четвртак, 18. јул 2013.

2212.
НЕ МОЖЕ
СЕ КАЖЊАВАТИ
КОЛЕКТИВНО МНИЈЕЊЕ
 

Нека рукометна асоцијација казнила је Рукометни савез БиХ, зар то постоји, ММЈ, са 2.000 еурића јер је на некој јуниорској утакмици, у Бањалуци, виђена равногорска симболика и слика Ратка Младића. Дакле. Четници и Злочинци.
Добро. Ако постоји попис супстанци које су доказ допинга, морао би да постоји и попис антирукометних и антицивилизацијских симбола који су кажњиви. Нису дозвољени. А то нигдје не постоји.
Није разумљиво зашто је кажњиво истицање симбола Равне Горе. Можда појединцу то можете објаснити. Али колективитету не можете. Као што није разумљиво у Хрватској кажњавати неког У Шврљатора, Графитера, који спрејисао U, кад је усташка идеологија остварена. Неовисна Хрватска без Срба.
Ратко Младић још није осуђен у Хагу. А и ако буде осуђен, па званично постане Ратни Злочинац, Шта.
Ратко Младић је усађен у српски колективитет као борац за тај српски контигент. Нико са стране, а нариочито нека рукометна асоцијација, да о Хагу и не говорим, неће никада разумјети улогу Ратка Младића. Који је Војску Републике Српске довео у ред војске по свим мјерилима, који низашто није јебавао те ратне лепршаве врховне команданте у лику Брата Радована. И слично. Који је, дабоме, имао својих мана. Једна од највећих је што у Санском Мосту није похасио будалаше из Скупштине. Укључујући БР и МК.
Па, и кад буде осуђен, никакав ИХФ га неће избрисати из Колективне Свијести Срба.
Зато кажњавање Рукометног Савеза БиХ, због Срба, служи само за самозадовољавање Сарајева.