субота, 19. септембар 2015.

СИСТЕМАТСКО
ПОНИЖАВАЊЕ
РЕПУБЛИКЕ
СРПСКЕ

·        Амричка Амбасада у БиХ, у Сарајеву, одавно је установила дипломатски бонтон по коме долази у Бањалуку а игнорише Предсједника Републике.
·        Бакир Изетбеговић је, недавно, у Бањалуци организовао сједницу Главног одбора СДА али је игнорисао Додика, иако је могао да се кавено, протоколарно, састане са њим по два основа, и државничком и страначком.
·        Инцко, тај Високи Представник, а у ствари аустријски Шпицкурцлов, у Босни и Херцеговини апсолутно без посла и накористи, изјавио је да је Референдум у Српској неуставан и антидејтонски а да Република Српска може да организује Референдум само о Корупцији. То је теза, опет, Америчке Амбасаде Сарајево, коју је недавно у свом трачерском памфлету уобличио неки одазећи службеник који је ту глумио великог дипломату. Док није дошла Сморин Кормак. Не могу да му се сјетим имена. А ни презимена.
·        Сада је, у Бањалуци, у току провизоријум о 20 Година Дејтона. Организатори су Незавине Новине и Град Бањалука а паре дају Бакир и Црнадак. Паре узима Копања Независни. Што овдје траје клико и Дејтон. Опет нигдје нема Републике Српске а Предсједник Републике Српске је панелист у некој теми чији је модератор Шаћир Филандра. Та комплетна процесија, дакле, понижавање је Републике Српске. То је типична Америчка Шетња Бањалуком. Да у Бањалуку долази као у мјесто у БиХ а не као у Главни Град Републике Српске.
Цијела Фарса са 20 Година Дејтона Порука је Зла за Републику Српску. Као и много других видљивих или невидљивих процеса и порука. Од настојања да се Српска Финансијски потпуно блокира и уништи, до настојања да се њена политика девастира Бриселским Структуралним Дијалогом. Иначе, најбољи превод синтагме Структурални Дијалог је ЈННК, Једносмјерно Набијање На Курац.
Република Српска нема много избора и маневра. Њенe Сциле и Харибде смјештену су између Содоме и Гоморе.
Њен гријех је њено постојање.
Стога је игнорисање Предсједника Републике, једнако као и проглашавање Српске Демократске Странке, чијег првог предсједника већ сада зову злчинцем и геноцидашем, и прије пресуде, Пробосанским Фактором, усмјерно уништењу Републике Српске.
Данашњи скуп у Бањалуци, у организацији Независних Новина, а Независне Новине су тиха амбасада Америчке Амбасаде Сарајево, такође је дио тог мозаика.
Србију на том скупу представља Шеф владине канцеларије за Косово. А Хрватску Мате Гранић, неко ко је изван званичних струкура.
Да ли је то простор за питање да Србија Републику Српску третира као Косово и Метохију, дакле, као изгубљену а Хрватска се не одушевљава ни Дејтоном ни БиХ, скоро да га и не узима озбиљно.
Трагична је историја у којој сви ћуте и учествују.



 ТРИ БОЈЕ ОКА

ЗАЧУЂЕНИ ВАНЗЕМАЉАЦ

петак, 18. септембар 2015.

