субота, 24. мај 2014.

470.005 приказа странице

ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ХОЋЕ ДА СУДЕ 
КОЛАРОВА И НАСТАСИЋА 
ЗА СЛОГАН 
СРБИЈА ДО ТОКИЈА. 
КОГА ЋЕ СУДИТИ 
ЗА СЛОГАН 
СРБИЈА ДО КОСОВА.
2933.
ДОДИК
КОД ПУТИНА,
БОСИЋ КОД
БАКИРА

Видим. Слободни медији и Пушач С потцјењују Сликање С Путином. Опет Руковање, Сусрет Воштаних Фигура.
Пушач С је нарочито аналитичан. Он Додика назива Грмаљ. То је политичка категорија у пичку материну.
Тако се Слободоумље у тој примитивној варијанти претворило у Слободомудље. Опозиционарство се претворило у муљ а политичка сцена у поплаву најамника, плаћеника, блаћеника и примитиваца. Критика власти се претворила у понижавање Институције Предсједника Републике.
Нормално је да лидер једне мале државе, каква је Република Српска, настоји да се сретне са Путином.
Многи би, и њихове државе, били сретни да их Путин и попријеко погледа.
Нормално је да Слободомудци не виде да и Путину треба сусрет са Додиком. Са лидерима малих земаља.
Путин се бави свјетским пословима и важан му је сваки милион становника. Као што је нама на изборима важан сваки глас.
Плитки Аналнитичари, Интелектуалне Оплазе, потцјењују све то неким тезама о лобијима који издејствују ово или оно, сликање и сусрет. Као да нико не зна да на лобијима и интересима почива све на свијету, да на томе функционише и амерички парламент и парламентарна демократија уопште, и ратови, и трговина, и сарадња.
Као што Пробосанско Прољеће Босићево није ствар љубави према Бакиру Изетбеговићу већ ствар интереса. Интереса да се дође на власт и интереса да се нађе Мекушац у Републици Српској.
Иначе, из извора поузданих мени а блиских Бакиру, долазе увјеравања да је за вријеме сусрета Додика и Путина у Санкт Петербургу, био планиран сусрет Младена Босића и Бакира Изетбеговића у Сарајеву.
Ну. Тај Самит на највишем Народњачком Социјалном Идеолошком Нивоу морао је бити отказан јер је Бакир на поплавном терену завиривао тамо гдје није требао па га је цријево за воду пукло у главушу. То је, у краћем року, други покушај самоубиства Бакира Изетбеговића. Први се догодио у његовој кући кад је преживио инцидент познат у медицини као Сјебао Се Низ Гелендер.

Датум сусрета накнадно ће се утаначити.



РАТНИЦИ
И ИЗБЈЕГНИЦИ

петак, 23. мај 2014.

