петак, 7. фебруар 2014.

2653.
НАЈЗАД МАЛО
СВЈЕТЛА У ФЕДЕРАЦИЈИ,
ГОРЕ ЗГРАДЕ ВЛАДА

Јој, јест добро кад комшији цркне и пуница барем.
А и јесу призивали грађане. Јебо Вицку.
Грађани па Грађани.
Само ми жао што нема оног Америчког Амбасадора, да човјек мало ужива у Стрит Демократији. Кад ће то у Америци да доживи.
Ипак. Неколико је озбиљних чињеница избило на видјело.
·         Нереди су веома добро организовани и немају никакве везе са пропалим фирмама и отпуштеним радницима јер су учесници углавном унуци оних који су некад творили радничку Тузлу.
·         Паљење зграда влада био је унапријед припремљен план.
·         Обавјештајна служба је саучесник у нередима јер је очито да су онима који би требало да знају шта се спрема, прешутјели информације. Као што је Радончић који је ладно планирао посјету Ефбиају. Као што је и полиција која није припремила ни водене топове нити осигурала стратешке саобраћајнице проходним. Ако ОБА није знала, онда је то за распуштање.
·         Искључени су и необавијештени Инцко и остале међународне лујке, што је још један доказ да је ово искључиво Бошњачка Висибабовина. Бошњачко Револуционарно Прољеће.
·         Полиција Федерације, по кантонима, показала се као потпуно неорганизована и неспособна да самостално организује актвиности прилагођене условима пута.
·         Лакоћа организације, само за смијешне аналнитичаре пије воду то да их се постројавало, и наређивало На Мјесту Вољно, преко друштвених мрежа, открива и захтјевачку конфузију, конфузију циљева и конфузију у заступању. Није јасно шта су захтјеви, није јасно који су циљеви и није јасно које слојеве демонстранти и анархисти заступају. То може да буде и програмирана технологија како би се привукло што више учесника.
·         Конфузија и анархија једним добрим дијелом је и посљедица вишедеценијског слуђивања муслимана и Бошњака. Једноставно, њима се ништа јасно није представило као путоказ колективног вјерског, народног па и, ако хоће, националног ангажмана. То им није предочено ни прије рата, ни у рату, ни послије рата. То им није предочено ни када су натјерани да гласају за Комшића због чега су изгубили осам година. Сада изгубљене године долазе на наплату. Дио паљевине свакако је подсвјесно инспирисан унутрашњим гласом Докле ћете нас зајебавати.
·         Дио паљевине и анархије носи и сљедећу поруку Бавите се само Србима, Хрватима и Државом. И ми постојимо.
·         Нереди и анархија дијелом су и посљедица радикализације муслимана у БиХ.
·         Још се није све показало. Наредни дани ће открити нове трагове и актере.
·         Ако се Ценка офарба у плаво и оплете плетеницу око главуше, све ће ми бити јасно.