четвртак, 12. септембар 2013.

2327.
ТАБЛОИДИЗАЦИЈА
ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ
РЕПУБЛИКЕ
СРПСКЕ
 

Сваки град у Српској има будалаша. Само Требиње има Градоначелника Будалаша. Тај Иванићев Шенлучар није ни по чему занимљив, осим као социолошко-политички феномен који показује шта се догађа када велика владајућа странка и велика опозициона странка у неком граду немају никакву организацију. Онда Дуо ВВ, Вучуревић – Вукановић, добије огроман број гласова. И побиједи онај гори.
Дјелатност Првог Будалаша Требиња двоколосијечна је.
Стварање Заједнице општина Источне Херцеговине, дио је плана разбијања и уништења Републике Српске коју Иванић проводи још од продаје банака за бостан и давања ПДВ-а Сарајеву.
Сада је Вучуревић изнио идеју о грбу и застави ЗОИО.
Други колосијек његовог дјеловања је анархо-алкаидни. У складу са његовом карактерном особином будалаша.
Јавно постављање питања Предсједнику Републике о трговини са Шиптарима Нимани, таблоидизација је политике, у најодвратнијем београдско-курирском смислу.
Јасно је да то раде домаће, сусједне и стране тајне службе. Користи се свака неистина, полуистина или било какав знак да се неко с неким састао, видио, поздравио, телефоном разговарао, да се од тога начини јавна сумња.
Како патриотски звучи С ким си трговао док је Србија бомбардована.
Борба против таболидизације тешка је и скоро немогућа. Никакви деманти и истине не помажу. Чак таква тактика и игра на карту демантија. Деманти је живи пијесак.
Једини начин да се од тог одвратног османског технолошког чуда, то је као кад Хурем каже Сулејману Ено, твој Ибрахим са твојим сином кује завјеру да те свргне са пријестоља, а Вучуревић је живи потомак неког Османлије, јер су само они шенлучари и одвратници таквог типа, јесте јака страначка организација која ће дати важност сваком члану, симпатизеру, гласачу и бирачу. Друге одбране нема.
Некидан је Босић био у краћој, званичној и пријатељској посјети код Вучуревића.
Да ли му је он донио информације о породици Нимани.
Да ли је Велики Опозиционар спао на то да Вучуревића Шенлучара користи као политичког савезника.
Јесте, спао је.
Удружиће се и мрмак и крмак само да се сруши Режим.
Да се оствари Мисија.
Да се сјебе још ово мало Срба што је остало у неком изгледном колективитету.
А онда ћемо се борити за мало ћирилице на стакленим таблама.