субота, 2. април 2016.

 ЗЛАТНО ГРУМЕЊЕ

 СТАРИ ЋУП

 ДЈЕЧАК

 МОЈИ ТУЖНИ ДРУГАРИ

 УСПЕНИЈЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

ДЈЕВОЈКА
СПУШТА СЕ ЗАСТОР
НА ГЛАВНУ ПРЕДСТАВУ
САРАЈЕВСКОГ МЕС-а,
ИГРУ ГЕНОЦИДА

Коликогод је Хаг, посљедњих година, потпуно потврдио да је то Политички Пројект настао заједно са планом Рушења СФРЈ и одлуком да се за то окриве Срби, он је своју улогу обавио.
На Србе је бачено блато.
Пројект је сада у преломној фази. Да се то Блато искористи за подвођење Србије и Срба под упишане и усране сукње ЕУ и НАТО Пакта. Република Српска би, тада, једноставно отпала, као увенули пуп.
Сарај, пак, Политичко Сарајево, Декларацијски Исламоторијум, Војно Крило СДА, Вјерско Вођство и Кримциркл, нису најбоље искористили такву поклоњену ситуацију.
Из разлога што се тешко искориштавају Поклоњене Ситуације, што за то треба Политички Програм и што то захтијева подршку Националног Колективитета.
Тај Пројект Сарај Унитаризације је, у ствари, само много увећан Савез За Промјене.
Оба Пројека су на истим основама, из исте Ганглијарнице, и за исту, краткоисторијску једнократну употребу.
Као што је главни адут Савеза За Промјене Драган Рута Мектић, тако је и главни адут Сарај Унитаризма Бакир Изетбеговић.
То су потпуно исти политички ликови.
Некомпететни, смијешни, лажни.
Сарајски Унитаризам, у недостатку Политичког Програма, дочепао се Геноцида у Сребреници, такође поклоњеног, надуваног и лажног Пројекта.
И све снаге и надања лоцирао на ту тачку.
Хашке пресуде, потуно нечињеничне, некоординиране, политизоване, пољуљале су било какву основу за проналажење реланости Геноцида и зауставиле његово тићење по Босни и Херцеговини. Иначе би Сарај Бакир Конгломераторијум, за који мјесец прогласио и Геноцид U Мостару.
Али, једну ствар сам превидио.
Смијешни Вучићев игроказ у Сребреници, којег је Иво Андрић описао у својој приповијести Аска и Патриоти, ставила је тачку на Сарајевску Малу и Есперименталну Унитароидну Сцену и њену главну представу Игра Геноцида.
Цијели свијет је видио дивљачко политичко прмитивно искориштавање Жртава Сребренице и оних који су довежени да их се ту укопа иако немају никакве везе са локацијом.
То је једна од најважнијих посљедица Вучићевог Самокаменовања. Поред понижења Срба, Србије и њега самога.
Сарајево од тада губи компас.
Сада се у одбрану Геноцида укључују сарајски маргимарги маргиналци.
И панично се скупља Српски Отпад да им у томе помогне. Дивјаци, Пухалетине, Ната Канда свиратељке курцу, Митрополит Михајло из .ме. Интервју Митропилита Михајла.ме треба посебно анализирати као образац употребе вјерског богослужбеника у нарученом, издресираном и понижавајућем спектру ставова који су потпуно неспјиви са нормалним садржајем људске главе а камо ли са неким ко би морао да убе ученији и умнији од тих поствиних глава.
Чудна братија, саздана на љубави према властитим џелатима и мржњи лозе од које је потекла, саздана на вјечној планетарној људској болести да у нечему буде важан, па макар и по прљавштини и смраду којим заудара.
Тај крах Игре Геноцида, анализирам и надам се, приближава нас Подјели БиХ.
Која нужно не мора да буде уз пјесму Ој Мултови, јел вам жао, жао.
Ако Сарај буде имао памети, као што је досад уопште није имао, Подјела може да се обави и у оквиру БиХ чије границе би остале на географским картама.
ЖЕНА И СКУЛПТУРА

 РАШИРЕНЕ РУКЕ ЉЕПОТЕ

 ЦРНА МАЦА

 РАНА У ОКУ И РАНА У ДУШИ

 ЖЕНА И ЦРНА ЛОБАЊА

а сад
МОЈЕ МАГНОЛИЈЕ








петак, 1. април 2016.

