субота, 14. септембар 2013.

2329.
РЕД ИВАНИЋА,
РЕД ЧАВИЋА,
РЕД БОСИЋА,
РЕД ЦРНАТКА.
ПА ЈОПЕТ.
 

Мора да је стигла нова БИФЕ транша. Црни Интернационални Изборни Фонд. Блек Интернешнел.
Док су се опозиционари ускокодакали, и росом и мрклицом.
Сарајски медији се усијали, на порталима скакућу хигсови бозони ко пјани а Сарајска Ослободилачка Фракција Катана Мајнхоф пешкира ли пешкира.
Ти сарајски сокачки медији баш немају стила. Само бошњачке масовне гробнице имају више простора од српскијанских опозиционара. Могли би мало да се угледају на Бору Марића и Политику. Игорова фотка као разгледница а Додикова, сутрадан, ко марка. То је стари добри пропагандни танго. Вучић у Вучевици на првој страни, Тома у Пекингу на осмој.
Ну стићи ће то знање до сарајских медија. Турци су тек на Соколовића Мосту испод Бикавца. Полахко.
До бањалучких опозиционара, пак, никад неће.
Опозициони Квартет кренуо је веома агресивно, годину дана прије избора. То није неуобичајена технологија. Али подразумијева да на располагању имаш цијели спектар тема од којих мањи дио може бити и стари, познати инвентаријум. Па онда прилагођаваш ритам, истежеш, загријаваш, хладиш па опет пржиш.
Међутим, ово што ради опозиција, већ у првим налетима показује да не располажу ни једном квалитетном а ни новом темом. Све је то прежвакавање старих тема донешених у подераним сепетима. Све је то натезање случајева и општужби. Као што је данашња Чавићева теза да је Додик учесник литванске пљачке глинице. Све је то игра на масовно незнање публикума. Као што је Иванићево срање о дугу Републике Српске. Јер, он рачуна да широки слојеви не знају какав је механизам задуживања као и то да је Република Српска, од Великих Економских Влада ПДПСДС, завршно са Експертом Буквеловићем, задужила тек нових 600 милиона.
Иванић, исто Експерт, СТЈ, мисли да Република Српска треба да буде строжак, сламарица, штедионица, шпаркаса, да чува паре док не пропадне валута. Ко ћорава Никодија.
Као што је Иванићева хајка да је побацан новац од продаје телекома. А једино Република Српска није тај велики проиватизациони новац дала у враћање дугова. Као што Хрватска продаје све чега се сјети, да би отплатила нешто дуга. Као што то намјерава и Србија.
Онда ту ускочи Црнадак. Са досјетком из кафића који краде струју. ПДП ће тражити смјену Лагумџије.
Па ће, јопет, у исти круг. Пљачка на градњи Административног центра. Пљачка на градњи аутопута. Пљачка на градњи Пељешачког Моста. Пардон. То је у Хрватској. Мада је могуће. Ако је пљачкано по Косову, ово је Целекс. На дохват руке.
На овај начин ће Бањалучка Опозиција, ону требињску не рачунам, оно је Хас Будалаш, остати без даха већ кад се покољу крмци и испрже чварци.
То ми све говори о једној великој импровизацији. И Међузаја и Опозиције. Говори ми још и о показивању џепова. Говори ми и о безидејности и бесконцептуалности.
А и ја сам будала. Откад су старе раге имале нове идеје.
Који опозиционар рано прдне, већ у подне га усраног носе на поток. Томан, изборно учење 146.

  

 

петак, 13. септембар 2013.

