субота, 19. септембар 2015.

СИСТЕМАТСКО
ПОНИЖАВАЊЕ
РЕПУБЛИКЕ
СРПСКЕ

·        Амричка Амбасада у БиХ, у Сарајеву, одавно је установила дипломатски бонтон по коме долази у Бањалуку а игнорише Предсједника Републике.
·        Бакир Изетбеговић је, недавно, у Бањалуци организовао сједницу Главног одбора СДА али је игнорисао Додика, иако је могао да се кавено, протоколарно, састане са њим по два основа, и државничком и страначком.
·        Инцко, тај Високи Представник, а у ствари аустријски Шпицкурцлов, у Босни и Херцеговини апсолутно без посла и накористи, изјавио је да је Референдум у Српској неуставан и антидејтонски а да Република Српска може да организује Референдум само о Корупцији. То је теза, опет, Америчке Амбасаде Сарајево, коју је недавно у свом трачерском памфлету уобличио неки одазећи службеник који је ту глумио великог дипломату. Док није дошла Сморин Кормак. Не могу да му се сјетим имена. А ни презимена.
·        Сада је, у Бањалуци, у току провизоријум о 20 Година Дејтона. Организатори су Незавине Новине и Град Бањалука а паре дају Бакир и Црнадак. Паре узима Копања Независни. Што овдје траје клико и Дејтон. Опет нигдје нема Републике Српске а Предсједник Републике Српске је панелист у некој теми чији је модератор Шаћир Филандра. Та комплетна процесија, дакле, понижавање је Републике Српске. То је типична Америчка Шетња Бањалуком. Да у Бањалуку долази као у мјесто у БиХ а не као у Главни Град Републике Српске.
Цијела Фарса са 20 Година Дејтона Порука је Зла за Републику Српску. Као и много других видљивих или невидљивих процеса и порука. Од настојања да се Српска Финансијски потпуно блокира и уништи, до настојања да се њена политика девастира Бриселским Структуралним Дијалогом. Иначе, најбољи превод синтагме Структурални Дијалог је ЈННК, Једносмјерно Набијање На Курац.
Република Српска нема много избора и маневра. Њенe Сциле и Харибде смјештену су између Содоме и Гоморе.
Њен гријех је њено постојање.
Стога је игнорисање Предсједника Републике, једнако као и проглашавање Српске Демократске Странке, чијег првог предсједника већ сада зову злчинцем и геноцидашем, и прије пресуде, Пробосанским Фактором, усмјерно уништењу Републике Српске.
Данашњи скуп у Бањалуци, у организацији Независних Новина, а Независне Новине су тиха амбасада Америчке Амбасаде Сарајево, такође је дио тог мозаика.
Србију на том скупу представља Шеф владине канцеларије за Косово. А Хрватску Мате Гранић, неко ко је изван званичних струкура.
Да ли је то простор за питање да Србија Републику Српску третира као Косово и Метохију, дакле, као изгубљену а Хрватска се не одушевљава ни Дејтоном ни БиХ, скоро да га и не узима озбиљно.
Трагична је историја у којој сви ћуте и учествују.


Нема коментара: