субота, 9. август 2014.

3150.
ПЕТ
ВЕЛИКИХ
НЕЗАДОВОЉСТАВА
ПРОТИВ
ЕСЕНЕСДЕА

Пошто већ сада свака ГФГ, Гајба Фокус Груп, види да Опозиција у Републици Српској нема муда, мишића и протеина, а мозгове су им затровале Мисије, за квалитетну политичку концептуалну умјетност, нити процесна постројења за представљање јавности, јер током осам година нису урадили ништа осим што су отјерали Чавића из Есдееса и уништили Педепе, Есенесде, и припадајућа коалиција, суочава се са великим изборним проблемом.
Нема противника.
Веома је тешко добити изборе, побиједити у било чему, ако немаш противника.
У том случају те може само спасити велика организација која ће да буде у погону током цијелог мандата. Јер. Организација једина има конекцију са бирачима, грађанима, симпатизерима, па и противницима који живе у вигвамима око бирачких мјеста и чекају изборе. А на тај начин имаш конекцију и са властитим члановима.
Поглавица није Члан Који Сједи. Поглавица је Члан Који Ради.
Јасно је да Чавићева Пчеларска Задруга није политичка странка ни за средњу политичку арену. Можда. Кад би се још удружио са Странком врба и топола те са Покретом Кечига и лигња. Одавно је јасно да Педепе није странка која може да било шта уради осим да изазове сажаљење. Те људе више не треба ни поражавати ни понижавати. Кад видим оног Требињчука, за кога један мој пријатељ каже да је из класе Крмак који увијек предње ноге држи у кориту, јасно ми је колико П има у тој политичкој странци.
Есдеес, пак, стао је, и заостао, на пола пута између Анике, џизлије, шармантне пљачкашице Бони, из дуета Бони и Клајд, и његоване, корзетиране, средовјечне националне даме, такорекућ Половњаче.
Мисија Босић успио је да одржи тор. Али. Тор није успио да прерасте у модерну фарму. То је само Пинк ријалити.
А он, Пробосић, у ситуацији је пчелара аматера коме су се матице раштркале по шљивику и окупљају гроздове пчела, док он трчи, ко мува без главе, носа трнке и зуји, изигравајући матицу над матицама.
Основни проблем Есдееса и Курчалиције За Промјене јесте у томе што нико жив, па ни ГФГ, након треће, не може да схвати и препозна разлог који ће их навести да гласају за њих.
Есенесдеу је то, такође, велики проблем.
Шта год презентује од својих великих политичких оријентира, Самосталност Републике Српске, на примјер, нема одјека у опозицији. Само шуте и ћуте.
Стога се против Есенесдеа уротио кордон Пет Великих Незадовољстава.
А незадовољства су духови бирачких мјеста, ебола бирачких кутија и мрачна подсвијест која управља листићима.
·         Незадовољство осмогодишњом влашћу. За осам година досади, у кревету и гаражи, и најновији Масерати, Адријана Лима и Скарлет Јохансон. На крају, почнеш својој Адријани да набијаш на нос и то што лишће пада у јесен а не у јануару, да га покрије снијег.
·         Незадовољство општом кризом. Бирач настањен око бирачког мјеста не мора да разазна да су за свјетску економску кризу, која погађа и гологузане по шумарцима, криви неолиберални глобалисти, збигњевистички геодети и финансијашки алкапонци. Он за све окривљује првог на видику. Власт.
·         Незадовољство поплавама. Поплаве уништавају сигурност, рутину и комфор колективитета и појединца. Избија те из ципела. Никаква пара, коју да Држава, не може да врати устаљеност у којој се човјек осјећа удобно и задовољно. А, и, пара увијек недостаје. Тај осјећај немоћи пред ријекама и потоцима, најлакше је преточити у незадовољство влашћу.
·         Незадовољство лансираним аферама. Без обзира како стоје чињенице, а не стоје баш најбоље, јер, у супротном, не би Есдеес и остали из Курчалиције, препустили лансирање афера, двојици добошара, а у њихово име. Ту прљавштину измишљених, манипулисаних па и неспорних, чињеница, препустили су њима, не желећи да прљају руке. Проблем са лансираним аферама у томе је што уз њих не иде и апликација за разазнавање вјеродостојности и рибаћа четка за прање од истих.
·         Незадовољство локалним лидерима Есенесдеа који су се претворили у дилере моћи, снаге и угледа Велике Странке. Превише људи је схватило да народ и бирачи схватају да су они богови локалне и регионалне географије, Богови шумарака и ливада, замјеници Милорада Додика у рангу Херцег Стјепана и феудалног власника сиротиње раје. Кроз њих говори лично Бог Милорад. А пошто је Милорад далеко, не имајте другог Бога осим мене.Велика странка може да поднесе такве будале само мјестимично. Мала странка може да буде потпуно састављена од таквих будала. Али онај, ко има стотинушесздесетхиљада чланова, његујући локалне будале, ради против себе.
*
Како, дакле, побиједити Пет Великих Незадовољстава.
Једноставно. Са ових стотинушездесет хиљада чланова. С вјером у организацију.
Пошто сам рекао да Вријеме не постоји, за то је потребан дужи редослијед. Који се не ствара сам од себе. Мора имати свједоке. Организацију помилуј. Сврати и окрепи. Поштуј рјаба организационог у мјесном одбору гдје је глас свети и име његово, гдје почињу путеви одсудни. Не имај луксуза и позоришта, не чини представе и луткарије, јер рјаб на земљи гласачкој види боље и даље од рјаба на небу.
У цијелој тој предизборној ситуацији, која није настала јучер, већ и прије избора 2010. а нарочито прије избора 2012., што је само другачијим словима цитат моје поставке да се избори добијају и губе у првој половини мандата, неке странке пробосанских промјена могу да извуку користи. Есдеес, прије свега. И појединачни кандидати Промјенаша. Штагод им улети у пркно, биће незаслужено. Младен Иванић, напримјер. У току цијеле једне деценије није урадио ништа што би се могло наћи у новинским архивама а камоли у главама бирача. Или Оги Тадић. Једнако ништа. Тома Николић је барем гладовао у Скупштини. Јесте било смијешно. Али људи су то упамтили, какогодко.
Може се догодити, због цијеле те пародије на тему Коалиција и на подтему Промјене, да се гласови свих тих малих пајаца, као неконтролисани бујичњаци, прелију Есдеесу. И да и Есдеес, незаслужено, постане Велика Странка. Са пуно мандата.
Питање је и да ли ће бирачи за промјене бити бирачи за крупно или за ситно.
Као и да ли ће бирачи уопште жељети да ураде оно што су Странке требале да ураде за себе.   


