петак, 8. фебруар 2019.


У БиХ,
ИЗБОРИ
НИСУ ИЗБОРИ,
ТО ЈЕ РАТ
ПРОТИВ СРБА
И ХРВАТА

Јуче је Нежељко Комшић изјавио да јединствен став Беха Блока, СДП, ДФ и НС, да не иде у Власт и остаје у Опозицији може довести до потпуне превласти СНСД и ХДЗ у Федерацији БиХ и на нивоу Заједничких Институција.
Данас је Термин Никшић угасио узбуђење Ханумаства & Инсанслука и рекао да СДП има Срба за већину у њијовом, српском, Клубу у Дому Народа ФБиХ и да Додик неће имати Потпредсједника ФБиХ.
За мене није кључно питање какви су то Срби који иду са Лагумџијом, Никшићем и Комшићем, јер Срби су свакакви.
Кључно питање како их вабе, чиме их маме и шта им дају.
Ну.
Садашње стање у Федерацији БиХ, гдје апсолутну Изборну Доминацију има ХДЗ, односно ХНС, и у Републици Српској, гдје је изборну надмоћ показао СНСД и Коалициони Партнери, а и шире, након Избора, не прати стање Политичке Артикулације код Бошњака.
Укључујући и СДА, они на тој страначкој сцени не знају дал би пишкили или какили.
Они немају Програм ни за Бошњаке, ни за Федерацију, ни за БиХ.
То што имају, то је Средњи Вијек и нереална Отоманија.
То је посљедица Ненационалности Бошњака. О чему сам писао.
И посљедица Унитаризма, Османлијске Владавине, која је као национална потреба наметнута Бошњацима.
Они, дакле, не иду на Изборе, како би понудили Националне Опције за Бошњаке и добили гласове.
Они у Изборе иду као у Рат против Срба и Хрвата.
Битно је да Додик нема Потпредсједника.
Та реченица, и оне Комшићеве, показују какве су они парламентарне и демократске аналфабете и какви су фашистоидни монструми.
А све је, дабоме, посљедица насиља над Дејтоном и стварања нечега што не постоји. Стварања БиХ са конститутивношћу свих на цијелом подручју.

четвртак, 7. фебруар 2019.


ЗА ПРИМИТИВНЕ
НАРОДЕ,
И ЊИХОВЕ ИЗРОДЕ,
ПЛАЋЕНИКЕ
И ПОДЈАРМИЦЕ,
НАТО ЈЕ ИНКАРНАЦИЈА
ИСУСА, БУДЕ И МУХАМЕДА

Траје тешка офназива примитнвог интелекта и ниског националног инокосништва, у пропаганди НАТО Пакта. НАТО Пакт доноси апсолутни просперитет. Словачка, прије НАТО пакта, није производила ни један аутомобила сада, након уласка, толико и толико по глави Станатовника.
Улазак у НАТО Вакат обуставља питање Граница и Рата.
НАТО Вакат никада неће жртвовати Мир за усрану БиХ.
Никада нећете пуцати међусбно, само на њих. А ни они неће никада пуцати на вас.
НАТО Пакт доноси нове инвестиције. Најприје Гринфилд, СТЈ.
НАТО Пакт вас трајно спашава Русије. Руси су иначе један примитиван народ Књижевности, Слкирства, Филма, Филозофије, Технике, Математике, Духа, Вјере, Космоса, Православља, што су најниже људске особине забиљежене још од како се појавила Шуга код Примата.
Ну.
НАТО је, међутим, Агресија на Цивилизацију.
Умни Људи би требали да дигну глас и главу против тога уништитеља Држава, Душтава и Нација. Историје, Вјере, Идентитета и Суверенитета.
Ту не може да помогне обичан Бирач.
Његов Бирачки Глас је највише што може.
Умници и Вође имају одговорност.
НАТО Пакт су само три ствари.
● Окренутост против Русије.
● Залеђене Границе.
● Гола Територија.
Стога су многи полетили у НАТО.
На Косову сматрају да је НАТО гаранција њихове Државности. Зато настоје да прије уласка Србије у НАТО, ријеше признање и Границе.
Сарај Чадор, такође сматра да уласком БиХ у НАТО, Република Српска неће моћи да се осамостали. А, ако Драги Алах буде милостив, одумријећемо је.
Ну.
Чак и када све то пође по НАТО Пакту, по Злу, Косово никада неће престати да буде Србија.
Република Српска никада неће нестати. Дочекаће Слободу.
Дочекаће је макар три пастира на планини.
Јер је, преко својих Предака, прометнула многе Царевине и Империје, горе, моћније и крволочније од НАТО Пакта. Па опстала. Јер су опстали Срби.
Онај ко Србију и Српску подведе под НАТО, треба да буде јавно стријељан. За живота. А ако у међувремену цркне, да га се, у погодном времену, извади из Раке, усправи уз какав сувозид или дрво, и јавно стријеља.
Без права на сахрану.

