субота, 19. август 2017.

АНТИСРПСКИ
ЛОГОР НАТО ПАКТ

Не само због тога што је, током ратова у БиХ, бомбардовао Србе и Републику Српску. Нити због тога што је бомбардовао СРЈ, односно Србију.
У свакој Републици, односно Држави, гдје постоје Срби, Нато Пакт је на страни оног другог а против Срба. И у свим одлукама и преломима, све до поклапања, или приступа земље Нато Пакту, Србе се не пита, не уважава и отворено се игноришу њихова противљења.
У Хрватској је то претходно урађено, пошто је Нато, практично, организовао Олују.
У Босни и Херцеговини све се чини да се Српска и Срби потпуно заобиђу како у процесу Еуроинтеграција, које су припремна процедура за Натоклеп, до отимања територије што може изазвати и Рат у БиХ.
У Македонији је уз елиминацију и игнорисање ВМРО Македонаца у пакет ушао и малобројни српски корпус.
У Црној Гори Срби су игнорисани на најбезобзирнији мирнодопски начин.
Када се томе приброје посљедице Распада СФРЈ, које су свима, и онима који не знају шта је то, дале Државу, а Срби су елиминисани са својих подручја Бивше Југославије, осим само Републике Српске коју су окружили Аждајама, јасно је да је и Распад СФРЈ организован ради уништења Срба. Само хрватске, муслиманске и шиптарске будале, мисле да је организован да би они имали Државу.
Процес Поднатовљења, наставак је унишптења Срба.
Зато Руководство Србије мора да се заустави. Вучић, прије свега. Јер води Србе директно на Кланицу.
Ово није никакво питање неутралности, интеграција, Запада, Вебера и Пичкематерне, тржишта и Европе.
Ово је питање уласка у Нато Логор за Србе.

петак, 18. август 2017.

БУСУЛАЏИЋ ЈЕ
СЛУЖБЕНИК
АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ
У САРАЈЕВУ

Немојте се правити Будале кад видите да вас Будале користе.
Америчка Амбасада у Сарајеву издала је ћаге да је изненађена и увређена чињеницом да је Сарајевски Кантон, једна упичкуматерничка мултиетничка средина, име неке школе дала неком Феслији Бусулаџићу који се, ономад, одушевљавао Хитлером.
Не разумијем. Шта је спорно. Сво Сарајево, испод Фесевића, тада се одушевљавало Хитлером.
Спорно је, међутоа, нешто друго.
Америчка Амбасада редовно подржава све одлуке Уставног Суда БиХ. Које су редовно против Републике Српске.
Ам Амб редовно подржава све што ради Држава БиХ. Иако Држава БиХ не постоји. А није јасно како неко из Сарајева може бити Држава БиХ. Којег такође редовно подржавају.
Та сљепићка политика против Срба, коју води Америчка Амбасада Сарајево, а коју маскира борбом против Додика, сљедствено производи такве подршке Унитарном Сарајеву, Муслиманском Сарајеву, онима који су за укидање Ентитета, односо рушење Дејтонског Споразума, па и Уставном Суду БиХ који све што ради ради против Срба.
Њихова саопћидба о томе да су изненађени Бусулаџићем, трагична је.
Ако не знају да је Алија био Ханџарлија, да је Сарајево отпремило Воз Срба у Јасеновац, да је Хитлеру на поклон однијело плочу са Гаврловим именом, ако дакле не зна колико су муслимани, њихово политичко и вјерско вођство, били блиски Нацистима, Усташама и онима који проводе Силу над Србима, као што је проводила и проводи и њихова Земља, САД, онда би требали знати да је посве логично да се Сарајево осјетило позваним да ревитализује Хитлеровца Бусулаџића.
И још ће их наћи, не брините.
Да будем јасан.
Подршка Америчке Амбасаде Сарајеву, у борби против Срба и Српске, законито рађа Фашизам у Сарајеву.


четвртак, 17. август 2017.