петак, 8. август 2014.

3149.
ДРАГАН ВРАНКИЋ,
ХДЗ 1997

Драган Вранкић је увијек био Сарајлија. А веома мало Хадезеовац. Шира јавност то тешко перципира јер се не упућује у детаље свих политичких токова, процеса и одлука.
Вранкић је много пута затезао и одуговлачио, опструисао и одлагао доношење договорених одлука које су биле на штету Државе и Сараја а које су претходно прошле кроз процедуре.
Никад није био ентитетист.
Нарочито не Трећег.
Зато је, на први поглед, чудно што Драган Вранкић говори о Трећем Ентитету.
Ну. Он то само наставља своју дјелатност која је на линији између Хадезе и Деведесетке а накривљена према Сарајеву.
Вранкић је толико далеко од тога да креира или утиче на политичку линију Хадезеа да је сваки његов став унапријед берзански обезвријеђен.
Није, међутим, безвриједно, оно што он жели да постигне.
Жели да ојача централистичке хијене које ће сада скочити на Трећеентитеташе.
То је циљ и Међународне Кризне Групе. Која се након сто година сјетила Трећег ентитета. Хадезе треба да буде наиван па да се упеца на ту удицу. Па да буде оптужен за разбијање Државе. А Центрумаши да ујашу на Бијелом Коњу.
У Републици Српској Вранкић је овом изјавом требао да ослаби Есенесде и девастира његову сарадњу са Хадезеом.
Већ су Крокодили За Промјене скочили са повицима да су Додик и Есенесде увукли Републику Српску у прекрајање.
На тај начин Вранкић јача Пробосанске Промјенаше. Тадић, откако је рекао шта му има свастика, данима шути. Нема став ни о чему. Сада је, на заставицу Вранкића проговорио. Добио какавтакав повод.
Вранкић је политички дилетант. Али и Дејтонски.
Границе, укупно, осим можда Брчког које се може подијелити у некој будућности, јер није пројект изворног Дејтона, и ентититеске, и жупанијске, и вањске не могу се мијењати на сеоском прелу.
Све што се може учинити јесте уједињење хрватских жупанија у Федерацији и формирање Трећег Ентитета. Али границу нико не може помјерити. Осим ако не жели рат.    

