уторак, 18. фебруар 2014.

2682.
БАКИРБАБО
БАКИРПЕДИЈА

Кад на Алпама почне снијег да се топи, кад водени вал Савом крене према Загребу и кад код Сиска достигне критични ниво, шта треба да уради Хрватска.
Прво треба да сазове хитну сједницу Сабора. Да Сабор донесе одлуку да Премијер Милановић отпутује у Срајево. Да у Сарајеву нађе Бакира Изетбеговића. Да пита Бакира може ли да употријеби вреће са пијеском. Да га пита може ли понекад отићи у Мостар. Да му каже да ће бити добар па ће посјетити и Есдеа у Мостару.
Дотле ће водени вал да поплави Јасеновац. Ал. Јебеш Јасеновац и Градишку Стару.
За Бакира је штета да га се облачи у одијело и изводи на неке преговоре и сједнице, да троши вријеме на Филеа, Фахру и Злају. И оног Несибета Додика.
Треба да сједи за синијом и говори шта ће ко, гдје и кад да ради.
Он може замијенити и бонтон, и морал, и законе и уставе, и европске конвенције. И протокол, СТЈ.
Читам како је Милановићу преко новина саопштио шта је требао да ради у случају Бошњачки Палеж и Босански Канистери. И у случају пјесме Низ калдрму клепећу шакаши.
Прво да дође у Рањено Сарајево.
Коликогод је ово ствар кућног, декларацијског, и ратног подрумског одгоја, ствар карактерних црта Бакира Изетбеговића, могућа потврда теорије одраза отоманске стабилности на данашњу перцептивну дубину, прилика је и за политичку анализу.
Може и метар у гузицу. Може и Босна и Херцгеговина у ЕУ. Може сокак да се претвори у аутопут.
Али не може се промијенити свијест бошњачке, муслиманске, сарајевске, политичке артикулације, вјерског и сваког другог вођства, јавности и културе, о томе да их се за све пита. Да је пита увијек за њиховом синијом. Да о свему одлучују и да сваком фермане, ћагета и записе шаљу.
То ће на крају уништити Босну и Херцеговину. Не треба никаква дисолуција, револуција, полуција, мислим располуција.
Мада и мене сврбуцка та Бакирова технологија.

Милановићу, Милановићу. Дедер да прво направиш мост код Градишке, па да прво дођеш у Бањалуку. Па онда да идеш у Мостар. Па у Сарајево, ако Ти, у међудобу, не падне Влада.