ТАНАК ЈЕ ФРОНТ
ПРОТИВ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
И ОНА САД ТРЕБА
ДА СЕ ТРГНЕ

И сад је најбоље вријеме да се изваде муданца Опозицији. Јер немају снаге ни да шкикну.
Све што опозиција ради, у сваком нападу на Српску, од Пописа до Великог Жепа, јесте да напада на СНСД и на њиховог омиљеног Додика.
Фронт против Републике Српске драстично је отањио.
На њему су Бакир Изетбеговић, са Тацна Главом, у односу на уобичајено стандардизовану прву уградњу, Лонац Главу. У политичком смислу.
На њему је Пицко Инцко. Чије изјаве имају валидност као и моје за Фену.
На њему је Уставни Суд БиХ који је преузео улогу Кљакавог Охаера. С тим што је Охаер, у златно Ешдауново доба, наметао Законе а Суд сада  само омета Републику Српску.
На њему је превелика и неоубичајена кооперативност Вучићеве Србије према Приштини.
На њему је Савез За Промјене.
Брисел се олињао до те мјере да и Могеринијева више не долази. Можда ће бити још какво лизало типа Транспортна Заједница.
Нато Пакт се самозадовољава у Црној Гори а у БиХ чека да Бакир и Сарај Чадор за њега обаве посао. За кога је Бакир обављао посао...
Реално, најјачи на том фронту је Кооперант Вучић.
Његова теза да Срби и Шиптари треба да се помире, побратиме и међусобно признају и да остаје још само однос Срба и Бошњака, при чему он, кад каже Срби мисли на себе а не на нас, код мене леди крв у венама.
Његова пренапућена сарадња са Сарајевом може да кошта Српску. Унаточ томе што га Синба Кир игнорише. Што само повећава опасност. Јер Вучић је незрели политичар који, што га више понижаваш и одбијаш, он ти, све нижи и нижи, трчи ко стршљен на трулу крушку.
У таквом стању Фронта Против Српске, Српска треба да се драстично тргне. На фронтовима односа према Федерацији. Сарајево, као Власт Босне, треба поптуно игнорисати.
Према ЕУИнтеграцијама. Захтијевати Партнерски Третман и однос.
Према НАТО Пакту. Обзнанити да претходни потези у БиХ, немају више подршку и валидност у Републици Српској. И да сарадња са Натом не може да се практикује кроз насиље Сарајева према Српској.
Тада ће и Вучић морати да смањи своје доживљаје Бошњака и Сарајева.
Иначе ће умислити да је Сарајево Приштина. И да му све треба дати.
Република Српска може своју позицију ојачати само на тај начин. Никаквом кооперативношћу , компромисом и колаборацијом. Та Три К увијек значе 1К. Али отпозади.



среда, 16. август 2017.

АНАРХИЈА
УСТАВНОГ СУДА
БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Уставни Уд БиХ није прихватио Апелацију Републике Српске чиме је оснажио пресуду да се територија Републике Српске у рејону Велики Жеп књижи на БиХ.
Може да се поднесе да у свијету нема Државе каква је БиХ. Али да њене институције раде оно што се нигдје у свијету не ради, то је изузетан пих.
Неколико чињеница је битно.
● БиХ није Држава
● БиХ нема своју имовину
● Одбрана није надлежност БиХ
● Суд БиХ није надлежан за те правне радње. И нико у БиХ није надлежан.
● Темељни посао Уставног Суда БиХ је рушење Устава БиХ, односно Дејтонског Споразума.
Уставни Суд БиХ од почетка свога ударничког рада у послу ове задње ставке, користи Лопату Алије Сиротановића.
Странци Усранци који форсирају овакву дјелатност Уставног Суда, знају шта раде.
На тај, „званичан“ и „уставан“, начин стварају се тензије у БиХ. Међунационалне тензије су најбољи начин управљања овом Насеобином.
Уз то, стварају се подјеле, по ентитетској и по међунационалној линији. А висока температура подјела погодна је за многа рјешења. Краткорочна, средњорочна па и дугорочна.
Сарајци Босанци, којима оваква дјелатност Уставног Суда личи на стварање њихове Државе Босне, не знају шта раде.
Анархија Уставног Суда БиХ није анархија било које друге заједничке институције. Као што је Савјет Министара, нпр.
То је Темељна Анархија.
Она руши Босну и Херцеговину.
Сарајци Босанци, Бошњачки Политички Круг, да мисли добро Држави БиХ, и да о БиХ мисли као о Држави, требао би бити против овакве Анархије Уставног Суда.
Ну. Они су за ту Анархију јер у томе виде инструмент уништења Републике Српске и елиминације Срба са простора БиХ.
Република Српска искључиво тако треба гледати на Уставни Суд БиХ.
А не као на обичног кршиоца Устава.

