петак, 24. март 2017.

ДА БИ СЕ ОДБИО
НАТО ПАКТ,
ПОТРЕБНО ЈЕ
ОДБИТИ И ЕУ

Данас су Вучић и Додик, у Грделичкој клисури, код чувеног Жељезничког Моста на коме је Нато Пакт бомбардовао воз и побио цивиле, у Агресији на Србију, 1999е, говорили о Нато Пакту.
Вучић је, изненађујуће прецизно, рекао да Србија никада неће тражити да уђе у ту Алијансу.
То је једна од ријетких прецизности Вучића, када се ради о великим темама. А да није прекривена патетиком и плачном тривијалношћу са контрапитањем.
Знајући Вучића и његове потенцијале Лажности, знајући његове политичке обрате, у којима се може очекивати и повратак у Српску Радикалну Странку, ово није довољно.
Вучић би, сад, када постане Предсидетељ, требао у Устав Србије да убаци посебан Члан са таквим ставом. И да у Народној Скупштини изгласа декларацију или нешто друго, што је на првом мјесту по рејтингу.
Додик је изрекао став који је у Српској познат и озваничен.
Што је веома добро.
Јер досад се користио поштапалицом Српска неће у Нато док Србија неће у Нато.
Ну.
У том мрачном, злочиначком, антицивилизацијском Пакту, постоји један мамац, један миомирисни, заваравајући степеник о којем мало ко размишља.
Постоји Европска Унија.
У коју Вучић срља. А Српска не срља. Али срља БиХ, јебем јој матер.
ЕУ је јединствен пакет са Нато Пактом.
У ЕУ се улазило као у предсобље Нато Пакта.
Јер, сви ови земљурци који су ушли, и ови са поглављима, по економији и по свему, нису за ЕУ, нити ће када бити, али је та Територијализација добра јер се чланство у ЕУ, аутоматски, преводи и у Чланство у Нато Пакту.
Тако је било све до појаве Трампа.
Који је одјебао тај Еуатлатнски Интеграционизам, подржао Брегзит и Натопактицама рекао да морају више да плаћају, да би их САД штитиле од Руса који неће ни да их запишају а камоли да их нападну.
Српка и Србија требају искористиити тај Трампизам.
И затегнути Путем ка ЕУ.
Поставити услове. Тражити Паре & Партнерство.
То би били државнички, рационални национални потези.