И КАД КРАВА
СКОЧИ НА КРАВУ,
У ПИТАЊУ ЈЕ
НЕКИ ИНТЕРЕС

Мада би некима то изгледало смијешно. Хоће да јебе а нема чиме. Ну. Интерес је, барем, да даље види од оне наскочене.
Тако је и стварање Европске Уније, живом и мртвом силом, тортуром и уништавањем суверенитета, економије и друштвене структуре, нечији интерес.
Само што тај, прво, стварно јебе па онда скаче.
Нико се од великих Европљана, Државника, Писаца, Интелектуалаца, Филозофа, њих је све мање али их има још живих, није запитао зашто се тако преко ноћи одустало од Хелсинкија и отишло у Брисел.
Зашто се напустио принцип неповредивости граница у Европи.
То је било још за живота Друга Тите. Па многи неће знати о чему се ради.
Зашто је ОЕБС, Организација за Европску Безбједност и Сарадњу, преко ноћи набијена на курац од стране САД.
Зашто се кренуло у девастацију суверенитета европских држава, као да су Либија, а касније и уништавање, као што је уништена Југославија. Или данас Грчка. Или директно бомбардовање и разарање, као што је, на крају 20ог вијека, доживјела Србија.
Дабоме. Ради неког интереса, изваневропског. Америчког.
Европа је наједном запјенила Заједништвом. Тото Кутуњо. Евровизија. Па даље испирање мозга.
Локални примитивци, испали из пропалог Комунизма, Самоуправљања и Соцлагера, не размишљајући, прихватили су мирис лијепог новог трулог свијета.
Умјесто Братства и Јединства, нама је овдје сервирано Бриселство и Берлинство.
Шарена Лажа на вишем нивоу.
Велики у Европи, некако су се и заштитили.
Мали су одмах осјетили пропадање. Грчка итд. А о сиромашном Португалу, који је на крају свијета, и коме ЕУ ништа није донијела, нико и не прича.
Данас је фарсично слушати вијести о томе како неко из Брисела пријети Каталонији да, ако се осамостали, аутоматски испада из ЕУ.
Наравно, нико никад неће из Брисела рећи колико је Каталонија имала користи што је Шпанија у ЕУ.
Јер није имала.
Какве користи има Република Српска од тога што БиХ, као, иде ка ЕУ. Никакве. Има уништење пред собом. И чињеницу да чак и Морин Кормак вади курац на њу.
Да би се уништиле нације, концепт НДД, у БиХ се додатно шири Братство и Јединство. У виду Суживота и Заједнштва. Да би лакше ишли у Бриселство и Берлинство.
Криза са великим диригованим миграцијама треба да освијести цијелу Европу.
Ну. Јебе ми се за Европу, треба да освијести Републику Српску. И, ако јемогуће, Србију.
То злато које нам нуде из Брисела, а у стварности из Берлина, није никаква Европска Унија, није никаква Европска Интеграција. То је само Лабава Трагедија. У којој ће страдати сиротиња. Мале нације и државе, културе и економије.
Ми треба да градимо зидове према ЕУ а не они према нама.


четвртак, 17. септембар 2015.

ЖИВЈЕЛИ
СВИЈЕТЛИ
ОРГАНИЗАТОРИ,
ДОЉЕ МРСКИ
ЕРТЕЕРЕС

Организатори су Млади из СДСПДПНДПСНС.
Протест је против Mедијског Mрака и још. Али, ево детаља:
Protesti zbog medijskog mraka koji nas je obavio.
Protesti zbog zataškivanja informacija i afera koje nam se dešavaju.
Protesti zbog afere ,,Medicinska” i naknadnog upisa 28 učenika od kojih ni pola nije predalo dokumente za konkurs.
Protesti zbog sve krivde koja nam se svakodnevno dešava.
Mogli bismo mnogo pisati, jer razloga je previše.
Ја сам мислио ићи због Заташкивања одређених информација и немогућности да се, годинама, појавим на екрану, јербо немам ботокс, силикон и вазелин а што ми је велика жеља и због тога што сусједи стално питају Ђе си ти на тевеу. Али. Нисам нашао одговарајуће каменице да им поразбијам прозоре.
Углавном, сваки дан неко Срање & Комедија. Јал Власт, Јал Опозиција.
Млади Есдееса, Педепеа итд.
Те странке да имају младе у свом чланству и организацијама, добили би, заједно, глатко 400.000 гласова и јебали Мрак у гујицу. И Мрачњаке.
Овако, и ово је класично Срање кроз густо грање, by Дроњак.
Ако није скретање пажње јавности са суботњег довођења Бакира Изетбеговића да отвори нешто о Дејтону у аранжману Независних Новина.
Прије ће бити да је неко опет активирао Политичку Копилад, Дроњке, Тртоњке, Прдоњке, Мрдоњке и Брабоњке, да се огласе нечим, неби ли се некако видјело да нешто од тих Промјена, Опозиције, Прекупаца и Кураца Палаца у Републици Српској, постоји.
Да се мало озари Амбица Кормак и други, скривенији, гледаоци Историјских Промјена, Разбијања Мрака и слично.
Да имам енергије, да напишем књигу Јад и Биједа Опозиције у Српској.
Али ћу рећи само:
Ако си гологуз у политичкој глави, не нагињи се кроз прозор, у Власт.
И закључити:
Слабом курцу и длаке сметају.
Ови разлози, које су млади СДСПДПНДПСНС побројали нису ни за Ријалити Шоу. Да их Екрем прочита.
Ово ће усталасати Младе и повести их у радикалније протесте. СТЈ.
За Медијски Мрак је крива исто и Власт и Опозиција.
Немам жеље да то детаљније објашњавам дрипцима који мисле да је довољно да се прогласе Опозицијом па да све знају, о банкарству, жељезницама електропривреди, задуживању, медијима, демократији и уличном сексу послије поноћи.
За такавкакавје Ертеерес једнако је одговорна и Власт и Опозиција.
Зар Свијетла Опозиција, и њихови усрани млади брабоњци, мисле да ће Ертеерес бити бољи, сутра, кад они дођу на Власт.
За квалитетну Државну Телевизију, одговоран је свако ко се бави политиком. Како је Есдеес, некада, направио СРТ, одзлаоца и одгорематере, тако данас и жањемо њихове емисије и екране.
Зграду можеш да им направиш. Свијест нећеш никад.
Тако и овима СДСПДПНДПСНС. Паре можеш да им даш, да их назовеш Промјенама, да им даш власт, са Бакиром. Али Српски Политички Програм никад.
Живио Организатор.