среда, 6. фебруар 2019.


КАКАВ ПРЕДСЈЕДНИК
ТРЕБА ЕСДЕЕСУ,
ТАКАВ ПРЕДСЈЕДНИК
ЕСДЕЕСА ТРЕБА
И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Вукота Говедарица је изјавио да још није одлучио да ли ће се кандидовати за Предсједника Српске Демократске Странке.
Ја бих га најрадије искључио из Есдееса.
Али, та његова изјава може да се схвати као да је Вукота схватио или као да лансира стару гатачку мудрост која може да оде у било ком смјеру. Или према Баби и Дједу или према Фазлагића Кули.
Вукота није капацитиран да буде Предсједник Есдееса.
Он је само један од оних који је умислио да га Посланичка Естрада, аутоматски, чини већом звијездом, љепшим и паметнијим од Лепе Брене.
По основу тога, није капацитиран ни да буде Предсједник Републике. Али. То су већ младалачке сексулане халуцинације.
Есдеес је у тешкој кризи и паду,
◘ Због тога што се није, послије Рата, трансформисао у Политичку Странку.
◘ Због вишекратног добровољног пристанка на подвођење ПДП-у. А послије, и Пробошњаштву. турцима. ПДП је формиран као манипулативна Партија преко које би се, кад дође вријеме, манипулисало Републиком Српском, у смислу курвања и нестанка. Али јој је периферни задатак био да девастира Есдеес, као јаку и националну странку. Тај циљ је имао и према СНСД-у. Јер је Иванић, као Плавшићкин први пик мандатар хтио да обједини обје Странке под своје вођство, чиме би и СНСД био заустављен.
◘ Због тога што, послије Караџића није нашао и није поштовао Лидера Странке. Нарочито оног који је спреман да изгради Странку. Јер. Лидер може да изгради али и да разграђује Странку. Једно у корист Државе, друго у своју корист.
*
Какав, дакле, Предсједник треба Есдеесу.
● Онај ко може изградити СДС као Велику Националну Странку. Остављајући по страни улоге Вође Опозиције и улоге Власти. Или саучесника у Власти.
● Из далеког СДС-а. Пошто Предсједника Странке нема на тржишту, потребно је да Предсједник СДС-а буде неко ко има дуг, издалека, есдеесов страначки стаж.
● Неко ко има политичке референце. Да је нешто конкретно био и радио. У Политици. Да му референце нису дифузне. Као ДИФ.
● Да може да уважи неистомишљенике и од страначких противника, незадовољника и фракција, да прихвати оно што је конструктивно и што може да покрене напријед.
● Који може да дође у Бањалуку и, једном, организује Бањалучки Одбор који приличи Есдеесу. Јер, овдје су се сви окушавали, од Батара, преко Професора Рајчевића до Оног Радикала, и нико није успио.
● Нема Велике Странке ако није јака у Бањалуци. Али и у још четири Града у Српској. Не може СДС бити јак а у Требињу му СНСД-овог кандидата побјеђује Грмаљ ПДП-а.
● Ко говори јасно. Да га Људи Бирачи разумију. Не само уске Есдеесовске групе.
*
Есдеес нема бољег за ове, и друге, услове, од Цицка Бјелице.
Мада ће му ова моја сторија бити оптерећујућа околност.
Мирко Шаровић је превише Шаренуља. Чим он може са турцима у Сарају, јебтињега.
Мићо Мићић се закопитио у Бијељини, и не показује жељу да изађе у ширину. Досад је имао времена да је покаже. Он би прије пришао Додику, ко Обренка, него што би искрено и предано пожелио да буде Предсјендик Есдееса.
Овај јунак у Теслићу, који је изгледао озбиљно и прибрано, није мандат, у Теслићу, који није мали, и у Есдеесу, искористио да то распростре по цијелом тржишту.
Младе снаге, Есдеес је посјекао. Јеринић Добојски је могао да буде нада. Можда Солскјер СДС-а.
Друге, оквирно потенцијалне, Есдеес је растјерао раније. Читај Босић и Говедарица.
Они, тако чине Црни Тројац Есдееса. ЧБГ. Чебеговци.
Чавић. Босић. Говедарица.
Да ли Цицку Бјелици, међутим, треба, и има ли снаге да наредних Десет Година, Десет Година, пуних, ради да би се Есдеес дигао до изборног конкуретна за Власт, то је друго питање.
Јер, такав посао захтијева и карактеристике личности које не посједују други људи, не на једном мјесту, а које морају да се користе десет или више година.
А о којима овдје нисам говорио.

