субота, 28. мај 2016.

КАМПАЊОЛА АРВ 55
ЧЕКА ДА КРЕНЕ




НИЛСКИ КОЊ
И БОСАНСКИ ЈЕЗИК

Иако сам рођем крај Босне, пишем на чистом Спречанском Језику.
Молим драге муслимане, обични живаљ, који је мени изузетно драг, као и сваки обични сиротињски живаљ, кошосамисам, да не допусте да их сарајско политичко и вјерско вођство, зајебава.
Босна је Српска Ријеч. Извор Босне је на вјековној српској земљи. То је скоро ко свињска маст. Само мало бистрија. Свуд низ Босну су српски крајеви. Озрен, Требава и то. Једино су се мало Египћани уклинили код Високог, али то је било кад су Срби славили нечији одлазак у војску па се понапијали и четири дана повраћали.
И да по таквим српским стварима, они вама иментују језик. Па то је тешка увреда. То је горе него да га назову Српским Језиком.
Сарајско Политичко и Вјерско Вођство муслимана нема добре намјере према према том муслиманском живљу а ни према Србима и Српској.
Они су, уз додатак Паравојног и Лоповског Вођства, у рату, схватили да се распад Југославије организује због тога да би они, Сарајбегови Изетбеговићи, имали Ћисту Државу. А тако су им и говорили.
Кад су капитулирали у Дејтону, приставши да се удруже са Српском Државом Република Српска, речено им је Ми ћемо то током примјене Дејтона. Унитаризовати, мислим.
Пошто је и тај пројект пропао, сада су подузели другу тактику.
Не говоре више о Унитарзацији. Сад су нашли гологузе Србе Савеза За Промјене, укључујући и Иванића, који су спремни да ходају без учкура и да се нагузе кадгод овај чибуком куцне у синију.
А користе и друга приручна средства на ПЗТ. На Привремено Заузетој Територији. Јер Насеобина Босна и Херцегивина је Хришћанско Зијемље.
Та друга приручна средства су Уставни суд гдје сједе два муслимана и троје потурица наспрам четири Хиршћанина.
Па се доноси одлука да могу свој језик звати Босански.
Још да нађу Босанце негдје.
А користе се и други реквизити. Као што је Попис.
Наивни Генералићи из Сазапа, као што је Иванић, који се сад прави будала, кад је требало гласати за њега, бјеше Добри Бошњани а кад је сад стигло на наплату, Раде ми иза леђа, ја ипак мислим, придну, чуде се што Сарај инсистира на лажираном попису кад ће, свеједно, за кратко вријеме, муслимани пријећи 50% у БиХ.
Какви глупаци. Треба им законом забранити да се баве политиком.
Не занима њих 50%+1 у БиХ. Њих занима производња муслимана у Републици Српској.
Њихов циљ је да се Српска исели, протјера, испразни. То је пројект Продужене Олује.
Тај Попис и Босански Језик треба гледати у склопу Конститутвности Свих Свуда, у склопу укидања Химне Боже Правде и Грба Републике Срске, поништења Дана Републике.
Све ово није до краја јасно ни Еснесдеу. А Сазаповцима није јасно ништа.
Они би и туђе гузице дали да њихова само привири на туту. Или да се Иванићева угујичи.
Смијешно је да турци, након толико вијекова, опет тако гузе Србе као Бакир Бег и братија Сазаповце.
Република Српска треба подузети драстичне кораке одбијања и одвраћања.
Муслим да је са Дејтонском Кооперативношћу и заједничким Европским Путем завршено. Мора одмах на сцену да ступи Хладна Дејтонска Коегзистенција и заустаљање сваког корака који има икакве везе са заједничким институцијама, пословима и ЕУ.
Док се ми јебемо са Механизмом Координације, они нам, позади, увлаче Босански Језик.
И да не заобиђем свју дневну дозу Историјскр Крволочности.
И Хрвати и муслимани говоре Српским Језиком.

А нека га зову како хоће.

петак, 27. мај 2016.

