недеља, 23. јун 2013.

2168.
СРБИЈА
ДО ТРЕБИЊА
 

Ако вам откидају дијелове земље, Косово по комад, не морате још и сами да је нудите. И девастација институције Предсједника Државе јесте нуђење комада те државе.
Томислав Николић био је у Требињу. Требиње, иначе има 300.000 становника па је нормално да га је дочекало 10.000. како лаже београдски Блиц.
Дочекало га је 450 људи, укључујући и полицајце у цивилу.
Да није полиција спречавала, данима, дочекало би га и још неколико хиљада радикала.
А обезбјеђење у неколико кругова, састављено од супраспецијалаца, оклопљених као да су на Таксиму, жалостан је дочек Предсједника Србија. На сваком месту у свету.
Долазак Томислава Николића, предсједника Србије, у посјету градоначечнику Требиња, Вучуревићу који је из Педепеа, СТЈ, досад су такве будале ницале у нижерангираним странкама, шта би са онаквим прогресивним интелектуалцима, има се сматрати као наставак Вучићеве посјете Беентеве и ономе шта је он тамо казао.
У питању је рушење Додика. А на тај начин и Републике Српске.
Добро Додик није Република Српска и његовим рушењем неће се срушити Република Српска.
Али ако након рушења Додика, нпр, дођу Иванић и Чавић онда је и Говедарица Република Српска.
Нека Велика Сила тера Николића.
Просто га утерује.
Да у Требињу није било Радмановића, као Члана Предсједништва, Николићева посјета  би била катастрофа општих размјера. Избор Грачанице такође је дио катастрофе. То није дио црквеног система у правом смислу ријечи. То је споменик, задужбина. Тамо може да те дочека само домар. Није владика подворник. Мада се сада од Григорија настоји начинити случај јер је, тобоже, он симбол Додика, Тадића и не знам кога све не. Па је игнорисао Николића. На томе ће медији сада да раде данима. А Николићев протокол је посјету Грачаници догаваро са неким попом Ацом у Београду.
Пошто је стање такво какво је, сада се тешко шта може промијенити. У односу Србије према Србима Босанцима. Мада их је Тома у Требињу назвао Србима у Босни и Херцгеовини.
Потребно је, ипак, да Србија почне да схвата да јој је Република Српска неопходна самостална. А не побошњена, побосанчена нити интегрисана у Србију, па у ту сврху дуготрајно припитомљавана. Самостална најмање у изворном дејтонском оквиру.
Требиње, Требиње, кад ме видиш