Сва суштина политике у БиХ и јесте да се убаци у руке аматерима. А Велики Кројачи, и Збигњев раде свој посао. 
3148.
КРАТАК КУРС
ЗА ПРИЈЕСЕДНИКА
АМЕРИКЕ

Америка, такорекућ САД, сваког дана у сваком погледу, напредује у својој изузетности.
Након Регана, мислио сам да не може доћи нешто тако празно и глупо на чело Америке.
А онда је пјесник, такорекућ ја, видио да се опет зајебо.
Појавили се Бил и Буш Мало Млађи. Појавила се и Биловка, која није Пријеседник али јесте Пријеседниковица, коју четнички снајперисти, у њеној херојској лажи, нису успјели уцмекати на аеродрому у Тузли.
Сад се појавио и Обама.
Који је, са Говорнице Изузетности, рекао да Русија ништа не производи, осим вотке и атомских бомби (оп. ја), да људи тамо живе шездесет година, и да, осим Путина, има још 17.324 становника (оп. ја), јер се број живитеља стално смањује, и да нико од имиграната неће у Русију јер је то једна смрдљива и неусловна насеобина за живот (оп. ја) и оних који немају изузетности него су обични људи.
Кад сам слушао нека теолошка предавања, као млађани студент у Београду, схватио сам да је једино вјера безгранична, да је трајнија од људи и да је била овдје и прије њих, а да вријеме не постоји осим као редослијед у присуству свједока што значи да ако нема свједока, свијесних бића, нема ни редослиједа, ни времена.
Послије сам те своје философисјке назоре заметнуо и почео да се бавим простаклуцима, дневним новинарством, ратом и политиком.
И данас мислим да је вјера безгранична, безграничнија од васељене.
Али морам да признам да је безграничност достигла и Америчка Глупост.
Која је њих већ коштала добрих мјеста у свјетским економским, хуманим и политичким релацијама, али сада пријети да кошта и цијели свијет.
Нека будала сједи у Вашинготну. И ради шта хоће. Ко горила од седмасто кила. Сједи ђе оће, ради шта оће. Ко да је Сумо Требињац Вучуревић лично, СМЈ.
Само пошаље саопштење. Одобрио сам ваздушне ударе у Ираку.
Сила, Изузетност и Америчка Глупост, самртна су комбинација.
Само је Сила стварна. Обамине ријечи не пуни његов интелект и политичко лидерство, схватање свијета и одговорност. Пуни их Сила. Иза њих стоје они који држе у рукама Силу и продају је Америци и Свијету.
А Изузетност и Америчка Глупост су нестварне енергије. Опасне су стога што су неставрне а располажу стварном силом.
На таквом троношцу лако се може срушити и Америка и Свијет.
Будала која не зна ништа о свом главном противнику, којег је сам означио и одабрао, јер Руси никада нису означили Америку као националног непријатеља, не може да добије битку. Може само да добије катастрофу. Они силни Збигњеви, али и Обама сам, требало би да прочитају књижицу Старог Кинеза, нешто старијег од мог Томана, Сун Цеа. О ратовима, непријатељима и философији. Није велика, не тражи пуно мозга.
Али, свеједно.
Мислим да онај ко жели да буде Амерички Пријеседник, треба овавезно да заврши Кратак Курс за Пријеседника. И да положи нека питања. Не мора испите.
·         Колико Русија има становника. 25.000, 35.000, скоро милион. Заокружи.
·         Шта је Лада Нива. Старо име Леди Гага, Грчка богиња ладовине, Вођа Ладарица у Нато Хрватској. Заокружи.
·         Колико је висок руски тенк Т-90. Седам метара, дванаест метара, као П+3. Заокружи.
·         Шта је БРИКС. Рок група из Бруклина, Британски коњички савез, Брикети сламе. Заокружи.
·         Шта је од овога кинески специјалитет. Ваздушна патка, Ријечна патка, Глинена патка. Заокружи.
·         Шта је најпрече за Ам Нац Инт. Инвазија на Кубу, Инвазија на Доњецк, Инвазија на Кину. Заокружи.
·         Гдје је Стаљинград. Одмах иза Нормандије, код Вогошће, на Кипру. Заокружи.
Ако имате више од два било каква одговора, можете бити Пријеседник.
Остали су слободни.
Али и даље имају шансу јер у Америции сви имају шансу.


