субота, 25. март 2017.

НЕВИДЉИВА СЛОЈЕВИТОСТ
ВИШЕ УТИЧЕ НА ИЗБОРЕ
НЕГО ВИДЉИВА,
ЛАЖНА И МАНИПУЛАТИВНА
СТВАРНОСТ

Апсурдно је.
Али, Вучић је, иако је био један од актера стварања Србије као дивљег националистичког ареала, доказ да она то није.
За социологе, политикологе и страначке стратеге и аналитичаре, ово Вријеме Избора, у неким земљама бившег Сфрј Простора, божије је за изучавање Националног Колективитета, његових тајни, потенцијала и површинских манифестација.
Има се времена још, док се друштва, нације и државе, не стабилизују економски, па и политички, ако се то икада деси, дабоме, јер ће тада наступити високософистицирани манипулисани Избори у којима су на сцени сасвим други фактори.
Мали траг томе је утицај Тодорића и концерна Агрокор на Хрватску. Па и на њене изборе, иако то нико не жели да истражује и детектује.
Као скицу, дајем само пет кратких сазнања о Србији, која је сада актуелна због Председничких Избора и у кјојој се, и око које се, многи ужасавају чињенице да ће Вучић тако да побиједи.
И ја се ужасавам. Због могућег штетног ефекта по Републику Српску.
Мој став о Вучићу је одавно познат.
Једна је од дејствених и потенцијално највећих штеточина на силазној линији Србије, коју је и сам стварао али је и њен законити продукт.
Али, он ће да побиједи на тим Изборима.
Србија није тако дивље националистичка како су је презентовали Шешељ-Драшковић & дружина и медији, пред Рат Распада СФРЈ и у Рату. (1)
Србија није тако десна како један интелектуални и образовани слој жели да јесте, и како се презентује, у дужем времену САНУ, Ћосић... (2)
Србија није лијева и социјалдемократска земља. Она је више удбашко-доушничка и еуроманипулативна. (3)
Србија није динамичан политички простор. Она је више, политички, рурално трома, без обзира на концентрациони урбанизам. (4)
Србија није тако за Запад и Европу како је то представљено за Тадића и сада за Вучића. Тромост даје већу вјеру у Вучића него у Запад. (5)
*
На овом крокију може се разрађивати, кроз цијеле књиге, подлога резултата Председничких Избора који ће услиједити.
Пресудна је, ипак, Рурална Тромост Србије.
Која је дресирана и тренирана вијековима.
Та Тромост толерисала је Ропство Србије али је један од фактора Опстанка Србије.
Тромост омогућује, привидну, манипулативност Колективитетом Србије.
Људи Србије, Радници, Новограђани и Сељаци, мирно гледају како неко на Политичкој Сцени, пред њима, и пред Светом, игра Аску, сигурни у свој Опстанак.
То може да објасни однос Србије и према Книну и према Косову.
Али ја нисам Милорад Екмечић и не могу сада и овдје да то разрађујем.
Зато је констатација о Вучићу, с почетка, поптуно тачна.
И ова нова побједа Вучића Негација је многе представе о Србији.
Она се може тумачити и као филозофски егзистенцијализам страдалника, Само ти, синко, ради свој посао.
Али и као Имали смо и већих тутора и злотвора. Нећеш ни ти пореметити Тромост Нашег Српског Мира.
*
Напомена: Ништа од овога не важи за Србе Овдје и Републику Српску.



петак, 24. март 2017.