2328.
МЛАДЕН ИВАНИЋ,
ГРАНД ПРОДАКШН,
МЛАЂО ТРОФРТАЉКА

 
Видим. Српскијански хероји против Режима, страшно се искурче само кад су на сарајевским медијима. Чекајући да доспију  на још нешто сарајевско.
Младен Иванић каже да је Додик приучени шаторски пјевач. И да је Република Српска сада најнезапосленија у својој историји. Што си мањи опозиционар све се више осјећаш историјски, СТЈ. Као да је Република Српска настала одмах по пропасти Старог Рима.
И све си значајнији музички критичар.
Можда Додик и јесте приучени шаторски пјевач. Али та Иванићева тврдња имплицира да је Иванић оперски пјевач. Кур Бечких Дјечака.
Мада је свима јасно да, када би Иванић дошао под шатор, и запјевао, побјегао би и Рудоња, и публика, и празне гајбе. И шатор би побјегао. Неки би побјегли само због визуелних ефеката.
Како се тај фини извиђачјугенд, Дјечачић Демократског Прогреса спустио на шаторски ниво.
Боље би му било да јавности појасни шта значи иницијатива његовог Пањџије на мјесту градоначелника Требиња, о установљавању химне, заставе и грба Источне Херцегвучуревине.
И да ли ће та Саовучур имати и своје шаторе.
Јер. То што ради Вучуревић, предлаже и иницириа, за затвор је. То је велеиздаја. Њега само спашавају закони који нису као, нпр, у Србији. Да се распсусти та градска скупштина, он разжезли, и распишу нови локални избори.
То је комадање Републике Српске.
Да би се лакше побацала псима.
То је проблем Млађе Трофртаљке. А не Додиков распон гласа и слуха.
 

четвртак, 12. септембар 2013.

2327.
ТАБЛОИДИЗАЦИЈА
ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ
РЕПУБЛИКЕ
СРПСКЕ
 

Сваки град у Српској има будалаша. Само Требиње има Градоначелника Будалаша. Тај Иванићев Шенлучар није ни по чему занимљив, осим као социолошко-политички феномен који показује шта се догађа када велика владајућа странка и велика опозициона странка у неком граду немају никакву организацију. Онда Дуо ВВ, Вучуревић – Вукановић, добије огроман број гласова. И побиједи онај гори.
Дјелатност Првог Будалаша Требиња двоколосијечна је.
Стварање Заједнице општина Источне Херцеговине, дио је плана разбијања и уништења Републике Српске коју Иванић проводи још од продаје банака за бостан и давања ПДВ-а Сарајеву.
Сада је Вучуревић изнио идеју о грбу и застави ЗОИО.
Други колосијек његовог дјеловања је анархо-алкаидни. У складу са његовом карактерном особином будалаша.
Јавно постављање питања Предсједнику Републике о трговини са Шиптарима Нимани, таблоидизација је политике, у најодвратнијем београдско-курирском смислу.
Јасно је да то раде домаће, сусједне и стране тајне службе. Користи се свака неистина, полуистина или било какав знак да се неко с неким састао, видио, поздравио, телефоном разговарао, да се од тога начини јавна сумња.
Како патриотски звучи С ким си трговао док је Србија бомбардована.
Борба против таболидизације тешка је и скоро немогућа. Никакви деманти и истине не помажу. Чак таква тактика и игра на карту демантија. Деманти је живи пијесак.
Једини начин да се од тог одвратног османског технолошког чуда, то је као кад Хурем каже Сулејману Ено, твој Ибрахим са твојим сином кује завјеру да те свргне са пријестоља, а Вучуревић је живи потомак неког Османлије, јер су само они шенлучари и одвратници таквог типа, јесте јака страначка организација која ће дати важност сваком члану, симпатизеру, гласачу и бирачу. Друге одбране нема.
Некидан је Босић био у краћој, званичној и пријатељској посјети код Вучуревића.
Да ли му је он донио информације о породици Нимани.
Да ли је Велики Опозиционар спао на то да Вучуревића Шенлучара користи као политичког савезника.
Јесте, спао је.
Удружиће се и мрмак и крмак само да се сруши Режим.
Да се оствари Мисија.
Да се сјебе још ово мало Срба што је остало у неком изгледном колективитету.
А онда ћемо се борити за мало ћирилице на стакленим таблама.
2326.
ЗМАЈ
ОД ШЉИВЕ
И АУТОНОМИЈЕ
 