четвртак, 7. август 2014.

3147.
ОЏЕ НЕ ИДУ У ЦРКВУ
АЛИ БАКИР У ДОБОЈ,
СВОМ ОБРЕНУ, ИДЕ

Политика и постоји да дијели људе.
А политика се дијели на политичке странке. Политика није измишљена да спаја људе.
Људи различито виде и различито мисле.
Политика је врста наочара за различито гледање, виђење и мишљење.
Политичке странке су марке тих наочара.
Реј Бан, СТЈ.
Реј Бан Чавић. Реј Бан Босић. Мада они ништа не виде, нити знају гдје гледају.
Ако неко неће да дијели људе, хоће да их спаја, нек размотава љубав међу мушкарцима и женама, и дијагонално, нек иде да прије пиво, с љубављу, нек се бави писањем љубавне поезије.
Стога сам увијек, као ортодоксни теоретичар и бизмаркистички практичар, био против тога да оџе иду у цвркву. Да се странке мијешају. Осим кад се сијече пита.
У Добоју, Урош Гостић, који се виче Есенесдеовац, два пута је омогућио Омеру Петровићу да побиједи на изборима за начелника. Предлажући апсолутно неспособне и невољне кандидате Есенесдеа. При томе, сам Обрен Омер не би могао да побиједи ни у Бргули.
Све је то Савез толерисао причама о скупштинској већини и сличним зајебанцијама.
Како се враћа то оџино одање по цркви.
При чему је Оџа Обрен а Мујезин Урош.
Враћа се тако да је Бакир Изетбеговић постао Покућаруша у Добоју.
Кадгод му затреба, ето Бакира у Добоју.
Не знам да ли има нека друга општина у Федерацији у коју тако лахко може отићи, као у Обренов Добој. Обрен Сјевер, Сису Му Јебем.
И још каже да је дошао да види треба ли шта помоћи. Ахко устреба.
Есенесде мора драстично мијењати гоблен локалних дилера властитог угледа и моћи.
Ако мисли да оквир остане на свом мјесту.

Их јебо бакир у дупе.
3146.
ДРЖАВА ЈЕ МОЋНА
ДОК НЕ СВАНЕ

У задњих годину дана у Србији је далеко најизговаранија реч Држава.
Држава ће сутра донети три црепа које је однео ветар. Држава ће за четрдесетитри дана изградити срушене куће. Држава ће залепити насип којег су уништиле поплаве. Држава ће похапсити сметове. Држава ће променити директоре. Држава ће победничку странку довести у ред. Држава ће тајкуне поставити за директоре великих јавних инфраструктура. Држава ће убрзати а кочнице бацити кроз прозор. Државу нико неће зајебавати.
Пре петнаестак дана, откривено је, неки месар је убио петнаестогодишњу девојчицу, негде у недођији, на северу Војводине. Па одвукао на неко сметљиште и закопао. Полиција га је пронашла а он је мирно признао. Шта може да некоме скриви петнаестогодишње дете у тихој војвођанској ноћи. Да би је убио како не убијају ни они у резерватима Африке. И за шта би му требало убризгавати у вену, на цевку, киселину из акумулатора, док не липше.
Али Држава је укинула смртну казну. Држава јури у Европу. Можете да убијате децу по ноћи али морате да аплаудирате педерима док марширају аутострадом дугиних боја. Тек тада ћете бити Држава.
Сме ли свемоћма и свеприсутна Држава Србија да осуди на смрт убицу детета у ноћи. Након доказа и процедуре. Ако сме да протура причу да ће лопова да намести у српске железнице, ваљда сме да прекрши и кривични закон. Шта су кривични закони у односу на људске. И у односу на Државе.
На београдском мосту, пре тога свега, убијен је младић Лука, док је иза постављеног троугла, гурао ладу са коловоза. Ударио га је црни миниморис кантримен. И побегао. Лука се није ни пробудио из коме. И умро. Камере све снимиле. На том мосту има камера и за нато бомбардовање. Полиција као да не зна ни на ком мосту је то било.
Филтрирају снимке, нису одмах препознали ауто. Мислили да је фиат.
Мини морис кантримен је, иначе, ауто које у Држави вози свако, они сиротани из провинције, сакупљачи старог папира, водоинасталатери, курве, димњачари, кишобранџије и котлокрпи а у последње време популаран је и код путара којима служи као тачке. Сада је на сајму у женеви избачена варијанта мини морис сербиакантри. Због изузетне популарности у Држави. А фиат је најавио затварање фабрике у Крагујевац. И исплату седамдесет милијарди еура одштете Држави Србији зато што није успео да успе.
Сигурно је отац неког сакупљача старих фрижидера, купио детету кантримен а оно ударило Луку па онда се препало, побегло, и слетело у реку па сад нико жив не може да га нађе. Ко малезијски авион. Нема. Нестало.
А отац детета се не узрујава. Иначе, дете зна годинама да не долази кући. Живи од продаје мотора за фрижидере из којих, на шлауф вади фреон у мале боце и разноси по кућама.
Али. Решиће то Држава. За двадесетитри дана Држава ће да прода мост. Само ако Беко, или неко, нема неког удела па Држава не може да размрси. Држава ће за двадесетичетири дана продати камере на мосту. А за двадесетипет дана Држава ће продати свој удео у правима на регистрацију кантримена. И оног кога нема.