ДА БИ СЕ ОДБИО
НАТО ПАКТ,
ПОТРЕБНО ЈЕ
ОДБИТИ И ЕУ

Данас су Вучић и Додик, у Грделичкој клисури, код чувеног Жељезничког Моста на коме је Нато Пакт бомбардовао воз и побио цивиле, у Агресији на Србију, 1999е, говорили о Нато Пакту.
Вучић је, изненађујуће прецизно, рекао да Србија никада неће тражити да уђе у ту Алијансу.
То је једна од ријетких прецизности Вучића, када се ради о великим темама. А да није прекривена патетиком и плачном тривијалношћу са контрапитањем.
Знајући Вучића и његове потенцијале Лажности, знајући његове политичке обрате, у којима се може очекивати и повратак у Српску Радикалну Странку, ово није довољно.
Вучић би, сад, када постане Предсидетељ, требао у Устав Србије да убаци посебан Члан са таквим ставом. И да у Народној Скупштини изгласа декларацију или нешто друго, што је на првом мјесту по рејтингу.
Додик је изрекао став који је у Српској познат и озваничен.
Што је веома добро.
Јер досад се користио поштапалицом Српска неће у Нато док Србија неће у Нато.
Ну.
У том мрачном, злочиначком, антицивилизацијском Пакту, постоји један мамац, један миомирисни, заваравајући степеник о којем мало ко размишља.
Постоји Европска Унија.
У коју Вучић срља. А Српска не срља. Али срља БиХ, јебем јој матер.
ЕУ је јединствен пакет са Нато Пактом.
У ЕУ се улазило као у предсобље Нато Пакта.
Јер, сви ови земљурци који су ушли, и ови са поглављима, по економији и по свему, нису за ЕУ, нити ће када бити, али је та Територијализација добра јер се чланство у ЕУ, аутоматски, преводи и у Чланство у Нато Пакту.
Тако је било све до појаве Трампа.
Који је одјебао тај Еуатлатнски Интеграционизам, подржао Брегзит и Натопактицама рекао да морају више да плаћају, да би их САД штитиле од Руса који неће ни да их запишају а камоли да их нападну.
Српка и Србија требају искористиити тај Трампизам.
И затегнути Путем ка ЕУ.
Поставити услове. Тражити Паре & Партнерство.
То би били државнички, рационални национални потези.

четвртак, 23. март 2017.

ПОЛИТИЧКА СРБИЈА
ЈЕ ВАШАР.
ПИТАЊЕ ЈЕ, САМО,
ДА ЛИ ЈЕ ВУЧИЋ
ЦИГО ИЛИ МЕЧКА.