2931.
НЕЋЕ СЕ
ОВАКВА ПОПЛАВА
ДОГОДИТИ БРЗО
АЛИ ХОЋЕ ГОРА

Биће Нас, Поплава и Руса.
За остале нисам сигуран. Црногорци одоше у Нато, Србија оде у Брисел, Хрватска иде у Банкрот.
Они Натовци полетјели овдје да разговарају о војној имовини док народ гине у својој. МИЈ.
Расмунсен навалио да разговара са лидерима. Ко кезме у кречану.
Кажу, помогли би око мина које је вода однијела.
Јебале вас мине. Овај народ лакше и мирније живи са минама него са вама.
За то вријеме Руси дошли. И у Србију. Кажу Први Дошли Руси. И овдје, у Српску. Довезли пун авион помоћи.
А ови би да ловуцкају мине по старачама.
Занимају их ратни злочинци, занима их војна имовина, занимају их мине. Никако да их почну занимати Срби. ЈИС.
Ну.
Даћу Томанову дијагнозу.
На такој смо земљи. Александар Велики ишо тамо, Џингис ишо вамо. Нит је овај стиго вамо, нит је онај осто тамо. Да је барем једно било нама би сада била пуна шака браде. Овако, ћери, усрани Нато нам игра око куће.
Шта да се ради.
С чим ћемо пред те горе поплаве.
1.       Забранити нову градњу на ризичним водоплавним и клизишним подручјима. Душа ме моја боли кад видим поплављене куће у подручјима која су неке есдеесове општине давале као бесплатне плацеве избјеглицама, у којима никад нико од мјештана није хтио да гради било шта.
2.       Формирати Министарство за ванредне ситуације које би обухватало полицију робне резерве, ватрогасце, цивилну зашиту и војску на територији Републике Српске и купити му транспортне хеликоптере
3.       Сачинити катастар ризичних подручја, не само за стољетне већ и обичне поплаве
4.       Кренути у изградњу насипа, канала и базена
5.       За свако подручје уз ријеку сачинити план дјеловања у ванредној ситуацији и упознати грађане предавањима, брошурама, јавним паноима и разгворима кроз Савјете мјесних заједница
6.       Законски прецизирати дјеловање вертикале од републичког врха до грађанина под настрешницом
7.       Законски регулисати токове помоћи, ангажовање приватних и државних ресурса и имовине
8.       Сачинити попис људи који су способни да дјелују у ванредним ситацијама, на основу искуства, рата, образовања, обуке и других референци иплан њиховог распореда и ангажовања
9.       Законски регулисати понашање хидроелектрана и људи у њима
10.    Реформисати водопривреду, цивилну заштиту и метеоролошку службу
11.    Законски регулисати однос према Босни и Херцеговини
12.    Законски регулисати, у ванредном систему  дјеловања, улогу и задатке државних и изабраних службеника Републике Српске, од Предсједника Републике до начелника општине
13.    Увести пријеки суд за дезинформације у току ванредних ситуација.

Кандидујем се за ово тринаесто.
2930.
КИНА И РУСИЈА
БИЋЕ СИЛА
КАО ГАЛАКСИЈА

Томан ми је на самрти рекао Ако икад будеш генерал, мада знам да нећеш, за тебе је само праћка, никад не нападај Украјину са Запада. Отиће све у Пичку Матерну.
Није било Збигњева да чује Томана.
Јебига, ни у Историји не можеш да будеш на више мјеста у исто вријеме.
Зато је Збигњев мислио, нестрпљиво, као син старог београдског Шиптара Хајрушија. Који га је на утакмици Звезда Партизан учио како да се продају зезалице за нервозу.
Било је то овако.
Почиње утакмица, синак нервозан. Ко дебитант. Да уљетим. Саћекај, ћивша. Пет, десет минута, нула нула, судија нервира публику. Да уљетим. Саћекај, ћивша. Тридесетпети минут. Џаја ломи и крши на левој страни, узима лопту у руку и ставља је Лазаревићу на главу. Лаза уветом у земљу а она корнер линијом оде до заставице. Публика у пиздатрансу.
Сад да уљетиш, Бајруш.
Кикирики, кокице, семенке, ораснице.
Е. Тако је Збигњев чекао Олимпијске игре. Па онда рекао Кличку Да уљетиш.
Не би никад, да је чуо Томана на самрти.
Прво. Украјина оде у Гео Пизду Материну. Нико је више саставити неће.
Друго. Путин оде у Кину. Нико их више раставити неће.
То је најбитније за земаљску Цивилизацију.
И најпогубније по америчку Цвилизацију.
Споразум Кине и Русије о продаји и куповини руског плина, тридесет година, четири стотине млрд долара, није сам по себи нешто. То је тек петина кинеских потреба за природним земним гасом.
Али јесте нешто у повезивању двију хемисфера. Нису то само земље ни државе. Ко зна шта је све дговорено. Објављена је сарадња у авионској индустрији, војној хеликоптерској индустрији и слично.
Након давних идеолошких несугласица око ортодоксног и девијантног комунизма, коначно је наступила ера сарадње и спајања.
Ако ишта може да буде пресудно за земаљски људски опстанак то је веза и сарадња Кине и Русије.
То су хемисфере које се темеље на стабилним вјерама као људском систему вриједности. Темеље се на проживљеним мукама. Темеље се на раду и поштовању рада. Темеље се на великим територијама које су изворно руске и кинеске.
Америка се не темељи ниначему од тога.
Њен темељ је ерфорс заштита националних интереса, али не америчких, јер тамо и нема нације и вјере, већ капиталских и војноиндустријских а у крајњој инстанци то је само затомљавање ајкулске територијалне глади која ће им омогућити планетарну тортуру долара и бомбе.
Можда ће неко за двије хиљаде година да овај споразум и цијели процес иза тога, ако буде среће, пореди са појавом Исуса и Хришћанства.



ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
ЉУДИ ИЗГИБОШЕ 
А КОПАЊА НУДИ 
САВЈЕТЕ НАПУДРАНЕ 
ПСИХОЛОГИЊЕ.
МОРА ДА ЈЕ СМИСЛИО 
ПРОДАЈУ ПСИХОЛЕЖАЈА.
ТИПИЧНА АМЕРИЧКА ПРИЧА.

четвртак, 22. мај 2014.

УНИТАРНА
ДРЖАВНА
АМАНПУР
ПРОПАГАНДА
ОПЕТ

Овај пут уз садејство домаћих издајника.
Као што су Оџолан Петровић из Пробосанске општине Добој-Нато, и Слобоџан Васковић, и иначе Са Друге Стране.
Република Српска и овај пут губи битку са сарајевском, муслиманском, парадржавном и истребљивачком пропагандом која функционише на потпуним Лажима, стравичним медијским Конструктима и позиционирању у односу Стамбол – Сиротиња Раја.
Оџолан Нато Петровић хвали федералне општине и њихову помоћ, назива их пријатељима који ће му помоћи да изгради још љепши Добој.
Све то није спорно. Да не значи потпуно ниподаштавање Републике Српске.
Пушач С, Са Друге Стране, Васковић, хвали Оружане снаге БиХ. Хеликоптере ОС БиХ. Који су спасили Шековиће. Хвали неки сарајевски центар за ситуацију у који нико из Српске није хтио да сврати а они су од првог минута били луди за помоћи Србима, само Србима и искључиво Србима. Као што је неки ЦУКС, СКУЦ, КУЦС, како ли, послао помоћ само Јањи. А промашио толико Срба и Бијељини.
Ну. Јебеш Домаће Издајнике.
Аваз ласира причу како је у Добоју отворен логор за бошњачке камионџије. Како су их тукли полицајци. Како су ринтали, чистили круг. Чак је и возач из Бањалуке потврдио причу. А дан, два, прије нашли су полицајца који је изјавио да би у Добоју помрли од жеђи да није Тешња. Изнад Тешња зора свиће.
Онда лансирају причу неке жене која каже да је Војска Републике Српске у Добоју чинила неки терор. Да је на стотине мртвих у Добоју али се то крије.
Гдје је нашла Војску Републике Српске. Да је пољубим у дупе.
Република Српска губи битку јер се на тај начин не бави јавношћу, лажима и интернетлуком. Да би нанијела штету неком другом. Као ни у рату што Срби нису умјели да буду штеточине другоме у јавној сфери. Па су изгубили медијски рат. Уз малу помоћ странаца.
То што је неколико лудака на Срту кобива озлоглашавало муслимане, то је било упућено Србима и није нанијело никакву штету противнику. Осим што је нанијело штету Србима.
Дабоме. Република Српска и не треба да се бави штетом неком другом. Сваком је његова несрећа највећа. За ону сиротињу чија је кућа, изграђена без бетонских вертикала, за трена нестала у клизишту, то је стопут већа катастрофа од свих поплава по градовима Српске.
Много је боље дати све информације које су доступне, па макар неке и понављали, него лагати о томе како су неки змајеви, у неком њиховом спорту, на тренинг утакмици претрчали сто два километра за своје народе.
По чијој земљи трчиш за тога и трчиш.
Немој за мене мајке, ти.


ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ПРИНЦ ЧАРЛС 
И ОБРЕН ПЕТРОВИЋ 
ИСТЕ ЛУЈКЕ. 
САМО ЈЕДАН ЛУПЕТА 
О ПУТИНУ И ХИТЛЕРУ 
А ДРУГИ О БОСНИ 
И НАТО ПАКТУ.
ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ
ШТА СЕРУ СТРАНЦИ
 И АНАЛНИТИЧАРИ, 
ДА ЋЕ СЕ 
ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА 
ВОДИТИ 
НАЦИОНАЛНОМ РЕТОРИКОМ. 
У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ 
ГЛАВНА ТЕМА СУ 
ЖИВОТНА ПИТАЊА.
БОСНА.
2925.
БОСНА
СЕ УСЕЛИЛА
У СРБИЈУ

Како се Босна усељава, Војводина се исељава.
Мада је у првом случају ријеч о речи а у другом о делу преосталог дијела државе.
Још се не зна колико рајко васић може да буде саркастичан, месождеран, са горчним умјесто змијског отрова.
Могао сам да напишем Босна се уселила у Шумадију.
Видим. Данас у Политици, моја другарица Станишићка има тескт под насловом После поплава Босни прети опасност од мина.
Не вјерујем, да је Душанка пукла такав наслов. Велике Дириговане Дирекције, Дириговане Редакције, мене будале, пуцају наслове у складу са Смјерницама и закључцима Извршног Комитета Централног Комитета Двотрећинске Већине и Политичке Врућине.
А и реч Босна, бем јој мамче, лепо звучи.
Егзотично, умилно, репортажно, тамо далеко.
Необавезујуће звучи, Пизда Вам Матерна.
Кад кажеш Босна, не мораш да имаш овавезе према Републици Српској. Нити према Србима.
Босна није Дејтонска Категорија.
Није у питању само Политика.
Сви у Србији Боснују. У Три Лепе.
И телевизија. И званичници.
Ну. Ја сам увјерен да ће Срби Овдје, у Републици Српској преживјети.
За Србију, не знам.
Овдје су прво дошли.
2924.
СЈЕТИТЕ СЕ
ДОБРОВОЉАЦА

Мада се то, у старом српском језику, каже Волонтера.
Како у ком мјесту и подручју, али волонтери су показали и саучесничку и помагачку страну колективне организације за борбу против природних катастрофа.
Професионални системи, полиција, ватрогасци, војска, морају да раде по правилима и по својој унутрашњој технологији и немају много простора за топлу ријеч, осмијех и пружену руку.
Добровољци, оптимистични момци и дјевојке, углавном, богомдани су за то.
Чим је вода дозволила пролаз, они су се појавили. Знам поуздано, барем за Бањалуку, да су добили похвале и одобравања. Чак и ако нешто нису могли да учине. Они су углавном помагали у чишћењу, прикупљању отпада, одвожењу огромних количина смећа али и у мањим пословима, подјели воде и друге помоћи, анкетирању о болеснима, непокретнима, о лијековима и потрепштинама.
Треба бити захвалан и добровољцима али и онима који су их прихватили и организовали.
Организација је један од највећих људских колективистичких проблема. За то не постоји ексцел или фотошоп. Она се увијек изнова мора проводити. Нема узорка, нема формуле.
Јер. Чак и у плаћеним системима, са добром организацијом, од пет људи један не ради ништа. А врло је могуће да један не умије, један само гледа себе, један фолира... јебига, скоро да од пет, седам не функционише.
Добровољци не долазе са намјерама да фолирају, да се зноје како би шеф видио, да нешто смувају, да ладују.
Стога су драгоцјени.
Драгоцјени су свуда.
Драгоцјени су и у људским и добро организованим политичким странкама. Оно што може да уради много доборовољаца помало, не може ни сто генијалаца са парама.
Сјетите се Омладинских Радних Акција.
Стога би Бањалука, а и други, кад све прође, требало да окупи добровољце на једно мјесто и да им се искрено захвали. Да се неко рукује са сваким од њих.
Иначе ће им загорчати добру вољу.
И можда се никад више неће јавити низашта.



среда, 21. мај 2014.

