњака, онда Бакир, први у Алије. И доље, до подножја, носиће га Радончић, најновији у Бошњака.

Онда ће Насер, голим ногама, отићи у теретану гдје ће га задивљених очију, и других органа, нарочито непарних, чекати његова адвокатица. 
ПТИЦА