уторак, 15. април 2014.

бијела књига есдееса (1)
БЛИЈЕДА
КЊИГА
ЕСДЕЕСА

Пошто је Пробосански Пробосић, са камене куле Етно Села Станишић, крикнуо Јуриш у Промјене, Браћо Срби, и скочио у хладно зелено језеро засрано лабуђим и гушчијим изметом, обзнањена је и, БКЕ, Бијела Књига Есдееса, у којој је потопничким језиком, у уводном писму ГППП, Главног Промјенаша Пробосанца Пробосића, наведено да већина од милион и нешто становника Српске гладује, а већ осму годину ни воде нису пили, а великим просвјетитељским просеранијама предочен програм Веселих Свески и осмољетских писмених задатака о томе како аматери виде опоравак, напредак, промјене и улазак Српске у Г7. ЦТСЈ. Црну Ти Суботу Јебем.
Дабоме. На почетку је омиљена Есдеесова тема Финансије.
Есдеесови економисти Иванићеве провенијенције навели су десет мјера за десет великих корака.
·         Растуће стопе привредног раста (јебем им њихов српски језик)
·         Раст изворних буџетских прихода
·         Смањење буџетских расхода
·         Стално умањење јавног дуга
·         Смањење пореског оптерећења рада
·         Диференцирана стопа ПДВ
·         Реформа пензионог система
·         Реформа здравственог система
·         Више реда у банкарском сектору (хируршки прецизно)
·         Мања и рационалнија заједничка администрација (то ће они издејствивати у Сарају, преко својих Народњака. ОћеК.)
Шест тачака из Веселих Свески Есдеесе значе мање пара.
Предзадња и задња тачка су из цртаног филма Како Мали Ђокица Замишља Гдје Је У Цурице Шљокица.
Реформе у пензионом и здравственом систему су скупе реформе. Есдеес то можда не зна али би морао рећи гдје ће да се нађу паре за то.
Увођење различитих стопа ПДВ, чак и да се договори са свим Пробосанским Народњацима, и осталима, драстично смањује приходе у УИО. Из којих се прво намирује БиХ, по Иванићевом Првом амандману на пропаст Републике Српске. И драстично повећава шверц и даље смањење прихода. Јер ће се луксузна роба опорезивати под дјечије цуцле. Јебитемеудупе, ако Република Српска по овој мјери и под влашћу Есдееса годишње не би увозила седаманест милиона цуцли.
Након свега, није јасно гдје наћи паре за раст буџетских прихода. И гдје наћи паре за Растући Привредни Раст. Обје те ставке гутају лову. Американци позајмили милијарду Украјини и немају пара за Есдеес. Јавила ми Мишел, кад сам питао шта ради Оби. Ено га чупа косе и нешто бунца Како наћи милијарду за Босића.
БКЕ наставља сторијом о Индустрији.
Прва мјера Формирати Савјет за привредни опоравак Републике Српске (они Република Српска пишу са РС, ко турци, унитаристи и сарајевске ажбахе).
Па ће Савјет да предложи.
Ту је још читав низ парола. Одредити приоритетне секторе. Обезбиједити здрав пословни амбијент. Урадити нову стратегију подстицаја индустрије. Створити повољан амбијент за директна страна улагања. И ЦТЧЈ. Четвртак.
Читаћу и даље. Али, ако ће Они са овим на изборе, КНМ. Кукала нам мајка.

Напомена: Ако је пропаст тако близу, као што се каже у писму Пробосанца Пробосића, молио бих да не иду са Бијелом Књигом на изборе. Молио бих да уопште не иду. Боље да пропаднем са својима него са њима.