уторак, 15. август 2017.

НОВА УЛОГА МЕДИЈА
-      УБИЈАЊЕ ЖИВЕ СИЛЕ
ОСИРОМАШЕНИМ ТЕМАМА

Готово је незамисливо да је Комунизам, Социјализам, и на крају Самоуправни Социјализам, беспријекорно владао Медијима, користећи и очигледне и грубе али у много већој мјери, софистициране механизме система и систематичности, са много већом друштвеном, државном и националном користи него што је то случај данас, у залуталој и лажној Демократији.
И да је људима, данас, под таквим Медијима, угодније него некад.
Шта је то у Људском Бићу што га вуче Медијском Главићу.
Дабоме. Медији нису Првооптужени.
Али јесу Првонагужени.
Оне које је инсталирала залутала и лажна Демократија, Медији само даље копирају, лажирају и прононсирају. И тако постају сукривци или кривци за суноврат Јавности и Колективне Свијести цијеле НДД Сфере.
Као што Медији не могу да се отргну из тог загрљаја тако се Политикоиди Лажне Демократије, разни Мектићи, Јуске, Вукоте, Станићи... не могу да се издигну изнад врзиног кола Лажних Тема Демократије.
Данас је Мектић имао Конференцију За Медије. Колико сам прелетио, свађао се са неким женама из правосуђа. То је по хиљадити пут.
Та КЗМ узорак је за ширу социолошко-политиколошку анализу јавног одлагалишта сваког Политичког Простора на подручју бивше Југославије.
Само у Лудници неки Мектић може да се, из неког угла смрдљиве собе, свађа са Правосудницама. И цијелој Лудници држи предавања о томе шта је пријетња не фејсбуку а шта је полицијска заштита.
Мектића је, нажалост више него Медија. А Медија више него Мектића.
Та два ешалона уништавају све пред собом и испод тог ваљка нико се неће извући.
Јер. Јавност је та која поставља љествицу рекорда и рејтинга. И спрам ње се валоризује сваки Јавносник, свако онај ко покуша нешто да каже. Па је већ сада извјесно да више нико и не жели да говори о нечему што је нормално, или што је предлоговно, што је промисливо.
Пошто је извјесно а ће ударити у Зид Игноранције.
Или ће га, ако буде среће, убацити у бубањ са Мектићима.
Дијагноза Маршала Маклуана, од прије пола стољећа, да је свијет, уз нове, телевизијске, Медије, постао Глобано Село, данас је значајно трансформисана.
Он је, врло брзо, постао Глобално Сијело.
А данас је то Глобални Сокак.

понедељак, 14. август 2017.