ЛОВЦИ
ШУКАЛОВЦИ
ЈЕЗДЕ
НА
ЛОКАЛНЕ СКУПШТИНЕ

Три су недостижне политичке глупости досадашњих избора у Републици Српској.
► Губитак избора од стране Добросава Ћука у Требињу. ► Компензационо позиционирање Адама Шукала на листи Демократског Народног Савеза.
► Некандиодвање Младена Босића на Предсједничким Изборима у Српској. Гдје би надмоћно побиједио.
Али пошто иду Локални избори, иде и много, небројено много, малих, ситних, задивљујућих, глупости.
ЦИК БиХ каже да се за локалне изборе пријавило Сто Субјеката. То су, дакле, Странке, Покрети и Независни.
Девет је независних кандидата за челнике општина и 280 независних кандидата за одборнике. Од тога је у Републици Српској 100.
Откуда толики број Субјеката:
► Изборни Бизнис. Систем Бирачких Одбора, Посматрача и анархијска организација избора од стране ЦИК, погодују бизнису у коме се куповином Бирачких Одбора купују гласови, односно мјеста у локалним скупштинама. Аишире. То се лако уочи. Онај ко није прошао за Начелника Општине, прошао је за Народног Посланика. Или, једна небитно небитна странка, прошли пут, добила је у Кнежеву три одборника/це.
► Зарада продајом мјеста у Бирачким Одборима. Генијални ЦИК расподијели та мјеста као да је БиХ сва божија мултетничка. Као да у свакој Пизди Матерној има једнак број чланова свих странака које постоје. Велике Странке, онда размјењују та мјеста. Шта ће ХДЗ БиХ у Фочи, говорим крајње уопштено.
То су видјели мали, ситни, лопови и мешетари, политички отпад и талог и онда су кренули у приручно формирање Странака и Покрета, за једнократно учешће на изборима. Потом мјеста у Бирачкм Одборима, која добију, и која су им непотребна јер не мисле озбиљно а и да мисле, непотребна су им јер надилазе њихову снагу и територијалност, продају великим странкама за неку добру лову.
Та мјеста у БО купују странке али аранжмане праве њихови локални лопови. Који их, онда, ако страначка организација није развијена и синхронизована, даље препродају.
► Странци Усранци и Општи Дерегулатори. Њима одговара што разнороднија локална скупштина јер се тиме смањује снага великих, републичких странака и јер се тиме ограничава законска, легална, моћ начелника општине. То доприноси општој нестабилности. А Општа Нестабилност је мајка даље и нове Дерегулације.
Који је начин борбе против овакве најезде Изборних Ликова 260 без једне нуле:
► Драстично пооштравање потписног, цензусног и финансијског улаза у изборни процес и регистар.
► Беспријекорна организација великих странака, ажурна и функционална база чланова и гласова, перманентни изборни активизам током цијелог међуизборног времена.
► Чланови Бирачких Одбора и Посматрачи, испред Великих Политичких Странака, беспријекорни у оданости, понашању и поштењу, провјерени до Деветог Кољена уназад.

► Лепеза одборничких кандидата ВПС треба да одгвара територији општине, структури занимања и структури становништва као и старосној структури. Што значи да треба да буду кандидовани из мјесних организација, само из мјесних организација и ни у ком случају изван мјесних организација.

четвртак, 26. мај 2016.

