субота, 20. јул 2013.

2215.
АДМИНИСТРАТИВНИ
КОНГЛОМЕРАТОРИЈУМ
 

Једина успјешна власт која је функционисала у историји Насеобине, небудприминито Босне и Херцеговине, тог међународно признатог простора између најновије Србије и најновије Хрватске, јесте Аустроугарска Власт. Са нагласком на Бечки PAW, Pitzaisel Adminstratische Wagen, у српском анархичном преводу, Контигент Административних Пицајзли.
Да би амдминистрација функционисала беспријекорно, а то је неопходно јер је администрација, истовремено, и бирократски апарат који проводи, реализује, испоручује власт и сама власт, мора изнад себе имати ауторитарног суверена, као што је нпр Бечка Царска Власт, или организовану политичку странку, што је данас на сцени.
Од шездесетак помоћника министара у Влади Републике Српске само су два или три изразито страначка. Зато што је Есенесде Добра Добрица и што су странци наметнули законе о агенцији за јавну управу и што се помоћници бирају конкурсом. Боље би било да се бирају курцом. Са О. Примјереније је балкану.
То би било исто као кад би тренер Барцелоне играче добијао јавним конкурсом. А проводила га Агенција за играчку управу у Мадриду.
У процесу свог осамостаљења, или у оквиру Дејтона и БиХ, или изван БиХ, Република Српска мора рачунати са тим да примијени такозвано вашингтонско административно законодавство. Са промјеном власти, из Административног Центра Републике Српске треба, до краја октобра, да изађе хиљаду владиних службеника а замијени их хиљаду оних који су побиједли. То, дабоме, обавезује сваку странку, да има екипирану компетентну понуду, поставу и тим. А не да по ходницима лове снаше да промијене страначки дрес јер је неко мјесто припало некој другој странци.
Таква хаотична ситуација у помоћничком сегменту у влади продукује анархолиберални кадровски хаос на свим осталим нижим нивоима. На директорским, агенцијским управним, одјељенским.
Похвално је што је Влада Републике Српске смијенила оног Салмонеловића. Мада је требао бити објешен пет минута послије пријема првог отрованог студента у здравствену установу. Јер је он дио клијентеристичког кавеза који је приватизовао дио власти Есенесдеа. Или што је, након година зајебанције, смијенила директора Олимпијског Центра Јахорина. Који је био дио клијентаријума неких високих владиних фактора, који нису имали много везе са владајућом странком и који је зајебавао страначку организацију у Источном Сарајеву на најперверзнији начин.
Владајућа странка на тај начин губи сваки утицај на функционисање административног апарата. А све што тај хаотични апарат, анархолиберални конгломераторијум, ради, књижи се у изборну теку која је код бирача и у коју се пише мастиљавом оловком.
Стога странка губи поене у истраживањима јавног мнијења. А на изборима гласове.
Добро. Није трагедија што нека странка то губи.
Трагедија је што се та конгломеративна технологија преноси даље, у све поре друштва. То постаје начин егзистенције Друштва, Државе и Нације.
Погубне дугорочне посљедице, само неке, су
·         Клијентелизам
·         Ситнокорупционашко врзино коло
·         Невидљиви лобистички сектор
·         Општа мимикрија
·         Непотизам
·         Теткизам
·         Монетизам
·         Кланизам.
Погубне, јер такво Друштво, Држава и Нација, продукује, даље, такве политичке странке, које онда настављају путем градње Анархолибералног Администратоида.
Темељ функционисања сваког друштва, под било којом влашћу и идеологијом, јесте досљедна, чврста и ефикасна организациона и кадровска политика. То мора усвојити и политичка артикулација.
Због тих мојих ставова већ је оцијењено да сам основну школу учио код Стаљина.
Слажем се. Али другог пута ефикасности на балкану нема.
Појединачна одговорност за породицу, групу, улицу, заједницу, политичку странку, институцију, државу и нацију, не постоји. Или је у лабораторијским траговима. Можда код изузетака.
Стање свијести на балкану, дугорочним третманом историје, такво је да би, кад би, нпр, у центру града отворили јавну пишаоницу у којој се пишање плаћа сто еура, дошло до општег хаоса у тражењу веза, познанастава и подмићивања, само да би се пишало преко реда.
То што има прекоредних пишача а нема толико стоеурића, то само замагљује ствари.
 
