уторак, 17. фебруар 2015.

ДЕМОКРАТСКА ФРОНТА
НЕЋЕ ДА БУДЕ
ПРИВЈЕСАК.
ХОЋЕ ДА БУДЕ
ЗНАЧКА. СТЈ.

Ово је прича о аматерима у политици и власти.
Ако мислите да у томе има сласти, онда сте залуд на изборе ишли, залуд сте им пришли. И функције пришили.
Тако би неки некреативни Балашевић опјевао Стање Власти на заједничком, федералном и кантоналном нивоу.
Предсједништво Демократске Фронте, како зе зове партија Жељка Кмшића, одржало је састанак и саоштило да неће бити ничији привјесак.
Избило је на површину још политичких анализа. Као што је Мала је мачку и телећа глава. У случају захтјева Хадезеа и Човића.
Есдеа је саопштила да о власти не дебатује по кафанама.
Човић је рекао За све постоје границе. Осим за Трећи Ентитет, додао сам ја.
У Сазапу, то је Гранап са самопослуживањем, Михајлица кука Треба ми на власти рука.
У Градишци, што такође нема везе са заједничким органима, Латиновићева већина пропала, есдесовци се ујединили са есенесдеовцима, Добој се репризира у Лијевчу, СТЈ, и нова скупштинска већина поднијела захтјев за сједницом.
Од свијетле градишћанске побједе остао само Латиновић. Као што је од свеколике сарајевске коалиције, остао само Бакир. Који чешка брадицу и биљежи шта све иде на његов млин.
Дабоме да је позадина и дубина много озбиљнија од повшрине.
Занимљиве сторије о Јадима Нових Власти откривају посљедице дугорочнијих процеса. Сва манипулативност, импровизација и пресија у предизборном времену, сада се, након избора, манифестује као дезоријентација, неефикасност и бесконцептност.
Странци Усранци, који су водили предизборни дио процеса, управо су то и имали као циљ. Зато се сада држе по страни, док њихови аматерски ирачи увјежбавају Глуво Гламочко, Четничко Жикино и Хереговачке Попевке.
Имали су за циљ Политичку Дерегулацију. Неефикасност. Неозбиљност. Аморфну Конгломеративност.
Они су, Странци Усранци, употријебили не само Комшића, Иванића, Наивца Босића и другу ситњарију, већ и бираче. Грађане, на које се толико позивају.
Сада се показује сва погубност уситњене политичке артикулације и политичке сцене.

Ако неко мисли да Привјесак код Лагумџије, може постати Значка на власти, тај не зна ништа о Политичком Систему. Или жели да га потпуно разори.