четвртак, 26. септембар 2013.

2356.
НИЈЕ САМО
МЕЂУГОРЈЕ
ЈЕДНА ВЕЛИКА ВИЦКА
 

Указање и наказање Госпе у Међугорју, много је тежа констатација од оне чувене марксистичке да је Религија опијум за народ.
Под дејством тог опијума сам народ организује сопствено опијело, себи, здравом разуму, природној свијести људског појединца и колективитета.
Након свих милионских обмана људи из вјерничког католичког миљеа, овдашњих и из иностранства, након вишекратних вишемилионских богаћења лопова, лажова и сналазивача у бесконачном психијалитију Указање Госпе, сада је почео да свијетли и кип Видјелице Вицке.
И дабоме, настала је опћа помама. Чека се у реду као за шећер и уље Милке Планинц а кипа се може видјети само десет секунди.
То значи да је цијели пројект надрастао стари херцеговачки колективаријум Матан Унд Јаранен.
Слуђивање обичног свијета, богопростог или потрошноприпростог, свеједно, није никако херцеговачки проналазак.
Истовремено се догађа исти такав процес у мобилној телефонској тржници. Епл лансира неке обојене, чак у више боја него што је гипсана скаламерија Госпе, Ајфоне и креира огромну потражњу с помоћу старог маркетиншког трика чекања у реду и сугестије о масовној жудњи.
Истовремено, тај исти Ајфон, и обојени и трећи, и четврти, и пети, не вриједи ни по ПЛВ, баш као и гипсани кип у кући ВВ.
За разлику од продавача магле, идеологије, религије, америчке изузетности, па и кока коле, витона, викторија гаћицс, ајфона, људи, широки слојеви људи, масе, тако су добре и искрене да никада неће схатити своју способност и богомданост за манипулацје невјероватних начина и размјера.