 

петак, 19. јул 2013.

2214.
ПАО ТЕШАЊСКИ
АЛЕН ДЕЛОН,
ДРЖАВНИ ЗАСТУПНИК
 

О, ЈТД, Јебем Ти Државу, у којој је Шемсудин Мехмедовић Државни Заступник.
Како Сарај Медији и преко усраног дрипца и злочинца, желе да створе државу. Шта ако буде осуђен. Да га неће звати Државни Злочинац, СТЈ.
Тужилаштво Насеобине БиХ одмах се оградило. Хапшење није извршено по њиховом налогу. Земљано Тужилаштво жели тиме да прикаже алиби код својих ментора и заштитника, па ако се ствар изјалови, испашће крива Четничка Сипа.
Нисам склон да кажем да су ово нови вјетрови у правосуђу Насеобине.
Клети Муслимански Шемсудин ходи овом земљом, Вашом Државом, сваког божијег дана, од промоције Алијине Политике Жртве Мира за БиХ, са зобницом пуном злочина. Ходи слободан и недирнут, политички, економски и угледно збринут, са ореолом патриоте, шехидаша и љиљанаша, ходи промовисан у врхунске дјелатнике који кроје, шнитају и фирцају, све у сврху Сарај Државе и у сврху истребљења Срба и Хрвата из Босне, или барем њиховог претварања у нешто небитно, у нешто као Хиспанохрвати или Хиспаносрби, ходи као и сам Шемсудин, зачешљан, умигољен, стилизован, маскиран у барбиканизовано лице невинашца а испод заступничке надоградње је лице најокорјелијег злочинца.
Склон сам да кажем да је Шемсудин Мехмедовић само Врх Злочиначког Бријега код муслимана, односно њиховог политичког, вјерског и војног руководства током рата и током дејтона.
Али, он је веома ситан злочинац међу оним који ходе. А и међу онима који леже. Под земљом. Добро је да леже под земљом, као Алија, али бих волио да ходе па да их ухапсе макар минут прије Шемсудина.
Ипак, поздрављам арест.
То ће сада онемогућити муслиманску пропаганду да Тешањ прогласи мјестом Српског Геноцида над муслиманима.

четвртак, 18. јул 2013.

2213.
АМАМБ
ИМА АМАНДМАН
ЗА ЖЕНСКА КЛИЈЕШТА
 

Видим, АмАмб је издала приопћидбу о правима жртава да посјете, заузму, окупирају, насилују, развале, свако мјесто злочина које им је прирасло срцу.
То је поводом упада оних Жена Жице у неки посјед што је некад било Задруга у Кравицама а гдје су стријељани ратни заробљеници.
Жене Жице су имале клијешта за жицу. Дакле, умишљај. То није никакав излив жали за стријељаном родбином, него намјера да се организује инцидент како би се Полицијске Власти Српске, и друге власти, означиле вермахтовским. У чему предњачи НВО Први Вермарт.
Разумијем да Америчани имају та људска права. Права жртава. Права Црнаца. Права Бијелаца.
Али. Нисам примијетио да су се досада, за толике године, за толике амбасадоре, ни у старој згради амбасаде, ни у новој, заложили за права српских сиротана на посјету мјесту стратишта. Нисам, чак, примијетио њихову назочност у Јасеновцу, напримјер. И коју сузу. За саборце из Другог свјетског рата.
Да не помињем права Индијанаца да посјете Стратишта, Вјечна Ловишта Камене Темељце Резервата.
 