СРПСКА СМРТ
СРЂАН ПУХАЛО

Са сваким Народом, путује и његова Смрт. Она дијели добро и зло са својим Народом. Пролази кроз ратове, кроз пашњаке, кроз плодине и родине, нариче на гробљима. Она је дио околине сваког Народа.
Ако је природна и добра, смрт одводи појединце, оне који долазе на ред, оне чија нога више не може да стигне пут, оне којима се чини да је пут нешто убрзао па се више немере.
Ако, пак, Смрт, оболи, извитопери се, не ажурира се, она се увуче у Народ и захвати Живе Појединце. Па их врбује као нека вјерска секта или илегална комунистичка партија. Усмјерава их да смртују, смрдују и сврдлују. А често их пусти да они то раде и без усмјеравања.
Има, ту у Бањалци, извјесни Срђан Пухало. Човјек у стању социјалне потребе да буде јаван. То није ништа лоше. И у сватове и на сахране се иде да те људи виде, примијете, загледају.
Али, као што за сватове треба имати китове, тако и за Јавност треба имати твитове. Треба имати Ријеч. Ни у кавану недају Нако.
Ту настаје мали проблем са Пухалом.
Гдје он престаје бити предмет за зајебанцију, као и свако од нас. Или за изливе ставова. Мада су га многи већ окарактерисали као мало сасушено гованце на путу које не треба дирати клипом јер онда засмрди више него што је нормално. Па и мени добронамјерно савјетују Пусти Пухала.
Ја, међутоа, имам ту настраност одувијек. Волим да јебем будале.
Тај мали проблем са Пухалом јесте у томе што му је онај точкић на плугу, напријед, отишо па се све више засијеца у земљу. Забраздио, што кажу људи који не разумију шта то значи.
Пухало се претвара у Србомрсца, Националног Аутодестрктивца, Српску Етикетирку, Колективистички Оцјењивачки Жири за Србе, Српског Бич Дресера. А све у свом настојању да на пиједестал свег зла постави само Српске Злочине. Он прецизно израчунава децимале, броји раке, нишане и крстове. Само од Српске Руке. Он скоро никад не помиње зла која су нанешена Србима. Он се болесно, својој бошњачкој јавности, јер овдје га не јебе нико, обраћа са Браћо Срби.
Јуче је, поводом ослобађајуће пресуде Шешељу имао свој дан. А и његови виртуелни пухољупци.
Сарајевски портал, просрал, вијести.ба, посветио је Брату Србину велики простор и цитирао његове твитове. У којима је он показао сву скученост свог нарученог ума. Сву празнину својих координата јавности, стања свијести, политике и ближе историје.
Јучер је Пухало написао Данас је хаг поштено судио а Караџићу је судио политички суд, браћо Срби ово је шизофренија.
Јасно је да Пухало мисли на оне Србе који одобравају ослобађање Шешеља и сматрају то поштеном пресудома, на оне Србе који сматрају да је пресуда Караџићу политичка и на све те Србе које он, Пухало, смара шизофреним.
Та колективна карактеризација Браће Срба од стране Срђана Пухала, кога сарај просрал представља као политичког аналитичара и социолога, јесте Пухалов Фашизам према Србима.
Само Фашизам натура Народима колективне негативне особине.
Суштина је, пак, посве другачија.
Хашки Трибунал је потпуно Политички Пројект. Када је планирано разбијање СФРЈ, испланиран је и Хашки Трибунал. И Срби као кривци.
Све што је урадио Хашки трибунал, политичка је представа. Баш све. Према било ком Народу и према било ком поједнцу. Тако се никако не може рећи да је ова осуда добра а ово ослобађање лоше. Или обратно.
То Пухало, и други социогологузи, није он сам, не могу или не желе да виде. Лакше им је подметнути Србима Шизофренију.

Алај волем да јебем и Шизофренопотврдодајце.

четвртак, 31. март 2016.

БИТКА НА НЕРЕТВИ.
БОРБА ЗА МОСТАР
ЗНАК ЈЕ
ПРОПАСТИ БиХ.