уторак, 5. фебруар 2019.

КАКО НАПРАВИТИ
ОКВИР ЗА СЛИКУ
ОД КАРТОНСКЕ КУТИЈЕ

Увијек има неких картонских кутија и поклопаца, формата А4 или мањег. Једну такву кутију, за самољепљиве наљепнице, искористио сам да уоквирим минијатуре. Ако је омот по ободима једнобојан, може оваква, а ако треба промијенити боју, онда користим спреј.


Сљедећи корак је копча од лима. Неки танки алумијски лим, од графичких плоча или од конзерве за сок и пиво.

На кутији, при врху, размјерити и начинити рез за лимену копчу.





Ако кутија, по рубу, остаје како је пресвучена, додати подлогу која ће служити као паспарту. Једна тачка љепила, да папир може да реагује на промјену температуре и влажности.


Затим налијепити полукартон или папир у боји, и Слику, исто једном тачком љепила.


Ставити стакло које поптуно одгвара димензијама дна кутије.
У сваки угао капнути једну тачку љепила да држи стакло. Оно ће, кад се осуши, постати прозирно и неће се лако уочавати.



И, слика је готова.




МУЛТИЕТНИЧНОСТ
И КОНСТИТУТИВНОСТ
ЈЕ САРАЈ БОРБА
ПРОТИВ ХРВАТА,
СРБЕ СУ ВЕЋ
ЕЛИМИНИСАЛИ

Извјештаји о избору делегата за Дом Народа Федерације БиХ, по кантонима и жупанијама, личе на временску прогнозу.
Мјестимично Срби.
Прецизно се извјештава ко је од Хрвата изабран и из које је Странке.
Видио сам да је, данас, чини ми се, искочила и једна Српкиња из СДП.
То са сталним недостатком Срба, понижавајуће је за Србе.
А и оне које пронађу, или их претворе, не представљају Србе Федерације. Представљају црклог Лагмџију. И служе за бошњачку премоћ над Хрватима.
Коликогод се ко упињао да пласира ту непостојећу Конститутивност и Мултиетничност у Федерацији, Српска треба да буде свјесна неколико чињеница.
◘ Срба у Федерацији нема више од 45.000.
◘ Дом Народа Федерације БиХ је, у Дејтону, замишљен као дом у коме ће бити Бошњаци и Хрвати. Јер је и Федерација замишљена као Муслиманско – Хрватска.
Срби не треба да полажу било какве наде у тај Дом и треба да се одрекну тих Приручних Срба а да сав нагласак баце на учешће у Власти тамо гдје су већина и гдје их има за изборну детекцију на нивоу Општина и Жупанија.
◘ Вијеће Народа у Републици Српској треба укинути. Јер Српска је Држава Српског Народа. Тако је формулисана у Дејтону. Наметнута Конститутивност свих на цијелом подручју БиХ, од стране Високог Представника, унитаристички је стероид Бошњацима за разградњу Српске.
Хрвати и Бошњаци су вишак у Вијећу Народа. Као и у Влади Српске.
Њихово право представљање је кроз Изборе, број Гласова и број Мандата у Народној Скупштини. Све остало је лажно и неуставно.
◘ Борећи се за Конститутивност по Кантонима и Жупанијама, и у Федерацији, Срби само дају легитимитет вјештачком параконститутивном разарању Српске од стране Бошњака.
*
Кад се све сабере, у Босни и Херцеговини се, на овај, начин, само производе Комшићи.
Који служе за повећање Мржње и Националну Компактизацију.
А Комшић се једном јавља као Трагедија, други, трећи... пут као Фукса.

