недеља, 18. мај 2014.

2914.
БОСАНСКО
ЛУДИЛО
У СВАКОЈ
ПРИЛИЦИ

Збигњев и Запад могу задовољно да трљају руке и гладе браде.
Постигли су врхунски ефект на просторима Бивше СФРЈ.
А и Бивше БиХ.
Убиједили су муслимане да су жртве Српске Геноцидне Агресије у мјери трајне мржње.
А Србе су облијепили злом у размјерама да се то сматра нечим што не треба доказивати.
Идентичну операцију изводе сада у Украјини. На Русима и Украјинцима.
Латентна мржња коју су имплантирали муслиманима неће се вијековима искоријенити. Слична мржња удјенута је и Хрватима. И тамо су Срби извршили Агресију и Геноцид. Толико су истребљивали Хрвате у муслимане, све бјежећи, да су их једва зауставили у Бугарској.
Само што су добро пазили, ти Збигњеви, да Хрватима усаде еуропејску мржњу према Србима а муслиманима да накалеме отоманску. Верзија 1.0.
Причали су да вријеме лијечи све. Мада сам знао да је то стих из народњака, мало сам се уздао.
Надао сам се да је тачно да памет, временом, отвара прозоре и врата, пропусте за свјетлост и тачност колико је то могуће. Јер никада не буде да је све тачно.
Али. Сваког дана видим да сам се зајебао.
Како вријеме пролази памет, она која је задужена за неку другу нацију, затвара се, закива, замрачује и у тим тамноћама кува неке своје специјалитете алхемичарске мржње коју, за редовног времена, испоручује другим дијеловима памети само на кашичицу, али обавезно насешце, чекајући да дођу Права Времена за Велику Мржњу.
Сљепило Мржње и Множина Лудила која се испољава у турском дијелу босне, поводом смрти Добрице Ћосића превазилази и моја сазнања на часу анатомије о тој Насеобини.
Невјероватно је да читав спектраријум полусвијета, којег су јавност, политика и интелектализам покупили са инфициране заравни ратних наплавина, ни данас не види инструментализацију југословенских нација, вјера и идиота. Не види да је све претходно припремљено, све полице и вјешалице, а онда само остављено да се те нације и вјере лијепо распореде по својим полицама, да се добро ушушају да би их се, онда, могло потпалити. Једне против других.
О Добрици Ћосићу говоре медиокритети који немају никакве књижевне и политичке референце иза себе. Говоре и они који имају нешто али то није низашта. Говоре потпуни сљепићи, не Мржње већ сљепићи здравог разума и голог ока.
Говоре о Ћосићу као Идеологу Зла, Творцу Меморандума, Креатору Концлогора.
Само је један муслимански књижевник, који живи у Финској и има неко друго име, чини ми се, рекао неколико реалних реченица.
А овдје поплава памети. Чак је и онај бањалучки филозоф за Килу Вина и Килу Јањетине, Жиле, Жилек, СТЈ, срао о томе како је Ћосић добар књижевник али Злочојек.
Не говорим то због тога што је Жилек Србек, већ због тога што се рачуна у Универзитетске Професоре. ЈМД. Јебем Му Докторат. И Катедру.
Испашће да је Милошевић био бољи од Ћосића. Јер није знао да напише Далеко је сунце.
Дабоме. Збигњев и Запад и рачунају са тим. Полупамет и полусвијет неће разлучивати процесе, токове, трендове манипулације, територијализације. И улогу појединаца у вртлозима.
Рачунали су с тим да ће се увијек, изнова, нови имбецил укључивати у расплод Мржње. Онај који неће знати све чињенице о некоме или нечему. Који ће пласирати само један шаблон.
Шаблон по шаблон, Батаљон.
Сада имамо то што имамо. Овдје, у Босни и Херцеговини, Близу Је Сунце.
Али је ладно, упиздуматерну.