 

 
2212.
НЕ МОЖЕ
СЕ КАЖЊАВАТИ
КОЛЕКТИВНО МНИЈЕЊЕ
 

Нека рукометна асоцијација казнила је Рукометни савез БиХ, зар то постоји, ММЈ, са 2.000 еурића јер је на некој јуниорској утакмици, у Бањалуци, виђена равногорска симболика и слика Ратка Младића. Дакле. Четници и Злочинци.
Добро. Ако постоји попис супстанци које су доказ допинга, морао би да постоји и попис антирукометних и антицивилизацијских симбола који су кажњиви. Нису дозвољени. А то нигдје не постоји.
Није разумљиво зашто је кажњиво истицање симбола Равне Горе. Можда појединцу то можете објаснити. Али колективитету не можете. Као што није разумљиво у Хрватској кажњавати неког У Шврљатора, Графитера, који спрејисао U, кад је усташка идеологија остварена. Неовисна Хрватска без Срба.
Ратко Младић још није осуђен у Хагу. А и ако буде осуђен, па званично постане Ратни Злочинац, Шта.
Ратко Младић је усађен у српски колективитет као борац за тај српски контигент. Нико са стране, а нариочито нека рукометна асоцијација, да о Хагу и не говорим, неће никада разумјети улогу Ратка Младића. Који је Војску Републике Српске довео у ред војске по свим мјерилима, који низашто није јебавао те ратне лепршаве врховне команданте у лику Брата Радована. И слично. Који је, дабоме, имао својих мана. Једна од највећих је што у Санском Мосту није похасио будалаше из Скупштине. Укључујући БР и МК.
Па, и кад буде осуђен, никакав ИХФ га неће избрисати из Колективне Свијести Срба.
Зато кажњавање Рукометног Савеза БиХ, због Срба, служи само за самозадовољавање Сарајева.
 
 
 

 
2211.
ОБАВЕЗНА ЛИТЕРАТУРА
ЗА МАГИСТРАНТЕ
СТУДИЈА КОД Р. ВАСИЋА
 

Јучер сам полазницима политичке академије Аматера Аналитичара понудио двије насловнице на анализу. Да не будалашу ко Сакати Приглупи.
Данас ми једна од насловница даје за право. Ословљавајте ме са Шефе.
Политика данашња, београдски лист, јучер поменут на овом мјесту, папирната, коју држим у руци, има на насловној страни, сасвим лијево, једностубачни текст под насловом Поглавари српске и руске цркве критиковали власт у Београду.
Одмах сам помислио. Па шта. Ко сме да критикује власт у Москви.
Ну. Кад сам отворио Политикин Портал, на левој страни стране је текст о Белој Куги.
Питања за семинарски рад Аналитичара Аматера. Ко уређује прву страну Политике. Квиско помоћ: Онај ко уређује прву страну Политике, другима може очи да претвори у муданца.
Можда је сада јаснији јучерашњи Политикин пласман на насловној страни као и одговарајући непласман на насловној страни Независних.
2210.
КИРИЛ
И ИРИНЕЈ
У ПОГЛАВЉУ 35
 

Знадни Боже шта су причали Кирил и Иринеј, патријарски Москве, Београда, Целе Русије и Скоро Целе Сербије.
Једна вијест каже да су говорили о издајничком руководству Сербије а друга вијест каже да је то подвала из београдских владалачких кругова а можда и из саме Цркве.
Можда помогне квиско. Да питамо Призму.
Морам констатовати да се Церква извештила. Скоро као и политичари. Једино што њиховим неким показују голе ките а политичким неким голе половне шубаранке.
Са политиком, државом и влашћу Церква прича једно а са другима друго.
Политика и власт, која је, истовремено, и држава, са Бриселом прича једно а са свим другима друго.
Тако да се може догодити да исто биће у Бриселу клекне као Преговарач а у Београду се испрси као Датум.
Штагод Иринеј рекао Кирилу, чињенице остају чињенице. Нарочито ове око Косова. Одрекла се власт, политика и држава Косова, или издала, Косово није Србија. Није у Србији.
Због тога, дабоме, не може се кривити Позитивни Политички Тројац, они су нешто као Позитивно Право, јер нема тога ко досад, вијековима уназад, није губио и изгубио Косовски Бој. Нису Шиптари освојили Косово, нити га је отео Нато Бомбардинг. Срби, Србија, су га узгубили, препустили, затурли, забацили, заборавили.
Али се може тај ППТ кривити за звоно Србији о врату. Шта звоно. Пирамиду од једнодјелног гранита.
Јер, јуче Филе у Београду, и Дачић, премијер, констатоваше да је остварење Бриселског споразума ствар Поглавља 35.
Мнијем. Док се не затвори Поглавље 35, на Србији ће меденица да звечи. Србија крене према пововршини, Косово је вуче према дну.
Кроз то Поглавље 35 Брисел може Србији, и хоће, да вади очи. А кроз очи и муданца. И душу да јој извади.
На крају ће Србија да моли Брисел да сама призна Косово, само да изађе из Преговора и Поглавља.
Зато су у праву Кирил и Иринеј, штагод да су причали.