Ја сам само, пре тога, хтео да питам Кога на том мосту штити Држава. Крије. Прикрива. Како има срца да отворено, у великој брзини, да Косово а не да један мали црни кантримен. 

 био сам у краћој, пријатељској и званичној посјети мом другу требињском, Миливоју Бокићу, великом скулптору. завршава статуе четника и партизана којима из пушака излазе руже и сунцокрети. не вјерујем у та свеопшта помирења али подржавам умјетнике. завирио сам у припремање сталне поставке у Галерији Бокић, невјероватном кружном здању од камена, на улазу у Требиње, са билећке стране. пожури Миливоје, видиш да старимо, кажем. зваћу те на отварање.











а онда сам скокнуо на снимање филма На кустином путу. нисам носио фотопарат. нисам се претходно договорио. куста у свом праисконском дјечијем одушевљењу стваралаштвом и у бјаковитој слици свијета коју ствара. змија се напије млијека, постане велика и штити неког лика у филму. баба лежи у кревету са калашњиковим, под трешњом а муџахедин тражи млијеко за команданта. донио и ратлука да је подмити. корупција. нема млијека, краве не раде недјељом. ајмо. реци команданту нек он дође. онда куста пичи на магарцу кроз ливаде златне траве. чудеса.
суздржао сам се да не питам Имал Монике.
али сам се поскоку унио у лице и питао га Дакле, ко је змија, ти или ја.

среда, 6. август 2014.

ДАН
ДОМОВИНСКОГ
ФУЋКАЊА
И УСТАШОИДБЕНЕ
НЕЗАХВАЛНОСТИ

Уљудбовити Хрвати имају ту симпатичну особину да све умање, уљепшају, упакирају. Пимпек. Враг му јебал матер.
Тако је, из Книна, Извјештенство одаслало чимбенике о Фућкању Државном Врху.
Старност стоји друкчије.
Државни Врх Хрватске је у Книну попишан и посран. Приликом чега су га држали са двије руке.
Олакотна олакотност је да му то није први пут.
Ну. Стварност је озбиљнија него што изгледа.
Хрвати показују све више неталента за посједовање и управљање Државом.
Аматерски је и примитиван потез ићи у Книн да се слави побједа, захвалност, држава. Шта ли.
Книн није хрватски.
У Книну се сaмо може славити протјеривање Срба.
Што је и за усташствену подсвијест прегруба манифестација.
Прави Усташтвени Хрвати желе да се покаже сва сила и снага Хрватске. А то се у Книну не може показати. Тамо није било никаквог херојства. Тамо није заклано ни тисућу Срба. Осим тога, она два пицека никако не могу бити симбол драговољачке, гардашке, усташке, слободољубиве и антиагресорске Кроатске.
Али. Важније.
Хрватска је Деснаштво, и увијек је била. То што постоји, или побиједи Есдепицек, то не мијења правило.
Један обични микрофонски зликовац Томпсон, скупи у неким јебоглавама сто тисућа десничара.
То значи да они нису десничари. То је Хрватска.
А она два пајаца, неспремни за чињенице и садашњицу, настављају туђмановско шепурење као потку неовисне Хрватске.
Недостаје им још само његова бијела униформа и чин цивилних маршала лијеве Хрватске.

