понедељак, 20. март 2017.

МЕНТАЛНА ЉЕКОВИТОСТ
ЗДРАВЕ ОПОЗИЦИЈЕ
И ЗАРАЗНОСТ ОПСКУРНЕ
ПОЛИТОМЕНТАЛЕРИЈЕ

Нико се не запита зашто много људи на друштвеним буквама и у опозиционим иступима наступа са Нихилистичке Платформе, из животне филозофије Одласка, говори са дна каце опште Пропасти.
Више од десет година Опозиција, боље речено, они који нису добили гласове да владају, уз помоћ плаћених медија и уз јавну помоћ Америчке Амбасаде, и других Странаца Усранаца, укључујући разне будале типа Баба Пак и Патак Кацин, развиају у Јавном Мнијењу Српске и Сарајева, најцрњи нихилизам којем је циљ да све постојеће оцрни, учини га мрским, зачини га злом и прогласи га криминалним, оптужујући то све постјеће, да влада мимо воље грађана, народа и бирача, који су гладни, липсавају масовно крај пута а они, Власт, само краде и вара те људе на Изборима, као Хусо, који је пао на ћакију једно седам, осам, пута.
Када је та неполитичка гамад почела са том причом, многи су имали десет година. Данас су одрасли млади људи. И трајно су инфицирани Нихилизмом.
То је цијели један Црни Талас Јавности, Политике и Медија, који је постао болест друштва и који уништава инокосне карактере, свијести и психлогије.
А на колективном нивоу производи Анархију.
Шта је, конкретно постигнуто, таквом Платформом Пропасти коју форисрају СДС, ПДП, њихова Вођства, јер се не ради о странкама и чланству, и Сателити. Уз Ам Амб и Странце Усранце. Јер, никада их не треба одвајати.
● Уништење Политике као демократске борбе мишљења. Не само на Изборима већ и током мандата. То се лако детектује. Власт више од десет годна говори о Самосталности Српске, о Дејтонској Позицији Српске а СДС-ПДП говоре о Криминалу Власти. Те теме не спадају у исту зобницу.
● СДС-ПДП, одбијам да их назовем Опозиција, дошли су до тачке окривљавања Народа, Бирача, Грађана, Јавности. Очито је да су Бирачи, који након 12 година не схвате да је Власт Криминализована, глупи, луди и слијепи. Или је то Вођство СДС-а и ПДП-а.
Ја се, ипак, тешка срца, опредјељујем да је то Вођство СДС-а и ПДП-а.
● Нестанак Опозиције. Тај нестанак Опозиције, Ам Амб, Сарајеву и Странцима Усранцима добро дође да би Власт прогласили Диктатуром.
Сада се већ дошло до немоћи СДС-ПДП у било ком политичком и изборном смислу. Они су своју позицију довели до апсурда.
СДС-ПДП не могу да формулишу Опозициони Политички Програм. Алтернативни. Резервни. Бољи. Људима разумљивији од програма и праксе Власти.
Они су, СДС-ПДП постали грнчари од којих тражимо да хеклају подвезице.
Такво самоуништење пола политичког мозаика у једној Републици, коликогод она била мала, није забиљежено.
То СНСД и Коалицију ставља у тежак изазован положај. Кад владаш без Опозиције у опасности си да ти се очи смањују, да су ти наочари све тамније и да све краће видиш.
● Политичко Готованство. СДС-ПДП, и пратећи медији, који нису њихови, већ плаћенички, одњеговали су кордоне оних који су чиповани да све траже од Државе, од Власти, од Владе, од Секте, како називају највећу, владајућу Странку. И 200.000 њених чланова.
Такво ментално готованство није забиљежено ни у Самоуправном Кардељизму.
● Фатално неразумијевање функционисања друштва, државе, нације и политике.
Вођство СДС-ПДП то не разумије, јер не разумије ништа, а лидер из Гацка и не може да разумије, да може, ја бих, из Осјечана, био предавач на Харварду, али Странци Усранци разумију. Тако се најбоље производи Руља која се сутра може гетоизовати, овдје, кад им узмеш тржиште, земљу, воду и културу, или у арапским квартовима Европске Уније.
● Насиље над Појединцем. Његово ниподаштавање. Претварање Појединца у Голу Будалу. Његово сакаћење, онеспособљавање, гипсовање. Сифилизовање његовог ума и мозга. Осљепљивање.
Умјесто да градимо Јаког, Независног, Активног, Свјесног Појединца у Демократском Колективитету.
*
Нажалост. Стање није лако рјешиво.
Вођство СДС-ПДП ће, форисрајући Песимизам, Нихилизам, Мрачњаштво и Безизлаз, све чекајући да им неко организује анархистичне уличне протесте и улазак на Власт на Белом Коњу, довести до деформације Власти а људе, који их подржавају и који су трајно инфицирани, до емиграције или потурчивања.