среда, 17. јул 2013.

2209.
СМИЈЕЊЕН
ГЕНЕРАЛ ДИКИЋ.
НАШЛИ САЛМОНЕЛУ
КОД ДВА ЖАНДАРМА, СТЈЖ.
2208.
ШТА СУ
ТАРАБИЋИ
РЕКЛИ О ВУЧИЋУ
 

Ових недјеља и дана, не само јучер, поводом посјете Андрићграду и разговора са Додиком, те крстарења Дрином водом, о Вучићу се износе скоро неподношљиве просерице.
Просерице су Аматерске Политичке Анализе. А каткад се у Просерице знају турити и будалаши са својим унаказама.
Један сарајевски просрал је, тако, Вучића ставио испод Добар. Заборавили да је Вучић био у Шешељевој странци која је, у склопу свих Срба, који нису Сврба, извршила агресију на Сарајево, Босну и Патриоте са праћкама.
Вјечити Клинаши Српских Односа, припадници разних тајних група, које, најћешће постоје само у њиховим болесним главама, разне службогаће, напаћени плаћеници и умисленици, Вучића третирају само као Карађорђев Трешњев Топ против Додика. Они би Мртвог Алију пољубили у дупе само ако би то помогло рушењу Додика.
Та Карлеушизација политичке информативе и аналитике мало говори о појединачним актерима, јебига, кад отвориш септичку не гледаш у појединачни фекалион, а много збори о разореној јавној сцени уопште. Политичкој, друштвеној и мисаоној, прије свега.
Сјећам се текста Дарка Худелиста који је, у загребачком Глобусу, чини ми се, објавио о Вучићу. То је неоспорно боље, дубље и више него што су сви српски медији, медијчићи, новинарчићи и политичарчићи испричали и исписали, чак и помислили, о Вучићу.
Непотребно је да полемишем са свим тим ставкама, јер то нису ни ставови, ни тезе, ни анализе, од Добар Вучић до Коначно Додик Дошао До Вучића.
Смислене посленике упућујем само на два извора.
Потребно је озбиљно погледати данашњу насловну страну Политике и данашњу насловну страну Наднависних Новина.
Из та два узорка политичке антидопинг контроле јасно је неизрециво много ствари. Ја нећу да их предајем будалашима и да их дајем у бесцијење.
Могу само рећи да је из тих насловница јасно
·         Коме треба сусрет
·         Коме треба информација о сусрету
·         И коме није мило то што се на Дрини збило.
Вучића, као политичку појаву, треба анализирати у склопу србијанске политичке линије у дужем времену, не само од Милошевића. Као мозаичко мјесто унутар бивше Николићеве странке, са чињеницом да је, нпр, Тома свог сина метнуо за предсједника извршног одбора Напредњака, или тако некако. Као мозаички дио актуелног тријумвирата Србије. Као врхунског наредбодавног медијског технолога. Као туристу који је посјетио Америку. Као кључара богородичне тамнице Мишковић.
Али не треба га анализирати тако да ће у Србији доћи до Нулте Толеранције К&K. Јер је то немогуће. Прије ће неко искоријенити Све Србе него криминал и корупцију код Срба.
Нити га треба анализирати као политичара који само чека кад ће Додику, и Српској, одсјећи главу због неке изјаве или подршке Тадићу. Сам Вучић је дао милијарду изјава које би га, по том аматерском принципу, могле коштати главе. А ако Тадић сада нешто значи Вучићу, онда ту нема политичара.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

уторак, 16. јул 2013.