Остајем при подршци Драгану Човићу у изријеку да је Мостар Хрватски Столни Град.
Из практичних разлога.
Срби су тамо изгубили све. То што их се нешто вратило, то им не може обезбиједити значајну улогу и мјесто у било чему, и Мостар више није она очаравајућа југословенска мјешавина зајебнације и вина.
Као и из схватања да је било каква равноправност Бошњака и Хрвата у Мостару, побједа Сарајевског Унитаризма. Не Бошњачког. А пораз Хрвата као носилаца Трећег Права, политичког и териоријалног, у БиХ.
Сарајево, пак, не може прихватити ситуацију у којој ће Бошњаци бити у Мостару оно што су они обезбиједили Хрватима у Федерацији. И зато тражи подјелу, линијом раздвајања.
Треба их подржати у томе.
Прво. На тај начин се од стране званичног Сарајева, признају Ратне Границе.
Друго. То је први Сарајевски корак ка Трећем Ентитету.
Треће. То је први сарајевски знак Реал Политике.
Запјенушана расправа која се води против Бакира и Есдеа, очекивана је. То је јевтино муслиманско Србовање на тему Уједињене, Цјеловите, Недјељиве, Патриотске и Унитарне БиХ. Многи имају потребу да се прикажу већим Алијиним сином од Бакира.
Али, аргумената за ту расправу немају. Немају аргумената да поред Бихаћа, Сарајева и Тузле, Бошњаци, Политичко Сарајево, траже још и Мостар. Већ, Узми Аго што ти је дато.
Управо из недостатка аргумената сада ти вјештачки Алијини Синови Унитаризма потежу Србе. Лажно извикујући пароле типа И Срби имају права у Мостару. Није то само град нас и Хрвата.
То је понижавање Срба.
Оно Срба што се вратило у Мостар не може да буде политички, територијални и демографски фактор ни у ком смислу.
Стога је боље подржати Хадезе. Нека Мостаром влада Хришћанство. Осим тога, у тројној подјели БиХ, Хрватима треба неки Столни Град.
Мостар је, у ствари, једна од станица на заврштеку пута Распада СФРЈ. Он је тужна тачка многојављења о томе да је БиХ немогућа и неопстајућа Држава.
Фиктивна Бошњачка и Сарајска Борба за Мостар, фиктвина је и јалова као и борба за БиХ.
Борбом за Мостар, чак и његовом фиктивном мултиетничношћу и мјешавином у Јединствени Град, кад би се то и догодило, ништа се неће у БиХ ријешити. Као што се неће ријешити ни Сејдић Финцијем, Реформама и Координацијама.
Што се мене тиче, а мислим и Српске, Мостар је изгубљен за Србе, као и БиХ, он није више занимљив.
Република Српска је у БиХ као Шешељ у Хашкој судници. Мало дуље чекамо Ослобађајућу Пресуду.


ВАСИЛИКС

Захваљујући https://twitter.com/vladimircicovic, и ја сам завирио у те документе који су кобива тајна. Па их овдје преносим под кодним именом Василикс.
Лично, нисам имао амбиције да копам по томе, а ни по домаћим. Која будала ће читати своје изјаве из неког другог времена.
Јасно је да овдашњи шпијуни аматери нечим морају да оправдају лову и ангажман. Није ми јасно ко, у Централи, СТЈ, има времена и знања да то све чита, сортира и анализира. Кад сам ја за све те године можда дао и десет хиљада разних изјава, иступа и коментара, као Извршни Секретар или Министар или Портпарол Странке независних социјалдемократа. А таквих звизгова као ја, има на хиљаде.
Ну. Само ви, кретени, радите свој посао.
Захваленије Владимиру Цицовићу.


