понедељак, 24. јун 2013.

2172.
БиХ ВРАТИТИ
ГРАЂАНИМА,
ПОДИЈЕЛИТИ ИМ
ВАУЧЕРЕ
НА ДОНОСИОЦЕ
 

Зија Диздаревић, комунистички новинар, из истог легла, као и сам што сам, стар исто, доспио до сесије Незавидних интелекткураца, и мене су звали неки форуми али сам се отхрвао, ако сам стар као Зија, нисам толико глуп, вели како су грађани диљем БиХ, и у Бањалуки, СТЈ, дигли свој глас а политичари их се боје. Сасрали се. Златаган већ недјељама у инконтиненцији.
А онда каже Ne postoji nijedna stranka kojoj su dokazano ciljevi jačanje države Bosne i Hercegovine i euroatlantske integracije.
Ејебига, Зијо. То је исто као кад бих рекао да се у овој њиви пуној тиквењака, жуте тикве умјесто дуња а ми требамо све учинити да то буде њива турског бостана, лубеница такозваних.
Толико је Грађановштина, Грађанлук и Грађанерија узела маха у Бих да се гледати не може. Сунце је заклоњено, изумријећемо као диносауруси без зеља и сочне траве. Грађани се поубијаше градећи цркве и џамије. Мравињак је смијешан, како то изгледа са вјероградитељством.
Зија, као стара комуњара, требао би да зна да је дошло до малих промјена. Религија није више опијум за народ. Религија је вијагра за нацију. Зато се граде богомоље. Грађани јасно дају знаке које су националности а не вјере. То је већ познато.
Затим апелује Зија. То је слоган и цијелог Сарајевског политичког круга. Имај само своју већину и не имај другог бога. Овдје, тамо код Зије, у Вашој Држави, никога не занима еуроатлантска интеграција. BiH treba vratiti većini koja je hoće. Danas zemljom vlada manjina koja ovu državu neće.
Логично апелује Зија.
На овом простору, на овом Земљоузу, Мањина никада није била уважавана. Није учествовала у Владању. Зија подсвјесно жели да каже да Мањина хоће да учествује али му се отело Мањина Влада. Јер, како је која Вјетропирина, Царевина и Сила долазила на Земљоузје, тако је  имала и своје фаворите. Остали у шуме и у брда. Шума ти мати, шуме се вати. Они са мање среће увијек су имали јаме које их чекају.
Да би избјегли шекспировско питање, Мањина Или Већина, Разлаз је мајка спаситељица. Само због тога цијеним Хрватску. Још да је сачувала Србе, била би Рај На Балкану.
Зија, видим, заступа исту технологију као и Хрватска, као и Суљагића Сокак. Земљу дати већини. Исто чини и Амбасадна Група Уставна. За Устав Ф. Док су се Хрвати окренули, подметнуше измијењену препоруку. То је начин владања Босном и Хецеговином. Од тога бјеже Мањине.
Начекаће се већина.