петак, 21. фебруар 2014.

2694.
КО ЗАВИРИ
КРАВИ ПОДРЕП,
ПОБЕЂУЈЕ НА ИЗБОРИМА

Сећам се, бре, ту скоро, одвели Гладиолу Тадића, углађеног господина урбане Србије, на неку њиву, па у шталу, узима земљу у руке, мази Шаруљу, немој Шаруљу, подсјећа на Шарића, мази Пераву. А измакао се четири метра, ко да ће га лизнути по муда.
Он се на тим њивама, и у шталама, сналази ко новорођенче на 24 часа Ле Мана. СТЈ.
Било је још тих покушаја. Карић је махао салатом. Динкић паприком за ајвар.
Све су то смислили Мудочешари из изборних штабова и маркетиншких агенција, па турили Лидере тамо где им није место. Што, дабоме, изазива контраефект.
Нећу да говорим да је то потцењивање бирача. Сваки србијански паприкар зна боље да процени политичара него што стотину агенција зна да га представи.
Нећу да говорим ни о томе да на овим просторима не постоје агенције за Предизборну Кампању. И не треба да постоје. Странке које не умеју себи да организују кампању, и да је воде перманентно током мандата, не треба да иду на изборе. Али хоћу да кажем да је неозбиљно за Политичку Кампању ангажовати продаваче паштета и пивеске пене по систему рашн крагн.  
Такве агнеције морају да се сете Тадића у штали. Јер немају никакве везе са животом. Као и да се сете да на Политички Скуп треба довести неку Певаљку. Уз велику политичку констатацију Много Добра Пичка, бре.
То мешање публике, политичке и певалачке, доноси Много Добре Резултате. УПМ.
Сад је опет кампања. У Србији. А и Овдје ће.
Морамо, сви, да се потрудимо да избацимо нове досетке на тржиште.
Напримјер. Да, на кромпиришту, увалимо велики кромпир у џеп, од пантоле, неког лидера. Сунце, лепо небо, бог те јебо, трактори около брује, а снаша се појави пред Лидером Да ги вадиш из џеп. Лидер, осмијех, птице цвркућу, чисто небо, бог те јебо, завуче руку у џеп, обухвати Га. Али. Рука са кромпиром не може да прође кроз изрез. Да ги вадиш момче, одоше избори. Ко да само умеш да ти га туре а не умеш да ги вадиш.
Обе жеље су народне. Да му се тури а да не може, на њих да ги вади.
Можда ће спот имати ефект. Нарочито ако је Лидер МДП, бре.