Classified By: DCM Judith B. Cefkin for Reasons 1.4 (B) and (D) 1. (C) SUMMARY: In two recent op-eds, Rajko Vasic, Secretary General of Republika Srpska (RS) PM Milorad Dodik's Alliance of Independent Social Democrats (SNSD), presents a state-level investigation into possible corruption in the RS and the 13-year post-Dayton effort to strengthen the state as part of a conspiracy designed to destroy the RS. Vasic fingers the Bosniaks and elements of the international community as organizers of the conspiracy. In the first piece, which appeared on October 4, Vasic essentially demanded that state-level authorities end their investigation, which he implies is illegal. Vasic's October 8 piece, which appeared after the municipal elections and cannot be characterized as aimed at winning votes, calls for a return to the level of autonomy the RS enjoyed immediately post-Dayton (an outcome that would make Bosnia an unworkable state incapable of joining the EU and NATO). Vasic is clear about the potential consequences, if RS demands are ignored: Bosnia will dissolve. Much in Vasic's op-eds echo themes presented by Dodik in his September 18 RFE interview. The implication of both pieces is that the dissolution would be the result of a defensive response by the RS to what he portrays as efforts to destroy it. END SUMMARY SIPA: Part of a Large Conspiracy Aimed at the RS --------------------------------------------- --- 2. (C) In an October 4 op-ed published in Fokus, an RS-based daily with a strong Serb-nationalist editorial line, Vasic casts State Investigation and Protection Agency's (SIPA) confrontation with the RS government over the latter's refusal to comply with a subpoena (Refs A,B,C,E) as part of a broader conspiracy aimed at the RS's destruction. (Note: SIPA's request for information from the RS government was made in connection with an investigation into alleged corruption associated with the construction of the RS government building. End Note) Vasic suggested that SIPA was working for the international community and Bosniaks, calling the law enforcement organization a "lever of coercion... logistically supported and instructed by... unidentified ambassadors and beys." He also asserted that SIPA, like all other state-level institutions, was created "not to demonstrate the efficiency of the self-proclaimed state and state bodies, but to suppress the overall efficiency of Republika Srpska and prove the criminal ch aracter of everything that exists there." Answer These Questions Three ---------------------------- 3. (C) Echoing and amplifying arguments made by the RS government in its September 11 conclusion and by Dodik in his September 25 letter to HighRep Lajcak, Vasic suggested that SIPA's request for information had been either improper or illegal. With this in mind, Vasic posed several questions that required answers, implying that those answers would substantiate RS claims about SIPA's actions. Among them were the following: -- Why did SIPA request documents without a court warrant and outside court procedures? (Comment: Under Bosnian law, SIPA has the right, without a warrant, to ask a public agency like the RS tax authority to assist an investigation by providing information. In any case, the initial SIPA request made clear reference to the order from the State Prosecutor's Office. In addition, OHR's Legal Department has told us that RS government agencies reportedly had cooperated with such investigations in the past. End Comment) -- Why did the warrants transpire later? (Comment: A "warrant" did not transpire later -- there was no need for a warrant under Bosnian law. After the RS government published its September 11 conclusion and sent its September 19 letter indicating that it would not cooperate with SIPA, the State Prosecutor's Office replied with a letter to the RS government reminding it of its obligations under Bosnian law to cooperate, and reiterating that the State Prosecutor's Office had asked SIPA to gather the information. Vasic's op-ed sought to turn this exchange, initiated by the RS, into a conspiracy. End Comment) --On what basis had the Office of the Prosecutor initiated the whole procedure? (Comment: Evidence of corruption in the RS had already been supplied to prosecutors. In any case, as we, OHR, and others have underscored to the RS government and RS officials, the RS government (i.e., the executive branch) is not competent to decide on jurisdictional issues, as Vasic's question implied. Nor, for that matter, is the RS judiciary; only the Courts of BiH are competent to determine questions of jurisdiction. End Comment) Any Answers (Other Than Mine) Are Invalid (or Worse) --------------------------------------------- ------- 4. (C) After having posed the questions, Vasic then dismisses them by saying that it really does not matter how these legal questions are answered by state-level or international community representatives (and, as noted, there are sound legal arguments to respond to each of them), because, he implies, these very people are part of the conspiracy to destroy the RS and cannot be trusted. The outcome, if state-level law enforcement and judicial institutions insist on their legal right to enforce the rule of law, Vasic concludes, will be the further disintegration of the