четвртак, 26. мај 2016.

ВАСКОВИЋ,
ДЕМОКРАТСКИ
БЕХАР
СРПСКЕ

Јер, ни у једној држави, сарајевској, београдској, загребачкој, не би могао да преживи ни неколико писајућих мјесеци.
Васковић је неоспорна Службашка Флора у Босни и Херцеговини.
Свако ко се, политички и медијски врзмао око Сребренице, имао је велике шансе да га Службе услужбе. Или је тамо послан.
Што не мора значити да се то тада догодило. Да је Васковић тада изгубио Неслужбеност. Постојале су и касније шансе. Репортер, и онај београдски педер, који је, на срећу, рано умро у том бањалучком новинарству. Па Бакир 6о Минута. Изван Сваке Разумне Сумње, Службински Пројект.
Начин на који је изведен његов препорођај из Бакировог Медијског Пушитеља, муслиманског хајкача на Српску, у тој емисији, преко сребреничке видео сторије до Првог Блогоситеља Српске, говори о школованој руци Службе. Јер, само Служба то може тако да изведе.
Која је Служба у питању.
Неколико. И оне знају за тај мултипрактик аранжман. А Васковић треба само да пази да не улази у нешто што се некој другој неће допасти. Не треба много да се чеше због тога јер и оне то пазе.
Васковић је, ономад долазио до мог Атељеа. Тражећи мене. То је у свом округу оправдао тиме да су му рекли да тамо постоје нека богатства и слично. Лично је рекао да је долазио у Дебељаке тражећи чуваркућу. Та биљка, иначе расте само у Дебељацима и у једном брдском селу у Централној Кини. Али се од много дивљих Панди не може прићи.
Долазио је по налогу Службе. Једне овдашње, ублизу.
Која је мени дојавила да тог дана не будем тамо јер друге двије службе чекају шта ће Васковић направити. А он је морао да то и сними, зато је носо фотоапарат, како би доказао да је био. Јер они њему вјерују мање него ми. Мислим, ви.
Послије су слали гласнике а онда су ме и директно тражиле. Али, Пропопосо.
Васковићеви задаци:
► Девастација српских јавних личности и институција, као дио ширег система дерегулације и губитка повјерења опште јавности у било какав систем и власт а тиме и у Републику Српску што значи да он не ради нужно за Опозицију
► Дјелатност против Републике Српске
► Пробосанска, унитаристичка дјелатност
► Кидање веза Србије и Српске
► Сатанисање СПЦ
► Миксање Лажи, Полуистина и Инсинуација а Истина кад се не могу избјећи
Све то је видљиво, у дуљем периоду, у његовим блоговима али ми је досадно да поткрепљујем и пишме фусноте.
Васковићеви извори:
► Службе. Оне преко својих мрежа прикупљају документе који су аутентични а на којима се онда развија расада Лажи и Полуистина.
► Други писци текстова. Васковић не пише све текстове који се објављују на блогу. С једне стране он, с друге стране више њих. То се види по стилу, синтагмана, апаратури мишљења и аргументима. Оне које он пише и импровизује најтеже се читају и најбесциљнији су.
► Важни Инокосници Режима.
► Шеста Колона. То су они који су у Апаратима Власти а који, из разнородних порива и разлога, континуирано раде против Власти. Код нас се о томе мало зна и нико се томе не бави па ћу једном морат ја. Зашто Увијек Ја, штореко Марио Балотели, мало бољи фудбалер од мене. Јер је пуно млађи.
► Инокосни незадовољници, жртве неправде, ситни Бизмисмени, интересџије, потплаћивачи, болесници и слично.
На графикону који је урадила једна од Служби, која га води под Еелектрични Рудолф, јасно се виде личности које су обрађиване на блогу у дугој узлазној линији и нагли пад. Испадање из тематике.
То наводи на закључак да је нека од Служби ставила примједбу или је нека друга количина противвриједности утицала на то. Васковић, кад практкује такве офшут трансакције, прецизно најављује датум сљедећег текста.
Ко су Васковићеви конзументи:
► Свјетина из владиних администрација која нема шта да ради а болесно умишљена у својој важности, памети и успјеху који самао што није. Ради се, најчешће, о полуписменим, полуобразованим и полиитчки аналфабетизованим слојевима, директним потомцима Јетрвашких Српских Гена. Јесил видла шта пише Васковић. Они по неколико десетима пута, током дана, отворе Васковићев Блог.
► Бошњачки, муслимански и федерацијски мрзитељи Српске и Срба.
► Медијски и политички посленици, новинари, уредници, посланици, који то посјећују да им не би шта промакло. И они улазе много пута током дана, нарочито у доба актулених политичких концентрација пелуди.
► Неколико хиљада припадника Служби у БиХ. У шта спадају и амбасадни и други међународни пиљавци, дрипци и домаћи узгајници ангажовани код њих.
► Дио обичног интернетског пука, међу којим има оних који траже чињенице и ставове али и оних који су Болесно Против и који лијече своје болести асоцијалности, провинције, махале, паланке и исподпросјеклука.
Колико Васковић, Човјек Таблоид, Блогоид, успијева, какви су му ефекти, које су посљедице:
► Васковић успијева колико, напримјер, успијева и Опозиција Витеза Босића. Десет година  Кокурацуладнојводи. Али, то и јесте циљ. А не да успије. Јер шта би Босић, ако би сутра дошао на власт. Усрао себе, шефа, станицу и своје налогодавце из Сарајева и међу Странцима Усранцима. Главни циљ је дугорочна ерозија НДД СФере. И ту Васковић има успјехе. Јер никог нема на нормалној националној, политичкој и друштвој страни, да критички и раално разматра питања. Већ се, напротив, појављју пандани који, тобож поништавају ту ерозију новом ерозијом истине.
► Дугорочна релативизација, поништење критерујма, скала и љествица што доводи до изједначавања у неспособности, једнако брзог испливавања способних и неспособних и текстурне расподјеле кривице и муља на све. Сви су они исти.
► Наставак девастације Срба и Српске. Које је почело и прије званичне промоције Распада СФРЈ. Такве девастације нема, и није је никад ни било, U Хрвата и код муслимана. Ту је Васковић један од малих успјешитеља. У Српској на челном мјесту, неоспорно.
► Уништавање Политичке Сцене и Политичког Мозаика Српске. Поред Беенташа, порталџија и ситних сезонских медијских опозиционара. И Шук Опозиционара.
► Промоција Лажи као равноправног члана Јавности. Види се то у ова два дана око СПЦ. Колика се количина лажи пласира. Јер, зна се да СПЦ неће демантовати неке протуве попут Васковића.
Ја се престао јављати Григорију, мислим, човјек прије двије године отишао у Америку. Васковић писао. Кадоно, није. И ником ништа. Та сатанизација СПЦ је посебна Службинска Прича. Стварни догађаји, као што је настрана и противзаконита болест једног владике, нпр, искористи се за балегање цијеле Институције и политичку дисквалификацију. У томе су Васковић и Босић, да друге не набрајам, јер их има безброј, идентични. Што значи да пишају у исту тикву и пушају истој Служби.
Повремено ће Васковић испљувати и Босића, Бореновића и Иванића. А мене нахвалити. То не треба да збуњује. То је у сврху дизања рејтинга Лажима Полуистинама и укупној дјелатности.
Улавном, Васковић није ништа бољи ни гори од укупне Јавне Сцене Републике Српске. Он је само Концентрисано Зло. Сируп. Јер ради по налогу, спецификацији, стандардима и у серијским количинама. А највећи дио осталих ради садвакосаднако.