КРАЉИЦА ЛЕА, МОЈА СУСЈЕДА








ЗАЛАЗАК СУНЦА И СОЦИЈАЛИЗМА





ВАСКОВИЋ,
ДЕМОКРАТСКИ
БЕХАР
СРПСКЕ

Јер, ни у једној држави, сарајевској, београдској, загребачкој, не би могао да преживи ни неколико писајућих мјесеци.
Васковић је неоспорна Службашка Флора у Босни и Херцеговини.
Свако ко се, политички и медијски врзмао око Сребренице, имао је велике шансе да га Службе услужбе. Или је тамо послан.
Што не мора значити да се то тада догодило. Да је Васковић тада изгубио Неслужбеност. Постојале су и касније шансе. Репортер, и онај београдски педер, који је, на срећу, рано умро у том бањалучком новинарству. Па Бакир 6о Минута. Изван Сваке Разумне Сумње, Службински Пројект.
Начин на који је изведен његов препорођај из Бакировог Медијског Пушитеља, муслиманског хајкача на Српску, у тој емисији, преко сребреничке видео сторије до Првог Блогоситеља Српске, говори о школованој руци Службе. Јер, само Служба то може тако да изведе.
Која је Служба у питању.
Неколико. И оне знају за тај мултипрактик аранжман. А Васковић треба само да пази да не улази у нешто што се некој другој неће допасти. Не треба много да се чеше због тога јер и оне то пазе.
Васковић је, ономад долазио до мог Атељеа. Тражећи мене. То је у свом округу оправдао тиме да су му рекли да тамо постоје нека богатства и слично. Лично је рекао да је долазио у Дебељаке тражећи чуваркућу. Та биљка, иначе расте само у Дебељацима и у једном брдском селу у Централној Кини. Али се од много дивљих Панди не може прићи.
Долазио је по налогу Службе. Једне овдашње, ублизу.
Која је мени дојавила да тог дана не будем тамо јер друге двије службе чекају шта ће Васковић направити. А он је морао да то и сними, зато је носо фотоапарат, како би доказао да је био. Јер они њему вјерују мање него ми. Мислим, ви.
Послије су слали гласнике а онда су ме и директно тражиле. Али, Пропопосо.
Васковићеви задаци:
► Девастација српских јавних личности и институција, као дио ширег система дерегулације и губитка повјерења опште јавности у било какав систем и власт а тиме и у Републику Српску што значи да он не ради нужно за Опозицију
► Дјелатност против Републике Српске
► Пробосанска, унитаристичка дјелатност
► Кидање веза Србије и Српске
► Сатанисање СПЦ
► Миксање Лажи, Полуистина и Инсинуација а Истина кад се не могу избјећи
Све то је видљиво, у дуљем периоду, у његовим блоговима али ми је досадно да поткрепљујем и пишме фусноте.
Васковићеви извори:
► Службе. Оне преко својих мрежа прикупљају документе који су аутентични а на којима се онда развија расада Лажи и Полуистина.
► Други писци текстова. Васковић не пише све текстове који се објављују на блогу. С једне стране он, с друге стране више њих. То се види по стилу, синтагмана, апаратури мишљења и аргументима. Оне које он пише и импровизује најтеже се читају и најбесциљнији су.
► Важни Инокосници Режима.
► Шеста Колона. То су они који су у Апаратима Власти а који, из разнородних порива и разлога, континуирано раде против Власти. Код нас се о томе мало зна и нико се томе не бави па ћу једном морат ја. Зашто Увијек Ја, штореко Марио Балотели, мало бољи фудбалер од мене. Јер је пуно млађи.
► Инокосни незадовољници, жртве неправде, ситни Бизмисмени, интересџије, потплаћивачи, болесници и слично.
На графикону који је урадила једна од Служби, која га води под Еелектрични Рудолф, јасно се виде личности које су обрађиване на блогу у дугој узлазној линији и нагли пад. Испадање из тематике.
