недеља, 17. јун 2012.


LAŽI LJUBITELJA
GENOCIDA

Plinski portal za Srbe, e-novine, prenio je pismo izvjesnog broja udruga i pojedinaca koji su se uortačili sa namjerom da svjesno, nasilno i masovno šire neistine o genocidu kojeg su, navodno, Srbi činili u građanskim ratovima u BiH.
Tu je i spisak potpisnika pisma, od Preživjelih logora Omarska i logora Manjača do ženskih udruga odovud i odonud.
Pismo je upućeno Barosu i cijeloj plejadi Europljana gdje ih se poziva da pomognu obilježavanje događaja iz Etničkog Čišćenja i Genocida u BiH. Sve je imenovano patetičnom inicijativom Čuvari Omarske. A u pismu su optuženi svi, od najvećeg svjetskog proizvođača čelika, do mene i mojih Naredbi na mom blogu.
Neću da citiram sebe sa svog bloga. Citiraću pasus Lažova Omarske. Jebo ih Alija Izetbegović. Tako je i on slagao kad se vratio iz Lisabona. Pa bi, umjesto da lažu da je genocid bio u Višegradu, Srebrenici i Prijedoru, mogli da odu u Lisabon i polože Vijence na virtuelni spomenik Žrtvama Žrtve Mira Za BiH.
Sve što je stradalo u BiH, u toku građanskih ratova, stradalo je nakon Alijine čuvene tragične rečenice. Za BiH ću žrtvovati mir.
Šta sam napisao na blogu, može se provjeriti u tekstu Teror Bijelog Genocida, ili slično.
A evo šta su napisali i Lažovi Omarske
Situacija je dodatno eskalirala 31. maja, 2012. godine zbog reakcije koja je usljedila kao odgovor na kampanju "bijelih traka" koju su pokrenule lokalne nevladine organizacija za označavanje datuma iz 1992. godine kada je svim ne-Srbima u općini Prijedor bilo naređeno da nose bijele trake na rukavu kao identifikaciju. U toj reakciji, gospodin Rajko Vasić, glasnogovornik stranke SNSD RS, je objavio na svom blogu poziv lokalnim vlastima u Prijedoru, Srebrenici i drugdje u RS da javno negiraju genocid te da uz pomoć policije spriječe bilo kakve događaje koji služe za obilježavanje stradanja. Tekst ove izjave se može pročitati na lokalnom jeziku na njegovom blogu. Mi smo uz pismo priložili prijevod, međutim, moramo vas upozoriti na njegov eksplicitan sadržaj.
No, mogu i ja da napišem jedno pismo g. Barosu, g. Fileu i cijelom euroorkestru.
Vaše ekselencije,
Znam da nećete čitati pismo Lažova Omarske a ni tekst moje izjave na mom lokalnom jeziku. Molim vas, ipak, da vas vaši saradnici obavijeste o presudi izvjesnom Nesrbinu Kosu i ostalima, u kojoj su osuđeni za zločine protiv čovječnosti, Zadnja Pošta Srebrenica. Presudu je donio sud u Sarajevu.
ps
Sarajevo je etnički čisto srpsko mjesto a Sud BiH je formirala Republika Srpska.
I, ako na mom lokalnom jeziku, nekom, sa spiska Čuvara Omarske, budem jebao mater, obavijestiću vas eksplicitno. Zasad to činim e-Govninama.
Vaš r.v., preživjeli Velikog Žrtvovanja Mira Za BiH.