Bosnian state. "Regardless of how the local and foreign idiots answer the above questions, the result will be the same: further loss of confidence in BiH, further self-destruction of the state...; further prevention of the establishment of new joint functions and progress on our European path." Four Elements of the Grand Conspiracy ------------------------------------- 5. (C) Vasic stresses that the SIPA request for information from the RS government is only one element of the conspiracy aimed at the RS's destruction. The second part of what Vasic labels "the project" is "the genocidization of Republika Srpska" (an obvious reference to Bosniak member of the Tri-Presidency Haris Silajdzic's rhetoric). The third part, he argues, is "the deliberate self-destruction of the (Federation)," which "will be used as evidence that entities are not sustainable." This explains Bosniak opposition to issues of concern to Croats, such as the creation of a third Croat-language public broadcasting television channel or the creation of a third, Croat-majority entity. The goal of Bosniak politicians, he concludes, "is to conquer the whole of Bosnia and Herzegovina, both Serbs and Croats." Finally, the fourth part of the conspiracy is to secure the support of Serb "quislings," whom Vasic identifies as SNSD's opposition -- the Serb Democratic Party (SDS). Good, Strong, Clear Entity Boundaries Make Good Neighbors --------------------------------------------- ------------ 6. (C) In an October 8 post-election op-ed, which also appeared in Fokus, Vasic presented SNSD's case for returning to the RS competencies previously transferred to the state and restoring the 1995 Dayton state. Vasic presented his case, which echoed arguments made by Dodik in his September 18 RFE interview (Ref D), in earthy, populist terms designed to appeal to the average Bosnian Serb. He notes that right after the 1992-1995 war the inter-entity boundary line (IEBL) was clearly marked, both literally -- "with metal pipes with red-painted tin on the top" -- and in terms of the authorities possessed by the RS. This began to change, Vasic argues, because the SDS "started ass-kissing foreigners" in order to remain in power in the RS and "plunder" it as long as possible." As a consequence, some RS competencies "were stolen, others removed so that there are now borders between us" (i.e., the two entities). 7. (C) The implication of Vasic's argument is that 1995 were halcyon days for the RS, and he makes clear that it is now time to re-build the barriers that previously existed between the entities. "Once again we should clearly mark the interentity line." Vasic attacks plans for constitutional reform as a further attempt to abolish the RS, presenting the Venice Commission and its recommendations as a stalking horse for anti-Serb Bosniaks. (Note: Silajdzic makes regular reference to the "Venice Commission recommendations," which among other things, call for reform of the entity voting system. The recent Parliamentary Assembly Council of Europe resolution on Bosnia, which so angered Serbs, also referred to the Venice Commission's recommendations. End Note) Vasic's Solution: Roll Back Reforms ----------------------------------- 8. (C) Vasic concludes by laying out SNSD's proposed constitutional remedies for reinvigorating the IEBL. These include: -- Republika Srpska is untouchable, unchangeable, and unmodifiable. -- Entity-based voting should be cemented. -- Competencies of BiH and entities should be brought back in line with the Dayton distribution of competencies. -- Absolute tripartite system in everything at the BiH level. -- Absolute consensus in decision making processes on the BiH level. -- Abolition of the armed forces. In essence, Vasic proposes the roll back of most, if not all, of the reforms of the last 13 years, that the entities become, in effect, states within the state, and the establishment of decision-making mechanisms at the state-level that would strengthen the Serbs' already formidable ability to prevent the state from functioning. Comment: Your Have Been Warned ------------------------------ 9. (C) In both his October 4 and October 8 op-eds Vasic is clear about the consequences for Bosnia if the RS demands he presents are not met (i.e., SIPA and the State Prosecutor drop its investigation into alleged corruption associated with the construction of the RS government building; "restoration" of the IEBL). On October 4, Vasic concludes that failure to heed his warnings will result in a "one way ticket from Bratislava to Podgorica;" on October 8, "the fall of the former Yugoslavia will end in Bosnia and Herzegovina." In other words, Vasic predicts the dissolution of Bosnia, and he strongly implies that this outcome will have been forced on the RS by conspiratorial, uncompromising Bosniaks and representatives of the international community. The core themes of Vasic's op-eds echo those presented by Dodik in his September 18 RFE interview. The first underscores that the RS is prepared for, perhaps even seeks, a confrontation with the state and the international community over the SIPA subpoena. The second reinforces our view that SNSD remains determined to pursue the vigorous anti-state agenda it has pursued over the last couple years whatever the costs. ENGLISH

