понедељак, 4. август 2014.

3139.
ЕСДЕА ПРОТИВ
ДОМОВИНЦА
СУЉАГИЋА

Ћилим СПК, Сарајевског Политичког Круга, није летећи али је лажни. Лажне су му шаре, лажне су му боје, лажне су му ресе. И лет му је лажни. Као и сами ћилимари који на њему политичаре, патриотичаре, боснују.
Први овогодишњи текст на овом блогу био је Алкаидасуљагић. У коме је речено да је он фундаменталист српске сјеменке јер је рекао да је Њихова земља свуда гдје су Њихове кости. И да Тешањско оружје и муницију треба њему предати на чување. И да је он знак да ће рата бити уприје него што се мислило.
Отада непрође ни година а жуте дуње попадаше са ормара.
Алкаидасуљагић се кандидовао за ЧланаП.
И онда изјавио да Златаган и Бакирага, онај други је Бакирњуз, желе да пољуљају Коалицију Домовина коју је створио он, домољубни, завичајни и патриолизни Суљагић.
А онда је Есдеа пресавила табак па му поменула морал, лаж, сарајевско боравиште и комфор.
Изјава је написана тако да сам у једном тренутку помислио да сам је писао ја. И да сам у незању постао члан Есдеа и прешао у Сарајево. Глухо било.ба.
Есдеа Суљагићу набија на нос лажну борбу за повратнике коју води из сарајевског угођаја, скрнављење свог бившег партијског гуруа, тајно припремање кандидадутре за ЧланаП, кориштење патриотске идеје као властите платформе, бруталну злоупотребу државотворне и патриотске идеје, неимање ни малог морала.
Есдеа оптужује Суљагића за све оно што краси Сарајевски Политички Круг. И за шта он није крив јер је производ тог круга. А не обрнуто.
То што ради Суљагић, и оно што ради а није поменуто, раде сви у СПК.
Непрестано и непрекидно.
Добро је, само, да је то, барем дијелом, побројала Есдеа.
А не би, да им није дирнуо у кандидатуру Бакираге.
Зато су му набили на њушку Бакирагино доброчиненије. Колико те пута Ага примио у свом Кабинету и подржао патриотску и државотворну противсрпску идеју Домовина. Што је стара турска ријеч, коју је лично измислио један од Сулејмана и наметнуо је Хрватима а заузврат потписао им Ахднаму.
То кандидовање за ЧланаП, у Сарају, говори да у СПК нема никаквог патриотизма, босанства, бошњаштва, државства, чак ни вјере.
Очито су једни другима ушли у забране.
Очито су играчи различитих власника.
Очито се Бакир Син боји да му Суљагићи не отму гласове.
Бошњачка Полиитичка Артикулација је најподложнија екстерним и иностраним манипулацијама.
То показује бехар кандидата за ЧланаП.
Не зато што је најважнија или најбројнија већ зато што је најлабилнија, најнеконзистентнија, најварљивија и најнедосљеднија.
Има најмање слуха, воље и умијећа, за оно што папагајски пропагира.
За Домовину. Државу. Патрију. Нацију.