среда, 16. април 2014.

451.001 посјета страници
есдеесова бијела књига (2)
БИЈЕЛИ
АМАТЕРИ
ЕСДЕЕСА

Јучер је Пробосанац Пробосић, Промјенаш а није наш, изјавио за своје пробосанске медије да ће грађани Републике Српске бирати између лоше Додикове власти и нових идеја Савеза за промјене.
Савез За Промјене је тако оригинална синтагма да сам есдеесову бијелу књигу почео да учим напамет. А крај ње стално држим карандаш и бумагу, да запишем ако се и мени деси нека промјенљива идеја. Јебо му ти матер, то је данас тако ријетко, то се само једном у цијелом цијеку јавља и то код Есдееса.
Кад је посљедњи пут Есдеес, у прошлом вијеку, имао идеју за промјене, малнеизгизбошмо сви. Хрвати залајаше изнад Бањалуке, муслимани запалише од Бихаћа.
БКСДС наставља се причом о пољопривреди и шумарству. Шуме су велика љуваб Есдееса. Из младости ране. Они шуме воле више него што су их вољели Титини Партизани. И Ајдуци Ђурђевдански, прије њих. Шума ти мати, горе се вати.
Ево Цитата За Промјене.
Примарни задатак СДС-а ће бити редефинисање аграрне политике која ће бити у функцији развоја привреде. Реализација концепта одрживог развоја пољопривреде постићи ће се инрервенцијама у неколико приоритетних подручја деловања пољопривредне политике као што су: ефикасно управљање јавним политикама и унапређење институционалног оквира развоја пољопривреде и руралних средина, развој модерног, технолошки иновативног, динамичног и конкуретног система са напредним прерађивачким капацитетима који би био утемељен на стандардима квалитета и сигурности хране, побољшању услова живота и подршка одрживом развоју села, одрживо управљање ресурсима и заштита животне средине, заштита домаће производње кроз стимулисање извоза, смањење заостајања у технолошком развоју за конкурентским земљама кроз повећање ефикасности прехрамбеног ланца и конкуретности пољопривредно-прехрамбеног сектора, припрема пољопривреде Републике Српске за интеграцију у Европску унију, кориштење природних предности у вјештачком осјемењавању крава и редефинисање ветеринарске службе у оквирима модерних лабораторијско-искуствених трендова, развијање сјеменских капацитета хибрида као темељног сегмента производње кукуруза који ће убрзаном фреквенцијом и жироскопском стабилизацијом прожети цијели сектор прераде хране, окрупњавање воћарства као и попис стабала шљиве и других воћака како би се припремили за равноправно учешће на тржишту Европске уније, нова политика запошљавања у пољопривреди кроз бригаде воћарства, бригаде ратарства, бригаде повртларства, оформљавање пољопривредног дистрибутивног система, стварање домументационог центра пољопривреде оспособљеног да програмски реагује на све нове трендове у пољопривреди Републике Српске и Европске уније.
За оне који су издржали, имам два питања.
Да ли су примијетили ријеч Деловања.
И да ли могу да кажу који дио није цитат него мој текст.
Прва половина бјелокњижја, оваква је. Језички бирократизована, уџбенички формулисана за куповне факултете, искуствено гологуза, по упућености у стварне токове крајње стерилизована.
Украртко. Њихово знање о пољопривреди поразно је.
Мислим да је добар дио тих текстова напабирчен радногрупашки, преписан однекле, вјероватно из Србије, као дио овог цитата, и оријентисан општом идејом Кад ми дођемо на власт, ми ћемо да детаљно анализирамо стање овдје, стање ондје, па ћемо то убацити у Промјене, да видимо шта ће испасти. У међувремену, ако би Пробосанци Промјенаши доиста стигли на перон власти, Странци Усранци заврћу уши, ето локалних избора, не таласај сад. Кад прођу локални избори, не дирај ништа изгубићемо на општом, КТСЈ. Крваву Ти Суботу Јебем.

Свескупа. Овако Мали Мујо, коисви турци, замишља Српске Промјене.