среда, 30. март 2016.

САМО ЈЕ НА
БЕРЗИ ВРИЈЕДНОСТИ
УВИЈЕК ПАД

Будите сретни данас, јер сутра, за пет, десет или педесет година, чека вас само горе.
То што се ви не можете навикнути на то или што мислите да се нешто може промијенити, па и вратити, то вам неће дати ореол борца за правду, исправност, добро и идеално. Нити ће вам дати неку алатку нит оружје у тој борби.
А неће вам нико дати ни легитимацију да сте члан Борбе за све то.
Највећи дио појединачних и колективних психолошких и психијатријских проблема, у Новом Свијету, проистиче из овог што сам написао.
У некој бањалучкој школи је учитељица ошишала, штрицнула, цијели разред због тога, вјероватно, што нико није хтио да каже да је запалио косу једном ђаку, или због неке друге небулозе.
Све су то познате ствари. Сладолед, или, чак, жвака у коси а прибадача под гузицом. Па и та прошловјековна санкција. Сад ћете сви најебати кад нећета да одате кривца.
У цијелој тој причи концентрисан је огроман број стјецишта разних путева и силница једног људског колективитета.
Али је само једно битно.
Чињеница да Систем Вриједности не иде више са нама.
Да иде, нико не би палио косу своме другу. Нити би учитељица посезала за давнопрошлим технологијама казне.
Систем Вриједности не може да иде с нама јер га нисмо ни изградли.
Системи Вриједности се не поправљају.
Мада то и једна медијска ударница не схвата. Па, данас, на Твитеру каже да све то полази од Врха Државе.
Она очекује да Врх Државе буде примјер у свему а у, другој фази, вјероватно, да наметне те Системе Вриједности.
Што је, свакако, немогуће. Јер Врх Државе је само дио Друштва и Времена.
Када све срушите, немате се више коме обратити за заштиту, казну или оцјену вриједности.
Једна бањалучка ученица је завршила гимназију и аплицирала на неки енглески међууниверзитетски програм, у коме су три позната универзитета, за студије хемије или квантне физике. На основу есеја и осталог, одмах је примљена и позвана. Међу само пет, шест, њих из цијелог Свијета. Али, за то треба сто хиљада еура, плус спавање и храна. Па је цурица уписала физику у Београду.
То није вијест.
Шишачица јесте вијест.
Добро је успјела да се и пробије од Пушачица Вијести.
Сутра, опет, испочетка нагоре.



уторак, 29. март 2016.

СТРАНАЧКА
ПОЛИТИЧКА
ПИЈАЦА
УТОРКОМ

Два генератора су уништила Политичку Сцену. Мислим најприје на Републику Српску, мада је она потпуно дио окружења.
·        Након пада Комунистичког Живог Зида, Савеза Комуниста Југославије, свака будала је полетила у Политику. Сви су мислили да су ослобођени и да имају обавезу да то покажу својој тетки, усраном комшији и наставнику који га је оборио на поправни.
·        Странци Усранци су, у склопу опште дерегулације Свега Постојећег, као начина разградње НДД Сфере, Нације Државе Друштва, и свега пратећег, пресудно утицали на разградњу могућности за здрав Политички Мозаик. Јер, здрав Политички Мозаик доводи до формирања једне или двију Великих Политичких Странака. А њима то не треба. Њима треба Политички Мозаик са синдромом измрвљеног стиропора на површини воде.
Они су то чинили потичући ту слободу демократије слободе. Директно из торбе, новим доларима, плаћајући стварање Политичких Странака. Као и Медија. И другог неозбиљног НВО срања.
Дио послова обављале су и Службе, туземне и стране.
·        Важан је и Полугенератор. Да се Српска Демократска Странка од почетка профилисала као Странка, а тај посао завршила одмах након рата, много мање простора би било за дерегулирајуће импровизације Странаца и Будала. Ну. Шта је Караџић знао о Политичким Странкама. Као и о осталом.
Једини фактор који је, поред Есдееса у Српској, Есдеа у Сарају и Хадезеа у Загребу, то могао, а и није могао, спријечити, јесте та ГМО пошаст преобучена из Централног Комитета.
Данас имамо финале тог процеса. На цијелом простору бивше СФРЈ.
Пропали су Шешељеви Радикали, пропао је Хадезе, пропадуцка Есдеес у Српској, Есдеа се много боље држи од Есдееса, пропада Педепе, пропала је Демократска Странка у Србији. Свакодневно пропадају мале странке које су, као сиротињске жене, плели Странци, као Накурњаке.
Занимљив феномен тог пропадања је што захвата и велике и мале. И некад велику Тадићеву Деес и малу Комшићеву Дееф. Деесанком је Странци трљаше а Сејдеефу парама буђаше.
У Републици Српској, прво је вјештачки створена Педепе да би се касније одвојила, такође по наредби, од Власти са Есенесдеом. А потом, исто синтетички постављена као стожер Савеза За Промјене. Како би се уколијенчио и уништио Есдеес а Младен Иванић у Белом Оделу ушао у Предсједништво.  Кад већ није упалило са уништењем Есенесдеа с помоћу Педепеа. Под кодним именом Прогресивне Демкате против Шаторских Сељака.
Сада се тај политички вјештаклук распада. Много више се распада Есдеес. Јер је много више нагужен. Каквигод су Есдеесовци, нису лошег шкартљивог квалитета као Педепеовци. Да је цијели пројект пропао, показује и Абдикација Младена Бокасе. Велики Врач први напушта поједено село. Чак се и Чавићева Странка распада. Што нико није очекивао од таквог монолита и под вођством Сребрене Громаде.
Мада јавност не узима у обзир све чињенице. У Теслићу Шкребић никад није био близак Чавићу. Стицајем околности му је пришао јер никако није хтио уз Есдеес. Ја сам покушавао да га приволим уз Есенесде а да не шутнем наше старе кадрове у Теслићу, што ми није успјело. Али јесте, шутање, успјело другима.
У Требињу, пак, Шараба је Шараба и ко помисли да је екслузивно његов, је бараба.
Та масовна производња, а и пропадање, приручних политичких странака веома је опасна. Не само за Велике Странке. Већ за озбиљност Политичке Сцене. А без те сцене, нема Политичке Артикулације у Политици. Као ни Нације без Културе.
Такве провенијенције је и Деенес, који се, у задњим временима, још од прије избора 2014е, сав зајапурио од успјеха. Па настоји да ослаби, да узме што више, Есеесде, чекајући прилику, ако се појави каква боља.
Та странка је настала из Биљаниног одвојка од Есдееса. И посљедица је пројекта елиминације Биљане Плавшић као Интелектуалке и Српкиње која се не да колијенчити и коју нису довеле Службе.
Једини лијек против те опште дерегулације, тог анархолиберализма на политичком тржишту, који нешто мало касни за економским, јесу јаке и организоване процедуралне демократске странке. Док грађани и бирачи још увијек имају полета за чланством.
Кад нестане тог полета онда нас чека Тим и Колинда.