То наводи на закључак да је нека од Служби ставила примједбу или је нека друга количина противвриједности утицала на то. Васковић, кад практкује такве офшут трансакције, прецизно најављује датум сљедећег текста.
Ко су Васковићеви конзументи:
► Свјетина из владиних администрација која нема шта да ради а болесно умишљена у својој важности, памети и успјеху који самао што није. Ради се, најчешће, о полуписменим, полуобразованим и полиитчки аналфабетизованим слојевима, директним потомцима Јетрвашких Српских Гена. Јесил видла шта пише Васковић. Они по неколико десетима пута, током дана, отворе Васковићев Блог.
► Бошњачки, муслимански и федерацијски мрзитељи Српске и Срба.
► Медијски и политички посленици, новинари, уредници, посланици, који то посјећују да им не би шта промакло. И они улазе много пута током дана, нарочито у доба актулених политичких концентрација пелуди.
► Неколико хиљада припадника Служби у БиХ. У шта спадају и амбасадни и други међународни пиљавци, дрипци и домаћи узгајници ангажовани код њих.
► Дио обичног интернетског пука, међу којим има оних који траже чињенице и ставове али и оних који су Болесно Против и који лијече своје болести асоцијалности, провинције, махале, паланке и исподпросјеклука.
Колико Васковић, Човјек Таблоид, Блогоид, успијева, какви су му ефекти, које су посљедице:
► Васковић успијева колико, напримјер, успијева и Опозиција Витеза Босића. Десет година  Кокурацуладнојводи. Али, то и јесте циљ. А не да успије. Јер шта би Босић, ако би сутра дошао на власт. Усрао себе, шефа, станицу и своје налогодавце из Сарајева и међу Странцима Усранцима. Главни циљ је дугорочна ерозија НДД СФере. И ту Васковић има успјехе. Јер никог нема на нормалној националној, политичкој и друштвој страни, да критички и раално разматра питања. Већ се, напротив, појављју пандани који, тобож поништавају ту ерозију новом ерозијом истине.
► Дугорочна релативизација, поништење критерујма, скала и љествица што доводи до изједначавања у неспособности, једнако брзог испливавања способних и неспособних и текстурне расподјеле кривице и муља на све. Сви су они исти.
► Наставак девастације Срба и Српске. Које је почело и прије званичне промоције Распада СФРЈ. Такве девастације нема, и није је никад ни било, U Хрвата и код муслимана. Ту је Васковић један од малих успјешитеља. У Српској на челном мјесту, неоспорно.
► Уништавање Политичке Сцене и Политичког Мозаика Српске. Поред Беенташа, порталџија и ситних сезонских медијских опозиционара. И Шук Опозиционара.
► Промоција Лажи као равноправног члана Јавности. Види се то у ова два дана око СПЦ. Колика се количина лажи пласира. Јер, зна се да СПЦ неће демантовати неке протуве попут Васковића.
Ја се престао јављати Григорију, мислим, човјек прије двије године отишао у Америку. Васковић писао. Кадоно, није. И ником ништа. Та сатанизација СПЦ је посебна Службинска Прича. Стварни догађаји, као што је настрана и противзаконита болест једног владике, нпр, искористи се за балегање цијеле Институције и политичку дисквалификацију. У томе су Васковић и Босић, да друге не набрајам, јер их има безброј, идентични. Што значи да пишају у исту тикву и пушају истој Служби.
Повремено ће Васковић испљувати и Босића, Бореновића и Иванића. А мене нахвалити. То не треба да збуњује. То је у сврху дизања рејтинга Лажима Полуистинама и укупној дјелатности.
Улавном, Васковић није ништа бољи ни гори од укупне Јавне Сцене Републике Српске. Он је само Концентрисано Зло. Сируп. Јер ради по налогу, спецификацији, стандардима и у серијским количинама. А највећи дио осталих ради садвакосаднако.