2923.
ОБРЕН
ПЕТРОВИЋ,
ТУРСКА
СЕРИЈА

Обџун Петроглу, за ту прилику.
Пробосићев Пробосанац.
Изјавио у интервју Авазу, који му је дошао на четересатницу смјене са мјеста челника Кризног Штаба европске регије КВОТ, Крњин, Вучијак, Озрен, Требава, да Влади Српске смета Пробосанска Политика коју он води, политика интеграције у Нато и ЕУ. А не политика одвајања Републике Српске.
Њега су, вели, бирали сви грађани.
Он је, мнијем, идеолог нове оријентације Пробосанског Есдееса. Он је Босићу, коначно, отворио очи. А Пробосић се хвали да има Мисију.
Тешка срца морам да кажем да су Обренџоглуу власт омогућавали и локални дилери Есенесдеа. Без њих никада не би побиједио.  
Никад нисам подржавао ту политику локланих добојских Квоташа и Кванташа, то озренско-припосавско лоповлучење и дволичење.
Зато Добој данас тако смрди.
Обренова интегративна оријентација, Обреново Пробосанство, једнако је утемељено као и зебрино распознавање звијезда за ведрог афричког ноћног неба. И као крокодилово баратање инфинитезималним рачуном.
Види Грмаљ да се жабе поткивају. Да је Босић постао Звијезда Пробосанства, па и он полетио.
Барем је открио и раскрилио Голу Есдеесовску Пробосанштину.


2922.
СИФИЛИСТИЧНИ
МОЗГОВНИ
КОНСТРУКТ
СЛОБОДАНА
ВАСКОВИЋА

Изасрободана. Који је, изгледа, читао мој недавни текст под насловом Црносрбијанци, Душотамци и Дупедавци, па се негдје препознао. Јер, он тако реагује. Тако му његови Најамитељи дозвољавају. Мало пиши и по свом нахођењу. Па, чим осјети да би нека ријеч могла асоцирати на њега, излије канту сифилиса из катранисаног пушачког мозга.
Поводом мог текста Не иду поплаве на људе већ на изасралине, важно је објавио Конструкт о томе како сам рекао да су људи који су се нашли у поплавама говна.
И написао је да ме Додик није искључио из странке због Копилади.
Чиме је открио да је на вези и у дослуху са онима који су Тртоњку сугерисали да тражи моје искључење из странке што је једнако умоболно као и кад би Мурињо тражио од Терија да исључи помоћног судију.
Кријете се, кријете се. Али све је о вама познато. И међу вама.
Тим монструозним конструктом, сам Васковић је људе назвао говнима.
Јер то излази из његовог текста а не из мога.
Нарочито кад знам да је један, мени не баш пријатељески, портал пренио тај текст па у реакцијама њихових читалаца нико није дошао до таквог закључка. Као важни Васковић.
Слободан Васковић је и иначе Уд Конструкта. Словна грешка, Ум Конструкта.
Тако је недавно оптужио професора Ћеранића да је пријетио нерођеном дјетету оног Дроњка.
А о конструкту да Влада купује моје књиге, непотребно је. Купује издавачеве књиге. Није Влада задруга за откуп гљива од инокосних мјештана.
Велике психијатрије требају за Сарајевске Комплексоиде.
Много веће од земљаних насипа против поплава.


уторак, 20. мај 2014.