понедељак, 4. фебруар 2019.


ШЕТАЈУЋЕ
ДРУШТВЕНО
ОРГАНИЗОВАЊЕ

Ако искључим екстерне индукције које дјелују преко разних уплетених ситних чворишта, преко донација и преко друштвених мрежа, и ако искључим алијенацију која притишће данашњу јединку и ствара му потребу неке једнократне социјалне потврде и друштвеног исказа, Шетње као политички феномен доказ су два нова тренда.
◘ Губитак способности за озбиљан друштвени ангажман и мукотрпно дугорочно органзовање и рад са људима.
◘ Краткорочност. Као претежна људска особина Трећег Миленијума.
Дабоме. Читав низ фактора довео је до ових трендова.
Финансијерски Територијализам већ деценијама ради на уништавању и ерозији Државе и Нације, било каквог колективитета и организације.
Стога се у колективну и појединачну свијест убацују сугестије о криминализацији Власти, о Странкама као Режимима, о Цркви као покварењаштву... Просто је срамота радити нешто у државној служби, срамота је бити Власт, недемокатски је побиједити на Изборима, нико ништа не вриједи, осим Грађана...
Убрзање времена, згушњавање догађаја и информација, законито доводи до одустајања од дугорочности. Чак и оне која се мјери људским животом.
Краткорочност Појединца, претавра се у Краткорочност Нације.
Ријалити Шетње, које се догађају од Париза па до Венецуеле, почивају на два поменута тренда.
Али су индуковане екстерно.
Оне се користе као Политичко Оруђе против Парламентарне Демократије.
У Београду отворено декламују да неће на Изборе. А хоће да сруше Власт.
У Венецуели из Брисела именују и признају Предсједника. Не требају Избори.
У Бањалуци Правдаши су најављивали онемогућавање Избора. А послије признали Вукоту за Предсједника.
Друга, суштинска питања, за свако подручје, не помињу се.
Све је, дакле, јединствена технологија.
Политички Организми, Институције Државе и Странке, не смију ове трендове чекати и примати здраво за готово.
Морају се професионализовати, организовати, процедурализовати, приближити се Људима, чувати Парламентарну Демократију и уздизати је.
Јер боље ништа није пронађено.
У супротном Улица и Аморфни Грађани ће преузети све, као Губар шуме.
Али не за своју корист, јер то они не могу, већ за нечију туђу, екстерну.

недеља, 3. фебруар 2019.