То је тако, откако је Србија кренула у погрешан и промашен пројект спашавања Свих Срба на простору бивше СФРЈ. Током њеног пројектованог и програмираног Распада. Откако је наивно увучена у тај Пројект у којем је унапријед срачунато да и она, Србија, и Срби, буду губитнци и кривци.
Нијансирало се само да ли је неко, од Слобе наовамо, више Циго или више Мечка.
Цијела политичка сцена Србије на тај начин је пројектована је, генетски, на дуљи рок.
Зато су послужили Драшковић и Шешељ, али и други, који су глумили Србенде и дивљали по јавној сцени.
Да се одшколују кордони из који ће се регрутовати Вашарски Лидери. Вучић је Одликаш те Школе.
Слоба је, неоспорно, био Циго у тој причи. Са два добоша. Коштуница је био Тетка, која је пажљиво водала Мечку. Теткинска је синтагма Господин Легија. Тадић је био Госпођа са Мечком.
А Вучић. Вучић је, сада, и Циго и Мечка и Народ. И Вашар.
Нова Српска Политичка Мисао је учинила Истраживање Јавног Мнијења. У свјетлу Предсједничких Избора.
У том ИЈМ су дошли до податка да ће за Вучића гласати 54,9%, без оних који се нису изјаснили и без оних који су рекли да сигурно неће гласати, односно до 44,7%, без оних који су се изјаснили да сигурно неће гласати.
У обје варијанте слиједе Вук са 11,1/9,0%, Јанковић, Бели...
Да ли је то реалан однос снага.
Мислим да је реалан.
Темељ такве позиције Вучића, која би била слична и да се ради о неком другом лидеру, са толиком Моћи, чак и да је посве друкчијих политичкх назора и индивидуалног карактера, налази се у одговорима на два друга важна питања које је формулисала НСПМ.
У Сегменту Бољег Живота.
На питање да се да оцјена сопственог материјалног стања, од један до пет, 53,3% је дало тројку, четворку и петицу.
На питање Да ли живите боље или горе у односу на прије четири године, Боље, рекло је 20,5%, Исто, рекло је 43,4%. Што је 63,9%. А у Политичком Мозаику то су СНС и СПС.
У Сегменту ЕУ – Русија.
Уколико би морали да бирате, да ли сте за то да Србија уђе у политичко-економски савез са: ЕУ, 16,2%, Русијом, 30,3%, да остане неутрална, 36,7%. Што је, укупно 83,2%.
Дакле.
У та три постотка, 53,3%, 63,9% и 83,2%, налазе се у темељима подршке Вучићу изнад 50%.
Вучић може неостварити тај резултат само драстичним Јавним Сопственим Укопима. Или евидентном ситном крађом Избора која ће произвести индуковане и масовне демонстрације.
Ни једно ни друго није нарочито вјероватно.
Шта је јасно из ове Анкете НСПМ.
● Србији није битно ко је какав Владар. Битно је да је добар на Вашару. И да глуми једно од онога двога. То објашњава изнадпедесетпостотну подршку и Тадићу и Николићу и Вучићу, трима поптуно различитим Мечкама.
● Већинска Србија не зависи од њихове политике и није тако сиромашна и пропала, барем по сопственом мишљењу, како то мали опозиционари и друштвене мреже желе да предоче.
● Косово не постоји. Што није никакво чудо. Јер Србију није било брига за Србе у Хрватској, у БиХ, у Македонији, у Црној Гори, па, што би је било брига за Србе на Косову.
Сва Србијанска Косовска Политика, Бриселско Споразумашење, Шиптарска Агресивност, не препознаје се у процентима подршке Вучићу.
● Србија је насјела на Вучићеве спинове о Војној Неутралности, о безрезервном Путу Пријатеља, путу према ЕУ. Али није схватила да улазак у ЕУ истовремено значи и улазак у Нато Пакт.
Успјешно је лансирана прича која је варка за Јавност Србије. ЕУ, Русија, Неутралност.
● Кад се узме у обзир да од шест стотина испитаника 69,6% каже да је садашња Власт иста и боља него она из 2012е, онда је јасно зашто у Другом Кругу, према одговорима, нико, против Вучића не би прешао 20%.
● У цијелом пројекту, Вучићу је највише помогао Дачић а не Николић. Али, то је за неку другу анализу.



среда, 22. март 2017.

НАЦИЈУ ДРЖАВУ ДРУШТВО
НЕ МОГУ СПАСИТИ
СОЦИЈАЛИСТИ, ЛИБЕРАЛИ
НИ ЕВРОПЕЈЦИ.
МОГУ ЈЕ СПАСИТИ САМО
РАЦИОНАЛНИ НАЦИОНАЛИСТИ.