Дедер данас да свако сузу пусти. За Хусеинбегом Капетаном Градашчевићем. Нарочито Срби и Хрвати Посне Поносне. Да су тада, 1831. године препознали слободарство аутономије коју је Капетан прогласио у Сарајеву, у односу на Мрску Имеперију Сећије и Отомана, данас би Посна била Брисел. А Брисел би био курац. Неђе на периферији Европе. У коме би царевале, овдје се каже царовале, политичке банде Лијановића и Јуришића.
Али нису. Историјски извори се не слажу, али изгледа да су Срби и Хрвати и тада били противници Посне.
Извјесни кругови у Сарају величају данашњи дан и Капетана. Змаја од Босне. Он је прародитељ данашње Репрезентације БиХ и први селектор. Како се неки ваш Толе не сјети да га, постхумно, именујемо почасним селектором. А не да му надимак буде на флаши ракије. Срамота. И тако антивјерски.
Змај од Босне Посне Поносне, која је данас у таквој уфекалној ситуацицји, као да је Мак свој стих написао Има једна... да простиш Босна, ректум, требао би да послужи и као историјско узлијеће тог државног духа и тијела. Како су тада људи, Хусеин, прије свих, схватили да Ми Нисмо Турци. Иако нам је вјера иста. Па су тражили Аутономију. КТЈ.
Историја, а има је свуда, осим на хрватској усташкој википедерији, каже да су тада аутономаши, и Капетан, тражили да Отманска империја укине те повластице Србији дајући регионалне повластице динкћевим регионима. Па тек онда су тражили аутономију.
Капетан је војевао за те своје идеје али, ријетко се ко, унутар, против Отоманије навојевао. Тако је и Капетан завршио у Аустрији, побјегао, па отишао у Стамбол, јер није могао да буде ђе оће него ђе ага каже. Па тамо скапао.
Сада жал за аутономијом и капетаном, јер Капетан није био терорист као Гаврило, Капетан је био Змај, СТЈ, сугерише и да му кости из Стамбола пријеђу у Градачац. У Државу.
А толико пута се показало да Крњава Историја твори јалову Садашњост.  
2325.
ФЕНОМЕН КОМПАЊИЈА:
НАВИЈАЧИ БОСАНСКИ,
ИМЕТАК СРПСКИ
 

Сваког божијег јутра, из Бањалуке, долином Угра, али и Босне Поносне, мало само заобиђу Обрена и Уроша, крај Травника, покрај Маглаја, према Сарајеву теку ријеке лахора, повјетарца, вјетрића, носећи миомирисе навијаштва, опчињености и омађијаности репрезентативном босном и херцеговином и навијањем за босну и херцеговину. То је нови мирис на босанском небу. Коко Копања 5.
Видим, класични српски портал Независне Вијести.ба, дограбио се  Копањине изјаве на тему Ја и Сви Моји. Навијамо за босну и херцеговину.
Сад ће то у заглављу да виси седам дана.
Као што се и у том .ба непрестано преузимају колумне Џерија Јеринића на тему низинских припрема за општу преопаст на изборима 2014.
Нарочито је индикативна посљедња. Коју Јеринић, као и пријашње, пише преко пера. Али мора. Пише као да су га натејрали да накурњаке, за тешке озренске зиме, плете од жица за шаргију, бас жица за гитару и распуцалих гас сајли пезејца и тристаћа.
Сви политичари су исти. Нико да покаже идеју примјерену потребама времена. Пише Јеринић.
То и јесте један од главних циљева Великих Кројача. Не знам да ли је неко то сугерисао Јеринићу, осим Копање. Али и то је, као и Босићева Мисија, дошло од логистичке кухиње оних који на полиитчкој сцени БиХ, а нарочито Републике Српске, желе да начине танак слој калибрисаног љепљивог конгломерата од којег можеш да правиш сад питу, сад говна, зависно како коме одговара.
Зато су Копањи сви исти. Чиме жели да утиче на јавност. Па кад су сви исти, боље да гласамо за нове, опозиционе.
Једино га јебе тираж па се користе испомоћна и приручна средства .ба. Мада ни тај портал код Срба није тиражан. Али јесте у Сарајеву. Да виде они који треба да виде.
То Навијаштво за босну и херцеговину, то колумнисање, и то закулисање, има само једно име.
Издаја.
Јер се све ради на иметку Републике Српске.
Копања је приватизовао Глас Српске. Добро. Не због новина и новинарства, већ због књижно-земљишног иметка. Па не би било ред да се навија за нешто друго осим Српске.
Требао је да приватизује Ослобођење. Па онда, Босном, с Требевића полијевај КК5. До миле воље и драгог џепа.