среда, 25. мај 2016.


УЛОГА
ПРАЗНИХ СИНТАГМИ
У ПОЛИТИЧКОМ
ЖИВОТУ

Играмо се, мој четверогодишњи Унук Дале и ја, великог релија Париз – Дакар, на тепиху, уз колону тешких камиона који се с муком пробијају преко дина до јастука и камењара од лего коцкица.
Док са телевизора иде неки од дневника. Заокупљен сам техничком службом, јер ја мијењам точкове, поново качим приколице и то. Не могу да региструјем да су у питању политичке вијести. У једном тренутку, Унук Дале заустави тешки волво и рече Борбена Влада, подигнувши обрве.
Од неколико сати телевизисјког баљезгања, њему је тог дана за ухо запала само та синтагма.
Очито су то ријечи које није научио да чује.
Кажем То су чике које се исто боре да превезу камионе, као Деда Рале и Унук Дале.
Сере Вучић, серем ја.
Нит је Вучић увјерио мене, нит ја Далета.
Иако се, наизглед, ради о различитим сегментима живља, Вучићева најновија флоскула на води, Борбена Влада, једнако дјелује на радозналу претполитичку дјечију свијест и на политичку подсвијест равнодушног живља.
Вучић, мада изгледа као политкомуникациони геније, као нека врста Политичког Радована III, као најбољи ђак Врачева Пиара харвардског нивоа, показаће се као највећа Српска Мирнодопска Трагедија.
Бесцијење и безвриједност синтагми и Патетитагми а Патетитагма је патетична флоскула којом се јавност и медији могу да заокупе од 24 до 72 часа, потпуно је супротно са скупоћом и дубином коју ће платити и у коју ће упасти Србија, када се све то заврши.
Ну.
То је проблем Србије.
Додуше, коштаће и Републику Српску.
Јер, боље је имати јаку Србију која нам баш и није наклоњена, него уништену Србију која у нама види сламку спаса.
Инфлација Политичких Синтагми поуздан је показатељ Празне Васти и Магловите Моћи.
Босна и Херцеговина је то искусила на свом простору. А Република Српска и на својим леђима.
Од Уставих Промјена и Реформе Полиције, до нашијех дана.
Том опробаном канонадом, празних синтагми, Брисел и Вашингтон владају свим овим постсоцијалистичким прилудама и просторима. Задивљујућом лакоћом и несхватљивом ефикасношћу. Стране Инвестиције. Европски Пут.
Дио тог лажног знања и умијећа преузео је Вучић. И други лажни цареви и лидери Балкана. Највећи дио им је савјетован и тутнут у ум.
Они који говоре реалнијим језиком, језиком ставова и интереса, они или не пролазе, или се проглашавају криминалцима.
Политичар који користи Празне Политичке Синтагме, према свом НДД, јамствено не ради у интересу ни једног тог сегмента. Ради за интересе З&ФТ.
Политички равнодушни народ прихвата те ППС као двадесетчетверочасовне играчке. Са сазнањем да су оне заваравајуће и безначајне.
Оне, пак, играју улогу лего коцкица. Слажу се у Политичку Подсвијест и једном ће, као народни бунт, спонтан, или с вана инструментализован, букнути у неку врсту револуције.
Која ће очистити плантаже за нове насада Празних Политичких Снтагми.










уторак, 24. мај 2016.

САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ
ПОЛИТИЧКА ЈЕТРВА ЈЕ

Једна велика Џеврије.
Чиме ту титулу одузимам Александри Пандици, мада је она и сада, понекад, практикује, остављена сама у сарајској прашуми без пуно бамбуса за исхрану.
Јер остали, држе руке у џеповима, око муданаца, тактизирају, ишли би код Додика, пишкили би, какили би, чекају, имају мисије, нису од Неке Амбасаде добили упуте... Опозиција били би, без курца сватове правили би, не би својим ни глогиње по Парковима млатили, јер немају храбрости, а и немају Га, очекују да Незадовољни Народ све уради за њих. И Неку Амбасаду.
Политичка Опозиција је нешто друго од Рушилачке Опозције. Од Јогуница. Од Противника. Од Завидника. Од Издајника. Од Плаћеника.
Политичка Опозиција озбиљније размишља о НДД Сфери него Власт. Јер стоји са стране, боље види, има времена и није оптерећена тешком и непрегледном компромисном практиком.
Од Политичке Опозиције очекује се свакодневно јасан, чист и кристалан став. И о Стратегији и о дневним догађајима.
Власт може да тактизира, да увија и умотава, да свети водицу, да ситно шићари, да петља, лаже и прешућује, да чека и развлачи.
Политичка Опозиција никада не смије да буде Овца Јаловица, Станка Готованка и Мара Говедарка.
А све то је, у једноме, Савез За Промјене.
► Овца Јаловица. Деценију цијелу нит се мрчи нит се јањи. Непрестано прича о Криминалу и Корупцији а не схвата да то није Политички Програм који доноси побједу на изборима. Побједу само досноси Политички Програм. Или лаж о њему.
► Станка Готованка. Стани и сачекај све на готово.
► Мара Говедарка. Јебло ју је много више од Девет Говедара. Прво је био Педепе кад је Иванић постао Премијер. Такав политички нагуз није забиљежен у посткомунистичкој историји свих соцлагерских простора. Задњи који гузи Есдеес, јер то је Савез За Промјене, Педепе је само рупа за дугме, јесте Једна Амбасада.
У таквом стању, Савез За Промјене, Есдеес, претворио се у Политичку Јетрву. У Чангризало. Пишу писма Србији, окривљују тамошње медије, па и Вучића, вијају Патријарха, Савезују Са Суваром... Чекају и ћуте, у ствари.
Јер ништа, већ одавно, нису рекли о капиталним политичким темама које им се саме намјештају.
► Тајно усвајање Механизма Координације
► Давутоглу у Бањалуци
► Комарица и други колосијек Блајбург – Бањалука
► Пуљић
► Пробосански Попис.
Све су то биле теме за капитализацију у интересу Републике Српске. И за Опозицију. За претећи Додика и СНСД и тако узети полуге у своје руке.
Јер, Бирачи и Незадвољни Народ морају да повјерују да Републици Српској мислиш добро. Друкчије ти неће дати Власт.
А шта ради Опозиција, Сазап, Есдеес, Босић Пробосић. Ослушкују шта кажу Странци Усранци. Шта каже Амбасада. И не раде ништа да не би изгледало да се слажу са СНСД и Додиком.
Јер су, а нарочито Босић, ушли у чврст аранжман Политичке Издаје. И морају се понашати крајње прецизно.
Нема ту ни Срба, ни Опозиције. Ни Служинчади неке.