Као што је Виктор Орбан или Владимир Путин. Или Доналд Трамп, да је у једнонационалној земљи.
Мађарску НДД Сферу треба добро анализирати. И сада изучавати на факултетима економије, права и политике. Јер ће тај наук требати за постлибералистичку еру која ће преживјети квазиинтеграционистичку наднационалну диктатуру.
Мађарска је, као и све постсовјетске земље и нације, полетила у Европску Унију и те свјетлуцаве интеграције. Па се у европским медијима простирала по томе како њемачки ланци хотела организовано и масовно возе упишане плахте на прање у Мађарску. Како је то та европска заједничка тржишна либерална економија.
У међувремену су све индустрије, што их је ваљало у Мађарској, приватизоване. Јебане Реформама. Поклоњене Странцима.
Те Реформе су проводили, софистицираним економским рјечником речено, Пушили Социјалисти и Либерали у коалицији.
Мађарској је, као и свима око ЕУ, око њемачког језгра, пријетила опасност стагнације, пљачке и претварања у неку регију за коју нико није сигуран гдје се тачно налази.
Дошли су на ивицу да су већа и просперитетнија Држава били под чизмом и тенковима СССР. Односно Варшавског Пакта.
Онда се појавио Виктор Орбан.
Орбанова Власт је повела рат против спољног дуга. Потив ММФ-а. Против Страних Банака. Пензионисала 200 судија старијих од 62 године. Формирала Сектор за праћење иностраног утицаја. Новорођенчадима, трудницама и породиљама обезбиједила посебне мјере. Увела поклон бонове за трошење мађарских производа.
Орбанова Власт ушла је у фронтални рат са ЕУ бирократским тоталитаријама. ЕУ се мало мрштила али никада није имала аргумената, знајући да садпасад Орбан може покренути Магзит.
Мађарска и Орбан би требали да буду наук Србији и Републици Српској.
Али ситуације нису ни изблиза исте. Као у Мађарској.
БиХ је под протекторатом Просарајске Стране Власти. Која функционише изван било које институције и система. А Република Српска је талац те постдејтонске ситуације.
Србија је у још тежем стању. Лепеза Једанаест Предсједничких Кандидата не нуди скори излаз из усраног подмеркеловског стања.
Ну. Српска треба да у Мађарску пошаље младе људе, економисте, политичаре, правнике, на изучавање тог Рационалног Национализма.
Наш темељни богаз који морамо пријећи је управо тај.
Из Дивљег у Рационални Национализам.


уторак, 21. март 2017.

У КАМПАЊИ
НЕМА ДНА ОСИМ
ОПШТЕГ СТАЊА НДД СФЕРЕ.
АКО ЈЕ СВЕ ДОЗВОЉЕНО
У МАНДАТУ, ДОЗВОЉЕНО ЈЕ
И У КАМПАЊИ.

У Недиригованој Јавности, сви су голе гујице и боси, истрчали, буновни, на залеђени пут.
У Диригованој Јавности, неко увијек, на десет прагова, провјери са каквом будалом има посла, прије него што га пусти напоље.
Тако је и са Демократијом.
И са Изборима. Који су једино што је остало од Демократије.
Срећа је да људи мисле да, на тим Изборима, гласају својом главом. Никад неће схватити да Лидери и Вође гласају њиховом главом.
У Браку је срећан само онај ко не схвати да воли своју Жену и онај ко не схвати да је не воли.