среда, 11. септембар 2013.

2324.
ИЗЕТ ШВИЦАРАЦ,
БАХО ТОПАЛСЕРВИСОВИЋ,
КОПАЊИНИ СВИ МОЈИ
И УЈЕДИЊЕЊЕ ДРЖАВЕ
 

Извјесни фудбалер Изет из Швицарске, који је постигао гола на некој утакмици Такозване Репрезентације, ногометне, БиХ, важно је изјавио да је то гол за цијелу БиХ.
Изет, иначе, воли цијелу БиХ, толико да је био одлучио да игра за репрезентацију Швицарске а онда је на њега вршен притисак па је пристао да буде Цијели Репрезентативац.
Након те утакмице Ваше Репрезентације, најугледнији, најпопуларнији, најбољи, најбихастији и најмасовнији ногометни репрезентативни коментатор, тај Сабахудин Бихо, за Анецију Анадолу изјављује да ће ти успјеси у спорту једног дана ујединити БиХ. Државу.
Успут се најебао мамице јавним телевизијским сервисима који нису преносили ту утакмицу и нису преносили долазак репрезнтативаца и величанствене дочеке по градовима, чаршијама и сокацима.
Треба, каже Бихо, све смијенити. И поставити Њега.
Не знам за шта је играла та Ваша Репрезентација али видим да се Подигнула Граја. Ништа нас више не може зауставити, каже Папе Југословен.
Не знам је ли мислио и на оног Салкића Рамиза.
И спортски некоментатор Копања, за Анадолу долијева мрс у таву уједињења. ја и сви моји навијамо за БиХ. Све је више Бањалучана који навијају за БиХ. И моја дванаестогодишња кћерка била је у Јасеницама и навијала за БиХ. Протестује се против употребе дјеце у претпописне сврхе. А шта је са употребно дјеце у предмаеричке сврхе. И у предунитаристичке сврхе.
Мнијем да је одушевљење спортистима двоколосијечно. Истинско и политичко.
Оно истинско је, напримјер, Барселонино, Реалово, Јунајтедово. Оно политичко је претежно националистичко, криминално и агресивно.
И БиХ, сваки репрезентативни успјех је виртуелни, националистички, тоталитаристички, успјех Држве. Босанске, дабоме.
Овако подијељена БиХ никад не може дати ни једну Репрезентацију Босне и Херцеговине. Ни у пишању преко богаза.
Стога. Сваки позив на ујединитељство и помоћу спорта, само је демонстрација једнонационалне моћи. Надмоћи. Сарајлука. Бахилука.
Тај новинарски спортски занос, којег су демонстрирали и коментатори на неком кошаркашком турниру, гдје је, такође, учествовала Ваша Репрезентација, и улични егзалтирани занос, искључиво је у служби сарајске политике.
Док се у том Сарају отварају Анадолу Агенције и док већ 160 основаца учи турски, уједињење Државе окачено је о реп. Крмку.

уторак, 10. септембар 2013.

