понедељак, 14. септембар 2015.

БиХ - 
ТРОУГАО СМРТИ.
КО СРБЕ
ИСПОРУЧУЈЕ
МУСЛИМАНИМА.

Хрвати у Босни и Херцеговини су, добровољно, пали у крило Србима и Републици Српској.
Била је то посљедица дводеценијске опсјене на коју су насјели у Сарају. Правимо Државу Босну а ви, Хрвати, сада ћете бити наше Цвијеће. Мрске Четнике и Агресоре укидамо и испраћамо са мало блата на опанцима.
Када су схватили шта се догодило, пробудио се и Човић, уништио ХДЗ 90 и постао национални вођа Хрвата.
У томе му му је требао ослонац у БиХ.
Републици Српској је такође требао неко ко неће, барем отворено, бити против Срба и Српске. Јер је, дотад, имала против себе Сарај, Међузај и Хрвате.
Тако је почела сарадња ХДЗ БиХ – СНСД.
Дабоме. Сарајски и интернционални унитаристи су одмах лансирали тезу да је то сарадња Два Криминалца.
То је универзални златни аргумент у БиХ. Криминалац.
Хрвати се боре за опстанак у БиХ. Сами пали, сами се убили.
Хрватска се не трза да им буде од користи, није заинтересована за Трећи ентитет, осим да у некој средњој будућности буде катастарски и грунтовни уред за дио босанскохерцеговачке територије.
Односи Срба и Хрвата у БиХ су прије свега односи Православаца и Католика.
Оптерећени су од давнина. Још док су мађарске фаланге, у корист Ватикана и других, преко Саве и крај Добар Куле, улазиле у Насеобину и продирале, не сјећам се баш, и до Јајца.
Након тога дошла је Фашистичка Ендеха.
За Републику Српску и Србе, итно је да је Хрватско Политичко Вођство неколико пута јавно иступило о недодирљивој територијалној цјеловитости. Као што је битно да Муслиманско Политичко Вођство не крије свој једини и свети циљ – Укидање Републике Српске.
Односи муслимана и Срба такође су оптерећени. И неким породично-превјерским питањима.
Док је са Хрватима било сарадње у Ратовима Браства & Јединства, Срби и муслимани нису сарађивали.
Након што су одбили понуду да остану у остатку Југославије, ствар је запечаћена за вијекивјеков.
Некад се лансирала теза да су односи Срба и Хрвата кључ опстанка Југославије или кључ Рата и Мира на Балкану.
Ту се мисли прије свега на Србију и Хрватску.
То није тачно.
Кључ односа Срба и Хрвата је БиХ.
Па, сљедствено, и кључ односа Србије и Хрватске.
Па, даље, БиХ је кључ Рата у Мира на Балкану.
Босна и Херцеговина, у данашњем облику, осовина је зла на Балкану.
Стога је треба што прије демонтирати.
Двојност међународне политике, њених прикривених актера, који, једни, потпомажу сарадњу Срба и Хрвата и, други, форисрају сарадњу Срба и муслимана, односно Бошњака, чини БиХ латентним жариштем које ће увући у политичке или ратне потресе све, од Зиданог Моста до Ђевђелије.
Дио Европе, укључујући и Ватикан, благонаклон је према Сарадњи Срба и Хрвата у БиХ. Као што је и Русија. Постоје и актери, недовољно видљиви, који је потпомажу. Неки то виде као продор Хришћанства на Исток, неки као искорачје Католичанства на Дрину, неки као заузимање тржишта, неки као припрему за коначан Распад Југосавије.
Дио Европе, и САД, чија је ЕУ слушкиња, форсирају саадњу Срба и Муслимана. На начин да се Београд, читај Вучић, понизи и поклони Сарају.
Сарај одбија ту сарадњу, не видљиво и провокативно. Јер жели БиХ само за себе. И јер има менторе у муслиманском свијету који савјетују, генерално, Земан Гради, Земан Разграђује а ви сједите са стране и тихо бесједите.
Берлин је приморан да игра двоструку игру. Да слуша САД а да не заборави Данке Дојчалнд.
Управљање том двостраном путањом односа, али и односима у тронационално-вјерском троуглу, данас је интензивније него у доба Калајевог Режима у БиХ.
Несрећа је што само неки од актера, који су упетљани, упрегнути, или су, пак, креатори, знају дио онога о чему се ради. Неки, као Алекандар Вучић, не схвата ништа осим што схвата да треба да слуша.
Бакир Изетбеговић, као елементарно најнеискористљивији у Политици, показује завидне резултате. Јер се не залијеће, као Вучић. Мада му је одлазак на шах у Бгд, прилично срушио рејтинг.
Срби и Хрвати у БиХ, засад, најбоље схватају шесто или седмо полувријеме, које ће доћи.
Загреб зна о чему се ради али није у ситуацији да то треба да покаже.
Овдје у БиХ, и у Српској, тачно су видљиви актери, политички и медијски, који раде против било какве сарадње Срба и Хрвата. Њихов циљ је да се Срби и Српска подведу под Сарајево.
Они слушају Америчку Амбасаду.
Стара је пјесма Ко не слуша своју Наду, слушаће Америчку Амбасаду.

Треба само пажљиво пратити медијско квоцање, форисрање политикоида на ту тему а и ситне инокосне јавноснике и курцопипаче који су, на разне начине, везани за директни или посредни амрички сисуљак.