Доље Драшковизија.

среда, 16. септембар 2015.

ЗГАЂИВАЊЕ
ПОЛИТИКОМ
И
ЗАГАЂИВАЊЕ
ПОЛИТИКЕ


Повлачење Закона о накнадама Првосазивцима Народне Скупштине Републике Српске говори о томе да Додик губи представу о томе шта мисли Народ.
Након толико гадљивости на разне привилегије администрације и именованих и изабраних, која траје неколико година, и која је систематски генерисана како би се девастирао утицај тих структура и Политике уопште, да неко не помисли да смо наивни, јасно је било свакоме да ће се од тог Приједлога Закона начинити првокласна политички ријалити тема.
Још је неколико рационалних разлога било против помињања тих накнада уопште.
·        Касно је за то.
·        То је проблем Есдееса и зашто би СНСД, односно Додик, исправљао њихове грешке. Боље је било напасти Есдеес за то као и за лажи о десет дулума шуме борцима.
·        То иритира Борце Војске Републике Српске. Милијарду пута сам чуо у рововима Што их Младић не поби у Санском Мосту.
·        Имали су они и превише користи од првосазивања. За разлику од бораца, који су добили пропале фабрике и радна мјеста, кад су се вратили, лажне ваучере, питиеспи и Го Курац.
·        То је наставак приче да се у политици све купује.
Овако ће сада Есдеес, Пробосански Босићев Есдеес, да ликује како је уштедио Народне Паре. Јер је био против Закона својим некадашњим лучоношама и политичким звијездама.
Ну.
То ликовање није за радовање.
Есдеес, као Опозиција у Републици Српској, као Свјетионик Промјена, као важан учесник Државне Власти, СТЈ, спао је на то да води политичку борбу против Власти на ситницама.
Ако је највећа опозициона Странка спала на такве теме, нема ту ни К од Опозиције.
Овај успјех Опозиције показује да њу једнако убија и Власт у Републици Српској и Бакир у Сарајеву.
Она постаје скучена, укочена, умртвљена, њој су крила поткресана, нема правих тема нити смије да се упусти у њих.
Она, Опозиција у Српској, живи на грешкама Власти и Коалиционог Конгломерата Позиције.
Све заједно, и Референдум, и Структурални Дијалог, и тај Закон о накнадама, и још много тога, доприносе стању из наслова.
Парламент, Народна скупштина, јесте причаоница, јесте дух, смијех и трагедија, али постоји праг политичке озбиљности који не смије да се пријеђе.
У Народну скупштину, ради динитета Политике, не треба уносити свашта.
Странци Усранци, у склопу Опште Дерегулације НДД Сфере, имају намјеру да обезвриједе и Политику и њене изабранике и посленике. На тај начин обезвређују у Бираче.
Потом се врата уласка невидљивих кројача и управљача сама отварају. Мада су се многа већ и отворила.