2323.
КАКВА ЈЕ РАЗЛИКА
ИЗМЕЂУ АМЕРИКЕ
И ГИТЉЕРА
 

Обзиром да је и Гитљер желио да влада свијетом.
Гитљер је, дабоме, био лудак. Кога је подржавао цијели народ. Барем у вријеме црнокошуљашког узлета и истребљења Јевреја, и Славена, што им је, Фолксу, доносило невјероватан усхит.
Обама није лудак. И њега, Никсона, Буша, свеједно, не подржава цијели народ. Мада је у Америци народ посебна категорија.
Обама је Пријеседник Америке. Али њен Лудак се не види. Не појављује се. И живи дуго. ЈМС. Још од Хирошиме и Нагасакија. Шта. Од Индијанаца. И борбе за Људска права Бијелаца.
И свијет чини много да се не виде разлике и сличности између Гитљера и Америке.
Након истребљења нација, вјера, језика, тијела и душа, у Гитљеровој Душегупки, коју је требало очистити за Плаву Крв, Истребљење у Хирошими и Нагасакију је оправдано тиме што Јапан није хтио да се преда.
Кад ли је почео Двоструки Педаљ, Маму Му Јебем.
Гитљер је практиковао Блицкриг. Док није наишао на Стаљинград.
Америка практикује Перманенткриг.
Гитљер је формирао логоре за истребљење.
Америка сруши све, убије Садама, Гадафија, свеједно, и онда се земља сама претвори у свој логор у коме дан ноћ, по петнаест година, траје истребљење. Америка формира логоре за самостално масовно уништње. Нау-хау, СТЈ.  Сјетимо се Вијетнама. Не зна се шта је било крвавије и страхотичније. Или кад су Били Амери. Или кад су Попушили Амери. Па отишли.
Гитљер је хтио Кавказ и Нафтна Поља. И Ујак би, сине. Исто Кавказ и Нафтна Поља. Али не само на Црном Мору. Сва Нафтна Поља.
Гитљер је имао своје Јевреје и Славене за истребљење. То је ужасни геноцидијум. Али, нека се нико не увриједи, то му је био само маркетиншки трик за овладање свијетом.
Америка нема своје Јевреје и Славене. Она не бира. А маркетиншки трик је Демократија. Коју доносе роде и авакси. И амерички Национални Интерес. Од Сурдулицу па до предграђа Дамаска.
Гитљер је имао свој Стаљинград. Који је, нарочито на потезу Стаљинград – Рајхстаг, коштао милионе живота и спасио Запад. Запад је, много касније, одлучио да врати Истоку, тако што ће учинити све да га уништи.
Да ли ће Америка икада имати свој Стаљинград. Као што су Баћушке гинуле за њу.
Имаће. Имаће. Кад се крене од Небеског Мира до Кипа Слободе.
У међудобу, Америка ће уводити Ћирилицу у Сирију, у Либију Косово а у Иран Линију Вировитица – Карловац – Карлобаг.

понедељак, 9. септембар 2013.

2322.
ЗАЈЕДНИЦА
ЗА УГАЉ, ЧЕЛИК,
ЦИГАРЕТЕ И ЋИРИЛИЦУ
 

Каква је Заједница Европска Унија. Да ли Европска Цивилизацијска Демократска. Да ли Голоинтересна, како је и настала. За угаљ и челик. Да ли Чекрк за увлачење све више територије у Нато Пакт. Да ли Заједница Равноправности. Да ли њемачка мирнодопска Вјежбаоница Диктатуре.
Сама количина ових, и непоменутих, питања, сугерише сумње у погледу поклапања суштине ЕУ и историјске суштине Европе. Мада је неупитно да је Европа, у било којој колективној геомозаичности, толико много пута одступила до своје суштине, да ни ова, бриселашка, не би била изузетак.
И без детаљних анализа, лако је установити да Европска унија није унија равноправности. Ни у економском, ни у националном, ни у територијалном смислу. Степен неравноправности одређује економска снага. Прецизније речено, економски интерес. У територијалном смислу, пак, равноправност је још мање могућа. Постоје земље, које су већ чланице, које играју улогу Војне Крајине ЕУ. Нато Пакта. Нисмо будале. Постоје земље, које још нису чланице, а које то требају постати искључиво због механизма потчињавања и колијенчења нација. А и територија. Постоје и земље које требају постати чланице ЕУ, да би биле признате мимо међународног права. Као и оне које треба учланити да се цементира неправда и неправо учињени према њима.
Постоје, у ЕУ, нације другог реда.
Иако Србија и Српска нису чланице ЕУ, Срби су нација другог реда. Јер је Хрватска чланица ЕУ а у њој су откривене нешто веће наслаге Срба.
Сада, у случају Buковara, ЕУ је важно саопштила да се неће мијешати у Злучај Ћирилица.
Тај став Европске Уније треба да отвори очи Србима. А и другима. Сутра, када БиХ постане чланица, а ћирилица у њој постане случај, ЕУ се неће мијешати. Као и када Срби постану случај у Чланици БиХ. Јер се ЕУ није мијешала ни када су Срби постали случај у Хрватској. Дапаче, ЕУ је олакотно прихватила Хрватску без обзира што је ова истјерала Србе са своје тисућљетовнице.
Исто тако ће прихватити Црну Гору без обзира што су се тамошњи Срби противили расцјепљењу од Србије. Прихватиће и Косово које је протјерало Србе у страшној хуманитарној катастрофи против Шиптара.
Европској Унији је важнији неки Удбаш него Ћирилица. Због њега Хрватска мора укинути Lex Перковић. Али због Срба не мора провести Lex Ћирилица.
Важније су јој и цигарете, и друге робе, које ће се из Хрватске продавати у БиХ без царина и намета. Од Ћирилице.
Ћирилица и Срби не играју више на тој еупијаци.
2321.
ЕЈЕБИГА.
СДС ЋЕ МЕНЕ
ЗА 15 ГОДИНА
ПОСТАВИТИ
ЗА ВОЂУ
ЧИРЛИДЕРСИЦА.
 