2921.
КЛЕТВА
ДЕОБА

Разуме се да је Србија у Поплавама.
У Поплавама је Србија откако се родио Добрица Ћосић.
А и пре његовог рожденија.
Да ли су Поплаве изговор да се одуствује и да се творе нове Деобе.
Колико разних Србија може да се деоби.
Колико још Србија има да се деле.
Није Србија Коубраћеговно.
Да ли су Поплаве изговор да се не присуствује.
А посве је јасно да Србија још за три Добричина века неће сахранити неког тако србијанског.
Чини ми се да ни пет Добричиних векова неће умети да цени то што је један добри Добрица учинио за Србију а она није знала да протумачи, прочита, разлучи и примени.
Добрица се успротивио Титу и Партији. А данас ће вам многи у Србији рећи да су Тито и Партија уништили Србију и Србе.
Добрица је бранио изроде и полуроде који су, после, Србији, а и Србима, дошли главе, државе и земље.
А данас ће вам многи у Србији рећи да су они браћа и да заслужују целовиту и јединствену. Док Српска не заслужује ништа.
Добрица се успротивио Милошевићу.
А и данас ће многи у Србији да се унереде кад се помене Пожаревац.
Добрица је писао и мислио о народу чији је био.
Данас, и јуче, и прекојуче, и преко Мораву, многи су на помен народа сербског растварали своје џепове и буђеларе, зевали на дукате и бечили се на шаргарепе.
Добрица је жртвовао своју србождину, српску предачку мождину, предлажући да се подели Косово. Да барем нешто остане Србима.
Данас су многи у Србији спремни да дају и Војводосово, и Санџакосово, и Зајечар да дају, и Српску, и Алексинац, и Лајковац. За само две, три, кесице Брисела.
Когод није дошао на сахрану Добрице Ћосића, а требао је, дабогда му се душа распала од Деоба и Сеоба. Дабогда га јело Време Смрти. Дабогда му ноге ракама његовим ходале. А она последња у поводњима му се изгубила и изглибила. Дабога му се историја затваварала за њим ко најбоље растове дуге испред шумадијске ракије. Дабогда гледао а века и света не видео. Дабогда му Србија, кад дође време, рекла и оно што се деци и синовима не говори. Дабогда проживео у земљи све оно што је Добрица проживео на земљи. Дабогда никад не написао Ево, добро сам а камоли Далеко је сунце.
А многи је требао да дође на сахрану Добрице Ћосића.
Чак и један Бакир Изетбеговић, због бабе. Његови, из Бакировог народа, добри људи, и данас иду на џеназе много мањим и мање увиђеним иноверницима.
Оне који су требали да дођу, пре једног Бакира, да вам не помињем.
Добрица је заслужио једну мирну ноћ.  


ПУНА ВАМ ЈЕ БОСНА
МРЗИТЕЉА БОСНЕ

Сарајевски портал вијести.ба објавио егзалтирајући текст о сахрани српског књижевника, мислиоца и државника Добрице Ћосића.
Главна им је синтагма Сахрањен Мрзитељ Босне.
Успут су накитили текст све самим нетачностима, импровизацијама, унитаристичком и натоовском пропагандом. Добрица Ћосић само још није лично разапео Исуса на крст и криж, истовремено. А посве сигурно је да је повијао Хитлера и нунао га у крилу дајући му плаво млијеко из фашистичке флашице.
Фашизам је, иначе, настао у Србији. А Хитлер га је примио кад је као млади извиђач боравио на ексурзији у Шумадији.
Добрица Ћосић није био никакав Мрзитељ Босне.
Босна не постоји.
А и ако постоји она мрзи саму себе.
Босна је наркоманска геополитичка фикција.
Босну мрзи сваки њен живитељ.
Једни је мрзе што није хрватска.
Други је мрзе што није српска.
Трећи је мрзе што не да самосталност. И ја.
Четврти је мрзе што није турска
Пети је мрзе што није отоманска.
Шести је мрзе зато што је стао рат па не могу паре срат.
Седми је мрзе што није у Нато Пакту.
Осми је мрзе што она хоће да буде Држава а они Државу никад имали нису.
Девети је мрзе што у њој живе Срби и Република Српска.
Десети је мрзе што у њој има још понеки Хрват.
И тако унедогледесет.
Добрица Ћосић је Босну гледао реалним очима мислиоца.
Предлажем, да и ви у тим сарајима, мало отворите очи.
Сви су вам отишли из Босне.
Остала је само Ханка Палдум.