Моја Савјетница за Позиционирање Лидера у Политичком Координатном Систему, упозорила ме, јуче, на изјаву неког званичног Есенесовца, гдје је супругу Вука Јеремића прогласио за Нарко Боса, Шефа Дилера Дроге и то.
Сва констернирана, каже Дотакли смо Дно.
Пропратим мало тај случај, па кажем, У Предизборној Кампањи нема Дна.
Мада је у Србији Дно упиздуматерну спуштено.
У тој Србији је Дно то што су Вучић, и сви други, Кандидати за Председника Србије.
Јер само на триста километара сјеверно, у Будимпешти имамо Орбана.
А само триста километара јужније, за мјесец, два имаћемо, највјероватније, Вучића.
Да је преко брда, и рекао би чојек.
Али, толика разлика, а равницом, непојмљива је.
Ну. Кампања, рекох.
Кампања има неколико технолошких стандарда, уских грла и ограничења.
Без радикалног Политичког Програма, немогуће је у Кампањи објаснити шта желиш да урадиш. У том општем стршљенику, једноставно те неће чути.
То је, први пут, у историји Избора, успјело Доналду Трампу.
А и њему је успјело зато што га је Америчка Јавност, одавно и добро, знала.
Да се појавио као непознат, могао је обећати и Зид По Мјесецу, не би га нико чуо.
Друго. Многи Кандидати и Странке не могу да имају Политички Програм. Једноставно, нема простора у тој лепези а, најчешће, немају способности за то.
Треће. Нико никад није из мјеста скочио свјетски рекорд увис. Мора да постоји залет од мандата, два, три.
Четврто. Кампања је само вашар. Позориште. Прело. На коме сви траже оне ствари а не желе да је добију. Већ само показују своје пауново перје. Ваде га на сто.
Код неког је то перје шарено и лажно. Код неког, кобива, озбиљно. Код неког нарцисоидно. Код неког Бело потпуно.
Пето. Избори су, углавном, већ проведени. Демократији је остало само да донесе и однесе кутије са Биралишта.
Дакле. У том Вашару, на тој Гучи Трубача, Пушача и Курцу Свирача, све је дозвољено како би се привукла пажња.
Јер је све дозвољено и током Мандата.
Тако и Вучићу свашта говоре. Па је почео и он себи да то исто говори. Само што није рекао Мој Пријатељ Педер.
Тај неки потредсједник СНС хтио је да буде већи Вулин од Вулина. Па је лупио то о Јеремићевој жени. Мада ја за Јеремића ни Вука не би дао у ватру.
Вучић је, онда, написао Извињење али тако да је све претворио у своју корист. Ви и даље убијајте моју Породицу.
Из чега закључујем да је цијели пројект унапријед припремљен.
И из чега идем даље. За Вучића ради велики тим који се бави милионима ситница, од удара на подсвијест, до удара на бесвијест. Нису то све Вулин до Мојега.
Предизборна Кампања је брушена слика стања Нације Државе Друштва.
Она је стварање драгог или црног камена, под великим притиском сабијеног времена у тридесет дана Кампање а од цијеле НДД Сфере.
У том сабијеном времену, покажу се све свјетлуцаве нити и црне рупе.
Све што се догоди у Кампањи, има свој коријен у Друштву и у Стању Нације.
Плитко је гледати да су коријени томе у Политичком Миљеу.
Зато се не треба претјерано узбуђивати због нељудскости, прљавштине и опште срамоте.
Дно неке Нације Државе Друштва, као Дуга је.
Коликогод се трудио, никад нећеш доћи до њега.