МОЋ ДРЖАВЕ
ЈАЧА ИЛИ ДЕФОРМИШЕ
ИДЕОЛОГИЈУ

Без жеље да улазим у теоретска и практична питања Идеологије Данас, рећи ћу само да класично капиталистичко раслојавање друштва, у једном времену, резултује настанком Идеологија као основа Политичке Артикулације, док у каснијим фазама, које су законите, када друштва постану измужена, бескласна, и конгломератизована, наступа Крај Идеологија.
Тада се под Идеологијама почиње сматрати и оно што не спада у тај лепезаријум. Национализам. Тероризам. Неолиберализам.
Упоредо са фазом Раслојавања Друштва, раста и раздвајања Класа, дакле, јача и Држава.
То је природан процес, не као капиталистички продукт или жеља, већ као услов опстанка раслојених Класа на једном мјесту. Што је потребно за даљи успон Капитализма и Тржишта.
Када Капитализам и Капитал посве исциједе Класно Друштво, Класе почињу да одумиру. Држава почиње да им, Капиталистима, смета. Стога наступа процес деетатизације који се прикрива Интеграцијама, Глобализацијама, Цивилним Друштвима. Нил Фергусон у истоименој књизи говори о Великој Дегенерацији.
Ја, пак, тај процес називам Дерегулација Државе.
Та два процеса, нестанак Класа и Дерегулација, неодложно утичу на основу и потку Политичких Странака.
Многе од њих, у малим државама, а то су све осим уског језгра ЕУ, изгубе своје компасе у томе кога заступају и коме се обраћају.
Такве странке одумиру. Што није нарочито штетно. Али јесте погубно то што није остављена могућност стварања нових.
Данас, на српском политичком простору, који се не разликује од сталих отпадних земаља ЕУ, и оних у околини којима повремено показују лизала Еиунтеграција, једина Идеологија која је реална, као основа за Велику Политичку Странку, јесте Социјални Савез.
Уз ограду да то, по пријашњим мјерилима не може да буде Идеологија. Али може да буде Потреба.
Социјални Савез мора да заступа најшире слојеве дегенрисаног и дерегулисаног, раздржављеног живља. И да му, уз то, нуди Рационални Национализам и Нови Успон Државе.
А када се поново успостави Национална Држава, многи од тих крутих путоказа неће више требати или неће бити тако чврсто усмјерени.
Стога је умијеће сваке Велике Српске Странке, да се прилагоди новом времену, данас ствар Опстанка Нације.
Морају се стварати јаке Политичке Странке Социјалног Савеза и Националног Опстанка Државе.
Да се не би стварале лоше Вође. Недорасле било чему.
БАРСА НЕМА ТИМ
ЗА ТИКАТАКУ
АЛИ НЕ ТРЕБА НА СИЛУ
ДА ТРАЖИ НОВУ ИГРУ

Нарцисоидна и осиона вертикала Рамос – Роналдо, окосница је колективне свијести тима Реала.
Као што је то некад била Барсина вертикала Пујол – Чави.
Та Реалова вертикала даје ритам тиму, све до вољних компоненти.
Барса нема такву вертикалу. Нема чак ни ону ранију.
Меси је психолошки остао на времену Ла Масије. Једноставно је такав карактер. Док је Роналдо драстично далеко отишао на свом путу карактера, откако је кренуо из Јунајтеда.
Не кажем да је то добар пут, али, такав је. Он доноси резултате али и самопонижења.
Барси није проблем одлазак Нејмара.
Проблем је одласка Чавија.
Њена утјеха не може бити да ће Реал проћи много горе када оду Рамос и Роналдо.
Њена грешка је што је формацијски задржала исто посједање терена а почела да одустаје од класичне Тикатаке.
Тако је дошла у ситуацију да форсира игру кроз Зону Пенала, оштрим и ризичним лоптама у стршљеник бункера. А да су јој бекови отишли на крила и висе беспотребни.
То умножава грешке упријему и предаји. И богомдано је за контре.
Зато се догодило да је Пике крив за два гола. Оба пута тамо је требао бити и бек а Пике да чека улогу коректора, односно да удваја.
Нисам видио поред кога је Асенсио шутирао. Што је такође недопустиво.
Нарочито се против Реала не може играти тако ризично, због контри.
Одлазак вертикале Пујол – Чави гарниран је промјенама тренера од којих ни један није био дорастао Барсиној Игри.
Месију се мора наћи одговарајућа улога. Не нова, јер је он у годинама када то више није могуће. Дакле, не смије се драстично мијењати његова позиција. Али треба рачунати да и његова моторика слаби. Имао је слабу реакцију на два оштра центаршута. Дриблинзи нису више савршени.
И Роналдова моторика слаби. Стога је он ушао у боди билдинг и синоћ то показивао. Сталном тензијом мишићних склопова настоји да то надомјести. Јер и његови дриблинзи више нису ефикасни. Али, ако га се пусти да онако шутира мало искоса, десном, обавиће посао.
Ове сезоне Барселона ће опет бити неубједљива да би била на свом уобичајеном нивоу. Ако буде појачања, то ће однијети још један дио времена.
А што се тиче Нејмара, беспотребно је изгубила вријеме у трци за њим, а запоставила Ла Масију.
Једина утјеха јој је 222 милиона. Али тренутна.