Курац У Гујицу.

понедељак, 28. март 2016.

ТЕРОРИСТИ СВИХ ЗЕМАЉА
НАТО СФЕРЕ,
УЈЕДИНИТЕ СЕ

Док је трајао Хладни Рат, практично од краја Другог Свјетског, није баш било видљиво да је НАТО Пакт наставак Хитлервелтокупацион. Јер је на сцени била Западу вема примамљива борба против Комунизма, Стаљина, Диктатуре, Гулага и сличних полиитчких фереро слаткиша.
Дабоме да је иза свега, као и из Хитлерове Драги Наш Исток политике стајала Територијализација СССР, односно Русије. Под Територијализацијом подразумијевам распарчавање Русије, окупирање њених дијелова или инсталирање прозападних дупелизаца а све под сувим жигом Демократије, Људских Права, Западних Вриједности, Тржишта, Капитализма и Хомосексуализма.
Након слома СССР, пада Берлинског Зида и Велике Антируске Мисије Јељцина и Горбачова, НАТО Пакт је остао сам и почео да води још Хладнији Рат. Проширио га је и изван европске зоне раздвајања са Варшавским Пактом.
Али то више није била пактовска технологија већ најокрутнија примјена силе. Која је демонстрирана у Распаду СФРЈ и Прољећима која су захватила сјевер Африке, Блисток и ококинеска подручја.
Тек сада се открива геостратешка суштина Нато Пакта. Он је, у ствари, у својој, побјешњелој најезди на Русију, а и Кину, постао Крвави Владар Европе.
Он њоме влада на више начина и у вуше равни. Ни то му није довољно па покушава, преко споразума САД – ЕУ, да наметне и крајње економско, тржишно ропство.
Ови, видљивији начини су и крвавији.
·        Украјинско-прољетна сјетва, као владавина Нато Пакта над ЕУ и Европом. Тим рушењима држава, Нато практично веже руке ЕУ. Чини је зависном од својих потеза и значајно јој одузима економске и геостратешке маневре (Њемачка – Русија, нпр).
·        Планираним рушењем држава и планском депопулизацијом, Нато Пакт ријеке миграната усмјерава ка ЕУ. То није само популациони облик покоравања већ и дубинско дугорочно растројавање европских држава, нација и друштава.
·        Директним терористичким нападима, који су потпуно или невидљиво под плаштом Нато Пакта, значајно се дестабилизују ЕУ Државе као апарати процедуралне демократије и уводе се у стање латентног ванредног стања. Тиме цијела ЕУ постаје једна врста Блистока, од Атине па до Келна.
Занимљиви су подаци о терористичким нападима у посљедњих пет година.
·        34 напада
·        26 напада у земљама НАТО Пакта
·        8 напада у Ненато земљама
·        12 напада у Француској
·        6 напада у Турској
·        5 напада у Русији
·        3 напада у БиХ
·        2 напада у Њемачкој
·        2 напада у Белгији
·        1 напад у Бугарској
·        1 напад у Данској
·        1 напад у Великој Британији.
·        У Неутралним зонама није било терористичких напада.
Дакле. Напади у сферама којима влада Нато Пакт или у онима којима жели да завлада.
Откуд толико Терористичких напада у земљама којима влада Нато Пакт. Кад он промовише безбједност, стабилност, стране инвестиције, напредак и демократију.
Из једноставног разлога.
Тероризам је облик владања Нато Пакта одређеним територијама. То је Натоов Политички Систем.
Он има два нивоа.
За ЕУ и Русију, интерно, примјењује се једнократни, дневни, приземни тероризам.
За земље чије рушење треба да дестабилизују ЕУ, Русију, па и Кину, примјењује се ваздушни, свеобухватни, државорушећи тероризам Нато Алијансе.
Ну.
Тема је вјековно дугорочна.
Тероризам Нато Пакта ће се наставити.