Нећете никада бити ништа ако себи измишљате Мрзитеље. 
ЦУКО
МИЋЕ МИЋИЋА
У БОРБИ
ПРОТИВ РЕЖИМА

Баш кад сам завршио причуљак о Обрену Петровићу, селоначелнику Добоја, Чика Фејсбук ми донесе причу једне становнице Бијељине, из улице Бранка Радичевића.
То је улица гдје, каже, станује и Мићо Мићић.
Прича иде овако.
На дан када се канал излио, код пицерије Фламинго, и када је вода кренула у улицу Б. Радичевића, која је слијепа улица, према пребивалишту и боравишту Миће Мићића, дошло је возило Цивилне Заштите и евакуисало породицу Мићић.
Остале становнике улице Бранка Радичевића нико ништа није питао нити их је ко погледао.
Сљедећег дана, када је вода стагнирала, у осам ујутро поново долази возило ЦЗ и доноси храну за Цуку Миће Мићића који је остао на тераси куће.
Остале становнике, који нису били пси, нико ништа није питао нити их је ко погледао.
Дотична госпођица, или госпођа, каже да се прича може провјерити у улици Б. Радичевића.
Шта је причонаученије.
Док је Мићо Мићић, у својим медијским наступима, причао против Режима и Власти Републике Српске, Цивилна заштита те Републике хранила је његовог Цуку.
Дотична госпођица, име познато мени и Чика Фејсбуку, каже да је била симпатизер Есдееса али да се то промијенило.
Ја, пак, не тражим да се народ мијења.
Нека само мало боље погледа.
Из бијељинске улице Бранка Радичевића било би нормално да само Цуко гласа за Есдеес.
Било би нормално али тако никад не бива.
Јебем ли ти, Цуко, фамилију.


2918.
ПОПЛАВЕ
ЗА УНИТАРНУ
БОСНУ

Беентеве, у Великој Мутној Води, на свом порталу објављује велики наслов Дан жалости у Цијелој БиХ.
На ријечи Цијела БиХ, потежем своју осамдесет четворку.
Само док је откопам и деконзервирам.
Нејасно је зашто Федерација проглашава дан жалости. Осим ако није у служби Цијеле БиХ.
У њиховој одлуци стоји да се на дан федеративне жалости застава БиХ спушта на пола копља.
Ја ту заставу не бих спустио ни Низ.
Дакле. Некадашња ратна противсрпска скаламерија, а данашње гробље Хрвата и Лагумџијина прћија, Федерација БиХ и Комшића, нема ни заставу а проглашава дан жалости.
Други неприхватљиви пар опанака Цијеле БиХ јесте понашање наметнутих заједничких институција као што је Бехате, у народу познат као Бахто, и Граничари, познати као Савез за П&П. Пљачку и Провизију.
Први немају информације о поплавама а други не допуштају помоћи да прође без царине. Док, у редовном времену, без поплава, пролазе Беле Ладје неоцарињене робе.
Информативна пресија на поплављену унитарну Босну стиже и са сарајских портала. Наводно је неки полицајац у Добоју, немуслиманског имена, изјавио Да нам није Тешња помрли би од жеђи. Дакле. Власти Републике Српске не чине ништа за Добој. Ако је тачно, то за полицајца, треба га ухапсити. А претходно бичевати опасачем са гвозденом прејицом, по голој гузици на стадиону Слоге у Добоју.
Форсирање приче да су Добој Југ Добој Запад, Добој Југо-Запад, Добој Југо-Сјевер, Добој Сјеверо-Југ, Добој Сјеверо-Запад, Добој Западо-Сјевер и Тешањ спасили Добој, чиста је Есдеесова и Обрена Петровића кампања за октобарске изборе.
Узгред. И Обрена Петровића, градоначелника Добоја, треба ухапсити. Због изјава федералним медијима да је у Добоју мртвац на мртвацу.
А Влада Републике Српске требала би да предложи закон о одговорности начелника и градоначелника у одређеним ситуацијама. Ако је демократски изабран нема право да буде демократски кретен.
Чим му је именован повјереник, генерал Зец за санирање постпоплавног стања, јасно је да тај Есдеесов Главокуран није НизаК.

Сјетио сам се. Могао би Термин Никшић да га узме у Владу Федерације. Тамо су сви наки. Ко Обрен. ЈИО. А они њега.