недеља, 13. август 2017.

ЉУТЕ ПАПРИЧИЦЕ

























КОМАРАЦ 21. ВИЈЕКА

















СЕКС ПОШТОМ
И НЕМИРИ

Јуче завршим нашкработину о Слободним Звијерцима Опозиције у Српској. Мало их похвалим. Иначе сам их требао назвати Слободни Слијепци.
А они ме данас потврде.
Мислим, усеру и шефа и станицу.
Миладин Станић, народни посланик СДС.
У старом српском гласилу, порталу Вијести.мајаба. има велики интервју са насловом И немири су начин рушења ненародне власти у Републици Српској.
Мора да је читао оно старо издање Андрића Ex ponto, Nemiri.
Звао ме Обама, баш кад сам прочитао текст.
Имаш ли, Рајане, кога да ми препоручиш против Трампа.
Имам, брате Барак Клинтоне. Имам Миладина Станића. Тај ће да вам сруши Нонпиплтрамп, садпасад.
Шта ти је Нонпипл. Јебем те глупа. Ненародни Режим. Јеееес. Јој што је то добро.
Дакле. Које овце Миладинка шиша.
Миладин је једна од нових звијезда Савеза За Промјене. Односно, Остатака Есдееса. Он рјешава све те свјетске ствари. Што пропусти Старина Црнадак, то дочека Дели Миладине.
Лавров је рекао Путину Враћај онај дуг БиХ, немој да нам Миладин сједне заврат. Сејчас, сејчас, јоој, Миладин.
Сада се, у старом Есдеесовом обичају, платформи и лажи, познатој као Мој Народ, која је покриће за издају крајишких општина, пљачку цигле на Палама, пљачку банака, шверц свиме и свачим, слање Војске Републике Српске, и студената на Бихаћ, да гину тамо гдје не треба, личне промоције и каријере без покрића, поново позива Народ у Немире.
Народ, дабоме, у ниском старту, чека по живицима и шикарама. Само позив Станића или Вукоте.
Миладин Станић, провинцијални пицопевац, политички идол Стрине енд Ујне, политички је натуршчик.
Такви су добри, чак и у парламентима. У локалним ресторанима. Па, кад имају какав бизнис, да дају коју пару за општу ствар. А ти мени оно с гласовима.
Али за било какву ширу ствар, као што је Власт, промјена власти, Избори... нису ни за Пијацу Уторком.
Позивати на Немире у Српској, данас, када је Власт поптуно стабилна, а и што није стабилна, Опозиција је Укурцу, када се демократија у тешким подсрајским и подамбасадним условима, усталила, како преко Локалних тако и преко Општих Избора, када Крвижедно Сарајево само чека било какву упалу на ткиву Српске, па да Себија дијагностикује Галопирајућу Сушицу Ереса, може да значи само двије ствари.
Да си Будала. Или да ти је обећано плаћање и организовање Немира.
Друга чињеница, која открива спој те двије ствари, јесте Ненародни Режим.
Та синтагма им је сугерисана из Сорош Кухиње.
Ненародни Режим је прошао изборе, сваки пут уназад деценије и више.
Употребом Синтагме Ненародни Режим, Станић, Есдеес и Сазап, понижавају Србе Бираче.
Да им објашњавам да је то политички нетачно, немам воље.
Али могу помоћи. Ако Станић упути позив да Народ дође на Немире, спреман сам га објавити и ја овдје. Помоћи ћу да се раскрчи неки велики трг за Немире. Донијећу им и канистер воде.
Не постоји Народ који ће се Станићу или Вукоти, одазвати на Немире.