Или до слома самог Пакта или до коначног овладавања Русијом па и Кином.

недеља, 27. март 2016.

ДУРАКОВИЋЕВ
МИРИС ТАМЈАНА
И САРАЈЕВСКА
ИГРА ГЕНОЦИДА

Шта се помакло од чувене противспрпске изјаве Нијаза Дураковића да се Мирис Тамјана шири Босном и Херцеговином, до данашње сесије Круга 99 на коме неки усрани филозоф, са још усранијег стејт униврезитета у Америци, и који је 2010е присуствовао, ???????, ископавању жртава код Вишеграда, тврди да геноцидна оставштина Караџића наставља да живи у Републици Српској, и да је било грешка одустајање од геноцида у осам општина а сада и у преосталих седам.
Није се помакло ништа.
Агресивистичком политичком и фундманетално муслиманском Сарају, главни проблем су Срби.
И тада, кроз изјаву исто професора, пјанца, Дураковића, који је толико професор да га је Лагумџија јебо ко санску козу, и сада кроз излобирани наступ професора Петигруа.
Тај стамболски, мемљиви, живот Политичког Сарајева, демонстриран и током рата, када им је дорбо дошло што будале са брда гранатирају град, па су још измислили и снајпере, и организовали Маркале, и копали тунел ради имиџа Опсаде Мулти Драгуља, само да не би морали да било шта раде, осим да сједе у својим пријестолним одајама, наставља се и данас.
Тада су за њих радили Америкаци, бомбардујући Србе и бацајући храну из ноћних авиона, као и Усташе упадајући у БиХ и ратујући против Срба, од Сијековца, до Мркоњића.
Сада би да за њих, то Мемљиво Отоманско Политичко Сарајево, ради Хаг и Американци, напабирчени по лобистичким операцијама. Да се боре против Срба, да им жуте траке налијепе, да гета формирају за Србе, па да некако гледају да их преко Дрине пребаце.
Тај процес се неће добро завршити.
Муслиманском народу се непрестано баца прашина у очи. Њима је, а сада су већ на сцени генерације рођене послије рата, инсталиран погрешан животни софтвер да они нису ни зашта одговорни нити задужени већ да су за све криви Срби.
То је, сарајским рјечником речено, Сакаћење Народа. Који је ионако осакаћен превеликим форсирањем вјере а никаквим форсирањем нације, државе, цивилизоване заједнице, рада и зараде.
То ће, међутим довести, посве сигурно, до једне воље или једне невоље.
До Распада БиХ.

Или до новог Рата у БиХ.