четвртак, 17. април 2014.

2827.
бијела књига есдееса (3)
КАД ЕСДЕЕС
О КРИМИНАЛУ
И КОРУПЦИЈИ
ЗБОРИ,
И МРТВОМ СЕ
САНДУК ОТВОРИ

Стиже опште просвјетљење међу Србље. Треба замолити ове из Српске Православне Цркве да размотре могућност са се Есдеес прогласи за свеца. Кад може онај Војтила, може и Есдеес.
Есдеес чини већа чуда.
Кад Есдеес говори о Криминалу и Корупцији то је као кад стољетне корњаче крену у борбу против својих оклопа. А за ношење гаћичица Викторијине тајничице.
Корњача у тангама и Есдеес у борби против Криминала.
Есдеес је криминализовао Србе. Есдеес је први пут, Милошевић тамо, Есдеес вамо, у трагичне српске ратове увео криминал.
Толико су се бавили криминалом да нису имали времена за корупцију.
Есдеесови директори су, током рата, пљачкали државну комунистичку имовину, за свој рачун, за рачун Есдееса и за рачун криминалаца из Есдееса.
Есдеес је опљачкао народ са оном таксом за учешће у приватизацији.
И послије рата Есдеес је пљачкао. Толико је пљачкао да је и дијелове Цркве научио на пљачку.
Едсеес је криминализовао искрени Српски Покрет за Опстанак Српског Народа у БиХ.
Да би Есдеес имао легитимитет у тој сфери, морао би најприје јавно да се одрекне свог Криминала. Од Продај Краву, Купи Пушку, па даље.
Не тражим да било кога ухапсе. Не зовем се Рајко Вучић.
А потом да се програм Есдееса тури у Бијелу Књигу.
Ну.
Потребан је стопут бољи од онога који је турен у ову.
Есдеес и у овом сегменту показује апсолутну неспособност да схвати функционисање друштва и његову реалност, што је само први, мали, корак, за помисао на Промјене.
Есдеесова БК предвиђа три фазе у борби против К&К.
У првој ће створити политичку вољу о ревидирати институције као и пет познатих закона, од јавних набавки до пореског система. Цијеним да је за то потребан већи дио руске армије уз подршку америчких носачса авиона привезаних у Јадрану.
У другој, дефинишу се рокови и уводи се Агенција, Национални Савјет, Нулта толеранција, Цивлно друштво.
Ја, скромно, предлажем да се за сваку од ових институција уведе и регулаторно тијело које ће конторлисати да ли, примјерно, члан Савјета не прима лову од неког ко је кримкорпулентан. А одмах затим и међуресорска тијела која ће надгледати регулаторна тијела. У каснијој фази могуће је, ако се укаже потреба, по мјесним заједницама формирати тројке за праћење Криминала и Корупције.
У трећој фази долазе ефекти претходне двије фазе.
Ова, Трећа Фаза ме одушевила. Даћу да ме живог замрзну, нећу чекати умир, па да ме одмрзну кад Наступи Есдеесова Трећа Фаза.
Ваљда нећу морати да дам неком Сто Каемова да искључи залеђивање.
Након овог одјељка прошла ме жеља да се даље бијелим у соцреалистичким нереалистичким фразама Есдеесове Бијеле Књиге.
У којој на сто мјеста Републику Српску пишу скраћеницом РС. У другој фази ће, потпуно пробосански, почети да је зову Ерес, као и сви сарајевски турци. У трећој фази почеће да беру плодове прве двије фазе.
Закључно разматрање.
Из Есдеесове Бијеле Књиге евидентно је да су они у ситуацији у народу давно означеној са пет ријечи. Сто Бабица, Нигдје Курца Нема.