Политици је, код малих народа, потребна већа доза озбиљности него код великих. 

уторак, 15. септембар 2015.

КАКО СУ
ЕКСЛУЗИВАЧЕ
ПОСТАЛЕ
ПОЛИТИКАЧЕ

Е, моји дјечаци, док дође доба да га носите у гаћама и да га вадите цурама, он ће бити мањи него што је сада, у вашим прашњавим рукицама, рече некидан Стари Масајац, сједећи у хладу стољетног дрвета. И гледајући Црнчад како голокури трче за крпењачом.
Да ли је тачно да се згушњавањем и протоком времена, све смањује, умањује и обезвређује.
Или је то само привид и констатација оних који су прошли своје рекорде у професионалном скоку с мотком.
Убрзање и умножење чињеница неоспорно доводи до драстичног смањења њиховог сагледавања у мозаику и координатном систему па и до смањења њихове конзумације.
Ми мислимо да смо обавјештенији а ми смо све затрпанији.
Новинарство, односно Медији, како се то данас каже, такође живе под тим притиском. Мисле да су обавијештени а затрпани су.
Ако конзумирање чињеница некако и може да се подиже на већи ниво и да се не касни много за акцелраторима, њихово уклапање у Објективни Мозаик  драстично пада.
Новинари су постали Медији а на крају ће постати Комедији. Неће моћи да владају чињеницама. Само ће учествовати у Манипулацијама.
Овдје у Републици Српској, стање је још горе.
Овдје су Медији постали дио Политичког Мозаика.
Живе, раде и понашају се као Политичке Странке.
Манипулишу информацијама а глуме Независнике.
Траже Слободу Медија а пристају на статус најцрњих Зависника.
Од својих унутрашњих политичких, тајкунских или службашких ментора. Па и од страних.
Они играју улогу, а често је и преузимају, Опозиције актуелним властима. Радећи то тако да, сутра кад се Власт промијени, они неће моћи бити Опозиција онима за које сада раде.
Медији, и нешто Новинарства, умјесто независних анализа и потпуних информација, постали су једнострани опозиционари и прљави подваљивачи.
Дабоме, и Медији функционишту по систему спојених посуда.
Па. Што приватни и манипулатвни Медији више западају у прљавштину и једнократну злопупотребу, то државни, јасларски, ниже клече и више пуше Властима.
Тако се Новинари претварају у Ћагетаре, Екранџије и Порталџије.
У том потурченом, сокачком, смислу тих ријечи и категорија.
Данас има фотка о новинарима ветеранима које су позвали у канцеларију новинарског удружења у Бањалуци.

Можда су неки од њих посљедњи фосилни примјерци.

понедељак, 14. септембар 2015.








 СКУЛПТУРА
О ЖЕНСКОМ ТИЈЕЛУ
- ТРОПОЛОЖАЈНИЦА
- РАДИ СЕ -


ЉЕПОТИЦА
ТРОЈЕОКЦИА
- ГРАФИЧКЕ БОЈЕ НА КАРТОНУ, 50 Х 70 цм - 
БиХ - 
ТРОУГАО СМРТИ.
КО СРБЕ
ИСПОРУЧУЈЕ
МУСЛИМАНИМА.

