среда, 18. фебруар 2015.

3583.
ЊЕМАЧКА,
НОВИ БИЧ
ЕВРОПЕ

Моја Савјетница за анализу зидања Нато Пакта послије рушења Берлинског Зида, упозорава ме да претјерујем мало у вези ставова око Њемачке. Кад је Њемачка у питању, потребна је мало друкчија оптика.
Занимљиво. Како је Њемачка обезбиједила ту мало друкчију оптику. Њемачка, бешика фашистичког мрачњаштва и проводитељ словенског истребљења. Да не помињем остале антиљудске и антицивилизацијске завршне радове.
Обезбиједила је то с помоћу Збигњева, Запада, који је учинио све да Њемачка, не ради Њемачке него против Русије, иде невјероватним економским успоном а да се то представи као посљедица великог рада сваког Нијемца. Исто онако како се сада представља да су Грци нерадници.
Неколико битних релација треба знати о Њемачкој и имати их у виду.
·        Њемачка није платила све Ратне Одштете које је требала да плати. Њемачка није само рушила земље у рату, већ и у повлачењу. Даје било правде, која се не може задовољити Нирнбергом, Њемачка би и данас била Радни Логор Европе.
·        Њемачки моћни економски дивови, огроман број њих, стасао је и ојачао у времену кризе пред рат и у рату. Они су имали монополске положаје, имали огромне ратне, државне и војне наруџбине, имали бесплатну радну снагу. Темељи њихове моћи још пливају у крви.
·        Њемачка домаћинства су у току рата одржвана, и просперирала, као да је ситуација потпуно мирнодопска, иако су одрасли мушкарци били на ратиштима, јер су на њима радили робови из окупираних земаља. Добро, понеко је добио пичке од једрих, топлих и миришљавих Швабица.
·        Њемачка је, не само непосредно послије рата, имала помоћ Запада, Америке, какву друге земље, Италија, Француска, нису ни изблиза имале. И данас је тако. Збигњев и данас види Њемачку као потенцијалног штурмбамфирера у рату против Русије. Данас изгледа да су WWII Изгубиле Италија, Француска, Грчка и Русија.
·        Заједница за угаљ и челик, претеча Европске Уније, формирана је, прихватимо, као економска категорија. Али угаљ и челик су њемачка оружја. У тој Заједници корист је убирала Њемачка. Као и данас од ЕУ.
·        Њемачка данас влада Европском Унијом и Еурозоном. Евром. Као што САД владају свијетом с помоћу Долара. То је посебан начин економске екслопатације за чије објашњење овдје нема простора. То знају сви економисти. Осим оних који су полагали код Иванића.
·        Њемачка је наметнула, у ЕУ, релације Брисел – Дужник. Релације Ми вама Реформе, ви нама Суверенитет. Релације покорности и рокова.
·        Њемачка Држава посједује, и управља, толико да се тај систем може сврстати у најортодокснији Етатизам каквог данас нема у Европи. А од свих осталих се захтијева Смедеревска Приватизација.
·        Њемачка непрестано захтијева штедњу од инвалидних чланица ЕУ. Па и од богаља који куцају на предврата. То је политика самоспаљивања и социјалног растројства које доводи до нестабилности било које власти. Штедња може помоћи да не умреш од глади али не може обезбиједити економски напредак.
·        Њемачка се толико издигла, и Збигњев ју је толико исфорсирао, да је она данас равноправан разговорник са Русијом. Око Украјине, нпр.

·        Њемачка се приближава тачки када ће њен положај, успјех и снагу, на овај или онај начин, платити цијела Европа.