Ко да чујем Томана, док се боримо са шинама и растовима дугама.

понедељак, 23. мај 2016.

НЕМА ВИШЕ
ИСТОК И ЗАПАД,
У ЕВРОПИ
БУДИ СЕ ДЕСНИЦА
И СИРОТИЊА

Али је, неоспорно, ријеч о Националној Држави а не о идеолошким матрицама из наших Основа Марксизма и постокотобарских револуционарних времена која су могла да послуже за велике анализе све до пред крај двадесетог вијека.
Кратак преглед.
► Француска. Упорност и успон деснице Лепенизма.
► Пољска. Оштро противљење Европској Унији. Иако је то политички подвојено јер је једнако тако и још агресивније, под Нато Пактом и против Русије.
► Мађарска. Орбан против свих, само за Мађарску.
► Аустрија Норберт Хофер, десничар, пред побједом на предсједничким изборима. А и ако не побиједи, чекајући гласачке дописнице, његова надмоћ у првом кругу и педесет процената у другом, за анализе су.
► Грчка. Сириза. Сиротиња и Љевица.
Јасно је да се у свим овим земљама, тако различитим и у тако различитим условима стагнације или пропасти, не ради о идеолошким скретањима. Јер се, одавно, не може говорити о иделошким раскрсницама и страдама. Пошто су се друштва раслојила до атомизације а на њој не почивају идеологије. Идеологије почивају на тешким друштвеним подјелама. Сада је на сцени најокорјелији Финансијерски Територијализам под којим не може да дише ни сиротиња, ни средњи сталеж, са чијег се згаришта још само понегдје дими и осјећа воњ гарежа, ни припадници нове паракласе, банкара и ајтиоваца.
У свим овим земљама на сцени је протест против тог немилосрдног Финансијерског Територијализма. А за Националну Државу. И упарено очување. И Нације и Државе. Јер, једно без другог тешко може да опстане.
Избјеглички навођени напад на Европу отворио је очи и посљедњој глобалистичкој и неолибералној будали. Пошто није на сцени интернацонални и трансцивилизацијски хуманизам већ уништавање простора Европе. Након процјене да су Државе Нације довољно ослабљење, чак и једна Њемачка, и да се може приступити уништавању А И Шире.
Побројане земље су жртве тог дугог процеса уништења. Можда Аустрија најмање. Али не треба заборавити да национална самосвјесност и оријентација у Аустрији није нимало наивна иако није транспарентна. Али, пробајте тамо рећи да су то Нијемци, наивним аргументом да говоре Њемачким.
Успон тих разнородних десних или лијевих покрета Политичке Свијести Нација, наступио је усљед краха старе окоштале Љевице, Европске Социјалдемократије, која се као Курветина подала З&ФТ-у, краха лажнодесног Хришћанства у Геополитици и краха Цивилизацијске Традиције Европе. То је ујединило католичке Пољаке и сиротињске Грке.
Из тога свако ко је мали, ко је под шапом или се шапа покушава инсталирати над њим, треба да извуче поруке и подуке.
Овај вијек ће бити вијек борбе за Државу Нацију.
За нас то практично значи исправност Политике Самосталности Српске и немоућност опстанка вишенационалних парадржавуљака, каква је БиХ.
Зато подржавам Хофера. Без обзира што Предсједник Аустрије нема политичку важност предсједника америке.