Хрвати у Босни и Херцеговини су, добровољно, пали у крило Србима и Републици Српској.
Била је то посљедица дводеценијске опсјене на коју су насјели у Сарају. Правимо Државу Босну а ви, Хрвати, сада ћете бити наше Цвијеће. Мрске Четнике и Агресоре укидамо и испраћамо са мало блата на опанцима.
Када су схватили шта се догодило, пробудио се и Човић, уништио ХДЗ 90 и постао национални вођа Хрвата.
У томе му му је требао ослонац у БиХ.
Републици Српској је такође требао неко ко неће, барем отворено, бити против Срба и Српске. Јер је, дотад, имала против себе Сарај, Међузај и Хрвате.
Тако је почела сарадња ХДЗ БиХ – СНСД.
Дабоме. Сарајски и интернционални унитаристи су одмах лансирали тезу да је то сарадња Два Криминалца.
То је универзални златни аргумент у БиХ. Криминалац.
Хрвати се боре за опстанак у БиХ. Сами пали, сами се убили.
Хрватска се не трза да им буде од користи, није заинтересована за Трећи ентитет, осим да у некој средњој будућности буде катастарски и грунтовни уред за дио босанскохерцеговачке територије.
Односи Срба и Хрвата у БиХ су прије свега односи Православаца и Католика.
Оптерећени су од давнина. Још док су мађарске фаланге, у корист Ватикана и других, преко Саве и крај Добар Куле, улазиле у Насеобину и продирале, не сјећам се баш, и до Јајца.
Након тога дошла је Фашистичка Ендеха.
За Републику Српску и Србе, итно је да је Хрватско Политичко Вођство неколико пута јавно иступило о недодирљивој територијалној цјеловитости. Као што је битно да Муслиманско Политичко Вођство не крије свој једини и свети циљ – Укидање Републике Српске.
Односи муслимана и Срба такође су оптерећени. И неким породично-превјерским питањима.
Док је са Хрватима било сарадње у Ратовима Браства & Јединства, Срби и муслимани нису сарађивали.
Након што су одбили понуду да остану у остатку Југославије, ствар је запечаћена за вијекивјеков.
Некад се лансирала теза да су односи Срба и Хрвата кључ опстанка Југославије или кључ Рата и Мира на Балкану.
Ту се мисли прије свега на Србију и Хрватску.
То није тачно.
Кључ односа Срба и Хрвата је БиХ.
Па, сљедствено, и кључ односа Србије и Хрватске.
Па, даље, БиХ је кључ Рата у Мира на Балкану.
Босна и Херцеговина, у данашњем облику, осовина је зла на Балкану.
Стога је треба што прије демонтирати.
Двојност међународне политике, њених прикривених актера, који, једни, потпомажу сарадњу Срба и Хрвата и, други, форисрају сарадњу Срба и муслимана, односно Бошњака, чини БиХ латентним жариштем које ће увући у политичке или ратне потресе све, од Зиданог Моста до Ђевђелије.
Дио Европе, укључујући и Ватикан, благонаклон је према Сарадњи Срба и Хрвата у БиХ. Као што је и Русија. Постоје и актери, недовољно видљиви, који је потпомажу. Неки то виде као продор Хришћанства на Исток, неки као искорачје Католичанства на Дрину, неки као заузимање тржишта, неки као припрему за коначан Распад Југосавије.
Дио Европе, и САД, чија је ЕУ слушкиња, форсирају саадњу Срба и Муслимана. На начин да се Београд, читај Вучић, понизи и поклони Сарају.
Сарај одбија ту сарадњу, не видљиво и провокативно. Јер жели БиХ само за себе. И јер има менторе у муслиманском свијету који савјетују, генерално, Земан Гради, Земан Разграђује а ви сједите са стране и тихо бесједите.
Берлин је приморан да игра двоструку игру. Да слуша САД а да не заборави Данке Дојчалнд.
Управљање том двостраном путањом односа, али и односима у тронационално-вјерском троуглу, данас је интензивније него у доба Калајевог Режима у БиХ.
Несрећа је што само неки од актера, који су упетљани, упрегнути, или су, пак, креатори, знају дио онога о чему се ради. Неки, као Алекандар Вучић, не схвата ништа осим што схвата да треба да слуша.
Бакир Изетбеговић, као елементарно најнеискористљивији у Политици, показује завидне резултате. Јер се не залијеће, као Вучић. Мада му је одлазак на шах у Бгд, прилично срушио рејтинг.
Срби и Хрвати у БиХ, засад, најбоље схватају шесто или седмо полувријеме, које ће доћи.
Загреб зна о чему се ради али није у ситуацији да то треба да покаже.
Овдје у БиХ, и у Српској, тачно су видљиви актери, политички и медијски, који раде против било какве сарадње Срба и Хрвата. Њихов циљ је да се Срби и Српска подведу под Сарајево.
Они слушају Америчку Амбасаду.
Стара је пјесма Ко не слуша своју Наду, слушаће Америчку Амбасаду.