2207.
АЛХЕМИЧАРСКА
РАДЊА
ТИХИЋ д.о.о.
 

Након Корпорације Злаја Унд Јаранен дошао је вакат да се промијени власт. На нивоу Насеобине. Федерацију, као Депонију, не помињем.
Тихић има нови рецепт. СДАСББХДЗ1ХДЗ2СНСДСДС.
Задивљујуће. Све остало има Мастеркард.
Он то зове коалицијом. Босна је посебно подручје. И кад мртвапјан гост тражи оне ствари од искусне конобарице, они то, у тој Босни, називају коалицијом.
Мислим да је много дјелотворније да се формира коалиција од АмАмб, ОХР, Соренсен & Народ, Емир Суљагић, Чавић, Иванић, ЦЦИ и Сејдић Финци.
Па нека владају до сљедећег рата.
Сарајево, које се толико бори за Босну и Херцеговину, као Босну, на крају ће је поптуно уништити. Затријеће јој сјеме. Нема комбинације која није пробана у Шпанској Краљевској са задатком да нагузиш Србе а даље обезгаћујеш Хрвате.
Још само остаје да се формира нова странка коју ће пред изборе, да излаже, обрлати и премунта Злаја Есдепе. И можда да Есаде размисли да формира још једну амбасду у Сарајеву. Јер, ову је Златаган толико пута понизио да је и мени непријатно.
Мој конкретан приједлог, и допринос, у рјешењу хаоса сарајевских концепција, прецизан је. Хрвати треба да се врате кући. Да се више не замајавају Државом Босном. Трећим Ентитетом. Консруктивним Приступом. И сличним будалаштинама. На свим пољима су, још од прије рата, за вријеме Шаховнице На Дрини, промашили пут, шуму и мету. Срби, у које убрајам Есенесде, па и Есдеес, треба да се повуку из Миљацка Коалиције. И да ствар препусте Лијановић Чавићу и Будимир Иванићу. А да, претходно, прогласе неважећим неке недејтонске и неуставне ствари и институције на територији Републике Српске.
Да. И да ухапсе Оног Суљагића.

 

 

GOLOGUZAN CRVENOKOŽAC
Posted by Picasa
2205.
НЕРАЗУМЉИВ
УТИЦАЈ
АУСТРИЈАНАЦА
НА ИНДУКОВАНЕ СРБЕ
 

Извјесни амерички професор написао је књигу о Николи Тесли. Живот и прикљученија наизмјеничне струје.
Каже да је обрадио све до чега је дошао, да ту више нема шта да се каже, нарочито кад су у питању техника, струја и проналасци, и да је одужио дуг великом научнику.
Једино му је, каже, остала сумња да ли је добро схватио стање у тадашњем Госпићу, кога су држали Аустријанци, као и сву ту хрватску територију, и у коме се Тесла развијао као мали. У условима када су Аустријанци могли да ухапсе Србина кад им се дигне па онда још једном, кад им се спусти, а Срби ходали по Госпићу у страху и шапату. Да ли је то утицала на затвореност и повученост Николе Тесле, научника.
Е, драги Карлсон, Бернард Карлсон, видиш, ствар је једноставна. Ја не схватам те ваше вртлоге унутар ротора који се појебу са силницима унутар статора али Госпићке Вртлоге и утицај на Мале Србе, овдје схвата и свака српска, и свака екстерна, будала. Осим Инцка. Он је Истосмјерна Струја.
Аустријанци су у Госпићу терорисали Србе јер су ту Били Вишка, пошто је Госпић старо аустријско презиме. Али и због тога, што је много важније, зато што су извршили Геноцид У Сребреници. Што су ишли у Јасеновац. Што су убили Надвојводу. Што нису хтјели да прихвате ултиматум пред Први свјетски рат. Што су, на петинг Инглеза, организовали Боље Рат Него Пакт. Што нису хтјели да признају Косово.
Исто су тако, Турци Османлије, терорисали Србе је Срби нису хтјели да побиједе у Косовском Боју. Било им непријатно.
Све то је утицало на Мајушног Теслића.
Па је он створио свој нови паралелни свијет. У коме ви данас уживате, Пизда Вам Материна.
Али и ви сте, не баш Ви, професоре, много урадили за Србе. Створили сте и ви паралелан свијет. Само за Србе. Агреорски. Геноцидни. Фашистички. Понижавајући. Осебујан, разуђен, мултифункционалан. Толико компликован да је Јасеновац био Мила Мајка.