УНИШТЕЊЕ
СТРАНАЧКОГ
ПОТЕНЦИЈАЛА
ДРЖАВЕ
И НАЦИЈЕ

Финасијерски Територијалисти имају прецизне планове дугорочног уништења НДД СФере. Нације Државе Друштва.
За њихово остварење, они имају времена. Њима се не жури.
Осим у случају неке Нафтне Журбе, као што је било у Ираку, Либији, Сирији... и, сада, у Венецуели.
Читаве Хорде, умрежених, плаћених и ангажованих, а добро и једносмјерно инструисаних, слугана, раде на тим колосијецима.
То је укалупљено у Невладине Организације, Цивилно Друштво, Екологе, Покрете, Педере, Мигранте...
А на мети су Прошлост, Традиција, Вјера, Култура, Политичке Странке, Оријентири, важне давне Личности, догађаји, Антифашизам, Страдања... све треба заборавити, понизити и одбацити.
Пројект је већ проведен у традиционалним западним земљама. У једној Италији, ортодоксно католичкој земљи. У Француској, земљи разних егалитеа и либертеа.
Од којих није остало ништа.
У традиционално Православној Грчкој.
Са Ангелом Меркел, Источном Њемицом, коју су инсталирали у Западни Бошпрецизен Дојчланд, скоро су успјели.
У Србији су успјели. Само још циљеви нису потпуни.
Кловн Вучић и пихтијаста Странка СНС.
У Српској покушавају од Дејтона наовамо.
Процес је компликован јер Срби Српске нису било ко.
Опстали су након Распада СФРЈ, што нико није очекивао ни планирао. Из тога изашли као Држава.
Претурили су преко главе Вијекове и Царевине, Тортуре, Монархије, Усташазију, ненаклоњени Комунизам, Нато Бомбардовања...
Процес је веома компликован.
Толико, да је једна постратна, искрено и аутохтоно социјалдемократска Странка, каква је СНСД, морала да се трансформише у Националну Странку.
Не зато што је неко хтио да дође на власт, да свргне СДС или да пљачка... мада је Додик увијек више волио Власт него нас, већ зато што је Колективна Свијест Срског Народа то тражила.
Та свијест је створила и Караџића и СДС.
Док је још трајао процес уништења СДС, и самоуништења, СНСД је покушан да се увуче под Социјалдимије Лагумџије и његовог претворничког цекајашког социјалдемократлука.
СНСД је схватио правце, искуства и наук који је узимао од лешинара типа НДИ, ИРИ, Фридрих овај и онај, и... отео се.
Изашао бирачима у сусрет и изградио Организацију.
Већ десетак година, она стагнира али јој још увијек не могу ништа.
То говори о битности Велике Националне Странке и њене добре организације.
Организација је повезује са Народом.
Не повезује је Додик. Нити неки други Лидер.
Политичке Странке су важне као Глас НДД Сфере.
Преко Странака се дају јавке једног Народа куд жели да иде. Странке артикулишу Народне Колосијеке. Судбину и Опстанак.
Остало је, дакле, још да се униште Странке. СНСД. СДС је већ уништен.
У Српској се то ради стварањем манипулативних Странака, као што је ПДП, читавог низа страначке ситњарије, нарочито на локалном нивоу, форсирањем Мечки. Од младих Дроњака, Шукала, Драшкића... до озбиљних универзитетских професора, као што је Иванић или несрећна Јелена Тривић. И Шпирић. И Шпирић. Који је добио задатак да уђе у СНСД и дјелује на тај начин. И друге Наталије. Нато Играчи.
Жалосно је гледати како ти млади људи Изигравају Мечку и траже Решето и Цигу. Како нуде своју Брњицу за куку на мотки.
И како то ради офарбана професорка Тривић.
Како то раде глумци у Србији.
Циљ њиховог форсирања и дјеловања је да се обесмисле Странке. Да се уништи Политичко Биће једне Нације.
Да свака Баба има свог Макрона за Предједника Државе. Да један болесни и неспособни Подшешљчић буде Вођа Србије. Да умисли да је пола Карађорђе, пола Тито.
Циљ је да окупе наивне и западно инфициране, оне који су против, оне који су слуђени... у један аморфни пакт против Режима.
Да они надјачају побједничку Парламентарну Странку.
А онда ће се лако.
Мало га држиш, мало га рушиш.
СНСД треба да се добро прочеше због овог стања и да се организује.
Не може се дозволити да за четири године порасте за четири хиљаде гласова а само прошлогодишњих нових приступница, до Избора, било је више од девет хиљада. Док други губе на десетине хиљада гласова.
Иначе ће се, тај учмали СНСД, једних Избора, врло брзо, наћи у петом Пушењу, у тренутку кад неко попизди и упали свјетло.