субота, 12. октобар 2013.

2391.
ШТА ЋЕ
БХ СУД
У БАЊАЛУЦИ
 

Не доноси ништа босанскохерцеговачко и сарајевско у Бањалуку, јер Бањалука никад босанскохерцеговачка није била. Томан, учење о инвазијама 98.763.
Била је босанскокрајишка, била је чак и усташка, ендехазијска, али сарајевска и босанскохерцеговалка није била. Све што је, некад, Срба било у Хрватској, прије него што се намножила Туђманијска Неман у Хрвата, од Билогоре, преко Плитвица, па све до Книна, Бањалуку је сматрало Српском.
Срђан Радуљ, замјеник министра Правде БиХ, зар и то постоји, Сунце Ти Јебем, овај пут мислим на Правду у БиХ, који је на то мјесто пао из небеса, као да сам ја послије факултета постао директор америчких Федералних резерви, изјавио је Срни да неки Виши суд, који тек треба да се излеже испод Медџидине сукње и неког Структуралног дијалога, треба да буде смјештен у Бањалуци.
Прво моје Томановско Питање јесте Који ће нам курац.
Кад ни Суд БиХ није легалан. Кад од свог оснивања ради против Срба. Добро што ради против Срба, то је сад демократски, европски и цивилизацијски, већ што је то суд који мијења политичко и територијално уређење Насеобине. А то је противуставна дјелатност.
Лоцирањем кјуклукскланског Вишег Суда Фантома у Бањалуку, Српска постаје саучесник нелегалног судског система у БиХ.
Али још горе, доборовољно пристаје на инвазију Сарајева и Унитариста.
Инвазије имају неколико етапа. А најпознатије су. Војна инвазија. Инвазија институција. Инвазија вјере. На крају примиш вјеру војника који су ту били у првој етапи.
Којигод крајпуташевић, случајноименовановић, шаромиркановић, оде у Сарајево, у заједничке органе, нагло добије напад креативности.
Умјесто да схвати да је његов задатак, и примарна локација, Кућица За Кочничаре.
Као некад, на крају задњег вагона дугих социјалистичких теретних композиција.