среда, 16. септембар 2015.

ЗГАЂИВАЊЕ
ПОЛИТИКОМ
И
ЗАГАЂИВАЊЕ
ПОЛИТИКЕ


Повлачење Закона о накнадама Првосазивцима Народне Скупштине Републике Српске говори о томе да Додик губи представу о томе шта мисли Народ.
Након толико гадљивости на разне привилегије администрације и именованих и изабраних, која траје неколико година, и која је систематски генерисана како би се девастирао утицај тих структура и Политике уопште, да неко не помисли да смо наивни, јасно је било свакоме да ће се од тог Приједлога Закона начинити првокласна политички ријалити тема.
Још је неколико рационалних разлога било против помињања тих накнада уопште.
·        Касно је за то.
·        То је проблем Есдееса и зашто би СНСД, односно Додик, исправљао њихове грешке. Боље је било напасти Есдеес за то као и за лажи о десет дулума шуме борцима.
·        То иритира Борце Војске Републике Српске. Милијарду пута сам чуо у рововима Што их Младић не поби у Санском Мосту.
·        Имали су они и превише користи од првосазивања. За разлику од бораца, који су добили пропале фабрике и радна мјеста, кад су се вратили, лажне ваучере, питиеспи и Го Курац.
·        То је наставак приче да се у политици све купује.
Овако ће сада Есдеес, Пробосански Босићев Есдеес, да ликује како је уштедио Народне Паре. Јер је био против Закона својим некадашњим лучоношама и политичким звијездама.
Ну.
То ликовање није за радовање.
Есдеес, као Опозиција у Републици Српској, као Свјетионик Промјена, као важан учесник Државне Власти, СТЈ, спао је на то да води политичку борбу против Власти на ситницама.
Ако је највећа опозициона Странка спала на такве теме, нема ту ни К од Опозиције.
Овај успјех Опозиције показује да њу једнако убија и Власт у Републици Српској и Бакир у Сарајеву.
Она постаје скучена, укочена, умртвљена, њој су крила поткресана, нема правих тема нити смије да се упусти у њих.
Она, Опозиција у Српској, живи на грешкама Власти и Коалиционог Конгломерата Позиције.
Све заједно, и Референдум, и Структурални Дијалог, и тај Закон о накнадама, и још много тога, доприносе стању из наслова.
Парламент, Народна скупштина, јесте причаоница, јесте дух, смијех и трагедија, али постоји праг политичке озбиљности који не смије да се пријеђе.
У Народну скупштину, ради динитета Политике, не треба уносити свашта.
Странци Усранци, у склопу Опште Дерегулације НДД Сфере, имају намјеру да обезвриједе и Политику и њене изабранике и посленике. На тај начин обезвређују у Бираче.
Потом се врата уласка невидљивих кројача и управљача сама отварају. Мада су се многа већ и отворила.

Политици је, код малих народа, потребна већа доза озбиљности него код великих.