Фућкање том Државном Вршку била је мрачнија и убојитија демонстрација Усташтва од оне у Чавоглавама.

уторак, 5. август 2014.

3143.
МОЈА ПОРУКА ЗЛАГУМЏИЈИ:
ЈЕСИЛ ЧИТО
ШТА САМ РЕКО СЛАВУЈУ

Некако уз сваке изборе, ко сељанин кад силази у град да купи дистоле, Злагумџија усере и шефа и станицу. Држава за човјека. Ноћас ће Валтер неком јебати матер. Платформа. Алијанса. Комшић.
СТЈ, ни кокоши толико не серу на фармама, током дугих ноћи.
Сад је изрекао Новое Великое Сраније. НВС.
БиХ се мора интегрирати, давни преци Лагумџија су користили тај израз, и ујединити, и постати земља визије и рада.
Сви смо ми анђели са једним крилом и можемо летјети само загрљени. Цитат.
Нек ти ћаћа лети загрљен.
А мене не убрајај у анђеле.
Ако не бирамо ђаволе, с којима ћемо, можемо да бирамо анђеле.
Какав Патетолог.
Још само да нас почне спашавати из бијелих анђеоских сметова.
И бацати у небо. Лет, лет, летите, анђели моји, загрљени, загрљени, ето и Фране Ласића, у бијелом, конекад.
ММЈ, како је комунизам успио да пропадне са оваквим демагозима.


ПОЛИТИЧКИ ГРАФИТИ

ДА ЛИ СЛАВЕ 
ОНО ШТО СУ 
УРАДИЛИ ЗА ХРВАТСКУ 
ИЛИ ОНО ШТО СУ 
УРАДИЛИ ПРОТИВ СРБА


                                                    
ПРОЦЕСНА ОПРЕМА
ЗА ПРОИЗВОДЊУ ОКВИРА
ЗА СЛИКЕ


 ПИНГВИН У ЗЕМЉИ ПОПЛАВА

понедељак, 4. август 2014.

3140.
СРБИЈА НЕ ТРЕБА
ДА ПО СВИЈЕТУ
НОСА ПАЊ, ГЛАВУ И САТАРУ
И ДА МОЛИ КО ДА ЈОЈ
ПРЕСУДИ

Давање интервјуа Сиенену није пожељно. То је електронска гиљотина лажи и манипулације.
Србија није изазвала ниједан рат.
Свако ко је наишао Балканом, дизао је копље на Србију.
Једино, кад им је хисторијски требало, подишли су под скут Србији, под Краљев или под Титин, да се спасу, да преживе, да сачувају језик који су узели од Срба.
А чим живну, одлазили би, пљували на праг и легају, на наћве и на огњиште, постајали Запад и дијелили се од дивљака и геноцидаша.
Гаврило Принцип није Србија.
Као што ни Гламоч, Грахово и Дрвар, ни данас, нису Србија.
То је уклето поднебље немаштине и биједе. И кад нема туђина, Неслобода притишће земљу и људе. У коме се, слободовољан, једино могао и родити Гаврило.
Ако је био Србин није Србија.
И није изазвао Први Свјетски Рат.
Германи Геомани и Пљачкајући Пратер су изазивачи. Увијек гладни.
Не треба Србија сама себе да фалсификује.
Сутра ће се појавити неко ко ће рећи да је Србија изазвала Косовски Бој.
Изазвала Косово, да се отме и отцијепи.
Шта постиже Србија лажним признањем Изазивача Ратова.
Коме Србија треба да се удворава.
Зна ли Србија да кооперативност краја нема.
Једном кад се разгаћиш, отвараш све будуће прозоре и врата, отвараш утробу и гроце, отвараш мозак, свијест и историју.
Слиједиће извињење Србије за Бљесак и Олују.
За Јасеновац. И за Блајбург. Голи Оток. Јужни Ток. За трошкове Отоманске империје приликом градње Ћуприје и Ферхадије.
Слиједиће извињење за постојање Републике Српске. Молба, чак, да је се укине. Србија вам више неће дирати у ваше снове. Нека Збигњев ради свој посао. И нека се зна да Србија смрди кад се било који Србин негдје унереди.
Нећемо више узроковати ратове.
Коме треба то нетражено поклоњење и покорење.
Нису Србију омели ратови и да их је скривила, чак ни истребљивачи. Она је себе унаказила, сваки пут, између ратова.
Зашто глава на пању, задњим кркљавим слоговима узвикује, да сва свјетина чује, и закукуљен џелат, да неће више изазивати главосјече и џелате.
Зашто се опет турати у улогу фактора мира и стабилности у Региону.
Зашто Србија жели да буде Мис Свијета и да се залаже за Мир. Који жели да је потуно разголи, разломи, потчини и потаре.
Једном је Србија, са Слобом, била фактор Мире и Стабилности.
Па се завршило у Хагу.
Србија се сагињати неће. Ни ратове изазивати.
Ни једно ни друго није више за трећи миленијум.
Србија мора да каже да жели партнере.
Једног су јој већ нашли. Косово. Ваљда неког и она може да изабере.
А Сиенен.
То што је Сиенен урадио Србима, Србија није урадила ни цијелој историји. Укључујући Млађано Бугарче и еновинске жртве геноцида.
Не улази се у пољски нужник кроз под.