Кад га Есдеес забалега, говеда себи зачепе рупе укоченим реповима. Нико не умије да засере тако као Есдеес. Најприје. Још у рату су упропастили добар дио Српске Ствари. Мале звери постале велики шверцери. Па. Никад нису научили шта је политичка странка. Неке од њихових будала су мислили да је Политичка Странка Бити Против Тите. Или бити за Краља и Отаџбину. За Крађу и Отмачину.
А шта су тек засрали послије рата. Ушли у коалицију са Педепеом. Класичним издајницима Републике Српске. Кладим се да се и сада Огњен Тадић, због тога, преврће у гробу.
Нисам погријешио. Сарајево је Српски Гроб.
Данас чујем да је Чеко Дочеко постављен за вођу неке комисије која ће да преправи Бањалуку, Економију, Републику Српску. Нису баш били јасни. У тој комисији, мнијем, Алексис Милојица ће бити записничар.
Чеко је Гонич Бројева, као и Кредитни Референт, напримјер, и он не може ништа да направи. Да је могао, већ би га неки Гладници Власти, политичке странке типа Иванића, Михајљице, Чавића и слично, открили. Прије тридесет година.
Али. Есдеес баца хиљаде димних бомби. У садејству са Педепеом и помагачима. Једна от тих бомби је и Чеко.
Пошто немају никакво рјешење, они ће сада, под диригентском палицом тог Чеке, да покрену јавну расправу из које ће да сазнају шта треба да раде.
Не треба им јавна расправа. Ја ћу да им кажем. Треба да побиједе. Мада. Има мали проблем. Како. Па се опет вратимо на исту тачку.
Есдеесу је Велики Савјетник рекао за Мисије и сличне балеге. И појаснио. Покрените хиљаду питања. То је као хиљаду малих крвавих зареза слону. Од којих ће он да падне.
Они то свима говоре. Говорили су и Есенесдеу. Па смо то 2006. шутнули у дупе и учинили само једну ствар. Напријед Српска. Један рез. Али Програмски. Политички. Без јавне расправе.
Јавна расправа коју планира Есдеес је као кад би дјевојку седам вечери питао шта да јој сутра кажем шта је најљепше на њој.
Есдеес, Мисионари и Мали Педепеовци, у које убрајам и Чавића, играју на карту разарања и преузимања исподповршинског слоја јавног мнијења. Нисам баш сигуран да они то знају. Нити да им је неко објаснио. Али то је опасан процес који се води без референтних тачака, без угаоника и репера. Ко зна шта је Чеко урадио за све те године, откако га је Новак Кондић, Новаче, Новаче, предложио за главног ревизора. А главног ревизора су предложили странци да би побољшали дерегулацију система. Ко зна иједну његову реченицу. Сјећа ли се ико неког броја који је издекламовао као они који напамет ваде коријен из бројке од 26 цифара. Сјећа ли се неко неке програмске идеје. Макар реченице Чекине.
Дабоме да не. Стога је једини ефект Чеке и других постављених чека, да људи упадну у те замке. Да се нешто чека и ишчекује, да се о томе прича. А да нико не зна о чему се прича.
То ће се зачинити чувеним Српским Славама и Светим Јануаром. И дискусијама на тим фокус групама.
И тако ће процес разарања исподповршинског слоја јавног мнијења бити завршен.
Отријезнили смо се. Треба срушити Режим. Срби да улете у Чеку.
Али. Програма и даље нема.