недеља, 22. мај 2016.

МИНИЈАТУРЕ














МАЦА ЧУВАРИЦА МОЈА

ИСТОРИЈСКИ АПСУРД.
САМО СРБЕ
ПОЗИВАЈУ НА
ЗАЈЕДНИЧКИ ЖИВОТ.

А Срби будале. Па се одазивају а и сами упињу. И тако неколико Ратова.
Врхбосански Надбискуп, Кардинал Пуљић, устао је у одбрану Фрање Блајбуршког, Комарице, након његовог халуцинантног фашистичког успоређивања Бањалуке и Блајбурга. Чиме је не само опљувао Бањалуку већ облатио и Хрвате Бањалуке, који су отишли или протјерани, да су злочинци и колаборационисти, као и они што су стријељани на Блајбургу.
Ну.
Попови, кад се петљају у Политику, не добије се запетљај цријева, као кад то раде љекари. Добије се запетљај Историје.
Приглупи Политички Комарица правдао се тезом да је нападао политичаре Српске а не Бањалуку а Врхпуљић то још ласерује на Додика. Зрео је у Савез За Промјене.
Јебо га Додик у дупе.
Што је точно рекао Врхпуљић.
► Додик бјежи од истине о страдању Хрвата на подручју тог ентитета.
► Хрватски политичари никада нису на озбиљан начин отворили питање повратка Хрвата у Републику Српску.
► Недопустиве су Пријетње.
► Десетљећима им се пријечи повратак.
► Позива да Бањалука буде мјесто заједничког живљења.
► Бањалука, мјесто гдје ће се иправити ратне неправде нанесене Хрватима.
Прва ставка. Истина о страдању Хрвата бањалучког и цијелог подручја Српске је непромјењива истина и од ње нико не бјежи јер је очита. Које је нинансе, да ли је то страдање, изгон или одлазак, о томе се дају писати повијести, хисторије и историје.
Непобитно је да је судбина Хрвата на српским подручјима, ма гдје то било, запечаћена оног тренутка када су Ватикан и Њемачка признале Државу Хрватску која је тим чином почела истребљење Срба из Хрватске. Хрвати су тада међу Србима изгубили сваку шансу. Као и за повратак, након олујисања Срба из Хрватске.
Друга ставка. Због свега тог, немогуће је озбиљно отворити питање повратка Хрвата. Нека га отвори Пуљићева црква, ако је то у могућству.
Трећа ставка. Нисам евидентирао да неко некоме овдје пријети. Додик је веома благо, за моје стандарде, говорио о Комарица Испадица.
Четврта ставка. Нико не пријечи повратак Хрвата. Већ се Срби, овдје истјерују из легално замијењених кућа и имања са Хрватима. Пуљић, гледе тога, Претјерано Сере.
Пета и Шеста ставка. Има она пјесма Масима Савића ...ал за љубав касно је.
Бањалука и Република Српска је, без ријечи, има година, угостила Папу који је дошао да запишава територију католичанства. На само два километра од Дракулића гдје су Усташе, уз саслужење католичког Фра, за једно јутро побиле, без испаљеног метка, више од 2.300 Срба.
Сад видим да је јавно требало тражити да се Папа огради од тога или да не долази.
Представитељи Католичке Цркве у Бањалуци, као и врхбосански, као и они на Дрини, ако их има, као и они у региону Пребиловаца, јер Пребиловци нису једнина, на једном мјесту, немају никакав кредибилитет да говоре о односу Срба према Хрватима. У ратовим Браства и Јединства. Јер су они саучесници рушења тог заједничког живота и тог братства и јединства. На обични Пук, Живаљ, требали су раније мислити а не сада оптуживати Политичко Вођство Српске. Јер је то ријалитистичка, таблоидна чињеница преко које се могу мало додврити Сарају и Међународној Заједници. И ништа више.
Република Српска мора да им каже, мада то не може рећи званична политика, јавно, да нема разговора док се Католичка Врхбосанска Црква не огради од Градине, Дракулића, Пребиловаца и осталих фашистичких истребљења.

Кад већ потежу Заједнички Живот.