субота, 21. фебруар 2015.

СМЕДЕРЕВСКА
 ЖЕЉЕЗАРА.
МИ СМО
ИНТЕГРАЦИЈСКИ
ГРОБОВИ.

Ако се занемари нова Јонескова категорија, КПГВ, Казалиште, Позориште, Гледаличше, Вучић, и представа за српске ливадиће константно на политри брље, Смедеревска Жељезара је концентрисана заостала прича наше трагедије и немоћи да нађемо излаз из блата које се неумитно претвара у кал, трулеж и ђубар.
Шта нам говори Жељезара Туге.
·        У великом, заокруженом, систему, и зарђали вијак има своје мјесто. У расулу, ни позлаћена матица није низашта.
·        Циљ свега, што се иментовало глобализмом, интеграцијама, тржиштем, демократијом, људским правима, реформама, пиздомлепематере, јесте Расуло. Не само у металопрерађивачкој индустрији. У свему. Од Плитичких Странака до Војске. И, на крају, Расуло у нашим главама.
·        Циљ Расула јесте да никад не повратите ни нулти праг Достојанства НДД Сфере. Случај Грчке генијалан је скенер.
·        Посљедица краха Система, а бољи је било какав Систем него најбогатија, најсвјетлија и најиздашнија Анархија, јесте да вам више нико озбиљан не улази у двориште. Само протуве, џукеле и лопови. Погледајте с ким је Србија, да не помињем стално Вучића, преговарала око продаје Жељезаре. То је за Стрељање.
·        Не постоји ум, економија, страначки програм нити политика која може ријешити питање као што је Смедеревска Жељезара. И кад је позлате, шта с  њом. То је стање познато као Хиљаду Рупа. Имате хиљаду избушених рупа, најсавременијим борером. Али немате ни једног вијка. Или имате хиљаду платинастих вијака али немате ни сврдло да избушите и једну рупу. Или, имате и бошову бушилцу али нема дрвета нити лима у коме би избушили рупе.
Те рупе су коубиле се за крај наше тужне историје. У којој се ми бавимо Новим Антом На Старом Мосту или смијешном сједницом влада Србије и Словеније или тангама Тони Блера, није грешка, у тој категорији људи небитна је разлика између танги и кравате, Сораје и Тониблерона, или Колиндањем на Маркову Тргу, или расподјелом министарстава у Савјету Министара. Сунце Ти Јебем.

Повремено се појаве измаглице које говоре да људској глупости још није крај. О Реиндустријализацији. О Слободи Медија. О Реформи Високог Образовања. О Сто хиљада Радних Мјеста. О Боже Помози.