понедељак, 20. март 2017.

МЕНТАЛНА ЉЕКОВИТОСТ
ЗДРАВЕ ОПОЗИЦИЈЕ
И ЗАРАЗНОСТ ОПСКУРНЕ
ПОЛИТОМЕНТАЛЕРИЈЕ

Нико се не запита зашто много људи на друштвеним буквама и у опозиционим иступима наступа са Нихилистичке Платформе, из животне филозофије Одласка, говори са дна каце опште Пропасти.
Више од десет година Опозиција, боље речено, они који нису добили гласове да владају, уз помоћ плаћених медија и уз јавну помоћ Америчке Амбасаде, и других Странаца Усранаца, укључујући разне будале типа Баба Пак и Патак Кацин, развиају у Јавном Мнијењу Српске и Сарајева, најцрњи нихилизам којем је циљ да све постојеће оцрни, учини га мрским, зачини га злом и прогласи га криминалним, оптужујући то све постјеће, да влада мимо воље грађана, народа и бирача, који су гладни, липсавају масовно крај пута а они, Власт, само краде и вара те људе на Изборима, као Хусо, који је пао на ћакију једно седам, осам, пута.
Када је та неполитичка гамад почела са том причом, многи су имали десет година. Данас су одрасли млади људи. И трајно су инфицирани Нихилизмом.
То је цијели један Црни Талас Јавности, Политике и Медија, који је постао болест друштва и који уништава инокосне карактере, свијести и психлогије.
А на колективном нивоу производи Анархију.
Шта је, конкретно постигнуто, таквом Платформом Пропасти коју форисрају СДС, ПДП, њихова Вођства, јер се не ради о странкама и чланству, и Сателити. Уз Ам Амб и Странце Усранце. Јер, никада их не треба одвајати.
● Уништење Политике као демократске борбе мишљења. Не само на Изборима већ и током мандата. То се лако детектује. Власт више од десет годна говори о Самосталности Српске, о Дејтонској Позицији Српске а СДС-ПДП говоре о Криминалу Власти. Те теме не спадају у исту зобницу.
● СДС-ПДП, одбијам да их назовем Опозиција, дошли су до тачке окривљавања Народа, Бирача, Грађана, Јавности. Очито је да су Бирачи, који након 12 година не схвате да је Власт Криминализована, глупи, луди и слијепи. Или је то Вођство СДС-а и ПДП-а.
Ја се, ипак, тешка срца, опредјељујем да је то Вођство СДС-а и ПДП-а.
● Нестанак Опозиције. Тај нестанак Опозиције, Ам Амб, Сарајеву и Странцима Усранцима добро дође да би Власт прогласили Диктатуром.
Сада се већ дошло до немоћи СДС-ПДП у било ком политичком и изборном смислу. Они су своју позицију довели до апсурда.
СДС-ПДП не могу да формулишу Опозициони Политички Програм. Алтернативни. Резервни. Бољи. Људима разумљивији од програма и праксе Власти.
Они су, СДС-ПДП постали грнчари од којих тражимо да хеклају подвезице.
Такво самоуништење пола политичког мозаика у једној Републици, коликогод она била мала, није забиљежено.
То СНСД и Коалицију ставља у тежак изазован положај. Кад владаш без Опозиције у опасности си да ти се очи смањују, да су ти наочари све тамније и да све краће видиш.
● Политичко Готованство. СДС-ПДП, и пратећи медији, који нису њихови, већ плаћенички, одњеговали су кордоне оних који су чиповани да све траже од Државе, од Власти, од Владе, од Секте, како називају највећу, владајућу Странку. И 200.000 њених чланова.
Такво ментално готованство није забиљежено ни у Самоуправном Кардељизму.
● Фатално неразумијевање функционисања друштва, државе, нације и политике.
Вођство СДС-ПДП то не разумије, јер не разумије ништа, а лидер из Гацка и не може да разумије, да може, ја бих, из Осјечана, био предавач на Харварду, али Странци Усранци разумију. Тако се најбоље производи Руља која се сутра може гетоизовати, овдје, кад им узмеш тржиште, земљу, воду и културу, или у арапским квартовима Европске Уније.
● Насиље над Појединцем. Његово ниподаштавање. Претварање Појединца у Голу Будалу. Његово сакаћење, онеспособљавање, гипсовање. Сифилизовање његовог ума и мозга. Осљепљивање.
Умјесто да градимо Јаког, Независног, Активног, Свјесног Појединца у Демократском Колективитету.
*
Нажалост. Стање није лако рјешиво.
Вођство СДС-ПДП ће, форисрајући Песимизам, Нихилизам, Мрачњаштво и Безизлаз, све чекајући да им неко организује анархистичне уличне протесте и улазак на Власт на Белом Коњу, довести до деформације Власти а људе, који их подржавају и који су трајно инфицирани, до емиграције или потурчивања.


недеља, 19. март 2017.

БОРАЧКА ДАВАЊА
У СРПСКОЈ
ПРЕУСМЈЕРИТИ
ТРУДНИЦАМА,
НОВОРОЂЕНЧАДИ
И МАЈКАМА

Нико, од нас, није у Рововима био за паре.
Били смо по разним основама.
Добровољно, свјесно и савјесно. Јер нисмо имали никакву везу. Јер нисмо имали пара да подмитимо какву комисију или дијагнозу. Јер нисмо ималаи стечен капитал или свјеже опљачкан, да глумимо донатора.
Али нико од тих бораца, није у рову очекивао паре послије рата, златну кашику, црвени тепих и десет дулума Шуме Радована Караџића. Српског политичког фолера којег ни Вучић никада неће надмашити. Џаба му дајете мандате и власт.
Република Српска, која је из Рата изашла као Република Сиротињска, уништена с вана и изнутра опљачкана, учинила је, до данас, много за борце.
Изграђено је на хиљаде станова.
Давана су и дају се огромна средства на мјесечном нивоу.
Држава Српска је добротворна јер је широке руке у свему. То је многима мало, и то није ништа. Али Српска није Америка. Добротворна је јер толерише и хиљаде лажних бораца, хиаљде лажних инвалида који су пуни гелера а никад експлозију нису чули.
Борац је само онај који је био на Првој Линији. Није борац војни полицајац, чувар затвора нити донатор.
Изван Зоне Борбених Дејстава не признајем ни Бога ни Богородицу.
Али. Признаћу да је то дуг Српске.
Мада нема никаквог оправдања.
Мој дјед са мајчине стране, погунио је 45е у Партизанима. Остала су малољетна дјеца иза њега. Добио само Споменицу и мјесто са сликом, у књизи Носилаца.
Оно што је спорно у Борачком Сегменту, укључујући организацију и давања јесте
█ Борци се држе у гету. Борци нису пчелари, возовође или синдикат административних радника. Па да их се држи у тору Организације. И да се на тој организацији одржава један танки манипулативни слој. Који борце вода по улицама, ко да су скретничари.
█ Производња готована. Држава треба да даје паре а ја не треба да се тргнем. Ни моја дјеца. И да, кад год нађем згодно мјесто, јебем матер Држави и Власти. Много бораца сам видио од 1. новембра 91. до пред Први Мај 96е. Ниједан није дошао из глади и ни један се није вратио у глад.
Зашто понижавамо те људе и мислимо да немају од чега да живе. Да им нека цркавица, која је сада и нередовна, значи опстанк у дивљој природи.
█ Манипулације. Многи су случајеви давања станова породицама погинулих а задржавања претходног смјештаја, одбијања да се прихвати посао јер се губе примања за погинулог мужа. Манипулације избјегличким несрећама. Манипулације свим и свачим.
*
Пошто је стамбено збрињавање завршено, вријеме је да се потпуно преуреди систем борачких давања.
То значи да се морају издвојити категорије као што је погинули хранилац породице, инвалид који је онемогућен у нормалном животу, од оних који стално нуде гелере на напипавање, кад се запију у кафани, а које нико није напипао, и оних који су носали бијеле опасаче по градовима, глумећи страшме специјалце војне полиције. И од оних који су Борци Прве Категорије, а који раде.
Та средства су огромна. Не рачуинајући станове, помоћи за споменике и слично, ради се о стотинама милиона марака годишње.
Упоредо, имамо ни десет хиљада новорођенчади.
Они су Првоборци, пизда вам матерна. Нисам ја.
Српска мора у најкраћем року учинити та преусмјеравања средстава.
Свакој трудници треба дати плату и стаж, ако није запослена. А ако је запослена, мјесечни додатак.
Свакој породиљи, поред плате и стажа, дати средства за одјећу и храну Новорођенчета. Најмање двије године.
Сваком дјетету треба дати бесплатан вртић.
Наш циљ мора да буде 15.000 или 20.000 новорођенчади годишње.
Не ради тога да Срби не изумру и слична срања, већ да друштво овдје може нормално да функционише.
То мора да буде конретан Рат за Новорођенчад.
А не да политичке странке серу о томе како изумиремо, како ћемо те и те године бити мањина, како нас прекрива бијела куга. Као да неког живог данас занима шта ће бити стодвадесет година послије његове смрти.
А не схватају суштину проблема и не виде рјешења.
Њима то само добро дође у опозиционој борби.
Као што је Есдеес јуче, прекјуче, телалио на ту тему. Какве будале.
Као, Власт је крива што нико не рађа дјецу. Као да је то проблем само у Српској.
Огромни су проблеми Јапана. Јер им је становништво све старије. Значи нема младих. То нема ко да финансира и опслужује. Додуше они имају пара па праве роботе да увесељавају по старачким домовима.
Када су вијећали, горе на небу, прије него што су постали свеци, како да Мајка занесе а да је нико не јебе, симпозијум је трајао седам дана. Док Иван, касније Свети Иван Златоусти, није рекао То без Курца неће ићи. А Марија поскочи Е, уста ти се позлатила.
Несвети Рајко данас може да каже То ни са Курцем неће ићи.
Потребне су Паре.
Власт, било која, мора веома брзо да крене у такво реструктурирање.
Борцима је то лако објаснити.
Само треба искључити слој мамнипулатора и кајмакџија.