3139.
ЕСДЕА ПРОТИВ
ДОМОВИНЦА
СУЉАГИЋА

Ћилим СПК, Сарајевског Политичког Круга, није летећи али је лажни. Лажне су му шаре, лажне су му боје, лажне су му ресе. И лет му је лажни. Као и сами ћилимари који на њему политичаре, патриотичаре, боснују.
Први овогодишњи текст на овом блогу био је Алкаидасуљагић. У коме је речено да је он фундаменталист српске сјеменке јер је рекао да је Њихова земља свуда гдје су Њихове кости. И да Тешањско оружје и муницију треба њему предати на чување. И да је он знак да ће рата бити уприје него што се мислило.
Отада непрође ни година а жуте дуње попадаше са ормара.
Алкаидасуљагић се кандидовао за ЧланаП.
И онда изјавио да Златаган и Бакирага, онај други је Бакирњуз, желе да пољуљају Коалицију Домовина коју је створио он, домољубни, завичајни и патриолизни Суљагић.
А онда је Есдеа пресавила табак па му поменула морал, лаж, сарајевско боравиште и комфор.
Изјава је написана тако да сам у једном тренутку помислио да сам је писао ја. И да сам у незању постао члан Есдеа и прешао у Сарајево. Глухо било.ба.
Есдеа Суљагићу набија на нос лажну борбу за повратнике коју води из сарајевског угођаја, скрнављење свог бившег партијског гуруа, тајно припремање кандидадутре за ЧланаП, кориштење патриотске идеје као властите платформе, бруталну злоупотребу државотворне и патриотске идеје, неимање ни малог морала.
Есдеа оптужује Суљагића за све оно што краси Сарајевски Политички Круг. И за шта он није крив јер је производ тог круга. А не обрнуто.
То што ради Суљагић, и оно што ради а није поменуто, раде сви у СПК.
Непрестано и непрекидно.
Добро је, само, да је то, барем дијелом, побројала Есдеа.
А не би, да им није дирнуо у кандидатуру Бакираге.
Зато су му набили на њушку Бакирагино доброчиненије. Колико те пута Ага примио у свом Кабинету и подржао патриотску и државотворну противсрпску идеју Домовина. Што је стара турска ријеч, коју је лично измислио један од Сулејмана и наметнуо је Хрватима а заузврат потписао им Ахднаму.
То кандидовање за ЧланаП, у Сарају, говори да у СПК нема никаквог патриотизма, босанства, бошњаштва, државства, чак ни вјере.
Очито су једни другима ушли у забране.
Очито су играчи различитих власника.
Очито се Бакир Син боји да му Суљагићи не отму гласове.
Бошњачка Полиитичка Артикулација је најподложнија екстерним и иностраним манипулацијама.
То показује бехар кандидата за ЧланаП.
Не зато што је најважнија или најбројнија већ зато што је најлабилнија, најнеконзистентнија, најварљивија и најнедосљеднија.
Има најмање слуха, воље и умијећа, за оно што папагајски пропагира.
За Домовину. Државу. Патрију. Нацију.


недеља, 3. август 2014.