Треба само пажљиво пратити медијско квоцање, форисрање политикоида на ту тему а и ситне инокосне јавноснике и курцопипаче који су, на разне начине, везани за директни или посредни амрички сисуљак. 

недеља, 13. септембар 2015.


ЖЕНА
И ЦРНА ЛОБАЊА
ГРАФИЧКЕ БОЈЕ НА КАРТОНУ,
50 Х 70 ЦМ
УТИЦАЈ
БАРБИКИНЕ ТЕТКЕ
НА БАЛКАНСКИ
МОЗАИК

Српско политичко гледање тешко се измеће из троугла Ината, Јогунаштва и Кратковидости.
Тихо опозиционо режање на посјету Предсједнице Хрватске Предсједнику Републике Српске и Палати Републике, условљено је двјема краткорочним и погубним чињеницама.
Прва је, подсвјесна патолошка љубав према Сарајеву, симболу подаништва у коме се поједино србаљство најбоље осјећа.
Друга је мржња према Милораду Додику. Па, онда, и свему и сваком око њега.
Не само србаљство већ и Српство се тешко одваја од крајње назадног стања да све, и Србију, и Српство, и Српску, гледа кроз једног човјека, једног политичара, једног лидера. Да би затомили ту своју мртволошку, страдијску, страст, Срби су спремни и од никаквог материјала начинити лидера.
Долазак Предсједнице Хрватске у Бањалуку, у облику посјете једног Предсједника другом Предсједнику, вишезначна је.
·        То је прва посјета  једног Предсједника Хрватске Републици Српској. Треба се сјетити Међеда Месића и његових ставова о Српској.
·        Предсједница Хрватске није дошла у џамију, као онај сарајски мрљавац, са намјером да понизи и заобиђе Републику Српску а да у Бањалуци Држи Орган своје Странке Демократске Акције, поручивши да је то БиХ и да нема Републике Српске. Тиха опозиција у Српској није, на Бакира, режала већ је лагано махала репом по својим политичким сокацима прашњаве свијести.
·        Предсједница Хрватске је дошла у Бањалуку послије Сарајева. Па отишла у Јајце. Појаснићу. Јајце и Бугојно Хрвати сматрају отетим од стране Бошњака. Долазећи из Сарајева прво у Бањалуку, она је поручила Сарајеву да признаје Републику Српску а одласкм у Јајце, да Хрватска стоји на територијалним апетитима из рата. Апетитима према Хрватским Територијама у БиХ.
·        Предсједница Хрватске је, протоколарно, изједначила посјету Сарају и Бањалуци.
·        Медији у Хрватској нису придали значај тој посјети, што значи да Месићевштина још живи и да је то заокрет у политици Хрватске који се тешко прихвата од љубитеља Сарајунитаризма.
·        Предсједница Хрватске овим, преко Српске, унеколико враћа Вучићу за долазак на инаугурацију. Занимљиво да Режећа Опозиција у Српској, није тако крвнички гледала на Вучићев одлазан на Пантовчак, гдје ли, као што гледа на Додиково угошћење Колинде. Није ни Бакира осудила што понижава и не признаје Републику Српску. То значи да Српска нема ОПозицију већ има Политичко Прело Јетрва.
·        Долазак Предсједнице Хрватске код Предсједника Српске, верификација је и подршка политици сарадње коју су успоставили Хрвати и Срби, Херцег Босна и Српска, уназад неколико година.
·        Нарочито је важно да је Предсједница Хрватске дошла пред Саборну Цркву у центру Бањалуке, коју су Усташе и НДХ у Другом Свј Рату бомбардовале а онда натјерале Србе да је сруше.  Предсједница Хрватск званично је дошла на то мјесто на коме је настала Српска Држава, Република Српска. Могу то да тумачим као поклоњење Српској Неуништивости.
Веома опасна је Политка која се води на педаљ од носа и педаљ од гузице.
Унитарно Сарајево, и Усрана Опозиција Српске, треба да сједну, одвојено, па да помно проучавају бањалучку посјету Предсједнице Хрватске.
Има знакова све до њеног доскорашњег послодавца.
*
Исправка: Био је и Иво Јосиповић, званично, у Српској. То даје већи значај посјети Колинде Грабар - Китаровић, јер се ради, очито, о константи.