четвртак, 23. март 2017.

ПОЛИТИЧКА СРБИЈА
ЈЕ ВАШАР.
ПИТАЊЕ ЈЕ, САМО,
ДА ЛИ ЈЕ ВУЧИЋ
ЦИГО ИЛИ МЕЧКА.

То је тако, откако је Србија кренула у погрешан и промашен пројект спашавања Свих Срба на простору бивше СФРЈ. Током њеног пројектованог и програмираног Распада. Откако је наивно увучена у тај Пројект у којем је унапријед срачунато да и она, Србија, и Срби, буду губитнци и кривци.
Нијансирало се само да ли је неко, од Слобе наовамо, више Циго или више Мечка.
Цијела политичка сцена Србије на тај начин је пројектована је, генетски, на дуљи рок.
Зато су послужили Драшковић и Шешељ, али и други, који су глумили Србенде и дивљали по јавној сцени.
Да се одшколују кордони из који ће се регрутовати Вашарски Лидери. Вучић је Одликаш те Школе.
Слоба је, неоспорно, био Циго у тој причи. Са два добоша. Коштуница је био Тетка, која је пажљиво водала Мечку. Теткинска је синтагма Господин Легија. Тадић је био Госпођа са Мечком.
А Вучић. Вучић је, сада, и Циго и Мечка и Народ. И Вашар.
Нова Српска Политичка Мисао је учинила Истраживање Јавног Мнијења. У свјетлу Предсједничких Избора.
У том ИЈМ су дошли до податка да ће за Вучића гласати 54,9%, без оних који се нису изјаснили и без оних који су рекли да сигурно неће гласати, односно до 44,7%, без оних који су се изјаснили да сигурно неће гласати.
У обје варијанте слиједе Вук са 11,1/9,0%, Јанковић, Бели...
Да ли је то реалан однос снага.
Мислим да је реалан.
Темељ такве позиције Вучића, која би била слична и да се ради о неком другом лидеру, са толиком Моћи, чак и да је посве друкчијих политичкх назора и индивидуалног карактера, налази се у одговорима на два друга важна питања које је формулисала НСПМ.
У Сегменту Бољег Живота.
На питање да се да оцјена сопственог материјалног стања, од један до пет, 53,3% је дало тројку, четворку и петицу.
На питање Да ли живите боље или горе у односу на прије четири године, Боље, рекло је 20,5%, Исто, рекло је 43,4%. Што је 63,9%. А у Политичком Мозаику то су СНС и СПС.
У Сегменту ЕУ – Русија.
Уколико би морали да бирате, да ли сте за то да Србија уђе у политичко-економски савез са: ЕУ, 16,2%, Русијом, 30,3%, да остане неутрална, 36,7%. Што је, укупно 83,2%.
Дакле.
У та три постотка, 53,3%, 63,9% и 83,2%, налазе се у темељима подршке Вучићу изнад 50%.
Вучић може неостварити тај резултат само драстичним Јавним Сопственим Укопима. Или евидентном ситном крађом Избора која ће произвести индуковане и масовне демонстрације.
Ни једно ни друго није нарочито вјероватно.
Шта је јасно из ове Анкете НСПМ.
● Србији није битно ко је какав Владар. Битно је да је добар на Вашару. И да глуми једно од онога двога. То објашњава изнадпедесетпостотну подршку и Тадићу и Николићу и Вучићу, трима поптуно различитим Мечкама.
● Већинска Србија не зависи од њихове политике и није тако сиромашна и пропала, барем по сопственом мишљењу, како то мали опозиционари и друштвене мреже желе да предоче.
● Косово не постоји. Што није никакво чудо. Јер Србију није било брига за Србе у Хрватској, у БиХ, у Македонији, у Црној Гори, па, што би је било брига за Србе на Косову.
Сва Србијанска Косовска Политика, Бриселско Споразумашење, Шиптарска Агресивност, не препознаје се у процентима подршке Вучићу.
● Србија је насјела на Вучићеве спинове о Војној Неутралности, о безрезервном Путу Пријатеља, путу према ЕУ. Али није схватила да улазак у ЕУ истовремено значи и улазак у Нато Пакт.
Успјешно је лансирана прича која је варка за Јавност Србије. ЕУ, Русија, Неутралност.
● Кад се узме у обзир да од шест стотина испитаника 69,6% каже да је садашња Власт иста и боља него она из 2012е, онда је јасно зашто у Другом Кругу, према одговорима, нико, против Вучића не би прешао 20%.
● У цијелом пројекту, Вучићу је највише помогао Дачић а не Николић. Али, то је за неку другу анализу.