МОЈА ПОРУКА
СЛАВУЈУ:
НЕ СЕРИ АКО НИСИ
У ГНИЈЕЗДУ

ММЈ, докле ће рејтинг да ми пада. Чуо сам, једном кад падне, нема више, више не пада.
Чим ме нападају дрипала, као Славуј, мора да још пада.
Нападао ме Купања, па његова америчка амбасада тихо цвилила код Додика Отјерајте Васића, бојимо га се више него Мевлуда.
Сад и Славуј. Сере на Фејсбуку. Мисли да је гнијездо. Таква дрипала и протувала, иначе, серу у гнијезду.
Јебе Државу у којој се за било шта пита рајко васић.
Мој Славујпичићу.
Питало ме се, не у Држави већ у странци, али ме се није послушало.
Да се мене послушало ти не би никад био ни П од Посланика, ни К од Кандидата.
И не само ти. Да ли желиш да ти набројим друштво. Које је незаслужено наранила и напојила Мајка Есенесдетереза.
Био си Кандидат и Посланик а ниси био ни Члан Есенесдеа.
Какво ти је право да икога помињеш и да фолираш да си храбар па нападаш мене који ти не може ништа. Реци нешто тим својима, горе, знаш ти добро којим.
Ти си из моје омиљене категорије кандидата. Спадало.
И фолирант. Кадгод иде вријеме избора, ти фолираш да си обогаљен, па те изводе за говорницу. Убили те муслимани по зглавцима, кољенима и леђима, у логорима, па само што ниси на носилима. Мени долазило да носим црнину кад те видим у кампањи.
Не сери, Славуј.
Ником ништа не смијеш рећи па помињеш рајка васића и Драгог Бога.
Зар не видиш да ја не спадам с вама двојицом.
Јебеш Државу у којој ти одаш по црној земљи.




3137.
МЕЂЕДОВИНА
БОСНА

Босна је једна обична Међедовина. Пошто је букве све мање.
Мада тај УСС, Унско Сански Сокак и није нека Босна. Али јесте забранио одржавање Грмечке Кориде која се, док је међеда било мање, одржавала на Међеђем Брду, традиционално.
На Брду гдје ни прави Турци, кад је почела, иљадуседамсто и неке, нису смјели залазити.
Данас турци не допуштају Србима ни на брда. О чаршији и да не зборим.
Наш драги Алија Изетбеговић оставио нам је три добра и једно зло. Који је и сам био Три У Један. Бранко Микулић, Рато Дугоњић и Хамдија Поздерац за Босну.ба. оставио нам је Три мултиетничности и ЧланаП.
Тај Алијин трослојни мултипак, мултиетничност, мултикултуралност и мултиконфесионалност, сада је обогаћена и посебном дисциплином. Успостављено је Мултибиковље.
Пошто Босански Унитаристи желе да одлучују о прве три мулти дисциплине, исказали су сада одлучност да одлучују куда смију да ходе Срби и Бикови.
Бикови не смију да се пријаве ни за кориду.
Слобода кретања у Пичци Матерној.
А шути Охаер, шути АмАмб, шути Домовина, шути Босић.
Шта би рекао Драги Михајљица. Драг ми исто ко Алија. Рекао би Пичке Једне.
Мислим да знам шта је посриједи.
Волови нису успјели да убиједе Унскосанског Хасу да нису Срби.
Као у оном вицу кад је Зец, баш туда, на врху тог кантона, бјежао, ко луд, сав у пјени и аеродинамично дизајнираних ушију, преко моста, у Хрватску Савке Дапчевић и МИка Трипала. Пита га Лија Од чега бјежиша тако, Зеко. Штроје волове у Босни. Ти ниси Во, ниси чак ни вочић. Ма, док ја Хасу убиједим да нисам во, одсјеће ми и овај сврдлић а камоли муданца.
Против Срба је.
Није против Волова.
Бошњаци измиле Геноцид па онда долазе на годишњицу. Праве параду и представу. Носе бијеле траке.
Срби не могу да оду ни на безазлену кориду.
А онда Пробосански Босић, и друге дркаџије за промјене, кажу Не пријети Републици Српској никаква опасност.
Питам се шта би било да завладају Унитаристи. Онако како би они жељели. Да завладају турци, Бошњаци, Босанци и Грађани.

Не би смио ни да прднеш а о одласку о пољски нужник могао би само пјесме да пишеш.