понедељак, 15. јул 2013.

2204.
ЈА САМ НАЈБОЉИ
ПА ЈЕ ОНДА НАЈБОЉИ
МОЈ РЕСОР А НА ТРЕЋЕМ
НАЈБОЉЕМ МЈЕСТУ САМ
ОПЕТ ЈА
 

Вађење здравих зуба бигерским клијештима без анестезије мала је маца како боли кад само заљуљаш неког министра.
Радончић је бржебоље демантовао да је његов безбједоносни ресор грешан у погледу заробљавања Парламентарне скупштине, посланика и странаца, све скупа око једне бригаде. За то би, у нормалном рату, требало најмање неколико хиљада бораца. Једна пјешадијска бригада, један МПОАБР, неколико десантних чета и један артијљеријски дивизион.
Обзиром да су пред ПС БиХ, зградом Бранка и Хамдије, биле бебе са родитељима, неко је морао да надомјести потребно људство и МТС.
Па су то урадиле разне безбједоносне агенције.
Калабић каже да те агенције, Агентуре, СТЈ, раде у интересу странаца а не БиХ и грађана. Радончић каже да су беспријекорне. Мада не знам како зна кад министар нема надлежности да се мијеша у њихов рад.
Да сам Велики Новинар Независног Новинарства, рекао бих да је истина негдје на средини.
ЈПМ. Истина је пуно ближа Калабићу. Ако није и посве уз њега.
То што су Беби Протести требали да сломе душе и срца народа а и страних посленика, да изазову још масовније протесте и да одагнају било каква додатна питања демокрастске природе, само је још једна Маркализација сарајевског живља. Бебе од малих ногу треба навикавати на употребу до крајњих граница. Како су употријебљени и људи у контролисаним ратним експлозијама зарад оптуживања Четника За Геноцид.
Без обзира што Мартин Рагуж каже да се у очима протестаната видјело оправдано незадовољство, мада не знам како је то уочио кроз оне конзервативне тегле, чињеница о Употреби Безбједоносних Агентура се не може избјећи.
Сарајевски Државни Парламентаризам, они воле те придјеве Државни, у опасности је. То је видљиво. Јер ја Цуцла Бригаду схватам као пробу и пипање пулса. Као и бањалучко улично брабоњање. Шехид Тихић каже да је ишао на сједнице иако је на њега репетиран пиштољ. Био је скоро под унакрсном ватром, ЈТН.
Можда и јест. Али ишао је зато што муслимански политичари имају страст и фанатизам у искорјењивању Републике Српске и стварању Унитарне Босне. Срби, пак, немају ни мрву страсти и фанатизма у борби против Сарајевског Политичког Круга и у стварању Монструмбосне.
Безбједоносне Агенције један су од неконтролисаних државних сегмената за којима вапе муслимански политичари. То је тај узорак функционалне БиХ. То је тај сан Сарајевског Политичког Круга. То је проширени Кемин Рак. Саморегулирајући Монструм.
Па, ако га не контролишу бошњачке странке, којим случајем, контролишу га пробрани странци. Што је исто.
А Радончић је компетентан за тај ресор као и непостојећи министар босанске пољопривреде за извоз декстрозе из ХПК у Хрватску и ЕУ.
 

НОВИНЕ У
ПАРКУ СКУЛПТУРА

МАЈКА И ДИЈЕТЕ
 

ВАНЗЕМАЉКА СА РУКИЦАМА
Posted by Picasa