понедељак, 16. фебруар 2015.

3580.
ТУРСКА,
МАЂАРСКА,
ГРЧКА,
ТРИ ДИЈАГНОЗЕ
ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Док Вучић трчи на Загребачку Инаугурацију, турски парламентарци су отказали састанак са истим таквим европским званичицима. Заузети смо.
Грчка, пак, иде на преговоре са деветнаесторицом министара финансија. Али је прије тога рекла Ни корака назад. Док ово пишем, стигла је вијест да су разговори завршени без договора. Грчка је одбила да продужи Пакет помоћи.
Мађарски Премијер Виктор Орбан изјавио је да ће пооштрити законе о имиграцији. И да не прихвата економске миграције јер су оне зло а да мањине нису баш прихватљива ствар јер Мађарска треба да остане мађарска.
То је само посљедњи у низу мађарских ратова против бриселских јуришника. Један од мањих.
Јебу Турци, јебу Мађари, ал јебе и Варуфакис. Министар Финансија Грчке. Еуропљанима и интелектуалцима одржао је получасвни говор без помињања једне једине бројке. Апсолутни Цар. Александар Македонски. Грчке и цијелог Брисела.
Светри ове државе воде борбу против Европске Уније. Светри су понижене.
Грчка је и упропаштена.
Турска је 2005. почела приступне преговоре и никуд се није помакла. Да би, недавно, Ердоган рекао Ви треба да гледате своја посла. Задржите вашу мудрост за себе. У мом преводу, Јебите се.
Мађарска је уласком у ЕУ постала перионица веша за њемачке ланце хотела. Застрашујућа економска интеграција. Јевтиније је возити веш шлеперима и прати га у Мађарској него у Њемачкој. Какви Будалаши.
Након тога, појавио се Орбан и почео да земљу дистанцира од Бриселкратије.
Ради се о потпуно различитим земљама.
Турска је регионална економска, политичка и војна сила. Грчка је земља са обода пропасти. Мађарска је из срца Европе и само наизглед има много мање разлога за непослушност.
Међутим, светри земље, државе, нације, имају потпуно исти положај у односу на Брисел. Боље речено, Брисел има исти однос према њима.
Тај однос није само понижавајући.
Тај однос је однос тоталног уништења НДД Сфере. Мада се то у случају Турске не види на први поглед јер је она још далеко од стварног уласка и јер је већа и важнија од Грчке и Мађарске.
Та три поптуно различита културолошка, геполитичка, национална, вјерска и економска пункта, који су данас несавладиви ровови отпора Европској Унији, разлог су за озбиљну забринутост Брисела и Берлина. Коју они још не показују.
Штагод да уради, и штагод да се догоди, у било ком случају од ова три, ЕУ ће изгубити. И у Мађарској, и у Грчкој, и у Турској. Државнација ће бити главни циљ борби у овом вијеку. Тај циљ, на много мјеста, једини може да буде квалитетна брана Америчком Стаљинизму, Америчком Тоталитаризму, Америчком Територијализму и Америчком Финансијеризму.
Да ли то нама, Овдје, и у Србији, нешто говори.